2015. november 5., csütörtök

Részletek A Kiválasztott 2. rész produkciós jegyzetéből - Snow és Coin elnök

Borinak köszönhetően a kimaradt karakterekről is olvashatunk még a produkciós jegyzetből is teljes lesz ez a sorozat is :)

Snow Elnök - Donald Sutherland

A Kiválasztott 2. részében a csata Katniss és Snow Elnök között végső leszámolásához érkezik. Az egyre cinikusabb zsarnok, Snow, szinte őrült módjára megszállottjává válik Katniss elpusztításának, és megszállottságában az egész Kapitóliumot egy Éhezők Viadalás arénává változtatja, tele mocskos trükkökkel.
Snow egy idős ember, aki ezt a végső összecsapást egy izgalmas sakkpartiként fogja fel, egy olyan ellenféllel, aki készen áll mindenre, amit [Snow] mutatni tud – mondja Sutherland. – Egy fajta kettőségben él, mert kedveli Katniss szellemét, de természetesen nem engedheti, hogy győzedelmeskedjen, de közben megölni sem akarja igazán. Ez az összetettség vonzott engem Snowban az elejétől, és ez most érte el a tetőpontját. Örülök, hogy olyan szerepben játszhattam, amihez szenvedélyesen el tudtam magam kötelezni.


Francis Lawrance azt mondja: - Donald Sutherland Snow karakterének a történetét remekül fejezi be. A karakterét rengeteg tudással és erővel testesítette meg, és itt majd láthatjuk, ahogy Katniss kerül fölénybe vele szemben.

Coin elnök - Julianne Moore

Azzal, hogy a Kapitólium lakói tűz alá kerülnek, hogy Snow elnöknek védelemre van szüksége, úgy tűnhet, hogy a 13. Körzet lázadó vezetője, Coin elnök, mindent megkap, amire vágyott. Valamint Coin továbbra is gyanúsan figyeli Katniss egyre növekvő erejét, ezért arra törekszik, hogy a Fecsegőposzáta inkább egy passzív szimbólummá váljon, és ne vegyen részt aktívan a harcban. Most, hogy másodjára is visszatér szerepéhez az Oscar díj nyertes Julianne Moore, azt mondja: 
- Coin azt szeretné, hogyha Katniss egy tehetetlen báb szerepében tetszelegne, jobban szeretné, ha egy emocionális, intellektuális jelkép lenne a forradalom mögött. És ugyanez a pont az, ahol Coin egy komoly fenyegetést lát Katnissben a hatalmára nézve.


Coin személyes ambíciói lázadó vezetőként mindig is furcsák voltak egy kicsit, de Moore célja az volt, hogy egyensúlyban tartsa a karaktert a katona és a gonosz szerepe között, miközben pengeélen táncolt a kettő között. 
Próbáltam fejleszteni a karaktert – magyarázza. – A könyvben eléggé rejtélyes, de én politikai állatnak láttam őt. Ő egy olyasvalaki, aki volt valamilyen az elején, például emberekért küzdött, de ahogy a háború folytatódott tovább, valami mássá változott, valami olyanná, ami nem feltétlenül pozitív. Hiába látta, hogy Snow milyen pusztításokat vitt véghez, Coin maga is beleszédül a tekintéllyel és hatalommal járó lehetőségekbe. A hatalom megváltoztat, mint mondják… és a történelemben is láttunk arra példát, hogy az erélyes vezetők később zsarnokká vállnak.

Aztán így folytatja: - Valamint mindig is úgy tekintettem az Éhezők Viadalára, mint egy történetre, ami a felnőtté válásról szól, arról, ahogy Katniss rájön, hogy mi az ő erkölcsi felelőssége, és arról, ahogy meghozza döntéseit. Valamint a felnőtté válás része az is, hogy kiábrándulsz bizonyos emberekből, akikről azt hitted, hogy a helyes dolgot cselekszik. Coin játssza ezt a szerepet Katniss életében.

Coint mélyen megérintette A Kiválasztott 2. részének korai vágása. – Úgy gondolom, hogy a teljes sorozat nagyon jó – meséli. – Egy remek szórakoztatási forma, kiváló fiatal színészekkel, és egy olyan történettel, amivel mindenki tud azonosulni. Ez a film a háború következményeiről szól – hogy mit tesz a családokkal, a közösségekkel, a hétköznapi emberekkel. Ennek adnak hangot a könyvek, és ez a filmből is erőteljesen sugárzik. Mindegyik filmek érzelmes vége van, de talán ez viszi a prímet.
Forrás: Lionsgate UK Publicity

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése