2015. november 4., szerda

Kiválasztott 2. rész cikk a Cineplex magazinból

Volt még egy cikk a Cineplex magazinból, amelyet nekem már nem volt erőm feldolgozni, viszont Peeta segített a fordításban, így neki köszönhetitek, hogy erről sem maradunk le! :) 


Három évig az Éhezők Viadala franchise uralta a Young Adult műfajt annak köszönhetően, hogy a szívszorító történetet kombinálta remek színészekkel, mint például Jennifer Lawrence-el, aki Katniss Everdeent alakítja. Lawrence és színész társai Josh Hutcherson és Liam Hemsworth búcsút intenek Panem világának, ahogy a negyedik és egyben utolsó film a mozikba kerül.

Az ilyen pillanatoktól lesz különb Jennifer Lawrence a többi Hollywoodi színésznél. 
A nyáron a Comic-Con színfalai mögött összefutott Bill Murrayvel és teljesen megőrült, rengeteg képet készített vele – ahogy bármelyik közönséges fanatikus rajongó tette volna.
Később egy sajtótájékoztatón, amin a világ különböző pontjairól érkezett újságírók vettek részt, továbbra is izgatottan elevenítette fel a találkozást. „Én, akár csak az egész világ, hatalmas rajongója vagyok Bill Murraynek már rég óta. Valamilyen formában már beszélhettem vele kollégám, Woody Harrelson segítségével.  Email-eket küldtem Woodynak, arról, hogy miket mondanék el Bill Murraynek, ha találkoznánk, általában mikor részeg voltam. Megkapta őket, - mondta, majd hozzátette – egyrészt már az is fantasztikus volt, hogy Bill Murray tudja, hogy létezek. Másrészt  az hogy beszélni akart velem és említett valami olyasmit, hogy szívesen dolgozna együtt velem, az már hihetetlen volt. Izgatott vagyok emiatt. Ez elég menő volt.
Földhözragadt stílusával és fenomenális színészi képességeivel hatalmas rajongótábort alakított ki magának. Amellett, hogy ugyanolyan izgatottá válik, akárcsak mi egy sztár mellett Lawrence büszkén állítja, hogy a kanapéját az IKEÁban vette és hogy imádja a trash műsorokat a tv-ben, (a Vanderpump Rules a kedvence) mint annyi ember az ő korában. Hiszen még csak 25 éves.
Szintén szeretné, ha nagyobb önuralma lenne, amikor a sajtónak nyilatkozik. „Most kezdtem bele ebbe a dologba. Próbálok kidolgozni valamiféle rendszert, dolgozok rajta.” – viccel ezzel. De persze épp ennek a rendszernek a hiánya teszi őt egyedivé a többi Hollywoodi sztár között. 




Lawrence először egy elszánt tinédzserlány szerepében hívta fel magára a figyelmet, aki próbálja egyben tartani a szegény Ozark Mountans-i családját Debra Granik 2010-es független filmjében a Winter’s Bone A hallgatás törvényében.
Az alakítása meghozta az akkor 20 éves Louisville, Kentucky-i lány első Oscar jelölését, a meglévő háromból (A Napos oldallal nyerte meg a díjat) és azóta a karrierje megállíthatatlan, akárcsak a forradalom, amit vezet az Éhezők Viadala sorozatban.
Suzanne Collins Young Adult könyvei alapján a filmek egy disztópikus jövőben játszódnak, ahol a Kapitóliumként ismert gazdag kormány a peremvidékeken élő gyerekeket – köztük a Lawrence és Josh Hutcherson által alakított Katniss Everdeen-t és Peeta Mellarkot – egy évente megrendezett versenyre kényszeríti egymás ellen életre-halálra.
2012-ben az Éhezők Viadala 691 millió dollár bevételt termelt világszerte, ami a legtöbb pénzt hozó női főszereplős filmmé tette. A második felvonás, a Futótűz 864 millió dollárt gyűjtött össze, míg a tavalyi Kiválasztott – 1. rész 752 milliót. Lawrence hivatalosan is a legtöbbet kereső női főhős.
Így hát az már csak hab a tortán, hogy az elkövetkezendő romantikus sci-fijében a Passengers-ben Lawrence elvileg 20 millió dollárt fog keresni – 8 millió dollárral többet, mint kollégája Chris Pratt, aki mostanában jelentősen betört a köztudatba, hála szereplésének 2015 legjobban kereső Hollywood-i filmjében a Jurassic Worldben.

Az ebben a hónapban megjelenő Éhezők Viadala fináléban, A Kiválasztott 2. részében Katniss háborúra kel Snow elnök ellen (Donald Sutherland) megtorlásként azért amit Peetával tett és amiért annyi ártatlan embert ölt meg a tizenkettedik körzetben, ami egykor az otthona volt.
Szerintem Katniss a története elején csak a húgát és önmagát próbálta megóvni - a túlélés története volt,” – mondja Lawrence, aki Hutcherson-nal és a forradalmár Gale Hawthorne megformálójával Liam Hemsworth-al csatlakozott a [Comic Con] panelhez.
Azt részletezi, mikor A Kiválasztott 1. részében Katniss rájön, hogy Peetát elrabolta és eltérítette a Kapitólium és ez megváltoztat mindent. „Azt hiszem, valamiképpen felnő a pozíciójához és átveszi az irányítást a sorsa és a felkelés felett.
Amikor megkérdezik, mi a véleménye arról, hogy a franchise végül mindent eldöntő háborúban végződik, Lawrence kifejti, hogy az első három filmben a szereplők mindent megpróbáltak megtenni azért, hogy ezt elkerülhessék. 
Nyilvánvalóan ez egy kitalált történet, egy kitalált kormányról” – mondja. „A legcsekélyebb dolog, amit el szeretnénk érni a nézőknél, főleg a fiatalabbaknál, hogy amikor hazamennek elmélkedjenek el és ne értsenek egyet ezzel a világnézettel. A lényeg, hogy gondolkozzanak rajta.”
Arról a pillanatról szól, amikor a sok rossz dolog által elérünk arra a pontra, hogy nincs más választás, mint a háború.” – mondja Hutcherson.


Most, majdnem egy évvel a forgatás vége után, Lawrence-nek nem hiányoznak a kollégái, mivel jó barátok lettek és máig tartják a kapcsolatot.
De hiányzik, hogy együtt színészkedjek velük,”  folytatja  „mert az a szörnyű dolog fordul elő, hogy nem vagyok képes szemkontaktust teremteni velük anélkül, hogy nevetnék. Nincs még egy olyan film, amin eddig dolgoztam, ahol ez ekkora kihívást jelentett volna. Általában meg tudom teremteni a szemkontaktust a színészekkel és be tudjuk fejezni a jeleneteket.
A következő szentimentális gondolatot Hemsworth osztotta meg.
Mindnyájunk számára rettenetesen megterhelő volt érzelmileg a sorozat vége,” mondja „És úgy hiszem, mind nagyon szerencsések lehetünk, hogy barátok maradtunk és megoszthatunk egymással ennyi különleges emléket. Egy őrült világ és egy remek projekt ez, amibe belekeveredtünk. És tényleg felnőttünk ezáltal. Belegondolok, milyen voltam a filmek előtt és milyen vagyok most. Mindannyian felnőttünk tudod és annyira sokat változtunk. Ez mindig is egy különleges szakasza lesz az életemnek.”
Örökre megváltoztatott minket és végérvényesen a részünké vált,” erősíti meg Josh.
Néhány Éhezők Viadala rajongó talán ugyanígy érez.
Forrás: Cineplex

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése