2015. november 3., kedd

Részletek A Kiválasztott 2. rész produkciós jegyzetéből - Haymitch és Effie

Lehet, ideiglenesen mégis megszakad a sorozat, mert folyamatosan izgalmasabbnál izgalmasabb anyagok kerülnek elő, amelyeket legszívesebben én is azonnal megosztanék, de végesek a lehetőségeim. A Haymitch-ről meg Effie-ről szóló részt azonban most olvashatjátok, mert Woody Harrelson nagyon ritkán szólal meg, Hayffie pedig nincs Effie nélkül :))

Haymitch - Woody Harrelson

Az egykori Viadal győztes, aki Katniss és Peeta hozzáértő mentora volt, továbbra is szenvedélyes, még akkor is, ha az általa oly régen várt lázadás a csúcspontjához közelít. Woody Harrelson számára, aki Haymitch Abernathy karakterét alakította, miközben az cinikus alkoholistából a Fecsegőposzáta rendíthetetlen támaszává válik, komoly kihívás volt szembesülni azzal, hogy a történet hamarosan a végéhez ér.
- Én tényleg nem akarom, hogy véget érjen Az Éhezők Viadala - vallja be. - Bárcsak soha ne érne véget. A filmben szereplő karakterek egyfajta szedett-vedett családot alakítottak, és ez velünk, őket alakító színészekkel pontosan ugyanígy történt. 
Hozzáteszi: - Ami nagyon izgalmas volt, hogy Az Éhezők Viadala minden egyes fejezete egyformán nagyszerű volt. Ez az utolsó fejezet azonban az abszolút favorit akár a történet nagyságrendjét, akár a történtek Katnissre és a környezetében élőkre, köztük Haymitchre való hatását tekintjük.


Harrelson külön örül a lehetőségnek, hogy a sorozat folyamán Jennifer Lawrence közvetlen közelében dolgozhatott.
- Haymitch azért a szívén viseli Katniss sorsát, ez pedig meglepi és felrázza őt, ezt pedig Jennifer mellett könnyű volt elérni. - mondja. - Olyan jó volt vele együtt dolgozni, olyan őszinte és igaz az előadása. Az ember mindig az ő szintjén mozog, ha vele együtt forgat.

Ami Haymitchet illet, Harrelson így zárja gondolatait:
- Rengeteg borzalmat látott már és megküzdött a maga hiányosságaival és függőségével. Szerintem ő mindig is szerette volna nagy kanállal habzsolni az életet, de azért békére is vágyik.



Effie - Elizabeth Banks

A feltűnően divatos kapitóliumi kísérő, akinek egykori célja a törtetés volt, a 74. Éhezők Viadalán ismerkedett meg Katniss-szel, komoly változáson ment keresztül a sorozat folyamán. Bár idővel Effie egyre finomabb és ravaszabb lesz, mindvégig ízig-vérig úrinő marad, aki a végsőkig hű Katnisshez. Elizabeth Banks azt mondja, nagyon szerette a karakter életre keltését.
- Effie olyan sokat fejlődött ezen filmek során, bár ő maga soha nem volt igazi lázadó. Mint mindig, most is maga feje után megy, Katnisst azonban mindenek felett támogatja.

A Kiválasztott 1. részében Effie-nek a 13. körzet életéhez és szürke egyenruháihoz kellett alkalmazkodnia, A Kiválasztott 2. részében azonban visszatér a Kapitóliumba a megszokott stílusához.
- Sokkal szabadabbnak érzi magát így, hogy önkifejezhet az öltözködés által, mert a 13. körzetben csak önmaga árnyéka volt. - magyarázza Banks. - Ám amikor Effie visszatér a Kapitóliumba, megjelenése éppoly különc és szép lesz, mint mindig... illetve még jobban alkalmazkodik ahhoz a hivatalos szerepkörhöz, amely majd rá vár.


Miután Banks éveken keresztül Effie ragyogó sminkjeit és csúcsdivatú ruháit viselte, azt mondja, nem csupán a divat, hanem azok az emberek is hiányozni fognak neki, akik segítettek Effie-t életre kelteni.
- Hiányozni fog a Ve Neill-lel, Linda Flowers-szel, Camille Friend-del, Judianna Makovsky-val, Trish Summerville-lel és a Kurt és Bart párosával végzett közös munka. Ezek a fodrászok, sminkesek, ruha- és jelmeztervezők nélkülözhetetlenek voltak Effie Trinket ikonikus figurájának megalkotásában. 

Banks-nek Jennifer Lawrence is hiányozni fog, és az izgalom, hogy Katniss bizalmasa lehetett.
- Jennifer hatalmas utat járt be a négy film során. Ő a mi vezetőnk, és mindig kitalált valami vicceset, amit minden nap izgatottan vártunk. - meséli a színésznő.


Ami pedig Effie jövőjét illeti, Banks így összegzi gondolatait:
- Effie igazi túlélő. Minden rendben lesz vele. Ráadásul Katniss inspirálja, aki nem csupán életben marad, de jól el is boldogul majd ebben az életben.
Forrás: Lionsgate UK Publicity

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése