2015. november 13., péntek

Kulisszatitkok a berlini forgatásról

Még a múlt héten a berlini premier napján a film készítői végigvezették az újságírókat A Kiválasztott 2. rész berlini forgatási helyszínein és elárultak néhány érdekességet is történtekről. A következőkben az MTV cikkét olvashatjátok.

A sajtókörutat Francis Lawrence rendező és Nina Jacobson illetve Jon Kilik producerek vezették, amely során a következők derültek ki:

Beetee 13. körzetbeli fegyverfejlesztési központja egy egykori erőmű volt


A Kraftwerk erőmű, amely Berlin belvárosában a Köpenicker utcán található, tökéletesen alkalmas volt Beetee fegyverfejlesztési laboratóriuma számára. 
- Ennek a helyszínnek a mérete és a kiterjedése utánozhatatlan, ezért amennyire csak lehetséges, szerettük volna valódi környezetében felvenni - magyarázta Lawrence. - Igazából elég nehéz volt olyan környezetet találni, amely olyan, mintha a föld alatt lenne. 

Az elmesélésekből kiderül, hogy a nyilak számítógép-generáltak voltak, a lángokat utólag adták hozzá, de minden más, amit Beetee laborjában látunk, a Kraftwerkben volt felépítve.

- Furcsa visszajönni és látni ezt a helyet üresen, mert számunkra ez a hely mindig olyan lesz, mint Beetee kirakodóvására. - tette hozzá Jacobson.


A 2. körzet valójában egy régi repülőtér


A Templehof repülőteret évekkel ezelőtt bezárták, ám Lawrence szerint - aki ezen a helyszínen vette fel a 2. körzetben játszódó kulcsfontosságú jeleneteket (amelyek közül az egyik a vonattal azonnal felismerhető) - a stáb helyszínen való munkálatai rémületet okoztak a helyi lakosokban. Miközben ugyanis A Kiválasztott forgatása zajlott, a városban arra készültek, hogy megszavazzák, mi legyen a repülőtér sorsa, de mivel Lawrence-nek és munkatársainak egy teljesen romokban heverő helyszínre volt szüksége a forgatáshoz, hogy megfelelően ábrázolják a lebombázott 2. körzetet, a helyiek azt hitték, a hatóságok a beleegyezésük nélkül kezdték el lerombolni a Templehof repülőteret.
- A közelben élők kétségbeestek, hogy az épületet már a szavazás előtt lerombolják, ezért panaszt tettek a helyi kormányzati hivatalnál.

A stáb azért utazott Berlinbe, mert ezt a környezetet nem lehetett volna egyszerűen megalkotni a mozivásznon

Lawrence elmondta, hogy nem anyagi okok vezérelték, amikor kitalálták, hogy a produkció forgatása a georgiai Atlantából Berlinbe (és Párizsba) költözzön. Sokkal inkább azért, "mert a Kapitólium utcái és néhány, korábban még nem látott körzet lenyűgöző látványvilágának megteremtésére valós igény volt". - magyarázta Lawrence. - A Futótüzet korábban Atlantában forgattuk és tudtuk, hogy bizonyos részek forgatásához most is visszatérünk majd oda, de azt is tudtuk, építészeti szempontból milyen lehetőségek vannak Atlantában. Ezek pedig korlátozottak, tekintve azokat a dolgokat, amikre szükségünk volt. 

- Atlantában sokkal jobbak az ösztönző programok. - tette hozzá Jacobson. - Ez egy kreatív választás volt. Ilyen nagy kiterjedésű területeket és monumentális épületeket azonban nem találtunk az Államokban.

Woody Harrelson elkésett az egyik berlini forgatási napról, mert Lorde koncerten vett részt


Amikor egy német riporter megjegyezte, hogy közvetlenül a Templehof repülőtér túloldalán lévő utcában egy nagyobb koncerthelyszín található - és hogy ott össze is futott Woody Harrelsonnal az egyik Lorde koncerten - Lawrence emlékezett arra a koncertre, mert Harrelson amiatt késett el egyik nap a forgatásról. Lawrence azt is elmesélte, hogy Lorde is meglátogatta a szereplőket a forgatáson a koncert előtt, és hogy ő is szívesen elment volna a koncertre, ám Harrelsonnal ellentétben ő a munkát választotta helyette.

Nyilvánvaló okokból esett Németországra a választás

Bár Francis Lawrence és Nina Jacobson ragaszkodott hozzá, hogy Berlin mellett leginkább annak építészeti sajátosságai miatt döntöttek, Jacobson elárulta, hogy "vannak olyan politikai vonatkozások a könyvben, amelyek az itt élő emberek számára sosem múlnak el, ezért a helyszín teljesen alkalmas volt a film befejezésére."
Forrás: MTV

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése