2015. november 26., csütörtök

Elden Henson interjú

Hát, én ezt a karaktert is kedvelem, nagyon durva belegondolni, hogy Elden Henson egyetlen szó nélkül is milyen tökéletesen érzékeltette Pollux érzéseit. Elismerésem jeléül hozok róla egy-két cikket, de gyanítom, ezt annyira Ti se bánjátok :)


Amikor megkértek, hogy készítsek interjút Elden Hensonnal, aki Polluxot, a néma Avox karaktert alakítja, első gondolatom az volt: Hogy fogok én negyed órán keresztül beszélgetni egy olyan fickóval, akinek egyetlen sornyi szövege sincs Az Éhezők Viadalában?

Szerencsére Elden Henson a legkedvesebb fickó volt, akivel valaha beszélgettem, nagyon jó volt vele beszélgetni, mert laza, izgatottan mesél a munkáiról és még képet is mutatott nekem az egy éves kisfiáról, igazi apatípus, higgyétek el! Elden feleségével és kisfiával immáron fél éve New Yorkban lakik, ahol a Daredevil 2. évadának forgatása is zajlik.

[...]

Elden: - Eltelt már egy kis idő, mióta leforgattuk a Kiválasztott filmeket.
Riperter: Legalább két év, ugye?
E: Igen, ez őrület, hisz a feleségem épp akkor esett teherbe, amikor elkezdtünk forgatni és akkor nem igazán gondoltam bele, mert azt hittem, én leszek a világ legrosszabb apukája, de most már nagyon élvezem. Nézem az előzeteseket a TV-ben és az jár a fejemben: Én tényleg szerepeltem ezekben a filmekben?

A RAJONGÓKRÓL

Kíváncsi voltam, mit gondol a két rajongótáborról, amelynek a részese: Az Éhezők Viadaláénak és a Marvel Univerzuménak. Hasonlóak? Őrültek? Melyik a rosszabb? A sikítozó tinédszerek vagy a képregénykedvelő fiúk?
Nagyon hálás vagyok a Lionsgate csapatának, mert az, hogy megkaptam Az Éhezők Viadalában a szerepet, sok ajtót kitárt előttem és épp ez volt a legfőbb oka, amiért fontolóra vettem, hogy elfogadjam-e a Daredevil szerepét. Tudod, ezek különböző műfajok és ugyan vannak bizonyos hasonlóságok abban a tekintetben, hogy mindkettő rajongói nagyon szenvedélyesek, és erre azt tudom mondani, megértem, mert én is nagy filmőrült voltam kamaszkoromban. Szeretem a filmeket, ezért imádom, amikor az emberek szenvedélyesen szeretnek valamit. A rajongók tényleg nagyon klasszak. Nagyszerű élmény volt közvetlen kapcsolatba kerülni a rajongókkal és és ilyen sok embert megismerni. 

Van valamilyen konkrét rajongói élményed?
Tudod mi a vicces? Aznap, amikor bejelentették, hogy megkaptam a szerepet, egy lány megállított az utcán és így szólt: "Helló, épp most jelentették be, hogy szerepelni fogsz Az Éhezők Viadalában!", mire én azt gondoltam, ez őrület. Mert tudod, hogy a szakmabeliek majd elolvassák a szaklapokban, de ebből jól látszik, hogy a rajongók már a forgatás előtt megszerzik a híreket. Szó szerint aznap jelentették be.

EGY AVOX ALAKÍTÁSÁRÓL


Ebben a szerepben nincs szöveged. Milyen volt ezen eszköz nélkül színészkedni?
Nagyon sok mindent ki lehet fejezni szemöldök összevonással. Hihetetlenül nagyon felszabadító érzés. Először én is azt hittem, nagy kihívás lesz, de aztán nagyon belejöttem. Jó kezekben voltam. Közvetlenül a forgatás előtt együtt vacsoráztunk Francis Lawrence-szel, én pedig megkérdeztem, mit kell még tudnom a karakterről, ami nincs benne a könyvben. Azt mondta: "Azt ne feledd, hogy Pollux azok után is, hogy olyan borzalmas dolgokon ment keresztül, mégis úgy dönt, meglátja a szépet is a világban." Ez pedig nagyon elgondolkodtatott, szóval ebből indultam ki.

Miközben forgattunk, eleve tudatosan próbáltam kevesebbet beszélni - nem mint egy módszer-színész - de tényleg törekedtem arra, hogy csak akkor szólaljak meg, ha kérdeznek. Ez olyan apróság volt, ami segített nekem összpontosítani és szerencsére rengeteg nagyszerű színésszel dolgozhattam együtt. Nem volt nehéz jelen lenni egy pillanatban, amikor Jen igazán szenvedélyes beszédet tart - ott még csak nem is színészkedek, tényleg megindító.

Mit gondolsz, mit ad Pollux a lázadóknak és a világnak annak ellenére, hogy nem tud beszélni?
Amellett, hogy operatőr... azt gondolom, hogy a filmben Katniss-hez hasonlóan olyan hős, aki nem akar az lenni. Sok körülötte lévő karakter segít neki, hogy végigcsinálja azokat a dolgokat, amiket meg kell tennie, és amit talán nem is akar megtenni, mégis megteszi, amikor látja, hogy milyen fontos ez másoknak. Az egyik legklasszabb az volt a karakteremben, hogy a film során végig viseli a Fecsegőposzáta kitűzőt, én pedig úgy éreztem, ez egészen biztosan az ő saját döntése, és szerintem fontos, hogy egy karakter, amely komoly utat jár be, lássa, hogy a körülötte állók hisznek abban, milyen sok mindenre lehetnek képesek. Mintha ők maguk nem tudnák!

Az első [Kiválasztott] filmben van egy érzelmes jelenet, amikor Katniss elénekli neked a Hanging Tree-t. Van olyan jelenet a 2. részben, amely hasonló érzelmi jelentőségű?
Igen, van. Pollux a történet középpontjába kerül abból a szempontból, hogy ő lesz az egyik, aki segít Katnissnek eljutni, ahova szeretne. Az egyik kedvenc jelenetsorom, ami a csatornában játszódik, mert olyan jó buli volt leforgatni.

Nagyon nagyra tartom Francis világát nem csak színészként, de emberként is. Nagyon szerencsés vagyok, hogy együtt dolgozhattunk, mert már azelőtt hatalmas rajongója voltam, mielőtt elkedztük volna a közös munkát.
Forrás: That's normal.com

1 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, hogy Pollux karaktere több lehetőséget kapott. Az egész Sztár Osztag közelebb került a nézőkhöz szerintem, mint a könyvben. Mitchell/Homes/Messalla talán a legkevésbé, de az ikrek halála példásan lett megoldva, a Castor-Pollux kapcsolat is remek lett, mint ahogy Boggs és Jackson is megkapta a lehetőséget, hogy nyomot hagyjon a nézőkben. +1 érv a könyv kettévágása mellett. Anélkül ezekből a karakterekből szinte semmit nem kaptunk volna.

    VálaszTörlés