2015. november 22., vasárnap

Vélemény rovat: Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 2. rész - A film

Fontos: Ez a bejegyzés vasárnap délig itt lesz legfölsőként, a friss bejegyzéseket alatta keressétek. Vasárnap délután pedig kikerül oldalsávba, hogy a később mozizók is könnyen megtalálják, ha véleményt írnának!! :)

Kép: CinemaCity

Ezen bejegyzés által szeretnénk minden idejáró olvasónak lehetőséget biztosítani arra, hogy kiírja magából a véleményét Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 2. rész filmváltozatával kapcsolatban. 

Írd le bátran, hogy tetszett a film! Megragadott az érzelmi szál? Tetszett a sok akció? Mennyire volt könyvhű? Hogy tetszettek az alakítások? Milyen lett a sorozat lezárása? Erre számítottál? Hogy tetszettek az alakítások, a helyszínek, a vizuális effektek, milyen lett a zene? Melyik volt a kedvenc jeleneted? Mi tetszett kevésbé? Mit csináltál/vártál volna Te másképp? Hogy raknád sorrendbe a négy filmet az alapján, melyik tetszett jobban? Most mit gondolsz - jobb lett volna egy filmben bemutatni a könyvet vagy azért nem bánod, hogy két filmet láthattál belőle? Készen állsz, hogy elbúcsúzz a szereplőktől és a történettől? [Oké, én még leszek egy darabig, tavaszig biztosan, de lassacskán lecseng majd a dolog...]

Természetesen ezen kérdések mindegyikére nem kötelező válaszolni, csak néhány példát írtam, amelynek segítségével/felhasználásával véleményt alkothatsz, hogy írásod ne a film cselekményének részletezéséről szóljon. A könyvet és a filmet ismerjük, tudjuk/tudni fogjuk, miről szól, viszont sok dolog van, amit másképp láthatunk vagy amiről egyáltalán érdemes, fontos vagy csak jó kibeszélni.

Pár gondolat még:

 • A folyamatos moderálást / késleltetett megjegyzés jóváhagyást most néhány napra felfüggesztem. Bízom Bennetek, hogy nem éltek vissza ezzel: a témához szóltok hozzá, és mindezt kulturált formában teszitek. Ügyelj rá azonban, hogy a rajongást se vidd túlzásba, nem biztos, hogy szimpatikus másoknak.
 • Kérek mindenkit, ne tegyetek linkeket a hozzászólásba. Ne úgy akard reklámozni saját oldalad, hogy kiteszed a véleményed linkjét, főleg mert kommentből nem lehet kattintani, és innen másolni sem. Ráadásul, ha sok vélemény lesz, nem is biztos, hogy az emberek elmennek máshova még továbbiakért. A kérés különösen vonatkozik torrentoldalakra és letöltésre való buzdításra. Az ilyen tartalmú kommentek felszólítás nélkül törlésre kerülnek (és a második után visszaáll a moderálás).
 • Továbbá arra is kérek mindenkit, hogy véleményét kulturált, vállalható formában fogalmazza meg. Tudom, hogy az oldal törzsközönségének ez nem probléma, de azt is sejtem, lesznek olyanok, akik a bemutató kapcsán találnak rá az oldalra, és tisztában vagyok vele, hogy a világjelenségeket sokan nem szeretik. Nem kell, hogy tetsszen a film és mindenki szeresse, de ha kívülállóként mindenképp szeretnél negatív véleményt megfogalmazni, akkor a fentiek figyelembe vételével, érvekkel alátámasztva tedd. Az öncélú, rosszindulatú kritikákat figyelmeztetés nélkül törlöm! Ez egy rajongói oldal, amit kérek tiszteletben tartani! Köszönöm mindenki megértését!!
 • És még egy gondolat a SPOILER-ekről. Mivel mostantól hivatalosan megy a film a mozikban, és itt ez az egyetlen felület, ahol lehetőségünk van beszélni a film kapcsán bármiről, én azt mondom, spoilerezzetek bátran, hiszen egy beszélgetés során nem biztos, hogy ki lehet kerülni. Így viszont, aki még NEM LÁTTA a filmet ÉS ZAVARJA a spoiler, az ne olvasson még véleményeket a film megtekintéséig.

98 megjegyzés:

 1. Hát elérkezett ez a pillanat is. Most értem haza. Bevallom nem volt olyan felemelő mint vártam. Furcsa lezárni az Éhezők viadala világot.
  Elöljáróban annyit, h az elmúlt egy évben direkt kerültem az oldalt, semmit nem akartam spoilerezni, úgyhogy majdnem mindent most láttam először.

  A film fantasztikus. Nem egészen könyvhű, de nagyszerű adaptáció.
  Jennifer hihetetlen, ahogy Josh is.
  Az esküvő nekem kicsit vérszegény volt, kicsit többet vártam, ahogy a Diótól is. Bár ott Katniss beszéde nagyon jó. A film második felére viszont nincs semmi panaszom. A podok megvalósítása brilliáns. A csatornás rész tényleg horrorisztikus. Komolyan féltem, pedig tudtam mi fog jönni. A mutánsok félelmetesek, nagyon jól megcsinálták. És Finnick.. :( itt jobban megérintett a halála mint a könyvben.
  Ki kell emelnem még, h Tigris fantasztikusan néz ki!! Atyaég!
  Katniss végső menete Snow felé, illetve a végső lövés nagyon látványos volt!
  Az epilógus valóban kissé hosszú, de nekem pont így tetszett. Megkönnyeztem a Kökörcsines részt. És a végefőcim alatt a dal.... Nagyon szép, h újra halljuk. :-)


  Ja és a Simples vetítésen voltam, és kitettek magukért. Egy lány a film elején a vászon előtt elkezdte énekelni a Hanging tree-t,majd szépen lassan felállt a kórus a közönség soraiból és elénekelték az egészet. Egészen libabörös élmény volt. Ezúton is köszönöm :)

  És köszönöm Ancsi neked is az elmúlt éveket! Köszönöm a rengeteg munkát, amit az oldalba fektettél, nélküled sokkal sokkal szegényebb lenne az Éhezők viada tudásom. :)

  VálaszTörlés
 2. Tudtam, hogy a meglepi Hayfiee lesz, megmondtam! :)
  Most nem tudok még mást irni, majd potolom. De még nem dolgoztam fel a filmet����

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Basszus, nekem most esett le. :D Nem volt a fejemben, hogy ezt mondta Francis. És tényleg.
   Hayffie forever. Sose hittem ebben a dologban, de van benne valami. :)

   Törlés
  2. En se tudtam elképzelni őket sose együtt a könyvek alapján, de szép utalásokat tettek az utolsó két filmben, és tényleg nem néznek ki rosszul :)

   Törlés
 3. Áhh,fuu. Hát én is a Simple alkalamazás által vehettem részt ezen a nagyszerű befejezésen. Annyira sokan voltunk hogy az hihetetlen. Először voltam IMAX bemutatón és nagyon tetszett. Amikor a Hanging Treet énekelte a csaj meg a nézők soraiból az emberkék hát komolyan megkönnyeztem.
  Szerintem nagyon pörgős volt a film,a jelenetek csak úgy jöttek és jöttek,és annyi sokk ért hirtelen.
  Szerintem az egész nagyon jó volt. Tényleg nagyszerű befejezést láthattunk. Hayffie a meglepetés(tudtam). Szerintem az epilógus nagyon jó volt és nagyon megható. Bár annyi volt a negatívum hogy Peetát nem annyira mutatták de a könyvben se annyira szóval jó volt ez így. Nekem annyira fáj a szívem miatta. Annyira nem fogtam még fel:'(

  VálaszTörlés
 4. Szerintem jó volt a film! Tetszett hogy Delyt Primmel helyettesítették,Tigris külseje iszonyatosan jó lett,a párbeszédek benne voltak,amit elvártam (bár Peeta kedves megjegyzései hiányoztak nekem). Effie búcsúja Haymitchtől:D amúgy ott egy beszólást vártam Haymitchtől :D nem tűnt hosszúnak a film,de tényleg sok mindent raktak bele a könyvből,bár én mindig azokat a részeket várom nagyon,ami 100 hogy kimarad a filmből,pl Katniss Johanna összemelegedés.a könyv nekem sötétebb volt,mint a film.de nagyon látványos lett!majd megnézem angolul is,de a film alatt mondtam magamban a párbeszédeket:D ncsi

  VálaszTörlés
 5. Én is megjöttem. Hipphez hasonlóan kicsit nekem is felemás érzéseim vannak.
  Úgyse tudok úgy lefeküdni, hogy ki ne írjam magamból, szóval hadd szóljon.

  Hmmm. Nem tudom konkrétan értékelni a filmet. Nagy egészében nézve rendben volt, jó volt, de ha részleteibe megyek, néha rosszabb érzéseim vannak.
  Azt hiszem, az a legfőbb problémám, hogy nagyon túlvágták a filmet. Sokszor lett ezáltal steril az egész. Mindezt úgy, hogy a film szerintem elég lassú, van idő kifejteni a részleteket és ezt meg is teszik.

  Mielőtt még részleteznék, kicsit bosszankodnék.
  Majdnem közép-középen ültem, de béna módon nem teljesen középre vettem jegyet. Így aztán a középen ülő hat fős család a 20:30-as kezdéshez képest 36-kor próbált bebotorkálni a sor közepére, némileg felcseszett. Ezután a srác még kiment egy körre. A kólája szürcsölését két időpontra helyezte: a Peeta-Gale beszélgetésre és Plutarch levelére. Végülis ezek azért érdekeltek volna. Jófej voltam, nem b***tam szájba.

  Na, mindjárt akkor írok a filmről is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem tudok bevezetéssel, tárgyalással, összegző befejezéssel rendelkező beszámolót írni, csak ilyen gondolatokat gyűjtök majd egymás után, viszont cserébe az legalább SPOILERES lesz. Ez volt a bevezetés. Ha valaki nem vette volna észre. :)

   - Kezdeném a 3D-vel. Hatalmas csalódás. Oké, nem voltak kétségeim, tudtam, sejtettem, hogy a konvertált 3D nem lesz az igazi. De előtte látva az Alice csodaországban előzetesét kiábrándító volt a különbség. A térhatás sem volt az igazi, a kép életlen volt és torzak lettek a karakterek, leginkább Katniss, de Gale is.

   ? Könyvhűség. Rendben volt, bár érdekes, hogy szerintem a legerősebb változtatást most hajtották végre a négy film során. Nem tudom, mit gondoljak róla. Maradjunk annyiban, hogy mivel értem, miért történt (nem lett volna túl izgalmas a kiképzés időszaka a vásznon), elfogadom. Végülis frappáns lett, kalandos, de nekem hiányzott némi magyarázat, hogy pl. Gale miért fogadta úgy Katnisst, mintha mi sem történt volna.

   - Esküvő. Illetve megintcsak a vágás. Az esküvő szép volt, de semmi, nulla bevezetés. Egyik pillanatban még Katniss benn van Peetánál, a következőben meg ott vagyunk az esküvőn. Ez gáz volt.

   Szerelmi háromszög.
   -A Lionsgate kegyetlen csúnyán elbánt Gale-lel. Én köztudottan Gale-párti voltam a könyvek olvasásakor, és nekem egészen a végéig nyitott kérdés volt, hogy Katniss melyik fiút választja. Itt nagyjából a hatodik percben eldől Gale sorsa, amikor szétoltja Katnisst egy egyébként tényleg értelmetlen csók után, hogy ezt most így hogy? Nem volt meg az az igazi bajtársiasság Katniss és Gale közt, ami a regényben. Amit szerettem. Talán csak, abban a jelenetben, amikor elindulnak Tigristől (Egy esélyünk van. Éljünk vele.)
   A vége a másik, amiért haragszom. Mert bár bár elfogult voltam Gale-lel, megértettem, mihez asszisztált (és hiszem, hogy "csak" asszisztált), azért a könyvben nem így válnak el. Ez a "Viszlát, Gale!" nem ad reményt megbocsátásra, ami nekem azért a könyvben megvolt.

   + Mindezek mellett - és annak ellenére, hogy kifejezetten nem voltam a könyvek olvasásakor Peeta-párti - a filmben nagyon meggyőző volt Peeta karaktere és ehhez Josh alakítása szerintem nagyban hozzájárult. Zseniális volt az állapota hullámzó változásának ábrázolása, megvoltak a megfelelő Katniss-Peeta jelenetek. Rendben volt. Jól esett. Köszönöm. Másképp látom most Peetát, de nem tudom megtagadni Gale-t. De mondjuk azt, a film alapján egyértelműbb volt Katniss választása.

   Törlés
  2. + Szöveghűség. Megvolt az, ami korábban hiányzott: szinte pontosan a könyv sorait hallottuk vissza. Rengeteg jelenetnél. Amikor Boggs magyarázza Katnissnek, hogy mi állhat amögött, hogy Peetát utána küldte. Vagy annál az igaz vagy nem igaz jelenetnél, amikor Katniss elkezdi sorolni Peeta sajátosságait (festő vagy és pék...) Vagy amikor Peeta sorolja azt, hogy próbálja meg bekategorizálni Katnisst.

   + Alakítások. A főszereplőkről azért nem beszélek, mert már nem lepett meg a hibátlan alakításuk. De az volt. Zseniális. Tényleg nincs olyan, aki kilógna. Kellemes meglepetés volt Gwendoline Christie, aki engem eléggé irritál, mert a Trónok harca miatt kissé túlsztároltnak érzem, de hibátlan Lyme volt ő is. Kétségeim sem voltak felőle.

   - Vágások. Már mondtam, de szerintem nem lehet elégszer. Plusz bizonyos dolgokat lerövidítettek a filmben, ilyen pl. a csatornás jelenet. Tudom, hogy három hetet forgatták és nem is vágytam sokkal többre belőle, de nem éreztem, hogy olyan sokáig lenn lettek volna. Talán egy este.

   - Halálok. Nem voltak érzelmileg kiemelve, ez komoly hibája a filmnek. Nincs idő felfogni, elbúcsúzni a karaktertől. Finniknek amúgyis alig volt pár jó jelenete a filmben. Oké, a végén Annie levele kárpótol valamelyest, de nem bántak teljesen méltó módon a karakterrel. Prim halála dettó. A könyvben háromszor visszalapoztam, itt valamiért nekem nagyon steril lett.

   + Katniss-Snow beszélgetés a végén. Érdekes, hogy ez is szóról szóra a könyvből vett, de míg ott nem értettem, nem láttam át, mit akar Snow, most minden olyan egyértelmű volt. Ráadásul Katniss, mintha már itt eltervezte volna, amit.

   Zene. Valahogy nem maradt meg úgy, mint a korábbi filmeknél. Nem volt annyira jó, mint az első két filmnél, viszont nem is bosszantott annyira, mint a harmadik, bár voltak ismétlődő témák. De elfáradt JNH a végére, kár érte.

   +Epilógus. Szép lett. De itt is voltak még hiányérzeteim.
   Tartozom egy vallomással: én korábban nem sírtam még Éhezők Viadala filmen. Nem sírtam Ruta halálakor, bár mindig megérint, amikor Katniss megtudja, hogy részt kell vennie a Nagy Mészárláson. Nem sírtam a könyvek olvasásakor sem.
   De ma, amikor Haymitch azt mondja, hazamegyünk, hát bepárásodott az a 3D-s szemüveg. ;( Majdnem megnyugodtam, normalizálódott a szívverésem és a pulzusom, erre nem megjött ez az átkozott macska? Hát lehet ott nem együtt zokogni Katnisszel??? És aztán még Peeta is rátett egy lapáttal. De még így is nem tudott nem bosszantani az a folytonossági hiba, hogy Katniss kinn már lombos erdőben vadászik, a győztesek falujában meg sehol egy zöld levél. Szép volt Annie levele is.
   Viszont a tényleges epilógus nem jött be. Béna volt mind Jen, mint Josh frizurája, olyan életidegen volt Katnisstől az az otthonkás ruha és nekem erőltetett volt, hogy azokat, amit a könyvben gondol, itt most a gyereknek mondja el. Peeta jófej módon játszott Lawrence unokaöcsivel, de neki sem állt jól az a hosszú haj.
   De megnyugtató és tényleg lezárás érzést kap az egész és ez jó.
   És az a Hayffie pillanat is ;) Jaaaaj, nagyon hoznom kell egy fanficet róluk most már!

   Törlés
  3. Nem tudnám viszont besorolni a filmet a négy közé. Vagyis, arra jutottam, hogy talán az első filmmel van ez egy szinten nálam. Azzal pont az volt a bajom, mint ezzel, hogy minden megvolt benne, valami mégis hiányzott. Szóval 1. Futótűz 2-3. Éhezők Viadala és Kiválasztott 2. rész szigorú holtversenyben 4. Kiválasztott 1. rész

   Furcsa lesz most így a vége után visszarázódni, de akkor is van egy csomó cikkem, amit nem fogok veszni hagyni. Ez van. :) És szombaton a feliratos 2D. Alig várom. :)

   Törlés
  4. Mindig kihagyok valamit. Pedig nem is fontosak.

   + Jók voltak itt is a vége felé úja megjelenő poénok.
   - Nekem az is furcsa volt, hogy nem éreztem, hogy többen visszatérnek a 12. körzetbe és lassan visszatér az élet, olyan, mintha csak hárman lennének. De sebaj, ilyesmi hangulatú a fic is, amit találtam, rendben lesz ;)

   Törlés
  5. Csak nem bírom ki, hogy írjak még ide valamit. :D A sorrendem ugyanez és valahogy még mindig nem tudom eldönteni mit gondoljak a filmről, mert van ami nagyon tetszett és van ami kevesbé, holnap megoróbálom kifejteni :D Szinkron milyen volt?

   Törlés
  6. Szerintem annyira nem volt vészes:) En is alig várom, hogy felirtosan is megnézzem, de tűrhető volt. Földes Eszter próbálkozik, Stohl is illik szerintem Haymitch-es, viszont Johanna hangjától kivoltam:D Azért hiányzott Jennek a hangja, az ezerszer jobb.

   Törlés
  7. Szinkron: vállalható. Katniss szinkronja nagyon szar, de nyilván marha nehéz is lehet a szinkronszínésznőnek Jent utánozni. De nekem nagyon modoros. Nekem Snow elnök, Coin, Johanna, Haymitch hangja kifejezetten bejött, ha visszaemlékszem, mennyire kiakadtunk az első filmes Effién akkor ott is hatalmas a fejlődés. A srácokét: Peeta, Gale, szerintem megszoktam, nem volt zavaró.De alig várom az eredeti hangosat. És az éles képeket.

   Törlés
  8. Muszáj még írnom egy-két dolgot, mert bennem van. Alig aludtam az éjjel, azért foglalkoztat még a dolog, de majd lecseng most már.

   - Vágás. Ezen nem teszem túl magam. Katniss egyik percben még égési sérülések között fetreng, a következő képkockán teljesen egészségesen indul a kivégzésre. És szerintem nem volt teljesen előkészítve a "Szeretsz. Igaz vagy nem igaz?" jelenet sem. Valahogy ki lehetett volna hozni belőle többet. Tudom, a könyvben sem volt több, de ott komoly hiányérzetem volt, valahogy úgy gondolom, filmes eszközökkel lett volna még ebben lehetőség.

   + De hogy egy újabb plusz mondjak: tetszett, hogy azzal is éreztették, hogy Katniss és Peeta kezelőorvosa ugyanaz, hogy Peeta is ugyanazokat a szövegeket mondogatta, mint Katniss a 13. körzetbe érkezése után.

   Viszont szerintem a stáblistán jelölt Dr. Aurélius egy sima "sürgősségi" orvos, fizikai sérülések után kezelte Katnisst, nem mentálisan, sosem.

   Törlés
 6. Na szóval. Nekem az elejével voltak problémák, nekem pont nem tetszett pl. a Prim-Peeta-s dolog, túl gyors volt nekem Peeta felépülése, kb. az első háromnegyed óra volt kicsit bosszankodós. Sajnálom nagyon, hogy eléggé kispórolták Johannát, nekem ő az egyik kedvenc, szóval hiányoztak a kiképzős részek is. Meglepődtem azon is, ahogy Katniss elszökik a Kapitóliumba, de végülis nem volt rossz ötlet. Onnantól, hogy megjelent Peeta, és Boggs halálától nagyon beindult a film, onnan már nincs panaszom:)
  A vége pedig tökéletes az epilógussal együtt. Imádtam, ahogy Katniss elmondja, az epilógus végét a gyerekének, ahogy Peeta-hoz felmegy aludni, és mikor csak üldögélnek az ajtóban is nagyszerű. Josh és Jen előtt le a kalappal. Plutarch levele is tetszett. Finnick megérintett elég rendesen:/
  A végén a macskás résznél nagy elvárásaim voltak, mert ott a könyvben mindig eltörik nálam a mécses, és szerintem itt is megvolt a hatás. A másik érzelmes rész nekem a 2. körzet, ami viszont annyira nem lett jó szerintem a filmben, de tetszett:)
  Tehát az eleje kicsit fura volt, nem ütött annyira nekem, mint vártam, de idővel beindult a film.
  Bocsi, ha nem fogalmaztam meg túl pontosan :)

  VálaszTörlés
 7. Nem találok szavakat...
  Egyszerűen zseniális volt.
  Teljesen beszippantott, minden egyes perce tele volt izgalommal.
  Egy igazi érzelmi hullamvasut, megszakadt a szívem...
  Majd a prologus megnyugtatott.
  Hihetetlenül fantasztikus lett.
  Imádtam:D
  Nagyon nehéz elhinni hogy lassan itt a vég... nem lesz több film.... nem lesz több promo körút...
  Nagyon fog hiányozni.
  A legjobb filmsorozat. A legjobb szereplőkkel, csapattal.
  Ancsi, ezúton is szeretnék megköszönni mindent:))
  Örülök hogy részese lehettem mindennek!

  VálaszTörlés
 8. Sziasztok!

  Valaki leírná pár mondatban, hogy mi történik a 4. részben, és mi lesz a vége, hálás lennék érte.
  Sajnos a mostani kommentekből nem igazán lehet kikövetkeztetni :)

  Bevallom a könyveket nem olvastam, csak az első 3 részt láttam filmen, de már megesz a kíváncsiság, hogyan zárták a filmet s mi volt a csattanója? Snow a végén meghal?
  ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Írtam Neked ugyan egy összefoglalót, de azt javaslom, inkább nézd meg moziban és el se olvasd! :D Hidd el, úgy az igazi! ;) De ha nem bírod kivárni, tessék:

   A film ott kezdődik, ahol az előző véget ért. A Tizenharmadik Körzetben vagyunk, Katniss a támadás után lábadozik, Peeta-t orvosok kezelik, állapota visszafordíthatatlannak tűnik, miközben egyre kiélezettebb a helyzet Panem-ben. Katniss nem bír tovább tétlen maradni, így a Második Körzetbe megy (ez az utolsó körzet, amely még nincs a lázadók mellett), ahol a felkelők lebombáznak egy katonai egységet, Katniss pedig megsérül. Ezután egy darabig megint kórházban lesz, aztán már indulnak is a Kapitóliumba. Katniss a Sztár Osztag tagja lesz, vezetőjük az előző részben megismert Boggs, a csapat többi tagja Gale, Finnick, Cressida és társai, valamint további katonák, akiket most ismerünk meg. Aztán egyszer csak Peeta-t is meghozza egy furgon, Coin rendeletére. Az osztaguk feladata nem a közel-harc, hanem a frontvonalak mögött haladnak a rendes hadi csapatok mögött, hogy dokumentumfilmet készíthessenek a háború folyamatáról. Ám Katniss titokban tervet sző, hogy merényletet követ el Snow ellen. De persze a város tele van csapdákkal, melyeket Snow készíttetett a játékmesterekkel, és ők is belebotlanak jónéhányba. Lényegében itt zajlanak a nagyobb akciójelenetek. A csapat nagy része meghal, mire beérnek a Kapitólium belvárosába, Snow rezidenciájához. Menekült kapitóliumi városlakók tömegében menetelnek a palota felé, amikor egy légpárnás bombákat szór az emberekre. Katniss csúnyán megég. A háború még aznap véget ér, amikor is a lázadók betörnek a palotába, és elfogják Snow-t. A következő napokra minden főbb szereplő Snow palotájában kerül, lényegében itt vannak elszállásolva átmenetileg. Coin átvette a hatalmat, és eljön Snow kivégzésének a napja. Azonban Coin egyre gyanúsabb Katniss számára, és lassan világossá válik, hogy ő sem lenne más vezető, mint Snow. Katniss meglátogatja Snow elnököt fogságában, aki ténylegesen felnyitja a szemét Coin-nal kapcsolatban. Kiderül, hogy a nő áll egy nagyon fontos karakter halálának hátterében, amiben, ha csúnyán akarok fogalmazni Gale is közrejátszott, de nem szándékosan. Katniss nem tud megbocsátani a fiúnak, így útjaik annyi közös év után végleg külön válnak, s többé nem is találkoznak. A kivégzésen az egész város jelen van, Snow ki van kötve, Coin felette áll egy emelvényen. Katnissé a feladat, hogy végezzen az elnökkel, ám az utolsó pillanatban az íját Coin-ra emeli és őt lövi le. Kitör a káosz, a nép ráront Snow-ra, és lényegében elnyomják, letiporják, meghal. Katniss-t elhurcolják a helyszínről, végül engedélyezik, hogy haza térjen a saját körzetébe. Haymitch vele tart. A szereplők szétszélednek, mindenki a saját útjára lép, búcsú mindenkitől. Pár nap után Peeta-t is elengedi az orvosa, és visszatér a Tizenkettedik Körzetbe. Idővel újra kialakulnak közöttük a régi érzelmek, csak talán most még erősebben. Végül ők együtt maradnak és gyermekeik lesznek, de a korábbi borzalmas emlékeiktől és rémálmaiktól sosem tudnak szabadulni.

   Törlés
  2. Woooowww... micsoda fordulat!

   (sajnos nem tudtam megállni, hogy el ne olvassam amit írtál :) )

   Hálásan köszönöm, hogy időt szántál rám és leírtad! <3

   (ui: nagyon élvezetes kis összefoglalót sikerült összehoznod!)

   még egyszer nagyon szépen köszönöm!

   Törlés
  3. Igazán nincs mit, örülök ha tetszett, bár szerintem kissé hosszúra sikeredett, de nem tudtam volna semmit lespórolni ezek közül. :P :)

   Törlés
 9. Tegnap este képtelen lettem volna írni, muszáj volt aludnom rá egyet, hogy tisztábban lássam a dolgokat. Bár az Istennek sem tudtam aludni, annyira bennem volt az egész, így a Ti véleményeiteket olvasgattam. Mára már kicsit talán jobban átlátom.

  A büfében a Kiválasztottas popcornos dobozon semmi más nem volt. Fantasztikusan kezdődött az egész, ugyanis, ahogy elkezdődött a film, az egész képernyő remegett. Na, mire valaki kikecmergett szólni, már túl voltunk a Prim-Peeta párbeszéden, szóval onnantól újra benyomták a legelejétől. Onnantól rendben volt. Innen rá is térek a látványvilágra, ami csúcs volt, tényleg érdemes volt Párizsban és Berlinben forgatni egyaránt, nagyon nagyszabású jeleneteket kaptunk. Viszont a 3D számomra nulla volt. Alapból nem szerettem volna így nézni, de hát lévén, hogy premier-est, nem volt más választásom. Nem emlékszem vissza egy jelenetre sem, ahol bármilyen 3D effekt megnyilvánult volna.

  A másik, ami talán a legrosszabb volt, hogy nem tudtam elmélyülni a filmben. Sajnos olyan emberek vettek körbe, akiknek nem jött át a történet, és ezt gesztusokkal elég gyakran ki is mutatták, ami rohadt zavaró volt. Ez nagyban lehúzott engem is, szóval megeshet, hogy emiatt kissé negatívabban látom a dolgokat, mint kellene. De ott a jövő hét, akkor újra nézem eredeti nyelven!

  Na, ebből kiindulva rá is térek a szinkronra. Amilyen pocsék munkát végeztek a Futótűzzel, annyival lett jobb a Pt.1, majd most ez. Tény, hogy Jennifer-t képtelenség lenne leutánozni, de azt mondom, ő, azért úgy ahogy rendben volt. Haymitch, Snow, Coin, és Gale is okésak voltak. Viszont Peeta, Johanna, Finnick. Nem, nem és nem! Egész egyszerűen rossz őket hallgatni! A többiek, Effie, Prim, Cressida számomra továbbra is vegyes képet mutattak. Az újak eredeti hangját nem ismerem, így velük nem volt gondom. De sebaj, nem hiszem, hogy önszántamból valaha is magyar szinkronnal nézném újra ezen filmeket. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egységesen még nem tudnám értékelni a filmet. A könyvhűség maximálisan állta a helyét, leszámítva azokat az apróságokat, amiket már előre tudtunk a Pt.1-ből, illetve persze amik kimaradtak. Nagyon jók voltak a párbeszédek, szinte a könyv sorait idézték. Maguk az egyes jelenetek mind rendben voltak, de a vágások sokszor kiábrándítóak voltak. Nekem kicsit hirtelen kezdődött a film, a Prim-Peeta jelenet is tök hamar jött. Aztán az esküvő. Tök szép volt a látványvilága, de az is, ahogy hirtelen elkezdődött, meg, ahogy lezajlott. Adhattak volna neki azért nagyobb jelentőséget. A kiképzés (persze) kimaradt, így nekem hiányérzetem is volt Johanna után, mivel az sem került bele, hogy közös lakófülkét kapnak Katniss-szel. Más volt ugyan, hogy Katniss felszökik a légpárnásra, és így jut a Második Körzetbe, de nekem bejött így is. Ami a könyvben annak izgalmát adta, hogy Katniss melyik fiút választja, az itt elveszett. Szinte az elejétől érezni lehetett, hogy Peeta a befutó. Nem tudom, talán Francis nem akarta, hogy úgy tűnjön, hogy Katniss csak Gale hiányában megelégszik Peeta-val. A „Viszlát Gale!” nagyon komor lett, és bár szomorú jelenet volt, valahogy mégsem úgy voltam szomorú, mint a könyv olvasásakor. Ha jól emlékszem egy tükör előtt állnak mindketten, de nem tudnak egymás szemébe nézni. Mindegy, nem panaszkodom, értettem a mondanivalóját. Az akciójelenetek jók voltak. Tetszett a fekete massza is, a mutánsok is, ezekre nem lehet panasz. A győztesek szavazása egy újabb viadalról iszonyatosan jó jelenet, alatta a zene, és azt hiszem itt láttuk meg Coin valódi arcát. Ezért hálás vagyok, az egyik kedvencem volt. A másik legjobb szerintem a kivégzés volt, alatta a dobolás, és az egész jelenet az elejétől a végéig zseniálisan lett kivitelezve. Viszont innentől nekem nagyon összecsapott lett. Katniss-t szinte rögtön meglátogatja Haymitch, és közli, hogy indulnak haza. Hmm. Francis! Plutarch levele ötletes volt. Effie búcsúja is megható volt, és tudom, a végét leszámítva ő nem is szerepel a könyvben, de ha már behozták a Pt.1-be, akkor nem tudtak volna neki egy kicsit több szerepet adni, minthogy az esküvőn tapsikol, aztán a végén felöltözteti Katniss-t a kivégzésre? Szóval Johanna és Effie hiányérzet is megvolt. Greasy Sae gondoltam, hogy kimarad, Aurelius doktor szintúgy, és szomorú voltam, hogy Katniss és Peeta nem készítik el a könyvüket. Annie levele telitalálat, lényegében így tudjuk meg kivel mi történt mindezek után, amit a könyvben ugye Katniss monológjából derül ki. A Haymitch-Katniss-Peeta vacsora jelenet, mikor Paylor beszél a TV-ben, az nagyon-nagyon kellett a szívemnek. :) Jó volt, a tornácon ücsörgés is az esőben, és a „Szeretsz engem? Igaz vagy nem igaz?” is mondhatni rendben volt, bár lehetett volna többet is kihozni. De hamar lezárták az egészet, én még elnéztem volna kicsit őket. A tényleges epilógusban az fogott meg, hogy Katniss a könyvben szereplő monológját a babának mondja el, ez is ötletes volt. De valahogy mégsem volt az a nagyon megható zárás. Ahhoz képest, hogy attól tartottam fiú létemre nehogy már itt összeroppanjak, hát nem kerültem még csak a közelébe sem semmi eufóriás állapotnak. :(

   Törlés
  2. A legnagyobb problémám a halálesetek érzéketlensége volt. Boggs halála még rendben volt, és nekem a Leeg ikrek halála is tetszett (ha fogalmazhatok így), jól kivitelezték, hogy hátrahagyják őket, aztán rájuk törnek a békeőrök. Messala, Castor és Jackson halálán viszont rendesen átsiklottam. Na, de! Jó, oké, arra felkészültem, hogy Finnick halála nem lesz olyan, mint a könyvben (imádtam, ahogy meg van írva: Katniss szeme előtt Finnick boldog percei peregnek, mielőtt a mutáns átharapja a torkát), de szerintem ez a filmes megoldás nagyon nem volt helyénvaló. Ahogy Katniss ledobja a holót rájuk, szinte nem is gondolkodott, nem volt összetörve, mint a könyvben, hogy le akart mászni segíteni. Emiatt haragszom. :( Prim. Ugyan egy nemrégi interjúban Francis elárulta, hogy Prim halála hirtelen jelenetsor lesz, mert a tragikus dolgokat a való életben is pillanatok alatt éli meg az ember. De ne mááár! Hát hogy tudtunk ennyivel túllépni a kis Prim-en? Aztán Katniss magához tér, az anyja ápolja, egyikük arcán se lehetett túl nagy fájdalmat látni. Szóval tisztelgem Kökörcsin előtt, mert a végén mégiscsak volt egy kis gyászolás, közte és Katniss között. Coin oké, Snow oké, nagyon átjött, ahogy felröhög még egy utolsót, aztán ráront a nép és letiporja.

   Most, hogy végigvettem, azért kijelenhetem, hogy jó film volt, bár nekem hiányérzetem van. Valahogy hiányzott az a plusz, ami megvolt az első és második részben. De ez van, Francis túl magasra tette a mércét a Futótűzzel, és azt már nem tudta túlszárnyalni. Furcsa, hogy vége, mégsem érzem még, hogy itt lenne a búcsú ideje. Mindenesetre már várom, hogy újra lássam, szóval bennem továbbra is ott ég a tűz. :)

   Törlés
  3. Csak azt tudom írni, hogy nagyon sok mindeben egyetértek veled is és már leírnám a véleményem hosszabban, de még nem volt rá időm xd

   Törlés
  4. Kíváncsi vagyok mit írsz majd! Amúgy a Londoni Premierről nem kapunk majd Tőled egy kis élménybeszámolót? :)

   Törlés
  5. Igen, tervben van, csak még nem volt arra se időm, de jön majd :D

   Törlés
 10. tegnap este nem jutott eszembe, de amin az elején fenn akadtam, amikor Peeta és Prim beszélgetnek, Peeta kérdezi, hogy hol a családom, Prim válasza a pékség már nincs többé. ez olyan furcsa volt nekem. őszinte leszek, én a könyvön a Kökörcsines résznél mindig elbőgöm magam, de nekem ez a filmben nem jött át. amit én még hiányoltam/furcsállottam (bár ezt már a futótűztől kezdve is) hogy olyan mintha teljesen egészséges lenne Katniss. a bombázás után mikor felkel, mintha mi sem történt volna. nekem így volt steril a film. azon gondolkoztam, hogy ha egy film lett volna, akkor hogy hozták volna össze és milyen hosszú lett volna. még mindig örülök annak, hogy kettéválasztották, mert így is gyors volt a film és 3-3,5 órát biztos nem ültem volna végig...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ezt en is sajnálom, hogy annyira a végén a macskás rész annyira nem jött át. Engem is mindig nagyon megérint a könyvben ez a rész, a filmbe is megérintett, de többet vártam:)
   Talán túl rövid volt a jelenet.

   Törlés
 11. Huuuu.... Nagyon nehezen fogalmaztam meg a velemenyemet magamban, hat meg igy leirni is... (elore is bocsanat nehany ekezet hianyert)
  Az eleje nagyon tetszett, bar kisse a Peetas-Primes resz nem jott at. Azt nem tudom miert, pedig Josh meg kopkodott is duheben, es a szineszi jatekkal semmi gondom nem volt. Viszont Prim szinkorn hangja.... Te Jóságos Ég. Ha jól emlékszem, ez volt Renesmee hangja az Alkonyatban, ott sem szerettem, itt meg főleg nem. Prim eddigi hangját se bírtam, de ez még borzalmasabb.
  Aztán, jött a következő szinkronhangi csalódás...Johanna. Nagyon vékony, és abszolút nem illett hozzá... Annie és Finnick esküvője eszméletlen cuki volt, bár kissé rövidnek tartottam, hiányoltam Peeta tortáját. Így nem volt az igazi, viszont a Katniss-Johanna párbeszéd nagyon tetszett.
  A Másodikban imadtam a Katniss vs. Lázadó akárki, akit most nem tudok megnevezni. Az ember, aki rátámadt. Az nagyon könyvhű párbeszéd volt szerintem. Ahhh :D

  Hiányoltam a kiképzést, és, hogy Katniss nagyon hamar felépült, és egyből megy a frontra. De ott a Coin-Plutarch párbeszéd.... Óhó, nagyon átjött, és tetszett.

  Finnicket minden egyes mozzanatáèrt imádtam, Gale-t pedig egyre jobban utáltam meg. Amikor a csatornában voltam, mantráztam magamban, hogy "Menjetek már innen. Menjetek ki innen, most még kiértek!" Persze nem hallgattak rám :/ :'D
  A húsdaráló kihagyása negatív pont...Az nagyon hiányoltam, de ellensúlyozta az egészet a harcjelenetek, és amikor Finnick meghal... Voltak ugye olyan hírek, hogy még sem lesz benne a halála, így amikor majdnem kinyitott, azt hittem nem hal meg. Aztán BUMM még is.... Bekönnyeztem, a barátnőm végig bőgte. Az is jó lett volna, ha valahogy bejátszák, amikor Katniss ezt gondolja a szövegben: "Mintha én lennék Finnick, és a szemem előtt leperegne életem filmje..stb" De hát...

  Peetát kicsit túl korán küldték, és a Leeg növérekkel sem úgy történtek a dolgok, ahogy kellett volna. De ez nekem minimális eltérés volt.

  Tigris szalonja is jól meg lett csinálva, de az, hogy "Tájgrisz"-nak ejtették... Hát, oh. Ő Tigris. Nem Tájgrisz. Legalábbis nekem. Aztán a Kapitóliumi jelenetek.... isteniek voltak. Amikor Gale azt kiabálta "Ölj meg", de Katniss nem teszi... Ó-ómmmm. Jó, ez nem volt értelmes. :'D

  Prim halála...hát hogy is mondjam.. Nem fogott meg, csak az utána következő dolgok.
  Hogy Coinnak akkor mondja, hogy "Én ölöm meg Snow-t", amikor szavaznak a viadalról. És 3Dben nagyon jól nézett ki, ahogy felhuzza az íját, aztán ahogy Coin lebucskázik a színpadról... Úgy érzem túl sok ebben a szövegben a hármas pont...
  Ügyesen megcsinálták azt, hogy Plutarch inkább levelet küldött Katnissnek, bár furcsa volt, hogy ilyen hamar elengedték. Hiányoltam, ahogyan Katniss énekel.

  A Tizenkettedik Körzet előtti visszatérés előt Haymitch és Effie. Te jó ég, Hayffie :D

  Az epilógusra nem találok szavakat, nagyon nagyon tetszett, és az sem zavart különösebben, hogy nem lány-fiú gyerekek voltak.
  Nagyon aranyosak voltak, és jól érzékeltették az idő múlását. Mondjuk, én azt vártam, hogy Katniss el fogja énekelni nekik a Völgydalt, de így is teljesen jó volt.
  Összességében nagyon tetszett, tényleg szép lezárása lett a filmnek.
  De mondjátok meg őszintén. Csak én vagyok kíváncsi arra, hogy hogyan hívják Katniss és Peeta gyerekeit? :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Van egy fic a Fanfiction.net-en, aminek a szerzőjétől én több olyan írást is hoztam ide, amelyben a két gyerek neve Dara és Orion. Valamiért nekem is így maradt meg a fejemben.

   Törlés
  2. Volt anno egy olyan hír hogy SC a Willow és Rye neveket adta nekik, de ez nem hivatalos, mindenesetre nekem így élnek a fejemben. :)

   Törlés
 12. A moziban ülök, nem bírtam várni xDDD

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Akkor jó szórakozást.

   Törlés
  2. Köszi; megvolt;)Délután/este jön majd a vélemény is.

   Törlés
  3. Hú, mielőtt elkezdeném a véleményemet elmondanám,hogy a mozival egyáltalán nem voltam megelégedve, egyrészt kb. 5 perccel később kezdődött a film, ezután még megspékelték azzal,hogy vagy 6x kellett újra indítani a filmet a második körzetben zajló jelenetnél (akkor amikor Gale elmondta a tervét), mert a kép lefagyott a hang viszont ment tovább... Ezután -már nem tudom hányadik újra kezdésnél- a barom "szaki" tovább tekerte a filmet, arra a részre amikor már a Diónál lelőtték Katnisst... Szval nagyon nagyon ideges voltam és kb. negyed 1-kor lett vége a filmnek (23 óra helyett) Most,hogy ezt leírtam, jöhet a tényleges vélemény :)

   A vágások: Kicsit tartottam a filmtől, mert többen jeleztétek,hogy túlvágták a filmet, hát nekem egyedül az esküvős jelenetnél volt ez zavaró meg néhány akciójelenetnél.(Boggs halála; a mutánsok)

   A szinkron: Jaj, nem hittem el hogy Prim magyar hangja, a Barátok köztben szereplő Timikét alakító lány volt, pfff. Borzalmas! A másik Johanna, hát a régi hangja (Futótűz) sokkal jobban tetszett.

   Karakterek: Jobban megismertem volna, a Leeg lányokat és Jacksont, akit a könyvben utáltam, de itt vhogy megkedveltem a karaktert. Cressida és Johanna most is szuperek voltak, tartottam attól,h Johanna keveset szerepel majd-ami így volt,- de többet volt jelen mint gondoltam :) Cressidát itt kedveltem meg igazán:D amikor segített Katnissnek Jacksont meggyőzni és amikor Messala meghalt és ahogy Katniss mondta neki hogy tovább kell menniük. Zseniális:P Ráadásul ahhoz képest hogy a TV stáb tagja igazán jól harcolt ;) Coinnak volt egy jelenete amikor a másodikban Lyme parancsnokkal vitázott, hát ott kicsit őő olyan arca volt mint vmi .... LOL ( talán értitek). Enobaria is többet lehetett volna a filmben, és nagyon sajnáltam hogy a szavazásnál nem szólalkoztak össze Johannával. De a szavazás zseniális volt főleg a két lány miatt. Peeta jelenetei durvák voltak.

   A színészek: Megint csak zseniálisak voltak. Josh, Jen és Sam igazán kitettek magukért. Donald S. és J.Moore pedig egy teljesen másik ligában játszanak :P

   A látványvilág és a mutánsok: Ez szintén remek volt, bár én a fekete masszát kicsit gyorsnak éreztem (Amikor a falak becsukódtak olyan Útvesztő érzésem volt xD) lassabbnak gondoltam,főleg mert amikor Peeta visszahúzta Katnisst ott már el érte volna őket a massza, szval ez aránytalan volt... A mutánsoktól féltem, szegény Jackson tudtam,h ő lesz az első akit elkapnak. A másodikban amikor elindultak a légpárnások a Diót bombázni és Katniss félre tekintése remek volt.

   Az Epilógus: Nekem ez nagyon hosszú volt, ennyire elnyújtani talán nem kellett volna.

   Azok a pillanatok amiket még szerettem: Katniss anyukáját az esküvőnél láttam őszintén vidámnak. Peeta javulásának lépései, mondjuk aki nem olvasta a könyveket annak furcsa lehet a folyamat. Az amikor Katniss elszökik, így sokkal jobb volt a film és Coin jellemének bemutatása. A régi viadalok néhány elemének használata.(Caesar, a "halottak kivetítése") De volt még sok minden amit szerettem :P

   Amiket vártam,de nem voltak benne/ illetve máshogy csináltam volna:
   Kellett volna pár olyan pod ami nem volt a könyvben. Finnick és úgy általában az összes szereplő halálát máshogy ábrázoltam volna. Effie és Haymitch "románca" teljesen karakter rombolóak voltak. Effie a végén annyira érzéketlen volt, csak a búcsúzásnál jött elő az emberi énje, amit szintén nem értek mert így Effie karakter fejlődést újfent rombolták(az 1.résztől a 3.-ig rengeteget fejlődött,de itt megint visszalépett) Harcból lehetett volna több, ebben a részben az ütemezéssel voltak szerintem gondok a harcok és az érzelmi részek között.)

   Hát kb. ennyi.
   A filmek helyezési sorrendje pedig:

   1. Az Éhezők Viadala
   2. Futótűz/Kiv.2.
   3. Kiv 2./ Futótűz
   4. Kiválasztott 1. rész (szívem szerint ez nem negyedik lenne hanem...)

   A Kiválasztott 2.része jó volt, de úgy éreztem csak egy fél filmet láttam (ami igaz is, de hogy a Kiválasztott 1.részével sem passzol össze az is biztos. Nem kellett volna bontani a könyvet.)   Törlés
  4. Tudtam hogy lesz amit kifelejtek.

   1. Még mindig nem értem ,hogy Paylor és Lyme miért nem voltak a szavazáson. Vki érti/tudja h miért?

   2. És annyira akartam volna egy Coin-Snow beszélgetést a végén, de sajnos nem volt :(

   Törlés
  5. Tetszenek a meglátásaid és le is írtál pár dolgot, amit én is akartam :) Például a régi Viadalokról a halálesetek bemutatása, az nagyon ütött. De ott egyébként Caesar Flickerman megjelenése is.
   Mondjuk sok másban meg nem értek egyet :)
   Nekem Enobaria megjelenése volt nagyon előkészítetlen, mert róla legutóbb a Futótűzben hallottunk utoljára. Ráadásul Katniss se kérdezi meg, hogyő akkor honnan pottyant ide?

   1. A szavazáson Paylor miért is lett volna? Az nem rémlik, hogy ő is Viadal-győztes lett volna. Lyme pedig azért nem, mert csak a szűk körben lévő lázadó győzteseket kérdezte meg Coin. Gondolj bele, milyen sokan lehettek volna, ha minden élő győztes ott van.
   Szerintem Enobaria is csak azért került be, hogy meglegyen a könyv szerinti arány.

   2. Na, egy Snow-Coin párbeszéd pláne könyvhűtlen lett volna. Jó volt ez így.

   Törlés
  6. Bocs, Paylornak tényleg nem kellett volna ott lenni a szavazáson.
   Igen pont azért mondtam, hogy többet szerepelhetett volna Enobaria. Mondjuk nem tudom milyen, lehetőségek lettek volna erre. Egyébként az esküvői jelenettel kapcsolatban az jutott eszembe,ha vhogy beleteszik a témát a Peeta-Prim beszélgetésbe az elején akkor nem lett volna olyan hirtelen az egész.

   Törlés
  7. Vagy ha nem is a Peeta-Primbe, de valahogy felvezethették volna Katnissnek. Aogy a könyvben is. Ott közlik, hogy esküvő lesz, mire Katniss kiakad, hogy hogy mehetne így Peetához, majd megnyugtatják, hogy nem az övé. Lehetett volna erre teret találni.
   Meg volt még egy pár ilyen előkészítetlen jelenet.

   Törlés
 13. Nekem elég vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatosan. Tetszett a könyvhűség, viszont számomra ami a könyvben működött az a filmben kevésbé. (például mikor a film végén Haymitch és Katniss a vonaton a 12. körzetbe tartottak, és csöndben ültek, vagy mikor utána a Katniss egyedül feküdt az ágyban csöndbe burkolózva). Itt elég hiányérzetem volt, hogy jó lenne "belelátni" Katniss gondolataiba, mint a könyvben.
  Továbbá véleményem szerint az se volt egyértelmű a film alapján, hogy a bombás-dolog (és ezáltal Prim halála) tulajdonképpen Gale lelkén szárad, és emiatt Katniss elfordul tőle. Hiányoltam a Johannás-Katnisses felkészüléseket a 13. körzetben, a harcra való felkészüléseket...
  A mutánsos jelenetet eléggé horrorosra vették. Nem vagyok egy ijedős fajta, de 3dben párszor megijedtem, amikor hirtelen jöttek a mutánsok és támadtak.
  Prim halála két pillanat volt, én a filmben akkor éreztem, hogy nincs többé, amikor a macskának mondja. Hiányzott volna az, hogy a kórházban sírjon emiatt Katniss meg az anyukája gyászukban, akkor hatásosabb lett volna...
  Finnick halálát is gyorsan letudták. Elég szívszorító volt, mikor mászott volna fel, de elkapták, és szétszedték. De utána alig volt erre utalás, gyászolás se nagyon, ezt is hiányoltam.
  Amikor a könyvet olvastam, utána hiányérzetem volt, hogy mi történt a többiekkel, stb. Viszont a film végén még inkább hiányérzetem volt, mert még annyira se magyaráztak meg sok mindent (pl. hogy a 12. körzetbe pár százan visszaköltöztek hogy újrakezdjék, a gyerekek történelemóráján (azt hiszem így volt a könyvbe) tanultak a mészárlásokról, stb...; vagy hogy Katniss anyukája miért nem megy haza; vagy hogy Haymitch abajgatja a libáit és vedel :D
  Amikor a könyvet olvastam úgy éreztem, hogy tele van akciójelenettel, romantikus jelenettel meg alig. Filmben pont fordítva éreztem. Itt már sok volt számomra az érzelemkinyilvánítás (pedig romantikus alkat vagyok).
  A végén vártam azt a részt, mikor Katniss megmagyarázza, hogy miért kell neki Peeta a "túléléshez", az a pitypangos-monológ... Szomorú voltam, hogy azt kihagyták.
  4DX-ben néztem, a szék félóránként megrázkódott, mert ilyen időközönként történt valami akciórész.
  Összességében tetszett, mint minden Éhezők viadala film :D Azt nem hittem volna, hogy ilyen sok könyvhű beszélgetést fognak beletenni, azok nagyon tetszettek. :)
  Gondolkozom rajta, hogy megnézzem újra :) Ezt is megveszem DVDn, mert lett annyira jó, hogy megnézzem újból.

  VálaszTörlés
 14. Na, megjöttem én is.
  Igyekszem nem nagyon csapongani.

  -Először is. Bakker, ha nem bírsz ki 3 órát pisilés nélkül, ne gyere moziba!!! Áhh. 3. gyermeket várom, és képes vagyok kibírni. Legjobb részek, csatorna jelenet, sor vége, két csaj, pisilni, aztán vissza. Aztán az előttünk lévő sorban. Nagyon gáz.

  -NA, de. Nagyon tetszett. Brutál jó lett. NAgyon szuperek voltak színészek. Tényleg, nem semmi alakítás. Jen, fantasztikus volt. MEg aki Polluxot játsza, most azért őt emelem ki, mert őt sokszor kihagyják, beszéd nélkül kellett játszania, és nagyon jó volt. Tényleg midnent lehetett látni rajta. A színkronhangok. Johanna, Prim, hát ezek nagyon gázak voltak. Borzasztó. Én személy szerint Katniss hangját se szerettem, de erre a filmre elég sokat fejlődött Földes Eszter. Magát Liamet nagyon jóképűnek tartom, de egyedül ennek a filmnek a végén láttam rajta azt h más arca is van. Viszont Peeta, fantasztikus volt.
  -Nagyon jól összerakták a filmet. És teljesen érthető mit hagytak ki, és miért. Bár nagyon vártam a tortát, de ha bele gondolunk, lényegtelen és lassította volna a sztorit. Bár nekem az egyik kedvenc részem. Hiszen ebből tudjuk meg, h Peeta javul. Ez a rész egy kicsit kevés volt. Hogy Peeta, őrült, fejlődik, visszaesik. NA, de haladni kell a filmmel, rendben.
  De ez a Gale és Katniss csók, erre annyit tudnék modnani, hogy "Ez neked egy csók"; hogy Haymitchet idézzem. Valami ilyesmit mondott az első részben. Ez nagyon gáz. A könyvben amúgy is itt egy érzelmes csókról van szó, kárpótolva minden elmaradt csókért. De ez mi volt kérem? Puszkó,.?

  -Nekem a könyv után fura volt, hogy elszökik Katniss, de ha úgy nézem a történetet, h nem olvastam a könyvet, akkor érthető, mert pl. így tudták érzékeltetni azt h Coin mit látott benne, egy problémát, aki nem engedelmesgkedik.
  NAgyon jól megcsinálták a Kapitólimi részt, pörgős volt, nem unalmas. És én pont úgy látom, h jól ábrázolták a halálokat. Mert végül is a könyvben is az volt, h menekülni kellett, nem volt idő arra, h az ember gyászoljon.
  Tigris fantasztikusan nézett ki.
  Prim halála, és az utána rész is tetszett. De értem h rövid volt az idő, de azért vhogy kellett volna érzékeltetni h ott Katniss össze volt törtve. De megértem, így is hosszú lett a film. De itt megint csak hiáynzik nekem vmi.
  -Hú, a vonulás a kivégzésre, a dobosok, fantasztikus hatást kelltett bennem. Lüktetett a szívem.
  -Nekem nagyon tetszett a búcsú. Főleg Haymitch és Effie. ? nahát.?
  -És akkor itt elérkeztünk az egyetlen olyan részhez, amit nem tudok magyarázni és megbcosátani. Hiszen Katniss, összeomlott, ápolatlan úgy találkozik Peetával. Jól megcsinálták a lezárást, de ezt nehezen tudom lenyelni hogy ezen átsiklottak mert Katniss Peeta hatására kezd újra élni, lefargja a körmeit, megfürdik stb. na, de ez legyen a legkevesebb. NAgyon hiányolom h se egy csók se semmi. Hát nagyon spóroltak vele. A gyerkőcök nagyon édesek. Josh nagyon édesen eljátszik Jen unokaöccsével. Végül is egész jó megoldás volt ez így. De valahogy vártam volna még valamit. Megint csak hiány érzetem van. Annie levele jó ötlet volt. De mi lett Johannaával? Vártam volna vmit, akár ölelést, vagy csókot vagy vmit, amiből látjuk h Katniss szereti Peetát, mért van rá szüksége. DE talán pont az a gesztus, h nem tud aludni, átmegy hozzá, és akkor talál nyugalomra, ott a karjaiban..

  Persze egy kicsit fura volt, hogy a Kórházban Katniss nem sír, Prim halála után. Az anyja is tartja magát. De ha belegondolok, a könyvben is amikor telefonon felhívja, és akkor sírnak együtt. És elkezdenek közel kerülni egymáshoz.

  Még egy megjegyzés, Liam ezért volt oda annyira? Hiszen azt mondta h utál Jennel csókolozni, hát ezt nem is nevezném csóknak. Ezen nem tudom túl tenni magam.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mikor mondta Liam, hogy utál Jennel csókolózni?? :O Brutál mennyiségű anyagot fordítok, de nem rémlik ilyen. Vagy a mennyiségtől a saját anyagaimra sem emlékszem? Elnyomja a tudatalattim??? :)

   A dobosok nagyon hatásosak voltak, nekem is, nagyon.
   És még Coin lelövése. Én az egész akciójelenetes cuccot full nyugisan néztem végig, hisz mindent tudtam, mi fog történni. És persze Coin lelövésekor is, de úgy dobogott a szívem, mintha komolyan attól tartanék, hogy elvéti a célt vagy elárulja magát Katniss, vagy nem is tudom. Mondjuk ez azt jelenti, annyira hatásosan volt megcsinálni, hogy nem tudtam magam függetleníteni tőle. De ez nem is baj :)

   Törlés
  2. Hu Ancsi Nálad olvastam de hogy mikor? Azért mert mindug vmi gusztustalan cuccot eszik Vmi showban volt meghívva

   Törlés
  3. Téééényleg! Olyan rémlik, hogy egyszer direkt fokhagymát evett és ezt nem pártolta Liam. Ok, megvan :) Köszi.

   Törlés
 15. Összeségében nekem nagyon tetszett, jól megcsinálták. Értem h mit miért hagytak ki. És így is kerek egész lett számomra. Számomra egyensúlyban volt az akció, és az érzelem.
  Jó, hogy ketté bontották a könyvet, mert egy film keretén belül, nagyon sok minden ki lett volna hagyva.
  Néhány jelentet én is úgy érztem h nem lett előkészítve, amit szerintem egy egy modnattal előkészíthettek volna, pl. az esküvő. De ez legyen a legkisebb a bajom. A másik, h pl. a férjem aki nem olvasta a könyvet, nem tudta a végén h ki Enobaria, róla a könyvben lehet tudni, de itt is jó lett volna ha pl. Coin mond vmit. Egyébként, a férjem aki nem olvasta a könyvet, azt mondta érthető volt, jó látványvilággal. Én ezért is értem meg, h miket hagyták. A férjem pl. azt mondta h bőven elég volt a befejzés, ennél több neki sok lett volna.
  Hát, 3Dben néztük, elment.

  VálaszTörlés
 16. Engem a szinkron változtatások zavartak,de iszonyúan!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem azért, mert a korábbiakat szinkronnal nézted és hozzászoktál.
   Prim hangja tényleg változott? Egy ponton én megint hallottam a robothangot, és ha volt változtatás, nem tartanám kizártnak, hogy mi - magyar rajongók - értük el, mert sokat panaszkodtunk rá.
   Johanna hangjával viszont nekem nem volt gondom, pedig látom, sokatoknak nem jött be.

   De alig várom a holnapi feliratos verziót - eredeti hanggal - ááááááá, nagyon jó lesz :)))

   Törlés
 17. Nos, végre én is eljutottam a filmre és egy kicsit átgondoltam a dolgokat. A film nagyon jó volt, szerintem ez egy remek lezárás volt a történetnek. Természetesen a film nem tökéletes. Nekem egy kicsit fura volt, hogy bejelentés nélkül jött az esküvő. Meg az elején Katnissnek sebes a nyaka, pár perccel később tőkéletes állapotban van. A 3D az felesleges volt szerintem, nem volt értelme. A szinkron...hát valakinél jó, valakinél nem. Primé és Johannáé borzalmas volt. De ezek ellenére egy nagyon jó filmről beszélünk. A látványvilág, az akció, az alakítások, fantasztikusak voltak. 10/7.5-öt adok a filmre, és elsem hiszem, hogy vége van. Ez számomra egy korszak lezárását jelenti. De az Éhezők Viadala örökké velünk lesz. És sose hagyjon el bennetek a remény :)

  VálaszTörlés
 18. Megérkeztem én is emberek. Hát hűhaa,hol is kezdjem. Sokan voltak,de nem bosszantóak,ez már jó kezdés volt.:D
  Összességében jó film lett,néha kellőképpen felborzolta a kedélyeket,néha elszomorított,néha megnevettetett .
  Az eleje nekem kicsit össze-vissza volt.Vágás,itt vagyun,vágás ott vagyunk,de többeknél látom nem tetszett. Aztán szépen beindult és kezdtek pörögni az események.
  örültem,hogy a könyvhöz nagyjából hűek voltak,főleg a párbeszédeknél. Ezzel semmi gond nem volt.
  A karakterek. Az újak fantasztikusak voltak. Az ikrek,Homes,Mitchell, Jackson. Sajnáltam is őket,hogy meghaltak.
  A halálesetük
  Az ikrek: majdnem könnyeztem. Jackson: Sajnálltam. Mitchelt: Szintúgy. Homes: Őt is.
  "Régiek" Bogs: Jaj,neki nem kellett volna meghalnia,annyira szimpatikus,határozott és értelmes volt. nagyon-nagyon sajnáltam
  Eléggé össze vissza írok,bocsi,de valahogy nem megy most .
  Coin: Remek volt, Julianna kitűnő választás volt,és azt kell,hogy mondjam,rossz,hogy eltávozott,de sajnos a múlt meglátszik az ember személyiségén .... hmmm
  Snow : maradt a régi,hatalmas volt ,és végén ahogy az emberek rohannak oda.Megborzongtam.
  Haymitch &Effie: az első említett nagyon nagyon ott volt, megkedveltem a végére,sose volt valahogy szimpatikus. Hiányozni fog
  Effie : Ő csak a végén van. Érzelmes volt a búcsú , látszik,mennyira hiányozni fog neki Katniss,a szívéhez nőtt. És a csók, csak ÁMULTAM,hogy mi a csuda.
  Cressida,Pollux,Castor,Messala:
  Cressida. Meglepően eléggé fő mellékszereplő volt,bár ez így hülyén hangzik. Erős,érdekes karakter volt és ahogy visszafordul,amikor Messala meghal,brilliáns
  Messala: Szokás szerint csak állt ésnézett. A halála is csak 1 másodperc volt.
  Castor. Ő sem volt több mint Messala,egy fokkal többet szerepelt. Tudom,hogy hol halt meg,csak nem láttuk,csak sejtettük
  Pollux: Együttéreztem vele. Ahogy sírt,legszívesebben én is átöleltem volna. Cressida után jön nekem.:)
  Tigris. remek volt,és hogy megszólalt,csak ámultam. tetszett végülis ahogy kinézett,és az a nagy bunda fejfedő neki, kedvem lett volna megsimogatni:) Pont annyit szerepelt amennyi kellett. Szerintem ezt jól eltalálták.
  Paylor,Lyme: Csodás karakterek,mindkettejüket szerettem, jókor voltak jó helyen. És nem gondoltam volna,hogy tényleg beleteszik azt a jelenetet,amikor Paylor megengedi a a ktonáknak,hogy engedje be Katnisst az üvegházba.

  VálaszTörlés
 19. Prim. Jaj:// majdnem sírtam és a halála. Egyetértek a halálával,nagyon rövid volt. nem vártam 3 perces jelenetet,de nem is egy villanásnyit. Itt megemlítem a kapitólium gyerekes részt,hát ...... nem tudom leírni szavakkal. aMoziteremben mindenki bámult,hogy most mi van,te jó ég.Láttam a döbbent arcokat . Hatásos volt az biztos. gyűlöltem ezt a részt,de szerintem mindenki. A háború sajnos ilyen.
  Johanna: zseniális volt Malone. Amiket mondott és a nevetése. Mintha csaka könyvből jött volna ki. Igen a kiképzős valóban kimaradt,de végül csak megjelent itt-ott
  Annie & Finnick. Finnick halála odacsapott,kár,hogy az írőnő pont tőle vált meg. Szegény Annie. és a végén a levél,jó húzás volt.
  Enobaria. Tudom,tudom,nem sokszor van jelen,de nekem az egyik kedvencem,így nagyon vártam,hogy visszatérjen és egyetértek Ancsival tényleg csak előtűnt a semmiből. De jó volt újra látni.:) Bár nem sokszor volt jelen. A kivégzésnél mondjuk ott volt.
  Beete: (nekem) Alig láttam,most valahogy azonban nem szimaptizáltam vele. De róla ennyi.
  Katniss,peeta,Gale : Hozták a szokásos formájukat. a könyben is odavoltamavívódásukért,a filmben szintúgy. Nekem nem volt problémám. Gale,hát Igen,megmutatta milyen is valójában. Logikus,hogy nem ő lett a befutó. Bár csak el lett intézve egy Viszlát Gale mondattal. Hát jó.
  Kökörcsin : Szegény Cica. a jelenete katnissla megindító volt. Nekem hatásos volt. ott tudatosult bennem igazánésa többi nézőben is ,hogy Prim valóban nincs többé,elment. először a csapkodás,majd az ölelés, kedvencem lett az biztos.
  Visszatérve a filmre. Jó volt,tetszetős, nekem még egy kis akció elfért volna, meg még egy-két csapda,de így is volt elég. Azok viszont atomjók voltak Néha nekem kicsit visszavett a film,amikor emgálltak és beszélgettek vagy egy házban voltak. Lehet így készítették fel a nézőt a végső összecsapásra? Lehet. A vizuális megjelenítés, a kameramozgás rendben volt. A vége felé zavart,hogy egymás után jönnek a jelenetek. Csaoó,már beszélgetés,csapó megint más beszélgetés. Aztán azt hittem,hogy az epilógus,denem csak visszaköltöztek. És az epilógus.
  Az epilógus, is jött mintha csak folytatódna a film, Azt vártam,hogy legalább úgyvezetik be/fel,mint anno a Hp-nál. vagy kiírják,hogy Epilógus. Jennek borzalmasan állt aza ruha,rossz választás volt. A haja tetszett. És egetértek azokkal akik azt mondják béna a frizura , szerintem is,de ez legyen a legkevesebb gondunk, A kisbabák pedig aranyosak voltak. A Jen karjában lévő kisfiúról teljesen lejött,hogy a rokona. Hasonlítottak. A szöveg is kalssz,egy az egyben átemelve a könyvből.
  Végszó gyanánt,hát azt kaptam amit vártam, leszámítva apró dolgokat,de elmondhatom,hogy úgy jöttem ki a moziteremből,hogy tudtam ,igen a viadal véget ért.... :/
  Elnézést az összeszedetlenségért,a hatás miatt . Lehet még kiegészítem majd,ha eszembe jut valami

  VálaszTörlés
 20. Aki még nem nézte meg, és tervezi 3D-ben, az villám gyorsan felejtse el... katasztrófa, én még ilyen sz*r 3D kiadást nem láttam, mondjuk alapból nem szeretem a szemüvegezést, de ez valami kritikán aluli minőség volt.

  Ami pedig a filmet illeti, ez most nem egy ismertető lesz, hanem inkább a belőlem kiváltott dolgok leírása. Nálam totálisan kiverte a biztosítékot, 19-én láttam, de még most sem vagyok igazán ura az érzéseimnek és szerintem ez még pár napig így lesz amíg lehiggadok. Onnantól kezdtem szétesni, mikor ledobálták a viadalból ismert kis támogatói csomagokat. Csak ugye itt azok nem segítséget, hanem halált hoztak. Itt egyszerűen kikerekedett a szemem, nem akartam elhinni, teljesen kővé dermedtem. Nagyjából ettől a ponttól kezdve a végéig csorgott a könnyem hol kevésbé, hol jobban. A másik jelenet, itt viszont egy világ omlott össze bennem, mikor Katniss igent mondott Coin viadal ötletére. Ott legszívesebben térdre rogytam volna könyörögni neki, hogy ezt nem gondolhatja komolyan, és könyörgöm ne csinálja, az nem old meg semmit, hogy ha hirtelen támogatni kezdesz valamit bosszúból, amiért egész addig azért küzdöttél, hogy eltöröljék. És az epilógusban a gyerekek, na ott kész, kiborult a bili.
  Engem valamiért alapból az egész trilógia különösen érzékenyen érint, amire még nem sikerült rájönnöm, hogy miért van. Soha egyetlen alkotás nem váltott ki belőlem ennyire durva érzelmeket, mint az Éhezők Viadala. Az első 2 rész is komoly hatással volt rám, de ez a befejező rész torony magasan verte hatásban az első két részt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ja, és most elolvasom a maradék 200 oldalt is, és utána elmegyek megnézni újra... meg talán még 1x... vagy 2x :)

   Törlés
  2. Katniss azért mond igent, hogy Coin megbízzon benne és így megölhesse. Szóval nyugi. Nem fordult ki önmagából.

   Törlés
  3. Igen, most hogy elolvastam a könyvben ezt a részt, látom, hogy Snow-val még a gyűlés előtt beszélgetett, így már világos, csak ott hirtelen már nem mindenre tudtam figyelni, ez a Snow-s beszélgetés tök kiesett :) De akkor is sz*r érzés volt, mikor kimondta az igent :)

   Törlés
  4. A könyvben nekem is rossz volt. :) De fontos, hogy oka volt rá.

   Törlés
 21. Nehéz erről beszélni mert valamiért most ébredtem rá hogy totál vége van. Eddig valahogy nem, de most az epilogus után esett le és így már most úgy hiányzik Katniss, Peeta és a többiek de akkor először a karakter és színészi alakitasokrol irnek.
  Jennifer hozta a formáját. További mélységet, finomsagokat hozott az alakításába amit azért már nehéz fokozni. Josh jó volt, sikerült megszerettetnie velem a filmbeli Peetat. Végre volt komolyabb dolga Joshnak és így megmutatta h igenis jó színész. Patina Millert Paylorként imádtam. Tetszett h nagyobb szerepe volt, így már elovetitette azt h miért ő lesz az elnök és jobban megismertuk őt. Julianne tökéletes volt. Tényleg jó volt látni Coin jellemfejlodeset, így jobban megértettem mint karaktert. Donald S.nél jobb Snow elnök nem létezik. Ijesztő. Gwendoline Christie több időt is kaphatott volna. Boggst,Cressidat, Polluxt, Primet Johannat, alakító színészek csak továbbfejlesztettek a karakteruket amiért piros pont. Michaelle Forbes, is jó volt. Akkor a cselekmény. Nagyon tetszett h rengeteget idéztek szoszerint a könyvből. Rengeteg finomsag volt ami különösen tetszett pl: Snow elnök megöli hadnagyát, meg hogy már látszik h beteg,Coin jatszmaja: az új éhezők viadala megbeszélésen remekül eltalálta Monroe, Katnissért kiálló katonák, Paylor rokonszenve Katnisshez, Boggs is ahogy kiáll a Poszata mellett. Nemcsak a dialógusok, pusztán a zene eszembe juttatta h honnan indult ez a történet és most hol tart. Rengeteg esemény így egyből jött fel. Az epilogus szerintem egy remek lezárása volt a történetnek. Olyan gyönyörű volt ah Katniss a kisgyerekenek mondja el h hogyan képes most is élni ezek után. Anne levelére szükség volt, plusz Paylorról szóló közvetítésre. Jó volt látni h Katniss és Peeta fokozatosan újra egymásra talál. Coin megolese és maga az a jelenet tökéletes volt. Okos húzás volt h Haymitch levélben közli Plutarch akaratát meg h némi kritikával illeti Coint. Katniss és Gale bucsuzasa komor, drámai volt de ez a konyvben jobban kiborított A 2. korzetes jelenet jó volt de túl hirtelen és gyorsan lezajlott. Hiányolom azt h Katniss Johannaval együtt edz bár az még oké h inkább lelep és Gale ezt tök természetesnek veszi. Az esküvői jelenet is szval túl gyors volt. A vágást azt elszurtak, még megemészteni se tudtam 1-1 szereplő halálát mire jött megint vmi. Oké,a háború ilyen.Nincs mindig idő gyaszolasra de ha egyszer a rendező azt mondta h erzelmesre fogják venni ezeket akkor legyen már úgy. Amúgy kapitoliumi harcok rendben voltak, a gyikemberek horrorisztikusak voltak de akár Peeta gyogyulasa is, túl gyorsan ment egy picit a történet. Prim halál jeleneteben nincs kifogásolni való de utána Katniss tűzmutanssa válik és ezt nem nagyon mutatják meg ugyanakkor még a Kapitoliumban magát az összeomlasat. Az h 12.körzetben uvoltozik a macskaval az azért csak mutatja a traumát és evvel rendben is van. Összességében elégedett vagyok, bár egy picit többet vártam. Ez a történet örökké hatással lesz rám mint gondolkodasilag, emberileg és sose fogom elfelejteni amivel elérte a céljat. 1. Futótűz 2. Kiválasztott 2. rész 3. Éhezők viadala 4. Kiválasztott 1.rész.

  VálaszTörlés
 22. Mondtam h csapongok Nekem is nagyon tetszett, hogy ennyire könyvhű volt. Nagyon jó volt vissza hallani a párbeszédeket.

  De a végén Pihilip Hoffmann S. megjelenése filmtrükk, vagy ezeket a rèszeket előbb vették fel.

  De olyan űr van bennem. Fura volt tegnap is, alig bírtam elaludni. Itt a vége. Nincs több.

  VálaszTörlés
 23. Sziasztok!
  Tegnap este néztük meg az Éhezők Viadala utolsó részét,ennek ellenére én még mindig a hatása alatt állok. Személy szerint nekem a Kiválasztott első részé nem nyerte el a tetszésem,az utolsó rész viszont mindenért kárpótolt. Annyira fantasztikusan ábrázolták a csatajeleneket,hogy én is úgy éreztem a moziban ülve,hogy veszélyben vagyok. Jennifer hihetetlen alakítást nyújtott,úgy gondolom tökéletesen átadta Katniss fájdalmait és szenvedéseit.
  Örültem,hogy a film elején nem vitték túlzásba Peeta állapotával kapcsolatban a jeleneteket. Éppen elég volt,kaptunk egy finom ízelítőt abból,hogy mi is zajlik a fejében. Én az egész filmben a csatajeleneteket vártam és hát bőven kaptam is belőle. Attól a pillanattól fogva,hogy Katniss csoportja belépet a Kapitóliumba őrült módjára izgultam értük. Mivel olvastam a könyveket,tudtam mik fognak következni,ennek ellenére Lawrence minden jelenettel meglepet és ámulatba ejtett. A csatajelenetek élethűek voltam,a Kapitólium megálmodása minden várakozásomat felülmúlta. Úgy gondolom,hogy igencsak komoly filmre sikeredet,teljesen élethűn adta át ennek a kitalált háborúnak a fájdalmait. Az emberek egymást ölték és nem voltam kegyesek,csakúgy ahogyan ez a való életben is igaz.
  Én Finnick haláláig bírtam sírás nélkül,ott viszont eltört a mécses. Felidézni is szörnyű,imádtam Sam karakterét és emiatt a brutális halála engem sírásra kényszerített. A végén mikor a gyermekekre dobják a bombákat,számomra szörnyű és kavaros volt. Olyan gyorsan történt minden,hogy ha nem olvastam volna a könyvet lehet belekavarodom. Prim egy fontos karakter volt ezért őrültem volna,hogyha nagyobb hangsúllyal jön át az elvesztése. Alma Coin halála jól lett ábrázolva,bár nekem nem ez marad meg az emlékeimben a filmmel kapcsolatban.
  Összegzésben úgy hiszem ez a film méltó befejezése volt az Éhezők Viadala könyveknek és filmsorozatnak. Nekem nagyon tetszett és remélem,hogy nektek is fog.

  VálaszTörlés
 24. Ma sikerült végre időt szakítanom arra, hogy összeszedjem a gondolataimat a filmmel kapcsolatosan.
  A Simple vetítésen vettem részt, szerdán, 19h-kor IMAX 3D-ben. Még mielőtt rátérnék a filmre két dolog.
  (1) Simple. Le a kalappal a Simple előtt, komolyan, nagyon korrektül levezényelték az egészet, nem csak belöktek minket, hogy tessék, nézzétek, hanem pár szót szólt előtte egy Simple-s dolgozó, kaptunk szemüveget, pedig azt ilyenkor általában megvetetik az emberrel, nem is beszélve arról a meglepetésről amivel készültek. A film kezdete előtt a vászon elé kiált egy lány és nagyon szépen elénekelte a Bitódalt angolul(!!) és a megfelelő részeknék a közönség soraiból felállt a kórus és ők is bekapcsolódtak. Fantasztikus volt. És még ami maitt köszönettel tartozunk a Simplenek, az az, hogy az imax bemutató előtt 8 nappal nézhettük meg a filmet és tényleg elsőként Magyarországon, mivel ha jól tudom mindenhol 8-fél 9 magasságában kezdődtek a vetítések.
  (2) IMAX. Csalódás volt. Most voltam először imax moziban, és megmondom őszintén, többet vártam. Nem nyújtott többet számomra, mint egy átlag 3D-s mozi. A vászon se volt akkora, mint számítottam rá, a hanghatások nem voltak sokkal jobbak, mint a sima moziban, a 3D pedig ennél a filmnél nekem nem jött át. Semennyire. Legutóbb a Mentőexpedíción voltam 3D-ben, és az klasszisokkal jobb volt. Egyedül talán a Kapitóliumról készült távoli felvételeken érztem azt, hogy na, igen, ez mennyire szép így 3D-ben, egyébként semmi.

  A filmmel kapcsolatosan:
  (3) Szinkron. Komolyan mondom, nekem bejött. Az Éhezők viadala szinkronosan van csak meg, úgy láttam kétszer-háromszor, de nem is nagyon tudtam volna megnézni többször, annyira szar magyarul. A Futótűz feliratosan van meg, nem is láttam szinkronosan, így ahhoz nem tudom a hasonlítani, a Kiválasztott 1. részét pedig egyszer láttam eddig, moziban, felirattal, így ahhoz sem tudom mérni. Földes Eszter most egészen jó volt, bár még mindig nem egy Jennifer Lawrence (soha nem is lesz), de nem volt olyan rossz. Egyedül akkor volt zavaró, amikor olyan jelenetek mentek a filmben, amiket láttunk/hallottunk az előzetesekben eredeti nyelven és össze tudtuk hasonlítani a hangját Jenével. Peeta, Gale, Haymitch, Snow, Coin nekem rendben voltak. Sam Clafflin hangját annyira szeretem hallgatni, hogy ezért nem tetszett a szinkronja. Johanna hangja nagyon idegen volt csakúgy, mint Primé. Amikor meghallom Primet magyarul beszélni egyszerűen nem tudok elvonatkoztatni a Barátok köztből Timikétől (pedig nem is nagyon nézem) és ez nagyon idegesít.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. (4) Jelentek. Ugye onnan idulunk, hogy Katnissről leveszik a nyakmerevítőt és alig tud megszólalni. Gyorsan egy jelenet Peetával és Primmel. Nekem tetszett, hogy Dellyt vele helyettesítették, bár ez a "pékség nincs többé" mondat nagyon fura oda. A következő jelenetben már azt látjuk, ahogy Katniss teljesen egészségesen beszél Coinnal. Engem baromira zavart, hogy egyik jelenetben még meg se tud szólalni, a másikban pedig már teljesen jól van. Hiába teltek el napok a jelenetek között, a filmben ezt nem érzékeltetik sehogy.
   Nagyon gyorsan átkerülünk a második körzetbe és ott is nagyon gyorsan lezajlanak az események. Gyors megbeszélés és már robbantanak is. Pörög az egész, nekem kicsit gyorsan. (4. szóismétlés, na mindegy...:):)) Viszont az a jelenet, amikor Katniss beszél a támadójával, aztán pedig az emberekhez szól nagyon hatásos és jó lett.
   Újból egy olyan jelenet következik, amiből sokat lespóroltak. Az esküvőnek sokkal-sokkal hamarabb vége lett, mint kellett volna. De az a kicsi legalább szép és megható volt.
   Kapitólium. Annek ellenére, hogy a Katniss-Johanna kiképzés nagyon-nagyon hiányzott, szerintem jól oldották meg Katniss Kapitóliumba jutását. Nekem tetszett. Paylor beszédét is jó volt hallgatni. Onnantól, hogy megismerjük a 451-es osztagot, megint felpörögnek az események. Finnick mondatánál (Hölgyeim és uraim! Kezdődjék hát a 76. Éhezők viadala!) odaképzetem az eredeti szöveget és hangot, mert nekem az a mondat Clafflin hangjával tökéletes. A Katniss-Boggs beszélgetés jó volt, nagyon könyvhű. Peeta megérkezése után van ugye az a jelenet, ahonnan láttunk forgatási képeket tavaly nyáron. Így, hogy rákerültek az effektek, egyszerűen fantasztikus lett. A halálok ebben a jelenetben még egészen nagy szerepet kapnak úgymond. Boggstól el tudtunk búcsúzni, kapott elég időt. A Leeg-lányok halála is jól volt megcsinálva, viszont azt, hogy Homes meghalt én csak utólag vettem észre, amikor Peeta mondta, hogy megölte az egyik társukat. A csatornában játszódó jelenet nagyon-nagyon jó volt. Pörgött, szépen, rendesen, de itt is volt bajom az idő érzékeltetésével. A film alapján úgy éreztem, hogy egy nap kb a jelenet, pedig ha jól emlékszem a könyvben olyan egy hét körül van. A mutánsok eszméletlen jól néztek ki! Probléma: Jackson halálát egyszerűen nem láttam!! Pedig ő fontos karakter volt, nagyon kedveltem is. Castorra sem emlékszem, az pedig, hogy Finnick ennyit kapott mindösszesen szintén nem tetszett. Nagyon hiányoltam Katniss hezitálását illetve, azt ahogyan lepörög előtte Finnick élete. A könyvben két jelenet alatt könnyeztem, az egyik ez volt, most meg szinte semmi érzelmet nem váltott ki belőlem. A menekülés során Messala halálát szintén épphogy észrevettem.
   Tigris hiteles volt, ilyennek képzeltem. A Peeta-Gale jelenet is klassz volt, olyan volt, mint a könyvben. Gale mondata: Egy esélyük van, éljünk vele! Ekkor kirázott a hideg... A wantedos plakátok is megfogtak, tényleg, mint egy akciófilmben. Prim halála szintén nem kapott hangsúlyt, pedig megérdemelte volna.
   A végén a Katniss-Snow beszélgetés fantasztikus volt. A könyvben többször vissza kellett lapoznom, hogy megértsem, Katniss miért Coint ölte meg végül, de itt egyből világos volt Snow magyarázatával. A kivégzés valami zseniális volt. Igazi nagyszabású jelenet. A végén a 12. körzetben a macskás jelenetnél könnyeztem úgy rendesen a film alatt egyedül. Nagyon megható volt, ekkor tudatosult benne, hogy Prim tényleg meghalt. Katniss-Peeta egymásra találása ugyanolyan szarul lett filmen megcsinálva, mint a könyvben leírva. Az a könyv, amit közösen készítenek hiányzott. Az epilógus kicsit mű volt, pláne Katniss, de a film (epilógus) utolsó mondta legalább ütött.

   Törlés
  2. (5) Végig azt éreztem az egész film alatt, hogy az emberi kapcsolatok mennyire el vannak hanyagolva és, hogy még azt a kevés boldog pillanatot is (mint pl az esküvő) lespórolták, hogy minél több akciójelenet legyen benne. Ez zavart már a Futótűznél is. Katniss és Gale végig nagyon idegenül viselkednek egymással, pedig a könyvben igazi jó barátok, bajtársak. Katnissnek és Peetának szintén kevesebb a közös jelenete. A csókjelenetnél is úgy éreztem, hogy nincs eléggé kidolgozva. Viszont az Igaz-Nem igaz részek nagyon jók lettek. Katniss és Johanna kapcsolatán sokkal nagyobb hangsúly van a könyvben, nyilván ezért jobbnak tűnik ott a viszonyuk. Haymitch-Katniss viszony jó volt szintén.
   (6) A szereplők játékára semmi panaszom nincs. Tudjuk, hogy fantasztikus színészek egytől-egyig. Viszont Jullianne Mooret hadd emeljem ki külön! Egyszerűen fantasztikus volt! Le voltam/vagyok nyűgözve, hihetetlenül jól formálta meg Coint.
   (7) Plutach hiánya. Nem volt feltűnő! Voltak jelenetek, ahol nagyon hiányzott, főleg a Katniss-Coin beszélgetések és a holo bemutatása, de ügyes trükk volt, hogy Paylor szájába adták szavait. Annak nagyon megörültem, amikor megláttam, hogy a kivégzéses jeleneteket felvették Phillipp Seymour Hoffman halála előtt. Talán onnan hiányzott volna a legjobban.
   (8) Ha a filmeket rangsorolni kellene, akkor nálam még mindig a Futótűz van az élen. Mögé beérkezik a Kiválasztott 2. része. Végül pedig utolsó helyen holtversenyben az Éhezők viadala és a Kiválasztott 1. része.
   Elsőre ennyi, ha valami még eszembe jut, nem tartom majd magamban.;):):)

   Törlés
  3. "de a film (epilógus) utolsó mondata legalább ütött"
   Nem is akármekkorát, ha azzal az volt a cél, hogy felidéződjenek a viadalok és az emberre rátörjön a szorongás és a rettegés ha csak 1 másodpercre is, akkor nálam bejött.

   Törlés
 25. Sziasztok!Alig vàrom,hogy làssam a filmet,főleg az itt olvasottak utàn.Mi csak dec.5-èn tudunk felmenni Pestre megnèzni,de kicsit aggòdok,mert felhìvtam az arènàt de nem tudtàk megmondani,hogy fogjàk-e mèg jàtszani a filmet,csak 30-àn fogjàk tudni a dec. eleji műsort.....esetleg nem tudjàtok,hogy tavaly hàny hètig jàtszottàk?
  Nagyon hàlàs lennèk èrte,nagyon nem akarunk lecsùszni ròla.....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem ne aggódj, ez tuti, hogy legalább 3 hétig menni fog, max nem olyan sűrűn mint most, de legalább 1-2 vetítés 1 nap minden moziban lesz még 3 hét múlva is. Ez azért elég nagy mű ahhoz, hogy csak 2 hétig menjen.

   Törlés
 26. Nem tudom ki hogy van vele, de valami azt súgja, hogy ennek nem ez volt az utolsó része. Manapság divatosak az előzmény filmek. Nem csodálkoznék, ha csinálnának egy részt pl Haymitch viadalát feldolgozandó. Folytatólagos részre nem nagyon számítanék, viszont egy ilyen előzmény részben ugye valószínűleg Katniss és Peeta nem lenne jelen, akik nélkül nem nagyon tudok elképzelni epizódot (mondjuk a Star Wars első 3 része is jól sült el mondhatni, pedig ott sem voltak jelen a főszereplők). Bár az tény, hogy egy Haymitch viadala részt iszonyú akciódúsra és pörgősre meg lehetne csinálni, mert ő ugye az 50. viadalt, vagyis a 2. nagy mészárlást nyerte meg, ahol is 24 helyett 48 résztvevő volt. Ebben azért volna lehetőség látvány és izgalom terén :) Még az is lehet, hogy nem hiányozna belőle Katniss.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Zsolt! Nagyon sokat fordítottam erről a témáról, kérlek, keress rá, mert látom új vagy, de ne találd fel a spanyolviaszt. Javaslom, fent a keresőbe üsd be a spin-off vagy az előzményfilm kifejezést.
   Amúgy az a hivatalos álláspont, hogy nem csinálnak semmit Suzanne Collins nélkül. Collins meg 10 után épp a napokban búcsúzott el Panemtől. Ettől persze tudjuk, a pénz az nagy úr, de egyelőre úgy tűnik, nincs kreatív ötlet.

   Törlés
 27. Hát én is megnéztem végre.. de nem igazán tudom, hogy mit mondjak.. Nagyon tetszett az egész film zseniálisak voltak a színészek de pár dolog nagyon felbosszantott és vegyes érzéseket kelt bennem.
  Peeta felépülése kicsit gyors volt bár nem hiszem, hogy jobb lett volna ha húzzák, mert a film hosszához képest elég volt :) de a vágások( főleg halálok után) túl gyorsak voltak nem volt időnk elfogadni/végig gondolni őket.
  A másik, hogy a Galetől való elköszönés nagyon rideg volt (Peeta párti vagyok, de ez nekem is túl rideg volt) + az a csók az elején az mi volt? :o mármint semmi nem indokolta stb.
  Az utolsó pedig, hogy a ,,Real. Not Real" jelenet olyan volt mintha két robot közt zajlott volna még egymás szemébe sem néztek. Túl érzelem mentes jelenet lett :/ a könyvben sincs sok róla de azért ennél jóval több , ha eléggé oda figyelünk. Meg Katniss nem az a karakter, aki egy olyan (bocsánat a kifejezésért de) otromba otthonkát felvenne, meg nem Peeta stílusa az a haj :/
  De még ezekkel együtt is nagyon jó film volt :D A színészek játékát pedig wáá nagyon jók *-*

  VálaszTörlés
 28. Ez a film... úgy érzem méltó befejezése a sorozatnak.
  Igaz, megint sok részben eltért a könyvtől, de jól jöttek ki az ilyen pici csalások.
  Finnick halála, hangsúlyos és megható volt (sírtam :( ), a csatajelenetek életszerűek. Örülök hogy az igaz vagy nem igaz játékot nem hagyták ki. Katniss érzelmeit remekül adta Jennifer Lawrence, de ne feledkezzünk el Joshról se ahogy az őrült és egyre javuló Peetát alakította. Tigris is élethű lett végül :D. Tetszettek az extra fűszerek a filmben (amik a könyvben nem voltak benne), mint a "Viszlát, Gale", Annie levele, és a Hayffie beteljesülése.*--* (Ott fangirlingeltem a moziban, annyira örültem nekik :D.) Hála a forgatókönyvírónak amiért ezt beletette :). Coin megölése figyelemre méltó és ütős volt, mint a könyvben. Jól sikerült a filmnek hoznia azt, hogy valószínűleg Gale csapdája ölte meg Primet.
  A film vége egyszerűen zseniális volt. Elhozta a megnyugvást nem csak Katnissnek és Peetának, hanem a nézőknek is. A réten való játék megható és gyönyörű volt.
  Megérte megfilmesíteni a könyveket. :")
  10/10

  VálaszTörlés
 29. Azért szeretem másodjára megnézni a filmet, mert addigra már tudom, mire számítsak. Már nem az hat rám, hogy mi tetszik, meg mi nem. Már tudom, mire számítsak és bár először ott a felfedezés izgalma, egy Éhezők Viadala film anélkül is mindig jó. Ráadásul az ember ilyenkor még több apró, finom részletet meglát, felismer, hisz ez a film rajongóktól készült rajongóknak, tele elrejtett meglepetéssel, mérnöki pontosságú tervezéssel a legapróbb, a képernyőn sokszor be sem mutatott részletig.

  Mert bár lehet, elsőre kritizálom a filmet (az erős vágásokat mostanra sem bocsátom meg és Katniss ruháját is még mindig gagyinak látom a végén), de hálás vagyok azért a sok mindenért, amit kaptunk. A képeket nézve mindig elámulok azon, milyen csodálatosan kelti életre Francis Lawrence a Suzanne Collins által megálmodott képeket. Fantasztikus a 2. körzet azokkal a csodálatos hatalmas hegyekkel. Találó a műholdas(?) kapcsolat a 2. és a 13. körzet között. Csodaszép lett az esküvői jelenet és megható Katniss és Prim "búcsúja". A kapitóliumi ház, ahová bemennek, a csatornarendszer - minden olyan, amilyennek lennie kell.

  A lelki romokban heverő Johanna, aki lenyúlja Katniss morflingadagját, mintha a könyvből lépett volna ki. Peeta annyira hitelesen játssza a hol jobban hol rosszabbul lévő Peetát, hogy megszakad a szívem. Boggs ugyanolyan kedvencemmé vált a filmben, mint a könyvben mert éppúgy Katniss mellett áll. Pedig egy korábban teljesen ismeretlen színész alakítja. Castor és Pollux testvéri szeretete átütő, folyamatosan jelen van. Ahogy Castor bátorítja Polluxot mielőtt bemennének a csatornába, ahogyan Pollux elsírja magát a pincében. Olyan árnyalatok, amelyekre a könyvben bele sem gondoltam. Finnick szintén kevés teret kapott, de ahogyan Peeta mellett áll, akkor is, amikor senki sem, az valami példamutató. Haymitch nem lett teljesen könyvhű, de én jobban szeretem ilyen felelősségteljesen. És az a Hayffie pillanat, azokkal a cinkos mosolyokkal, örökre velem marad.
  Jó volt látni azt is, hogy halála ellenére vagy találtak elegendő vágóképet Philip Seymour Hoffmanról vagy annyira frappánsan megoldották, de nem észlelni a hiányát. Csak a szívem szorul össze, akárhányszor meglátom, de nagyon örülök, hogy ez a film is tiszteleg előtte.

  Nincs tökéletes film (hát jó, a Futótűz erősen megközelítette a tökéletest), de életre kelt a könyv és mindezt egy nagyon látványos módon, rengeteg ember lelkiismeretes munkájának köszönhetően.
  Jó volt ma megint megnézni, főleg eredeti hanggal és biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó alkalom.

  VálaszTörlés
 30. Ma este én is eljutottam a moziba. Nem is tudom mit írjak. Talán Finnck-kel kezdeném. Amikor életemben először láttam a Futótūzet már kitűnt Finnick. Nem csak a szexi kockacukor jelenet miatt. Már akkor tudtam, hogy őbenne több van. A Futótűz megnézése után egyből elkezdtem olvasni a trilógiát. Kiderūlt, hogy Finnick-kel kapcsolatos gondolataim igazak voltak. És ez ebben a filmben teljesedett ki. Nekem annyira feltűnő volt. Mindeki úgy viselkedett Peetával mint egy állattal. Rángatták, durvák voltak vele és nem igazán értették meg mi játszódhat szegény fiú fejében. Finnick meg. Türelmes volt hozzá, segítette és védelmezte őt. Nyilván Annie miatt szokta már meg ezt a viselkedést de ez annyira hogy is mondjam EMBERI volt. Aztán jött a mutánsáradat... Ami kiszámíthatatlan volt. Tudtam, hogy ez a jelenet következik és minden rezzenésre azt hittem, hogy már jönnek. Nem jöttek... És pont akkor jelentek meg, amikor nem számítottam rájuk. Természetesen baromira megijedtem. Aztán jött egy horror. Ahogy bemuttak minden szereplőt hogyan harcol az undormányok ellen. És nyilván Finnick került a végére. Olyan ügyes volt. Még a könyvolvasóban is ott volt a reménytelen remény. De aztán... Többen kifogasolták a jelenet vérmentességét. Szerintem így jobban sokkolt. Ami meglepett az Boggs halála volt. Azt hittem az lesz számomra a legkevésbé megérintő. Errefel...... Nem azért mondom, de jó ötlet volt beszereznem egy csomag zsepit a film előtt. A film legeleje sem volt már gyenge, a Diós jelenet hátborzongató volt, főleg Katniss beszéde. Tigris. Végre rájöttem, hogy így ejtik ki a nevét. A hangja elég para volt. Peeta Katniss és Gale Katniss jelenetek elég érzelmesek voltak. Prim halála pont olyan homályos, mint a könyvben, nagyon megrázó. Johanna nem hiába a kedvencem, hiányzott azért az, hogy közösen képzik ki őket. Az esküvő rendben volt. Amikor Katniss "égett" nagyon durva volt. És jöjjön Snow. Imádom Sutherlandet. Egy ilyen beteg embert ilyen hátborzongatóan eljátszani, minden elismerésem neki. De egy jelenet volt mikor szájtátva meredtem a képernyőre: mikor Coint mutatták halottan. Szavakkal nem tudom leírni milyen volt. Hayfie nagyon cuki, imádtam őket. Az epilógus jó volt, megnyugtatott. Kökörcsin-Katniss jelenet.. Arról csak annyit, hogy nemhiába van az az Oscar Jennek. És végül, aki esetleg nem lett lelki roncs a film végére megkapja stáblista zenének a Deep in the meadow-ot.. Az nagyon ott volt. A magyar filmkritikusoknak lenne egy két moderálni való szavam, azokat itt nem osztom meg. El sem tudon hinni, hogy vége. Jövőre ilyenkor nem leszek extázisban, egy teljesen átlagos november 21-én fogok emlékezni az 1-2 évvel ezelőtti napokra....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most, hogy aludtam egyet a filmélményre eszembe jutott néhány dolog.
   Zene : Imádom James Newton Howard-ot. Engem nem az zavart, hogy sok volt a már jól ismert score, hanem hogy hová rakták be őket. Sok helyütt idegenek voltak. Nekem leginkább a Prim-Katniss esküvős jeleneténél volt nagyon odanemillő a zeneválasztás. Amikor a 451-es osztag bevetésre indulása volt akkor oda nagyon ütött a Hanging Tree instrumental. Teljesen illett oda. És végül amikor Katniss bevonul Snow kivégzésére... A promóidőszakból már ismertem a ezt a dobosat, de itt ennél a jelenetnél igazi tekintélyes, vérfagyasztó kivégzésre való zene volt.
   Hayffie : Tényleg nagyon megérdemelték egymást szerintem Francis nagyon sok fan álmait teljesítette. Ezt a jelenetet sikerült elspoilereznem magamnak így nem lepődtem meg. Előre féltem, hogy az ő szerelmüket szenvedélyes csókkal adják elő, de teljesen megnyugodtam ezen a diszkrét szájrapuszin. Elegáns, mint Effie, Woody pedig még szimpatikusabb lett nekem.
   Esküvő: én ANNYIRA nem tartottam rövidnek, persze bármennyi Finnicket el tudnék viselni :D Egyedül innen Peeta tortája hiányzott, mert szerintem az egy fontos állomás a gyógyulásában.
   Halálok: Finnick és Prim sejtelmes és zavaros halála jó volt. Tényleg valósághűbb, mert így Katniss szemszögéből láthattuk, aki ugye hirtelen csak homályban fogja fel elvesztésüket. Jó, hogy itt az előttem szólok írtak Messaláról, mert én észre se vettem hogy meghalt..
   Színészek: Nem Jent, Josht és a hasonlókat méltatnám, mert őket ismerjük... Pollux karaktere nagyon visszajött, összeszorult a szívem tőle. Cressida is jó volt. Castort is szerettem, ő is az igaz testvérséget képviselte igen érzelmes módon. Ceasar Flickermant jó volt látni. Amikor a halottakat viadalos stílusban mutatták meg kiakadtam a Kapitólimra.. Tetszettek még azok a párbeszédek, jelenetek, melyeknek nem volt részese Katniss így kicsit jobban beleláttunk a részletekbe. Antonius megmérgezése szerintem kiteljesítette Snow karakterét.

   Törlés
 31. Én már csütörtök este megnéztem a filmet, de csak most sikerült leülni és véleményt írni. :) 2D-ben néztem felirattal, mert nem szeretem a szinkront, a 2D-vel pedig tökéletesen meg vagyok elégedve, mert néha számomra kicsit furcsán hat a 3D. (Bár csak így játszották, szóval mindegy.)
  A Hayffie-s szájrapuszi zseniális volt és nagyon cuki. A kedvenc jelenetem mikor Katniss kiabál a szerencsétlen Kökörcsinnel, Jen ott egyszerűen elképesztő volt. (Nem mintha az összes többi jelenetben nem lett volna az.) A fekete szurkos jelenet is nagyszabású volt és tetszett mikor Katniss átlőtt a két épület közt és hatalmas lángok csaptak fel. Finnick mostanára egyértelműen a kedvencem lett és bár tudtam, hogy mi fog történni (3-szor olvastam a könyveket), mégis az utolsó pillanatig reménykedtem, hogy fel tud mászni azon a létrán. Pollux is jól el volt találva, az a karakter is bejövős, Cressidával egyetemben. A végén kisbabának kicsit aránytalanul nagy feje volt, de nagyon aranyos volt. Woodyt is egyre jobban kedvelem, nagyon illik rá Haymitch szerepe.
  Nekem nagyon tetszett a film és bár végig tudtam, hogy mi fog történni, számomra jó volt látni mindezt, ami eddig csak a fejemben élt. Egy percig sem volt unalmas, Jen elképesztően játszott és a zenétől kirázott a hideg. Egyszerűen zseniális. Ha jól emlékszem az egyik jelenetben, talán amikor Katniss megismerkedik az osztagjával, ment a Hanging Tree vonós változata, ez is nagyon tetszett.
  És Ancsi neked pedig nagyon nagyon köszönöm minden munkádat. 2014 március óta vagyok az oldal folyamatos követője, azóta egyetlen egy bejegyzést sem hagytam ki. Imádom azt, hogy ezt csinálod, enélkül az oldal nélkül soha nem tudhattam volna meg ennyit erről a sorozatról, nem szerettem volna meg ennyire Jent és a többi színészt és nem találtam volna rá erre a hatalmas, csodás rajongói közösségre. Köszönök neked mindent, és végig, amíg teljesen vége nem lesz ennek, addig én itt leszek és olvasom az írásaidat, fordításaidat.

  VálaszTörlés
 32. Én pénteken láttam a filmet és egyszerűen imádtam.
  Nekem Finnick a kedvenc szereplom így nagyon kevésnek találtam a jeleneteit.
  A vágással nekem is voltak problémáim.
  Ami nagyon zavart h sok jelenetben nem vették az összes szereplőt, pl a csatornában. Egy hosszu reszben benne se volt Gale es Finnick. Es amikor elojonnek a mutansok hirtelen feltunik Finnick es egyedul harcol?! A konyv nagyon szemleletes volt a halalaval kapcsolatban, es tobb idot hagyott felfogni. Sajnos itt nem ereztem ugy mintha olyan fontos szerepe lenne. De neem tudok elvonatkoztatni h o a kedvenc szereplom es bar tudtam h mikor fog meghalni megis megkonnyeztem egy kicsit, ugy ahogy a konyvnel is.
  A filmben Gale teljesen feladja. A konyvben imadtam h megvan a szerelmi haromszog de innen teljesen elvettek. Egyalltalan nem ereztem benne.
  Prim halalanal szinten hianyoltam h kihangsulyozzak a fontossagat.
  Az uvegházas jelenetnel hianyoltam azt a mondtatot h ne feledd ki az igazi ellenseged. Szerintem ez egy lenyeges mondat.
  Vegul a film vege. Furcsak voltak Peeta es Kattniss is. Nem igazan illett a karakterukhoz az egesz lenyuk a vegen.
  De osszessegeben nem tudom nem imadni a sorozatot. Naagyon faj elengednem. De ha rangsorolni kell akkor egyertelmuen az elso resz a kedvencem utana a masodik, negyedik, es harmadik. Nagyon fog hianyozni de biztos h meg sokszor ujra fogom nezni. Mar alig varom h ezt az utolso reszt is ujra megnezhessem. Az elsot mar 5szor lattam, a masodikat 3szor, de sose lehet eleg belole.
  Meg egyszer utoljara: Imaaadom!!

  VálaszTörlés
 33. Valaki meg tudja mondani, hol lehet Az éhezők viadala menüt kapni?
  A választ előre is köszönöm!

  VálaszTörlés
 34. Én viszonylag elég későn találtam rá a filmre (pontosabban a bejező rész premierje előtt fél évvel) és amint megnéztem az első három részt azonnal a nagy kedvencem lett.Megszállott rajongója lettem a történetnek.Engem Katniss ragadott magához , ahogy mindent képes feláldozni másokért és felnézek rá.Nem telt el néhány hét és már mindent tudtam a könyvről és a filmről is.Úgy ültem be a moziba tegnap , hogy egyáltalán nem tudtam , hogy mi lesz benne , mivel nem hogy a könyvet de az előzetest sem néztem meg sőt még a promo képeket sem voltam hajlandó megnézni mert teljes meglepetést szerettem volna.Annyira vártam a filmet és annyira szerettem volna , hogy a filmet egy pozitív dologként éljem meg , hogy kerültem minden róla szóló dolgot.
  És most a véleményem:
  Egyik szereplő halála sem fájt volna úgy mint Prim halála.Úgy érzem , hogy a halálával felesleges volt az egész.Feleslegesen jelentkezett Katniss helyette a viadalra , hogy megvédje mert a végén úgyis meghalt és így számomra elvesztette az értelmét az egész harc amit Katniss végigvitt.A másik felesleges tett az az volt amikor Katniss magán akcióba kezdett , hogy megölje Snow elnököt mert ha a 13.körzetben maradt volna akkor is ugyanúgy sikerült volna legyőzni a Kapitóliumot.Katniss semmit nem tett azért , hogy a Snow elnököt elfogják.Így a film nagy részében történtek is feleslegesek voltak , hogy eljussanak a Kapitóliumba és a rengeteg halál (Finick , Boggs és az osztag többi tagja) is felesleges volt.Jobban jártak volna ,hogyha ölbe tett kézzel várták volna a végét.
  És iszonyúan hiányoltam azt a küzdelmet ahol Katniss és Snow az utolsó csepp erejükig harcolnak egymással.Ehyelyett mi volt?Katniss elájul és mire felébred csak annyit kell tennie , hogy felveszi a ruháját , odaáll a már legyőzött Snow elé és csak el kellett engednie az íj idegét , hogy a nyíl kilőjön(hogyha megtte volna és itt merül fel még egy felesleg Katnissért annyian áldozták életüket , hogy elérje célját ami Snow megölése volt erre a végén meg se öli).Valamint a vágásokkal sem vagyok kibékülve mert mindig ugrott egy részt a történet pl amikor Katniss megtudta , hogy Prim meghal ott is ugrott egyet a történet és így nem láthattuk hogy hogyan fogadta a rossz hírt.Valamint Katniss mindent Primért tett akkor már alap , hogy 2percnél tovább szerepeljen Prim.
  Ha a lett volna egy olyan küzdelem ami nem vált feleslegessé és a lángra lobbant lány tényleg lángra lobbant volna akkor ez a film elképesztő lett volna.
  De még így is ez a kedvenc történetem és azért nem azt mondom , hogy film mert szerintem másképp kellett volna elkészíteniük.A színészi alakításokról szóhoz sem jutok.Főleg Jennifer és Josh aki kitett magáért.Nagyon tetszett a film csak kár , hogy Katniss már nem lángolt.

  VálaszTörlés
 35. Csütörtökön néztem meg a filmet, feliratosan. (A Tűzpróbás 3D-s szinkronos mozizásom után eldöntöttem, maradok a 2D-nél és magyar feliratnál). Szóval eltelt pár nap és azóta itt motoszkál a fejemben, hogy mi az, ami hiányzott, mert eléggé vegyes érzésekkel jöttem ki… A válasz: a film lelke. Számomra túl steril lett, érzelmi mélység nélkül. Mint egy kötelező házi feladat, amit ki kell pipálni.
  Maga a könyv már nem a kedvencem, ahogy már korábban többször is kifejtettem. Így mégis, azt kérdezem magamtól, hogy akkor mi a baj, hiszen valamilyen szinten azt kaptam vissza. Igen ám, de egy filmnek nem feltétlenül kell könyvhűnek lenni. Általában szeretem, ha az, de itt reménykedtem némi eltérésben.
  A film végig rendkívül hullámzó. Viszont nem abban a jó értelemben, hogy egy érzelmi hullámvasút, amit szeretek. Inkább hol leül, hol felpörög, nem egészen jó az arány. Nem volt rám olyan nagy hatással, mint elődei, hiányzott a katarzis.
  Van nekem egy szempontrendszerem, amit szoktam alkalmazni, a tetszett-nem tetszett rendszer, de most inkább folyamatosan írok. Hadilábon állok szegény filmmel, mert annyira imádom ezt a szériát, nagyon közel áll hozzám, de csak keserű szájízzel jöttem ki, ha összességében nézem az egészet…pont, mint ahogy a befejező kötetet letettem.
  A vágás nem tetszik. Ellenben a képi világ még mindig gyönyörű, csak éppen az átmenet hiányzik nekem. Pl. az esküvőnél nulla átvezetés…de máshol is erős a vágás. A film első felénél éreztem ezt jobban, mint valami bevásárlólista, ahol minden tételt ki kell pipálni, ami már megvan. Viszont a második felénél már határozottan éreztem a javulást. Nagyobb figyelmet fordítottak a kidolgozottságra. Ha már kidolgozottság: a szerelmi háromszög. Hú, ez nem lett normálisan megkoreografálva. Elég erőltetett lett a filmben, szerintem pl: a Katniss-Gale csók az elején. De itt a legnagyobb problémám, hogy a karakterek benne maradtak egy állapotban. Mintha a jellemfejlődés nem is lenne meg a filmen belül. Illetve csak Peeta-nál, de ott sem tökéletes. Túl gyors a felépülés, nincs meg a folyamat. Ami inkább a forgatókönyv, mintsem Josh hibája. De ügyes volt, kihozta a maximumot ebből. Liam nagyon jó színész, de mintha most már ő sem nagyon tudott volna mit kezdeni Gale karakterével. Vagy megint csak a forgatókönyv? Nincs meg itt sem az a folyamatos eltávolodás Katniss-tól, csak a háború, háború, háború. Igen, a könyvben is eltökélt Gale a háború iránt, de itt többet is kihozhatott volna belőle Liam, úgy érzem. Jen…hozta a kötelezőt, ez egyértelmű. De hiányzott az, ami az előző részekben, mikor annyira bevonzz a játékába. Persze voltak kitűnő pillanatai, de…vagy csak túl magasra tettem a mércét vele kapcsolatban? Úgy gondolom, a trióból, most Josh emelkedett ki a legjobban.

  VálaszTörlés
 36. A többi szereplő vegyes képet mutat. Vannak, akik megleptek és vannak, akik hozták, amit kell, csalódni viszont egyikben sem csalódtam. Ezt már korábban is írtam, de minden egyes részben bebizonyosodott, hogy a széria legerősebb pontja, a cast. Ilyen brutál erős szereplőgárda nem is tudom, hol van még egy. Akikért oda meg vissza vagyok: Julianne Moore, Donald Sutherland, PSH. Ez a hármas egyszerűen zseniális. Zseniális, amit a karakterükkel kezdeni tudnak. Aztán a többiek is remek teljesítményt nyújtottak. Egyik legjobb az Jena és Sam volt, minden jelenetüket szerettem. Jena nagyon jól hozta a flegma, de belül mégis megtört Johanna-t, Sam pedig, ahogy Finnickként kiállt Peeta-ért, az nagyon példamutató volt. Aztán volt két meglepetés emberke számomra, akik felülmúlták a várakozásomat: Pollux és Boggs. Nem gondoltam volna, hogy ez a két színész ilyet is tud, az előző rész után. Nagyon szeretettem a Boggs-Katniss kapcsolatát ábrázoló jeleneteket. De a Castor-Pollux testvéri kapcsolat is nagyon szép volt. Sőt, ez sem lesz túl pozitív, amit írok, de ez a testvéri szeretet, jobban átjött ebben a részben, mint a Katniss-Prim kettősé. Aztán megemlíteném Hayffie-t, ami egyértelműen a fandomnak szólt, ami Francis részéről kedves gesztus, az meg már más kérdés, hogy nekem annyira nem jött be. Persze tavaly, az első részben, jó volt az a kis évődős jelenet a megbeszélésen, de ennyi.
  A halálesetek…a könyvben nekem ez már sok volt, értem én, hogy háború van meg minden, de…Nyilván tudtam, hogy itt sem lesz eltérés. A kivitelezéssel vannak problémáim. Többnyire gyorsan átsiklunk felettük. Egyedül Boggs jelenete az, ami jól lett elkészítve, a többi haláleset nem tetszik. Vagy legalábbis, ami utána jön. Finnick…a könyvben gyors, itt még talán gyorsabb. Hiányzott a gyász. És, akkor a lényeg: Prim halála. Én ettől a jelentettől, vagy az az utáni képsoroktól sokat vártam, de nem kaptam meg. Utána jóformán csak a ridegség és közöny van. A macskás jelenetet is nagyon vártam, mert a könyvben ott tört el a mécses, itt ez hiányzott. Itt vártam a legnagyobb katarzist, de semmi. Persze megható volt azért, de csak csalódás a részemről. Most pedig a legérdekesebb, egy hatásos jelenet azért van, amire a film előtt fogadni nem mertem volna, hogy az lesz: Coin halála. Húú, az a jelenetet. Le a kalappal Jen és Julianne előtt. Sőt, az egész filmből nekem ez a legemlékezetesebb jelenet.
  Három nagyon jó húzást emelnék ki: Ceaser megjelenését és a halottak ábrázolása, akárcsak a viadalokon, aztán az igaz vagy nem igaz játék, amit totál visszajött a könyvből és az epilógus. Az epilógus úgy kellett a végére, mint egy falat kenyér.
  Zene: vegyes érzések itt is. JNH-ot imádom, de megint nem fektetett bele annyi energiát, akárcsak az előző résznél. Szóval kaptunk megint csak egy nagyon jó, de nem kiemelkedő score-t. A társalbum meg nem is hiányzik, érdekes módon.
  Összességében, tehát jó-jó, de még is ott van az a „de”. Nem gondoltam, hogy valaha ezt leírom a sorozat kapcsán, de nekem még a legelső rész is jobban átjött egy picit…Szóval, ha rangsorolni kellene: 1. Futótűz (szívem csücske marad, végig fogva tartott a film, végig.) 2. Kiválasztott 1. rész (érdekes, hogy sokan unták, vagy nem szerették annyira, de nálam az is elérte a katarzist). 3. Éhezők Viadala (Gary követett el nem egy, nem két hibát, de a színészek kárpótoltak sok mindenért). 4. Kiválasztott 2. rész (Hm…azt hiszem elég részletesen kitértem a miértekre). De végső soron inkább arra gondolok, hogy mennyi mindent adott nekem ez a franchise, mind könyvek, mind filmek terén, így csak is kellemesen tudok rá gondolni. És, amivel zárom soraimat, az egyik, ha talán nem a legnagyobb jelmondat: May be odds be ever in your favor :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hehe, örülök, hogy itt vagy.
   Én ennél azért jobb véleménnyel vagyok a filmről, de olvasd vissza a hozzászólásaimat (amiből sejtem, nem lestél), és "spot the differences". :D Megint nagyon sok mindent látunk nagyon hasonlóan.
   Egy dolgot éreztem én nagyon másképp, mint Te és még többen írtátok: nekem átjött a macskás jelenet. Konkrétan kilépett a könyvből, és bár ott nem sírtam, de itt igen. Én!!! Aki nem szoktam.

   Igen, valami hiányzik a filmből. Ezt keresem én is, és igyekszem rengeteget fordítani Francis Lawrence-től: az egyik hosszú cikkben (holnapra ki tudom tenni reményeim szerint, még egy kis melóm van vele, de már látom a végét) kielemeznek egy csomó jelenetet, miért ilyen lett a film, mit tettek bele a könyvből, mit hagytak ki és ott is az érzelmeket hangsúlyozzák. A színészeink is megtettek mindent, akkor vajon miért hiányoljuk?
   Egy másik cikknek már a címe arról szól, hogy kevés idő volt. Leginkább az előkészületekre. És tényleg: mennyit dolgoztak már, mire 3 és fél év alatt három ilyen hatalmas költségvetésű filmet minden részletre vonatkozóan megalkottak. Lehet, több idő kellett volna, de a lehetőségekből kihozták a maximumot.

   Törlés
 37. Sziasztok! Na úgy látszik, hogy Zsoltból is kettő van. :) Én az a Zsolt vagyok aki már 3 éve az oldalon van :D A filmet tegnap láttam.
  A filmről: Nagyon örülök, hogy közvetlen ott folytatódott, ahol abbahagyta az első rész. A filmmel összességében meg vagyok elégedve. Az eleje egy pici előkészítés és még egy pici magyarázat de az kellett. Utána indul az utazás :) A Diót tényleg gyorsan lezavarták. De azért elég jól sikerült. A Kapitóliumban játszódó jelenetek eszméletlenek voltak. A mutánsok hihetetlenül hatásosak lettek. Féltem, hogy majd nem fognak "Katniss-t" sziszegni de hátborzongató volt mind a hangjuk, mind a megjelenésük. Tigris az nekem kiejtés szempontjából mindig Tigris marad nem "Tájgrisz".
  Prim halála nekem eszméletlen hirtelen volt és még annál is gyorsabban lezajlott mint gondoltam. A halálát csak később fogtam fel, amikor Katniss kiabált Kökörcsinnel :( :( Az a jelenet hihetetlenül sikeres volt nálam.
  A finálé. Amikor a kivégzés elkezdődött olyan feszültség fogott el, hogy milyen lesz, hogy oldották meg. De szerintem ennél jobban nincs ember aki megcsinálhatta volna.
  Gale. Sokatokkal egyetértek. Nem ezt érdemelte volna a végén.
  Peeta. Josh fantasztikus volt. Ilyen hitelesen szerintem senki sem játszhatta volna el. Az a düh, félelem, megnyugvás, újra félelem, újra düh. Eszméletlenül lavírozott a sok érzelem közt.
  Hayffi :) <3 Kellett. Jó volt látni. Olyan Happyend érzésem lett tőle egy pillanatra de utána megint a rideg valóság érzése fogott el :(
  Az epilógus szerintem nagyon megható volt és szerintem jó volt látni, hogy végre nyugodtabb környezetben élhetnek. A gyerekek nagyon aranyosak voltak :) Katnissnek nagyon jól áll az anyaság szerintem.
  Szóval, szerintem, méltó lezárása volt a sorozatnak és egy percét sem untam.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Még amire nem tértem ki az a zene ami szerintem nagyon ütött. A Hanging Tree aláfestése nagyon ott volt :) A hideg rázott.
   Coin. Az a kegyetlenség ami előtört belőle a film végére. Katniss helyében én is így tettem volna. Ugyan olyan lett volna a későbbiekben mint Snow.
   Snow. Szerintem hozta a szokásos, ügyeletes kegyetlent. :) A végén viszont húúúúú.... A tömeg nem sajnálta. Mondjuk meg is értem.
   Philip Seymour Hoffman halálát én akkor éreztem mikor Katniss búcsúlevelet kapott Plutarch-tól.
   A mellékszereplők szerintem nagyon jól teljesítettek. Senki nem lógott ki a sorból.

   Törlés
 38. Én imádtam!!!! ♡♡♡♡♡

  Avaangel

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyébként a 3D tényleg vállalhatatlan. A 4DX viszont nagyon jó volt. Így frissen a legmeghatóbb nekem a macskás jelenet és Peeta,mikor a puskatusba ütögeti a fejét. Erősen párás lett a szemem! Amit imádtam,és nagyon jól esett,ahogy Katniss Peetára nézett amikor nézték az esőt és mikor nem tudott aludni nèlküle. ♡ A kis fiú és Peeta nagyon cuki volt. Én nagyon elégedett vagyok. Kicsit szomorú,h ennyi volt! ♡♡♡

   Avaangel

   Törlés
 39. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 40. Hű, kicsit furcsa, hogy már vége van. Emlékszem én még erre az oldalra 1 évvel azelőtt kerültem, hogy egyáltalán az első film kijött volna. Sőt azt hiszem innen tudtam meg, hogy filmet csinálnak belőle. Úgyhogy azóta jó 4-5 év eltelt, történt az évek során sok minden, de az Éhezők Viadala megmaradt, egészen eddig. Már ami a filmeket illeti. Igazság szerint pénteken néztem, de most jutottam géphez, úgyhogy a fele se jut eszembe azoknak, ami akkor mikor kijöttem a teremből. Arra emlékszem, hogy barátnőmmel csendesen sétáltunk egymás mellett, mivel érzelmileg kizsigerezett ez a rész.
  Az eleje kicsit nekem gyorsan lezajlott, amíg Katniss nem csatlakozott a csapathoz. Biztos eltelt több idő, de nekem úgy tűnt le, hogy még a fojtogatástól szenved, aztán eltűnik hirtelen a nyakától már megy a második körzetbe, meglövik, jó csúnya a bordája, de azért mintha már kb másnap ment is volna a repülőre hogy eljusson a Kapitóliumba, amin szintén kicsit néztem, hogy ez nem így volt. Persze tudom hogy fontosabb dolgoknak szorítottak helyet a játékidőbe, de nekem ez kicsit gyors volt, ha nem olvastam volna a könyvet, kicsit összezavart volna, úgy tűnt mintha egyik napról a másikra történt volna.
  Viszont miután becsatlakozott a csapatba, onnantól már nagyon jó volt. Ahogy haladtak Snow rezidenciája felé, a jelenetek nagyon akciódúsak, feszültek voltak, így képzeltem el. A csatornás jelenet meg brr....horrorfilmbe illő volt az a feszült hangulat és jó nagyot ugrottam a székből mikor azok a rondaságok megjelentek és Finnick....nagyon sajnáltam, de megsiratni se volt időm, mert követni kellett az eseményeket, csak később tudtam. Tigris nagyon tetszett, meg az is ahogy beépültek Gale-lel. Mikor pedig ledobták a bombát a gyerekekre és ott volt Prim....igen, határozottan sírtam, főleg mikor Katniss is kiakadt a végefelé a macskánál.
  Iszonyú jó volt a jelenet mikor Snow elnökkel beszélt a végén. Már már lassan az "ellenséged ellensége a barátod" jutott eszembe. Ahogy felnevetett a végén, az a káröröm. Imádom Donaldot. Követelek Snowról egy előzményfilmet és CGI-jal fiatalítsák meg hozzá Donaldot mert csak őt tudom elfogadni:D A könyvben és itt is tetszett ahogy felvetődött egy új Viadal ötlete. Tetszett, hogy Coint végig szimpatikusnak mutatták, és csak a legvégén kezd leesni a dolog, hogy ő is eb a kutya mellett, ha értitek.
  Hiányoltam a végén egy kicsi jelenetet Katnissel és az anyjával, elvégre meghalt az egyiknek a lánya a másiknak a huga. Reméltem hogy itt kicsit hozzáadnak. Látszott hogy neheztel rá, de akkro is, annyival lezárni hogy jó, ő most akkor oktat máshol és ennyi....
  Nagyon nagyon tetszik a Haymitch és Effie ötlet. Elképzeltem hogy ha összejönnének milyen veszekedés lenne, hogy ki kihez költözzön és Katnissék gyerekei mennyire odalennének Haymitch bácsiért és Effie néniért:D Elkalandoztam. Apropó az epilógus is tetszett, nagyon cukik voltak a gyerekek és csak belelendültem a végére és eszembe jutott minden.
  Összességében tetszett és sajnálom, hogy vége, én nem bánnám ha minden évben jönne ki hozzá film. Hiányozni fog az egyszer biztos.
  Ancsi, neked hatalmas nagy köszönet szerintem mások nevében is mondhatom, hogy ilyen szorgalmasan és lankadatlanul üzemeltetted ezt az oldalt, mindig naprakészen, mindig felkészülten. Minden új információt innen tudtam meg, hálásak vagyunk :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Téged is jó újra látni. :)
   Örülök, hogy a régiek is így előbújtak az utolsó filmre.

   "Haymitch bácsi, Effie néni" - ez aranyos :))) Örülök, hogy elkalandoztál.

   Törlés
 41. Úgy látom én eléggé későn jöttem meg, de azért kifejtem a véleményem. Szögezzük, le, hogy én már kb. a film kezdete előtt sírtam. :))
  Nekem eléggé kettős érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Nem lett annyira akció dús, mint ahogy én azt vártam, de alap vetően baromira tetszett. Először is a negatívumok:
  - engem legjobban az zavart, hogy a halálokra nem fektettek nagy súlypontot. Még fel se tudta fogni a néző, és már ugrottunk is tovább. Igaz én így is bőgve ültem Finnick halálánál (bár ez azzal magyarázható, hogy ő volt a kedvencem), de azért örültem volna ha több hangsúly van azon a pillanaton, hisz ez eléggé megdöbbentő. Ugyan ez volt Primnél. Látjuk, aztán puff robbanás, és már is a kórházban vagyunk. Engem ez zavart a legjobban.
  - aztán ott van Johanna. Úgy érzem, hogy ez a legnagyobb változtatás, hisz a könyvben egy idő után majdnem minden 2. oldalon szerepel. Itt meg kb. 3 jelenetben volt benne.
  És akkor jöjjenek a pozitívumok:
  - borzalmasan tetszettek a Katniss-Peeta jelenetek, és az elejétől fogva lehetett tudni, hogy a végén újra együtt lesznek, és Peeta (ha nem is teljesen) rendbe jön.
  - ami még tetszett az Peeta karaktere. Nagyon hatásos volt, a labilis ideg állapota, a kitörései, és ami a legjobb volt, hogy pont azt csinálta lenyugtatás képen, mint Katniss az elején. Tetszett, hogy Finnick mennyire próbálta segíteni Peetát, hogy nyugodt maradjon.
  - a hosszabb epilógus. Örültem, hogy ilyen hosszúra sikeredett, mert így több dolgot láttunk. Annie levele, Paylor esküje, a primula és még sorolhatnám.
  - és természetesen a végén az a kicsi Hayffi. Én valahogy mindig is sejtettem, hogy lesz valami, és sajnálom, hogy csak egy röpke pillanatig láthattuk őket.
  És akkor a jelenetek amiken sírtam:
  - Boggs halála.
  - Finnick halála (na itt sírtam a legjobban, szerintem néhányan eléggé furán nézhettek rám)
  - Prim halála.
  - Kökörcsin vissza térése.
  - Amikor Haymitch azt mondja Katnissnek, hogy "Haza megyünk.".
  - Amikor Peeta primulát ültet a kertbe.
  - Annie levele.
  - "Vannak ennél sokkal rosszabb játékok is."
  Egy szóval. Imádtam az utolsó részt (úgy ahogy az előzőket is), és nagyon elszomorít, hogy nem lesz több Éhezők Viadala.

  VálaszTörlés
 42. Mennyit számít, hogy az ember milyen hangulatban, környezetben és társaságban ül be mozizni! A múlt heti szerdai premier óta le voltam törve, hogy a film nem sikerült jól, persze tudtam, hogy nagyban lehúzta az élményemet a társaság. Tegnap újranéztem eredeti nyelven, a legjobb barátaimmal, akiknek tetszett a film. Jobban izgultam, mint első alkalommal, és sokkal jobban lenyűgözött. Továbbá sokkal több mindent felfedeztem, amiket elsőre nem. Hihetetlen, hogy a magyar szinkronnal mennyire "spóroltak", most, mintha nem is ugyanazt a filmet néztem volna újra. Sokszor majd a szívem szakadt meg, olyanokon, amiken múlt héten simán elsiklottam. Nagyon örülök, mert megnyugodott a lelkem, hogy tényleg jó film lett, így egy hangyányival könnyebb lesz a búcsú. Fontolgatom, hogy decemberben harmadjára is megtekintsem-e... :)

  VálaszTörlés
 43. Sziasztok, érdekelne a véleményetek, hogy érdemes-e 4DX-ben megnézni a mozit vagy maradjak inkább az IMAXnél? Attól tartok, hogy a 4DX hatások túlságosan kizökkentenek a filmből, mert ilyen véleményt is hallottam...

  VálaszTörlés
 44. Na végre en is eljutottam moziba - Balassagyarmaton lehetett kapni éhezok viadala pop corn dobozt es udito tartot is :3 hozza pedig lehetett valasztani fecsegoposzatas kulcstartot az elozo reszekbol :D igy vegre teljes lett a gyujtemenyem
  A film, hat nem is tudom hol kezdjem, 3D-ben neztuk szinkronosan... de alig varom, hogy eredeti nyelven is lathassam. Baratnom, aki nem olvasta a konyvet, volt par resz amit nem ertett, de ezen kivul eléggé jól osszeraktak a filmet. A mutáns jelenet az nagyon utott, és a fekete masszás rész is nagyon szuper lett. Prim halála nagyon hirtelen volt (ahogy a konyvben is), de en is ugy erzem, hogy tul hamar ugrottunk at az egeszen.. Aztan persze a Kokorcsines jelenetnél elszakadt a cérna.. Ott Jennifer alakitasa eleggé atjott. Plutarch es Annie levele nagyon jo megoldas volt :) tetszett.. Aztan az epilogus: én szemely szerint nem ereztem hosszunak, sot Katniss nagyon aranyos volt a kisbabaval, ahogy Peeta is. A szineszi jatekba se tudok belekotni, mindenki nagyon jol alakitott, tetszett, hogy a 451-es osztagot megismertuk az emberi oldalukrol is. Snow kivégzése is nagyon jo lett.. A végen pedig olyan megnyugtató volt a Deep in the meadow.. Ki se akartam menni a moziterembol utanna, legszivesebben megint megneztem volna a filmet. Végul is ugyerzem, hogy melto lezarasa lett az egesznek, megmutatta, hogy hova vezet a haboru. Nekem meg talan az elso rezsnel is jobban tetszett, igaz volt benne par lassu resz, de ez minden filmnel igy van. A zenek teren pedig orultem, amikor felcsendultek az elozo reszek hatterzenei, en azokat nagyon iamdtam. Azt hiszem ennyi :D orulok Ancsi, hogy hoztad nekunk a hireket, napi szinten latogatom az oldalt, es egy darabig fogom is a jovoben :) halas vagyok mindenert :) tovabbi jo munkat, es sose hagyjon el benneteket a remeny :)

  VálaszTörlés
 45. Na vègre èn is meg tudtam nèzni a filmet.Mivel itt màr elolvastam a vèlemènyeiteket,nem èrtek vàratlanul a hirtelen vàgàsok a filmben,ìgy szàmomra nem volt zavarò.Szerintem jòl megoldottàk a Joanna-Katniss jeleneteket,nekem ìgy a kikèpzès sem hiànyzott.Primből lehetett volna több az elejèn,ez hiànyzott.Valamint jò lett volna megoldani valahogy,miutàn Katnisst Coint megölte ès zajlik a tàrgyalàsa,hogy làtszòdjon a zavart lelkivilàga,a sokk hatàsa stb....ha az igazi gyàsz nem is(mivel az valòban kèsőbb kezdődött).Jen biztos nagyszerűen àbràzolta volna.
  A levezetès is tetszett,a Hayffie pillanat :) ,vagy amikor Haymitch velük vacsoràzik.Az igaz-nem igaz,nekem sem volt az igazi...hiànyzott az a pillanat nekem,amikor Katniss Peeta utàn vàgyakozik "ràmtör az èhsèg" ....Az esős rèsz amikor az ajtòban ülnek viszont a kedvenc pillanatom az egèsz filmből.
  Az epilògus tetszett,de az a ruha Katnissen tènyleg nagyon nem karakterhű(ès ezzel elèggè el is rontottàk azokat a pillanatokat).....ha màr ilyen gombos fazont vàlasztottak legalàbb a szìne lehetett volna màs....Az viszont tetszett,hogy a babànak mondta el a monològjàt.
  Összesègèben nekem nagyon tetszett a film,a 4 alkotàs közül szàmomra mindenkèpp egy helyen van a Futòtűzzel.
  Minden esetre többször megnèzős film.Szerintem az tudja igazàn èrtèkelni aki olvasta a könyvet,mert sok aprò rèszlet van benne,ami semmit mondò azoknak akik nem olvastàk.
  Ès igazàn tetszett az is,hogy a vègère betettèk Prim altatòdalàt. :)

  VálaszTörlés
 46. Először is hadd üdvözöljek Mindenkit itt az oldalon! Azért vetődtem ide, mert megnéztem a filmeket és elkezdtem utánajárni, hogy mi ez az "őrület" (jó értelemben), mi ez az egész Hunger Games dolog, miből indult, kik azok, akiket beszippantott stb... Sokat foglalkozom filmekkel, elemzésekkel, kontrollcsoportok vizsgálatával.

  Szóval mint 40 éves férfi, aki nem olvasta a könyveket, ilyennek láttam a filmet.

  Kezdjük ott, hogy a YA kategória nagyon sokat változott, amióta én voltam fiatal.(fiatalabb :) ) Abszolut nem követtem a trendeket, így futottam bele pl az Alkonyatba is.. annyit tudtam vámpírok, meg farkasemberek.. ehh lesz itt zúzás.. aztán csak ültem a moziban mint nyúl a búzában...és fogtam a fejem, hogy mi ez?
  Így elég sokáig halogattam a HG első filmjének megnézését, és azt kell mondjam, hogy kellemesen csalódtam! A menekülő ember és a Battle Royale összegyúrása sokkal színesebb és látványosabb módon. Kifejezetten tetszettek a jelmezek, és kellően véres volt az akció is... ugyanakkor már ott előjött, hogy nagyon merevek a főszereplő karakterek, főleg a férfi színészek. A mellékszereplők viszont simán ellopták a showt - Stanley Tucci és Sutherland mindent vittek, és Harrelson karaktere is nagyon jó volt. Szó ami szó, megmentették a filmet. A második film már kezdett erőltetett lenni, főleg a viadal része. Kezdtek a szereplők érdektelenné válni. Egyfelől profi gyilkológéppé váltak, mint a női főszereplő, másrészt töltelékkarakterré, mint Pita.
  A harmadik részben pedig teljes lett a váltás és a visszaesés számomra. Teljesen érdektelenné váltak a karakterek, nem tudták azonosulni velük, nem volt rendesen kifejtve a motiváció. Igazából a méretekkel és a szituáció tálalásával volt baj.. Egész körzetekről (az én olvasatomban tizedkontinensnyi területekről beszélünk) és van bennük 20 tömbház és helló? Illúzióromboló volt.

  És itt jön a film, melyet most tekintettem meg. Egyszerűen lógott a semmiben. A karakterek eldadogták a szövegüket, aztán gyors vágás és máris a következő cselekménydobozban vagyunk. Egyszerűen elveszett minden háttér a karakterek mögül, a motivációk sablonossá váltak, vagy indokolatlanná, a hatások nem váltottak ki ellenhatást az esetek nagy többségében. A szereplők tényleg csak azért voltak ott, hogy mesterséges okot adjanak a főszereplőnek arra, hogy bánatos arccal nézzen. A halálok teljesen előkészítetlenek és ahogy fent is említettem, a vásznon nincsenek kifuttatva.

  Nem is hiányoznak a karakterek, mert már az előző filmben is olyan szinten épült le a karakterépítés, hogy mostanra teljesen mindegy lett, hogy éppen ki veszik oda. Nem tudták kialakítani kötődést az egyes karakterekhez, nem volt kapaszkodó, kidolgozott háttér, csak pár elvakkantott szó.A kislány halálakor már kínosan fészkelődtem, hiszen az is csak egy összecsapott vágássor volt, utána egy újabb vágás, anya-lánya fél perc, aztán el is felejtettük a dolgot! Nem futott ki, nem holt hullámhatása, egyszerűen egy újabb lemerülő kő.

  VálaszTörlés
 47. folyt:
  Az eddig jól felfuttatott mellékszereplők teljesen a háttérbe szorultak, vagy eltűntek, a film beszürkült. A színészi játék jó közepes volt, nem tudnék kiemelni egyetlen embert sem akire azt mondanám, hogy meggyőző.. talán Sutherland. Unalmas, lapos alkotás, nulla karakterépítéssel és túlhúzott lezárással.Sok volt, kár volt kettészedni a két filmet, ez így kívülállóként egy unalmas vontatott valami lett.
  Félreértés ne essék, senkitől nem elvitatni akarom a rajongást, csupán felhúztam a szemöldököm, hogy micsoda tömjénező kritikák vannak a neten mindenhol a filmről. Holott ezer sebtől vérzik, ha kívülállóként vizsgáljuk meg. Sokat változott a YA kategória, sajnos ahogy látom nagyon sok minden már nem kell a sikerhez. Talán azért mert nem én vagyok a célcsoport, hanem a 12-14 éves lányok.

  Én csalódtam a filmben, pedig az első rész kifejezetten tetszett. A készítők abba a hibába estek, hogy filmet akartak készíteni azoknak, akik olvasták a regényt. Ez talán sikerült is. DE azok, akik nem olvasták, nem tudják feltölteni a film hiányosságait, üresjáratait az emlékekkel a könyvekből. Így nézve ez a film egy rosszul sikerült alkotás. Persze azoknak akik a regényeket olvasták nehéz így látni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ahhoz képest, milyen szarnak látod, jó sok energiát fektetsz bele.
   És 40 körüli férfiként még egy nevet sem vállalsz, névtelenül meg elég olcsó dolog szétoltani valamit.

   Törlés
 48. :DDD Annyira csalòdott lettem volna,ha nem reagàlsz semmit Ancsi!
  Viccen kìvül,èn 30-hoz közeledem,3 gyerekes anyakènt nem èrzem/gondolom,hogy infantilis lennèk....szerintem igenis van üzenete ezeknek a filmeknek.Az tèny,hogy azok szàmara èrtèkesebb akik olvastàk a könyvet,ezt alàìrom.De szerintem ha valakinek igazàn tetszett az első rèsz ès szeret olvasni,az lecsapott a könyvekre.Èn legalàbbis rögtön a film megnèzèse utàn.Ez nem egy szèpirodalmi mű,hanem egy fikciò,komoly üzenettel.Van egy nagyon kedves,50 èv körüli èrtelmisègi baràtnőm,akit szintèn lenyűgözött Susanne Collins törtènete.A filmek nem tetszettek neki,egyik sem a 4-bő,de ő nem vèlt benne ilyen hibàkat felfedezni,azt mondta a fantàziàjàban màshogy jelenik meg a törtènet.....Talàn a film nem olyan megèrintő mint a könyv.Javaslom Nèvtelennek,hogy olvassa el őket ès talàn màs làtòszögbe kerül a törtènet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ááááá, szétidegelt :D
   Én is hozzá vagyok korban közelebb, nem a kamaszokhoz. Van középkorú apukánk és hasonlók, akik megértik a filmek üzenetét.
   És bár valóban nekem is gondom, hogy nem érezni erősen azokat az érzelmeket, amikről amúgy én rengeteget fordítok, de ne mondja már nekem valaki azt, hogy Katniss egy gyilkológép !! Mert az tényleg nem érti a történetet vagy nem egy filmet néztünk.

   Illetve. Amit névtelen olvasónk csinált, az körülbelül azzal azonos, hogy bemegy valahova, közli, hogy "azt hittem, itt finom lesz a kaja, de mégsem lett az", majd az asztal közepére hány. Már elnézést.

   Plusz pont ezt kértem, hogy ne legyen ilyen, hogy nem ismeri a történetet, idejön és szétoltja a filmeket, mert neki úgy tartja az úri kedve.

   Törlés
  2. Fúú, én azon mindig ki tudok akadni, ha valaki annyira nem érti a 2 történet mondanivalóját, hogy azt mondja, neki a Futótűz aratásos-kiképzős-viadalos része az első film erőltetett másolata! Hihetetlenül fantasztikus, hogy bár látszatra ugyanazt a témát dolgozza fel, mégsem lehetne ettől még különbözőbb, mint amit az Éhezők Viadalában és amit a Futótűzben üzennek vele!

   Törlés
 49. Hàt jogos....elvègre ez egy rajongòi oldal. :)

  VálaszTörlés