2015. november 20., péntek

Sajtóvideók - 2. rész Francis Lawrence és Nina Jacobson

Ezek a videók még a promó elején kerültek elő, csak most tudom hozni. Bori fordítását olvashatjátok.

Francis Lawrence



Arról, hogy milyen volt Jennifer Lawrance-szel dolgozni:
Izgalmas vele a napi munkakapcsolat, nagyon jól alakítja a karakterét. Mindig tud meglepetést okozni, élmény őt nézni, ahogy előad. Nagyon jó a munkájában, nagyon jól testesíti meg Katniss lényegét, és ez öröm volt számomra.
Josh Hutchersonról:
Josh egy remek színész, nagyon okos, nagyon jó srác. Nagyon jó volt vele dolgozni. Szerintem a Kiválasztott – 2. részének hála néhány nagyon érdekes kihívással nézett szembe. Úgy gondolom, hogy olyan dolgokat kellett csinálnia, amit eddig nem nagyon. Mi ketten nagyon jól szórakoztunk, mert most olyan határait is feszegethette, amit korábban nem, és szerintem rengeteg izgalmas dolog van ebben a filmben.


Arról, hogy milyen izgalmakat rejt a film:
Ami miatt nagyon izgatott vagyok ezzel a filmmel kapcsolatban, az a vége. Emlékszem néhány érzésre, amelyek bizonyos jelenetek forgatása során éltek bennem, tudod, hogy ezek a karakterek miféle történelmet építtettek fel maguk számára, egymással. És amikor odaülsz az utolsó fél óra elé, akkor szerintem téged is elkap majd az érzés, ennek a teljes történelemnek az érzése. Ez nagyon-nagyon kielégítő és nagyon érzelmes. Nagyon elégedett vagyok vele. Úgy gondolom, hogy ez az a film, ahol minden tematikusan egymásra épül, és minden a végére ér. És megéljük ezeket a témákat, a háború és az erőszak következményeit, a döntést, hogy háborúzni kezdünk, hogy a háború sosem könnyű.
Arról, hogy milyen érzés a franchise részese lenni:
Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy meghívtak arra, hogy ezeknek a filmeknek a részese legyek, és hogy a filmek és könyvek rajongói körül ölelnek. Nagy örömmel tölt el, hogy a rajongók élvezik a filmeket, amiket csináltam. Csak szerencsésnek érzem maga, hisz nem gyakori, hogy egy könyv témája ilyen széles közönséget tud nyerni magának, és, hogy az emberek ilyen szenvedéllyel viseltetnek iránta, mint ez a közönség.  És az, hogy lehetőségem volt arra, hogy ilyen könyvekből ezzel a stábbal filmet készítsek, az egy hihetetlen élmény volt a számomra.
Arról, hogy mit várhat a közönség:
Láthatod, ahogy Katniss újra az akció közepében van, hogy újra átveszi az irányítást az élete fölött, és üldözni kezdi Snow-t. Ez hihetetlen, rengeteg akció van benne, nagyon érzelmes, és a végére ér. Szerintem az Éhezők Viadala élmény nagyon kielégítő. 


Nina Jacobson


Katniss, mint vezető:
Azzá a személlyé válik, aki kiáll az országáért, azt cselekszi, amire az országának szüksége van. Igazi hazafivá válik már erre a pontra, és egy önző ügyből teljesen önzetlenné válik.
Arról, hogy Katniss milyen fejlődési utat jár be ebben a filmben:
Ő egy olyan nő, aki a saját sorsának kovácsa, aki vagy más történetével együtt cselekszik, vagy más történetére reagál. Kezébe veszi az életét, vezető szerepbe kerül, és vállalja a felelősséget a döntéseiért. Úgy kell ezeket meghoznia, hogy közben tudja, az emberek felnéznek rá, követik őt. Alázatosnak kell lennie. És ő jól csinálja a dolgát. 
Mint a film producere:
Az, hogy valami olyanon dolgozhatsz, mint az Éhezők Viadala, az remek, hisz rengeteg mondanivalója van, amit a világnak hallania kell, és olyan sokakhoz szól, és annyi jelentést hordoz magában, ez egy hihetetlen kiváltság. Suzanne Collins olyasvalaki, akit mélyen tisztelek, és ezeket a könyveket nagyon szeretem. És az, ahogy a rajongók éreznek ez iránt az anyag iránt… nos, ugyanúgy érzek én is, szóval megértem őket. És érezni ezt az elkötelezettséget egyrészről Suzanne és mi irántunk, másrészről meg, hogy biztosra menjünk abban, hogy a rajongók visszakapják azt a sok mindent, amit olvashattak a könyvekben, és hogy átéljék azokat az érzéseket, amit éreznek, hogy ugyanazt az élményt kapják ettől a sorozattól, mikor a végére érünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése