2015. november 29., vasárnap

Június 8-án mutatják be Londonban Az Éhezők Viadala színpadi változatát!

Most, hogy Az Éhezők Viadala filmsorozat véget ért, minden figyelem a nemrégiben bejelentett, a könyveken és filmeken alapuló színpadi változat felé irányul.

A London Theaterland nevű londoni színházi portálon megjelent a hamarosan bemutatásra kerülő Éhezők Viadala Színpadi Változata és annak tervezett premierdátuma is, ami elviekben 2016. június 8-án lesz. Ez majd csak akkor válik teljesen hivatalossá, ha a Lionsgate vagy az Imagine Entertainment is bejelenti.


Mindenesetre az ilyen nagyobb színdaraboknak nagyjából két hónappal a bemutató előtt meg szokott jelenni egy ízelítő videója, amit ebben az esetben tehát március-április körül várhatunk.

Íme az oldalon lévő hivatalos szinopszis:

Az Éhezők Viadala 2016-ban Londonba érkezik

A rekordokat döntögető a könyv és filmsorozat utolsó filmjének megjelenése után, a Lionsgate és a holland Imagine Nation szórakoztatóipari társulat Az Éhezők Viadala világát egy különleges, erre a célra létrehozott színpadra hozza el 2016 nyarára a londoni Wembley stadionba. 
Kövesd Katniss Everdeen kalandjait, amint megmenti húga életét az évente megrendezésre kerülő gyerekek közötti életre-halálra zajló küzdelemtől úgy, hogy maga jelentkezik a helyére. A történetben egy megrázó utazást követhetünk nyomon, miközben a lány a szegénységből kiemelkedve hőssé válik, miközben Kiválasztott társa, Peeta és mentoruk, Haymitch segítségével szinte esélytelenként küzd meg az életben maradásért. Túlélhetik-e a Viadal disztópikus világát és életben maradhatnak-e összeesküvések, előítéletek és borzalmas erőszak közepette is? 
Egy speciálisan erre a célra épített, 360°-ban körbeforgatható színpadon, Panem minden aspektusát bemutatva az elszegényedett 12. körzettől, a gazdag Kapitóliumon át a Viadal akcióiig minden nagyon látványos és izgalmas kivitelezésben kerül bemutatásra. 
Az Éhezők Viadala színpadi változatának producere a Tony-díjas Broadway-producer Robin de Levita, aki az Egyesült Királyság legjobb színházi reklámszakemberrel, Harvey Goldsmith-szel működik együtt.

Az 1300 férőhelyes Wembley színház, ahol bemutatják majd a darabot, jelenleg átépítés alatt áll, középpontjában egy 360°-ban elforgatható nézőtérrel.
Forrás: QuarterQuellOrg

Ez olyasvalami, ami engem mindenképp érdekel valamilyen formában. Nem gondolom, hogy emiatt kiutazom a nyáron, bár tök szívesen megnézném, noha szinte biztos vagyok benne, hogy nem teljesen állja meg a történet a helyét színpadon (nehezen tudom elképzelni, hogy bizonyos hatásokat - lángoló ruha, különböző mutánsok - megfelelő színvonalon meg lehet valósítani színpadi környezetben). Mindenesetre, mivel érdekel, követem majd a sorsát, amit megosztok majd a még esetleg nyáron is erre járókkal. Szóval az érdeklődők erre számíthatnak.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon érdekesnek tűnik, kíváncsi vagyok, mi lesz belőle. :)

    VálaszTörlés