2015. november 26., csütörtök

Sam Claflin és Francis Lawrence Finnick halálának forgatásáról

Nem is mondom, hogy spoileres, mert már a cím maga is az, de most már szerintem nem létezik ember, aki még nem tudja a végét. Vagy ha mégis, hát elnézést. :/ Az MTV beszélgetett az érintettekkel Finnick halálának forgatási körülményeiről.

Nyugodj békében, Finnick Odair.

Suzanne Collins Az Éhezők Viadala könyvsorozata rajongói számíthattak Finnick halálára a mozivásznon is, persze ettől nem lesz könnyebb végignézni, amint a mutáns gyíkok darabokra tépik a mozivásznon. A csatornában. Miközben a felesége babát vár. Ráadásul már nem sok kellett, hogy megmeneküljön.

Ennek ellenére azonban A Kiválasztott 2. rész rendezője, Francis Lawrence azt mondja, Claflin bukásának forgatása korántsem volt olyan érzelemgazdag a valóságban, mint a képernyőn... leginkább azért, mert a jelenet felvételén részt vevő szereplők és stábtagok már alig várták, hogy hazamehessenek.
- Ez volt az összes közül a legnehezebb jelenetsor, lenn a csatornákban, nyakig vízben, ezeken a klausztrofób helyeken. - mondta Lawrence az MTV News-nak a Kiválasztott 2. rész berlini világpremierjén. - Az hiszem, az volt a vicces, hogy mivel az események sorrendjében forgattunk, ez pedig a jelenetsor végén volt és az emberek nagyon megkönnyebbültek, hiszen a szereplők nagy része már kijöhetett a vízből... mi pedig tudtuk, hogy hamarosan itt a jelenetsor forgatásának a vége. Mindig szomorú látni, amint meghal egy karakter, de ... mégsem volt olyan érzelemdús, mint amikor megpróbáltunk túljutni ezen a fáradságos jelenetsoron.


Claflin számára persze Finnick halálának forgatása kicsit más volt - belülről nézve mindenképpen - mivel egy olyan karakternek kellett búcsút mondania, aki időközben nagyon a szívéhez nőtt.
- Nagyon érzelmes volt. Az a nap különösen. - mondta Claflin. - Minden, amit az elmúlt három film során csináltam, ehhez a pillanathoz vezetett. Számomra ez volt a legkülönlegesebb, a legérzelmesebb, és fizikailag is a legfárasztóbb napja a munkának. Francis... tényleg lehetővé tette, hogy ezt a jelenetet a lehető legjobban kidolgozzuk, a kaszkadőr srácok hihetetlenek voltak és a szó szoros értelmében a földbe tiportak.


- A forgatás során a kaszkadőrök ezüstszínű testhezálló ruhákban forgattak, szóval nem olyanok voltak, mint a filmben a mutánsok. - tette hozzá Josh Hutcherson. - Szóval így egy kicsit fura volt.

Fura? És talán egy kicsit félelmetes?

- A kaszkadőrcsapat tagjainak nagyon kedves és barátságos arca volt, így üldöztek előre. Nagyon jól szórakoztam! - tette hozzá Sam Claflin nevetve. - Minden mozgást imitáltak, csodálatos nap volt. Minden idők legjobb és egyben legrosszabb forgatási napja volt ez számomra. Nagyon kemény volt, de ugyanakkor nagyon klassz is. Az embert nem minden nap tépik szét mutáns gyíkok.
Forrás: MTV

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése