2013. május 22., szerda

Josh Hutcherson Zöld urai interjú

Bár elviekben a mától látható Zöld urai a fő témája a cikknek, amiről ráadásul tegnap is fordítottam, sejtem/remélem, Joshból soha nem bír elég lenni, és örömmel fogadjátok ezt a cikket is.

Általában az embernek belekerül némi munkába, hogy megírja a kályhától induló kérdéseit, ha egy moziszínésszel van dolga. De ha Josh Hutchersonról van szó, aki mellett olyan, mintha csak lógna az ember, és szinte kínálja magát a kérdés:
- Milyen gyakran kínálnak neked 12 és 19 év közötti lányok hazássági ajánlatot?

A 20 éves Éhezők Viadala szépfiú iránt, akinek a beceneve a Pék Fia, rengeteg weboldalon fejezik ki rajongásukat.
- Gyakrabban, mint gondolnád - válaszolja lelkesen. - De megértem őket. Megértem. A KARAKTER az, akibe szerelmesek, nemde?

De. Vagy inkább lehetséges. A Kentucky származású gyerekszínész a Híd Terabitia földjére és az Utazás a Föld középpontja felé óta olyan filmekben is hírnevet szerzett, mint a Gyerekek jól vannak, Hutcherson világa azonban akkor a feje tetejére, amikor kiválasztották Peeta Mellark szerepére, aki az Éhezők Viadala íjász hősnőjének szerelme. A film kasszasiker lett a tinilányok körében, több millió jegyet, könyvet és magazint vettek meg a rajongók a sorozatnak köszönhetően.

A sportszeráruházak polcaira folyamatosan kerülnek ki az íjász-felszerelések. Minden egyes színész számára, aki szerepel a fantasy-ben, amelyben fiatalokat kényszerítenek arra, hogy életre-halálra küzdjenek meg egymással, rajongói oldalak tömege nyílik.
Ahogyan egyszer George Lucas mondta - "Ha egyszer eléred, hogy egy 11 éves kislány a sci-fi világáért rajongjon, megütötted a főnyereményt" - és ez működik az Éhezők Viadala esetében is. Hutcherson pedig részese ennek. És tisztában is van ezzel.

- Nagyszerű élmény. A dolgok körülöttem jelentősen megváltoztak egy, kettő vagy öt évvel ezelőttihez képest. Én azonban még mindig teszem a dolgom, önmagam vagyok. Nagyon hálás vagyok a figyelemért minden egyes embernek, aki eljön és megnézi a filmjeimet.

Nem a történet mesélés az ő világa, mondja Hutcherson. Mutass neki egy lenyűgöző mesét, és majd elkészíti a filmedet. Így szerezte meg az Epic szerepét is, amely a nyár első nagy animációs filmje. Ez egy mese, amely az erdő jó és gonosz szelleme közötti csatáról, amelybe egy kamaszlányt (Amanda Seyfried) is bevonnak.
Josh karaktere Nod, "harcos, egy levél emberke, aki felesküdött arra, hogy megvédje az anyatermészetet. Egy szabad szellemű fiatal srác, aki saját törvényeinek megfelelően halad előre. Meg kell tanulnia, hogyan dolgozzon együtt másokkal annak érdekében, hogy megvédjék az anyatermészetet."

Hutcherson a scifinek és fantasynek köszönheti karrierjét, azonban soha nem gondolt arra, hogy szinkronhang legyen, mielőtt Chris Wedge rendező (az ő nevéhez fűződnek a Jégkorszak filmek is) meg nem környékezte.
- Leírta, milyen világot képzelt el és én beleszerettem. Arra emlékeztetett, milyen volt még, amikor gyerek voltam, és kinn játszottam az udvaron csupán a képzelőerőmet használva. Most lehetőségem nyílt rá, hogy kicsit újra átéljem ezt az élményt. Varázslatos időszak volt számomra és nagyon nosztalgikus. 

Gyerekkori meseszeretete ösztönözte arra is, hogy elvállalja az Éhezők Viadala történetét. A Futótűz, a második Éhezők Viadala film idén ősztől látható a mozikban. Aztán ott a harmadik Utazás a Föld középpontja felé film is. 
- Úgy tervezem, ott leszek. Lezárni azt a történetet.

Jelenleg a Paradise Lost-ot forgatja, amely egy fiatal szörfösről szól, aki beleszeret Pablo Escobar (Benicio del Toro) unokahúgába. 

És mint a legokosabb gyerekszínészek, megpróbál tervezni, még akkor is, ha azt mondja: "Nem tervezek előre." 
- Soha nem voltam egy céltudatos ember. Soha nem mondtam, hogy "Szeretnék szerepelni ebben a sok filmben, vagy hogy ennek a sok újságnak a címlapján szeretném viszontlátni magamat." Mindig is rendező szerettem volna lenni, tenni a magam dolgát. [Itt a filmes szakmában mi] Mindannyian együttműködünk, történetet mesélünk. De a rendező az, akinek a történetét elmeséljük.
- Az, hogy ilyen nagy sikerem van az Éhezők Viadalában, hozzásegít ahhoz, hogy rizikósabb munkákat is elvállaljak - független filmeket, szokatlan szerepeket, és remélhetőleg belepillanthatok a rendezés világába itt-ott. Szerencsé vagyok. És hidd el, eddig is az voltam.
Forrás: Knoxville

4 megjegyzés:

  1. Annyira bírom ezt a nyíltságot, és a hozzáállását. Hogy nem úgy csinálja a filmeket, hogy az a célja, hogy mindenki őt imádja, hanem inkább hálás a kapott szeretetért:)

    VálaszTörlés
  2. Ó, Joshsal is jó mindig olvasni interjúkat, ő is mindig olyan normális és természetes. :) Érdekes volt számomra ebben a beszélgetésben például, hogy rendezői ambíciókat dédelget. :D kíváncsi vagyok, milyen filmeket csinálna.

    Amúgy most ismételten tudatosítanom kellett magamban, hogy a srác egy évvel idősebb nálam. XD Nagyon furcsa, mert ugye a TVben leginkább azokat a filmjeit játsszák, amikben még nagyon kis kölyök volt...

    VálaszTörlés
  3. Ah, Ancsi, köszönöm, feldobtad a cikkel a napom! :) megveszek ezért a srácért - meg ezekért a filmekért is :))

    Nilla

    VálaszTörlés
  4. I'm not sure where you're getting your info,
    but good topic. I needs to spend some time learning more or
    understanding more. Thanks for wonderful info I was looking for this info for my mission.


    my web blog; epic movie video

    VálaszTörlés