2013. május 15., szerda

Francis Lawrence: Könyvhű lesz a Futótűz filmváltozata

A SciFiNow című magazinban jelent meg egy remek kis cikkecske, amelyben Francis Lawrence nyilatkozik a Futótűz kapcsán több dologról. Bár remekül eltettem a cikk linkjét, mégis mára felszívódott onnan, nekem meg tegnap este nem volt rá időm, így csak azt a részletet bírom most hozni, amit az egyik kinti rajongói oldal megmentett. De nem tűnt hosszúnak a cikk, ha mázlink van, ez minden.


Az első Éhezők Viadala film nagyon hű maradt Suzanne Collins regényéhez, az új rendező, Francis 'Legenda vagyok' Lawrence pedig ugyanezt ígéri a folytatás, az Éhezők Viadala: Futótűz kapcsán.

A SciFiNow-val való exkluzív interjújában Lawrence így nyilatkozik:
- Ez egy nagyon hű adaptáció. Határozottan kivágtunk ugyan ezt-azt, de mindezt Suzanne Collins-szal együtt tettük, és azt kell, hogy mondjam, hogy [a film] nagyon-nagyon könyvű lett.

Az egyik fontos momentum, amelyet a rajongók alig várnak, hogy lássanak, a forgó Bőségszaru, amelynek közelében helyezik el azokat a fegyvereket, amelyeket a Kiválasztottak megszerezhetnek maguknak.
- Az Arénában vagyunk, amikor a játékmesterek megpörgetik a bőségszarut, én pedig nagyon büszke vagyok arra a jelenetre. - mondta nekünk Lawrence.
- Egy nagyon klassz jelenetsort terveztünk meg ennek kapcsán és létrehoztunk egy forgó szigetet, és az egész nagyon-nagyon király lesz. Izgalmas és nagyon egyedi. Soha nem láttam még hasonlót. 

Van néhány Gale-lel kapcsolatos jelenet is, amelyre Lawrence különösen büszke.
- Az egyik legelső dolog volt, amit felvettünk, az egyfajta búcsú, mielőtt Katniss elmegy az Arénába, és én azt nagyon szeretem. Igazából még az előkészületi fázisban voltunk, amikor azt leforgattuk. Kimentünk egy rétre, észak-Georgia hegyei közé és vagy három-négy órán keresztül forgattuk ezt a jelenetet, és én nagyon élveztem. 
- Jennifer és Liam nagyon jók benne. És nagyon szép is lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése