2013. január 22., kedd

Visszaszámlálás: 10 hónap a Futótűz mozis bemutatójáig

A decemberi 11 hónapos visszaszámlálás igazából nem elfelejtődött, hanem mivel akkortájt egyébként is sok visszatekintést olvashattatok az év végi visszatekintő sorozat kapcsán, nem akartam nagyon önismétlő lenni. Ráadásul akkortájt nem is nagyon hemzsegtek a Futóüzes hírek, persze elkezdődött majd véget is ért a forgatás Hawaii része, de épp, mivel zajlott a forgatás, nem nagyon készültek interjúk a színészekkel. Az elmúlt egy hónapban viszont nem csalódhattunk. Arra is felhívnám a figyelmet, hogy ezzel az Éhezők Viadala és a Futótűz között lévő 20 hónapos várakozás feléhez érkeztünk. Innen már fél lábon is ... ;)
  • A Futótűz forgatásának befejezése kapcsán vegyes információink vannak: többen, többször lenyilatkozták, hogy véget ért, a színészek Twitteren szintén erről beszéltek, ám a Lionsgate hivatalosan még nem jelentette be a forgatás befejezését (az elkezdését igen, és legutóbb az Éhezők Viadala alkalmával is beszámoltak hivatalosan a forgatás végéről), és Jennifer Lawrence is úgy nyilatkozott az egyik interjúja kapcsán, hogy néhány hét szünet után még visszatérnek, és csak márciusban fejeződik be végleg a forgatási munka. 
  • Rögtön január második hetében sok újdonsággal lettünk gazdagabbak az Entertainment Weekly jóvoltából, amely lassacskán csepegtetett információkat a 2013-as mozikat bemutató különszámából, amelyben természetesen a Futótűznek is komoly teret adtak. Először a címlapot és egy Katniss-Finnick jelenetfotót láthattunk, amelyet hamarosan 5 újabb still követett. 
  • Végül előkerült a teljes EW cikk, amelyet négy részletben olvashattatok: először Finnick karaktere kapcsán egy keretes cikket, majd a Futótűz készítése során felmerült Hét dermesztő pillanatról, amelyben Nina Jacobson és Francis Lawrence mesél a film készítésének folyamatáról, végül a teljes Jennifer Lawrence interjú 1. majd 2. felét is lefordítottam. 
  • Épp tegnap jelent meg két komolyabb cikk a Futótűz kapcsán, amely szerintem mindkettő nagyon tartalmas: az egyikben Sam Claflin mesélt a könyvhöz, filmhez fűződő viszonyáról, a másikban Francis Lawrence nyilatkozik hosszabban arról, mire is számíthatunk az új filmben a rendezőváltás után, és hogy milyen volt a forgatás.
  • Eközben néhány kisebb jelentőségű karaktert alakító színész is nyilatkozott: én örömmel olvastam az első Éhezők Viadala témájú Paula Malcomson nyilatkozatot és a jelenleg zajló díjátadó szezon során Toby Jones is beszélt röviden Futótűzben való szerepléséről, és Jeffrey Wrighttól és hallhattunk néhány gondolatot egy másik filmjének interjúja során.
  • Egy másik cikkből pedig az derült ki, mely karakterekről kell majd lemondanunk a film megtekintése során.
Szóval összefoglalva: hosszú várakozás után végre gond nélkül tudtam tartalmas, filmmel kapcsolatos anyagokat hozni, mert időnként szinte ömlöttek. Azonban sok minden vár ránk, többek között nyilván az előzeteseket várjuk nagy hévvel. Nemrégiben egy cikkben (Peetának köszi a tippet!!) felmerült annak lehetősége, hogy február elején a Super Bowl bajnokságának döntőjén február 3-án (Itt más filmbemutatók is szoktak debütálni, hiszen ez egy nagy nézettségű esemény odakinn, és tavaly mi is ekkor láthattuk először az utolsó előzetest.) akár az első előzetest is megnézhetjük. Bevallom, én személy szerint ennek reális esélyét még nem látom, inkább nyár elejére terveznék, illetve legkorábban tavaszra, az MTV Movie Awards időpontjára. Ha azonban figyelmbe vesszük, hogy az Éhezők Viadala előzetese előtt is volt már egy 1 perces videoanyagunk (ún. Sneak Peak - én az ilyesmit "ízelítőnek" szoktam nevezni), akkor nem irreális, hogy kapjunk valami hasonlót a Futótűzből is, akár február elején. Hangsúlyoznám azonban, hogy nem szeretnék hangulatot kelteni, ez csupán találgatás, amint bármi hivatalos értesülést tudok meg a Futótűz első előzeteséről, annak nagyobb híre lesz az oldalon, nyugi :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése