2013. január 11., péntek

Entertainment Weekly: Finnick kerestetik

Keretes cikkecske az Entertainment Weekly 2013-as moziajánlójának Futótűz-mellékletéből:


Sam Claflin biztos volt benne, hogy elbukta a meghallgatást. A Hófehér és a Vadász promókörútja során járt Los Angelesben, amikor ügynöksége elküldte Finnick Odair - a 4. körzetből származó aranyifjú, akivel kapcsolatban Katnissnek vegyes érzései vannak, amikor visszatérnek a Viadalra - szerepének meghallgatásra. 
- Finnick egy ilyen napbarnított, zöld szemű szex isten. - nevet a 26 éves brit színész a Wakikin lévő hotelben üdítője fölött, amikor egyik szabadnapján beszélgetünk. - Azt gondoltam, az én hajam barna, az állam csupa borosta, és akkoriban legkevésbé sem voltam formában. Egy olyan srác sétált be utánam, aki úgy nézett ki, mint Brad Pitt a Thelma és Louise-ban. Igen, tudtam, hogy nem fogom megkapni.

A film készítői azonban többre vágytak, mint egy egyszerű fiatal kölyök. 
- Néha olyannal találkozik az ember, aki nagyképű, de nincs lelke, máskor meg fordítva. - magyarázza Jacobson. - Samben megvolt minden. Ő egy nagyon-nagyon édes pofa. 
És van neki menyasszonya is,  Laura Haddock brit színésznő, aki az interjú közepén jelent meg az étteremben, mire Sam felkapta szalvétáját és integetni kezdett neki, amint a lány elindult felénk a strandon.

Calflin gödröcskéi és zöld szemei természetes velejárói Finnick szerepének. De hogy más szempontból is felkészüljön, hónapokon keresztül csak csirkét evett spárgával. 
- Nagyon nyomasztó - sóhajt fel. - Most már megennék egy hamburgert egy sörrel. - Haját szőkére festették, testét pedig barnító sprayvel fújták be. - Nézd meg, hogy néznek ki az ujjaim. - mondja, miközben mutatja hámló ujjperceit. - Én tipikus angol vagyok. Fehér a bőröm. Már szinte sápadt. Amikor a barnítóspray elkezd hámlani, úgy néz ki, mintha koszos lennék. Ez az Arénában még jól is jön ki, mert ott legtöbbször amúgyis koszos vagyok, de nem mutat túl jól, ha csak úgy lekapom a pólóm. 

A fizikai felkészülés célja, hogy ne okozzon csalódást a rajongóknak a hírhedt kockacukor jelenet során, amikor Katnisszel incselkedik, miközben nincs rajta más, csak egy háló, amely csak bizonyos testrészeit takarja el. Hogy mennyi háló, az még a jövő zenéje. 
- Kicsit árnyalniuk kellett, ami a könyvben volt, mert nem csinálhatták meg olyan látványosra, ha érted, mire gondolok. - szakítja félbe magát egy pillanatra szégyenlős mosollyal az arcán. - Mert csak egy csomó takarta el az ő... na, úgyis tudjátok, miről beszélek. Határozottan felkészültem rá, hogy bármi történhet. Aztán a jelmeztervező azt mondta, 'Nos, nem kényszeríthetünk olyasmire, amit nem akarsz', szóval valamennyire el leszek takarva. Mégis ez az a jelenet, amely miatt Sam eléggé kiszolgáltatva érzi magát. Életem legrémisztőbb pillanata volt. - mondja nevetve. - Fenn vagyok Twitteren, és annyian gondolják/mondják, hogy "El ne cseszd, különben kinyírunk." 

Mielőtt a forgatás december 22-én véget ért volna, Claflin már tudta, mit szeretne magával vinni a forgatásról: Az Arénában hordott kezeslábasát anyukájának ("Megtartottam a páncélomat az első olyan szerepemről, amikor lovagot alakítottam, anyukám pedig vett neki egy próbababát, amire rá lehet aggatni, szóval azért is szerettem volna elhozni a kezeslábast, hogy tele lehessen a ház ilyen próbababákkal.") és Finnick szigonyát. - Bár nem tudom, a menyasszonyom mit szól majd lakásunk legújabb dekorációjához.
Forrás: Entertainment Weekly

Az ugrás után két idevágó szkenn az újságból:


Forrás: ONTD

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése