2013. január 23., szerda

Iris Van Herpen tervezi Katniss esküvői ruháját?

A The Hollywood Reporter cikkrészlete következik:

Az a hír járja Hollywood-szerte, hogy Iris van Herpen - ő talán a legkreatívabb és leginkább innovatív divattervező, akiről korábban nemigen hallhattunk - szerepet vállal legalább egy Éhezők Viadala: Futótűz jelmez elkészítésében. A film fő jelmeztervezője a BAFTA-díjra jelölt Trish Summerville (Tetovált lány). A [történet szerint] az esküvői ruhát Cinna (Lenny Kravitz) tervezi Katnissnek (Jennifer Lawrence), és amikor a lány pörögni kezd, a ruhából lángok törnek elő és és fecsegőposzátává alakítja a lányt, ami a lázadás jelképe Suzanne Collins fiatal felnőtteknek szóló disztópikus regényében, amelyen a film alapszik.

Lehetséges volna, hogy van Herpen állna a lángokba boruló ruha tervezése mögött? A filmhez közeli belső forrás szerint valóban dolgozik a filmnek legalább egy jelmezén, ám azt nem erősítette meg, melyik jelmezről is van szó. Tekintve azonban ruháit, amelyek a kiloccsanó vízre emlékeztetnek (erről és a tervezőnő egyéb ruháiról EBBEN a videóban találhattok képeket), a lángoló ruha épp neki való kihívás lenne.

UPDATE! Mára meg is cáfolták az értesülést. A Fashonista című újság így ír:

Herpen tökéletesen alkalmas lenne a feladatra - struktúrái, futurisztikus kreációi illeszkednének a Kapitólium hangulatába. Csakhogy nem az övé a munka. Megkerestük Herpen reklámmenedzserét, aki megerősítette, hogy Herpen nem dolgozik sem a film, sem pedig annak valamely színésznője számára.

Az ugrás után még pár képet megnézhettek a tervezőnő ruháiról:


Forrás: The Hollywood Reporter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése