2013. január 8., kedd

Ez vár 2013-ban az Éhezők Viadala rajongókra

Na, már régóta vártam egy hasonló cikkre. Tavaly az MTV szolgáltatta ezt nekünk, most az Examiner-től olvashatjuk. Nagy meglepetések persze nyilván nem lesznek benne, de azért olyan jó olvasni:

A 2012-es év nagyszerű volt az Éhezők Viadala rajongóinak. Nem elég, hogy a kasszasikert elérő film végre megjelent a széles vásznon - és világjelenséggé is vált - de a film készítői már a folytatás, a Futótűz szereplőit is kiválogatták, és még karácsony előtt befejezték a film forgatását is.
Ami azt jelenti, hogy 2013-ban talán még több izgalom vár a rajongókra. Íme néhány várható mérföldkő amire a rajongók számíthatnak a következő 12 hónapban:

Hivatalos Futótűz poszter(ek)
Bár a Lionsgate már kiadott egy rövid videót, amelyben felfedte a Futótűz logóját másfél hónappal ezelőtt, a stúdió még nyilvánvalóan megoszt néhány grafikai anyagot a filmmel kapcsolatban - többek között posztereket is. Valószínűleg az elkövetkezendő hónapokban látni is fogunk belőlük néhányat, például egy alap logó posztert, vagy egy részletesebb másikat, a főbb szereplőkkel, és remélhetőleg kapunk majd néhány karakterposztert, amelyeken az olyan új szereplőket is láthatjuk majd, mint Sam Claflin, Jena Malone és Jeffrey Wright. 

San Diegoi Comic Con
Oké, azért ne legyetek még túl izgatottak, hiszen NEM hallottunk még semmiféle hivatalos bejelentést azzal kapcsolatban, hogy a Futótűz részt vesz-e az idei San Diegoi Comic Conon. Tekintve azonban, hogy a film novemberben kerül a mozikba (és tavaly csak igen kevés Éhezők Viadala szereplő jelent meg a rendezvényen), megvan az esélye, hogy a filmnek külön panele legyen a júniusban megrendezésre kerülő SDCC-n. Ha pedig azt is figyelmbe vesszük, hogy az Alkonyat is véget ért, nagy az esély arra, hogy Futótűz lobbantsa lángra a H csarnokot.

Futótűz jelenetfotók
Bár a rajongók rengeteg ízelítőt láthattak a Futótűzből a seregnyi forgatási kép által, amelyek az elmúlt hónapokban lepték el az internetet, nagy lesz az izgalom, amikor megjelennek majd az első hivatalos jelenetfotók. Akár Katnisst láthatjuk majd rajtuk a trópusi Arénában, akár valamelyik új szereplőt talpig jelmezben, a rajongók minden bizonnyal hatalmas lelkesedéssel fogadják majd az új fotókat.

Futótűz ízelítő és mozis előzetes
A rajongók készen állnak arra, hogy videófelvételeket láthassanak a Futótűzből! Bizonytalan, hogy milyen időkeretben gondolkodik a Lionsgate az első teljes hosszúságú Futótűz előzetes megjelenését illetően, de a múltbéli tapasztalatokra alapozva fogadni mernénk, hogy az április MTV Movie Awards díjkiosztón kerül majd bemutatásra az első videó. (Az első Éhezők Viadala ízelítőt a 2011. augusztusi MTV Video Music Awardson láthttuk.)

Új ajándéktárgyak
Nem tudjuk, hogy fog majd kinézni, de egészen biztosak vagyunk abban, hogy a Lionsgate újra összeáll majd a NECÁ-val, hogy a Futótűz megjelenése alkalmából mindenféle árukapcsolást ösztönözzön. Az is elképzelhető, hogy a stúdió más céggel köt szerződést, hogy közös terméket dobjanak piacra, ahogy az tavaly a China Glaze körömlakkjai esetében is történt az Éhezők Viadala alkalmából. Van rá esély, hogy a Mattel Barbie-cége és a Tonner Babaáruház újabb figurákkal rukkoljon elő, amelyek a második rész alapján készülnek majd el. [Na, ki szeretne Finnick-babával játszani???]

A Futótűz Filmzenei albuma előadóinak felfedése
Az egyik legizgalmasabb ajándéktárgy a Futótűz filmzenei albuma. Arról már hallottunk pletykákat, hogy a We The King szerepelni fog majd az előadók között, ám a Lionsgate mindeddig semmit nem árult el azzal kapcsolatban, hogy mely előadók hallhatóak majd a filmzenei- és a társalbumon.

A Futótűz vörösszőnyege
Valamikor november elején zajlik majd a film világpremierje, amely előtt a Futótűz színészei végigvonulnak majd a vörösszőnyegen - ezt pedig számos nemzetközi premierrel tarkított utazás követi majd. Sok-sok elbűvölő ruhára, rengeteg interjúra számíthatunk majd, és néhány korai élménybeszámolóra is azon rajongóktól, akik elég szerencsések lesznek ahhoz, hogy bejussanak a premierre és első között nézzék meg a filmet.

A Futótűz mozis megjelenése
November 22-t jegyezd be a naptáradba és kempingezz az éjféli premiert megelőzően a mozi előtt, ha ez a te stílusod. A Futótűz várhatóan könnyedén lesz kasszasiker már a film nyitóhétvégéjén, hiszen a rajongók özönlenek majd a moziba, hogy akár többször is megnézzék a filmet.

A Kiválasztott, 1. rész
Ha a Lionsgate komolyan gondolja, hogy a Futótűz után szépen sorban a következő években bemutatja a Kiválasztott moziverzióit is, akkor hamarosan el kell kezdenie dolgozni a sorozat harmadik filmjén is. Valamikor jövőre a produkció elkezdi majd keresni az új szereplőket - köztük elsősorban Alma Coint - alakító színészeket, és akár el is kezdhetnek forgatni. Reméljük az év során sokat megtudunk majd mindezekről.

Na, és ti? Ki mit vár legjobban az idén Futótűz fronton? És kábé mikorra várjátok az első igazi izgi újdonságokat?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése