2012. február 21., kedd

Wes Bentley az MTV-nél

Ahogy a múltkorában Gary Ross-szal, illetve a Jennifer-Josh párossal, ezúttal Wes Bentley-vel készített interjút az MTV. Ebből fordítok most részleteket:

Az MTV News nemrégiben beszélgetett "Az amerikai szépség" sztárjával, Az Éhezők Viadalában játszott kulcsfontosságú szerepéről, és hogy milyen vicces volt az érdekes vágású szakálla, amely mára sajnos már nincs meg neki.
- Szerettem azt a szakállat, de minden áldott nap két órát kellett vacakolni vele - mondta Bentley. - Én pedig nem akarok annyi időt tölteni a fürdőszobában.

Aztán megemlítettük, hogy akkora őrületet váltott ki a rajongók körében a szakáll, hogy saját Facebook oldalt is létrehoztak neki, illetve azt is, hogy korábban mi pedig még interjút is készítettünk a jellegzetes szőrzettel, Bentley így válaszolt:
- Láttam. Fogalmam sem volt, hogy ilyen okos szakállam van. - mondta Bentley az interjúról, hozzátéve, milyen hízelgő számára, hogy a szakállát ekkora figyelem kíséri. - Ez egy ilyen vagány megjelenés. Ve Neill, a smink tervező fantasztikus munkát végzett. Izgalmas, hogy ekkora érdeklődés övezi. 

Bentley ragaszkodott ahhoz, hogy a szakáll formája kizárólagosan Ve Neill munkáját dicséri, ő csak annyit tett, hogy növesztette, ahogy csak tudta:
- Általában úgy érkeztem a forgatásra, hogy a hajam és a szakállam, a lehető leghosszabb legyen. Ve-vel találkoztunk a forgatás előtt, és nagyon izgatott lett, hogy van szakállam, mert valami nagyon különlegeset eszelt ki. Minden dicséret őt illeti. Körülbelül három órán keresztül próbálkozott, hogy megtaláljuk a tökéletes formát. Klassz volt. 

Bentley azzal poénkodott, hogy a különleges arcszőrzet elvégzi a fele munkát helyette, és azt kívánta, bárcsak megtarthatta volna.
- A szakáll elvégzi a munka felét - viccelődött, majd később elárulta, hogy néhányan elég furcsán néztek rá az utcán, amikor a forgatási szünetekben kiszaladt ügyintézni. - Kimentem a Targetbe párszor késő este ezzel a szakállal, mert van egy kisfiam, de elég nehéz bébitápszert beszerezni ezzel a szakállal, amikor még smink is volt rajtam.

Kép innen

Még két interjúrészlet a "Tovább" mögött:


Az interjú következő szakaszában kicsit komolyabb témákat is érintettek, Wes Bentley többek között arról beszélt, mely részeket forgatta a legnagyobb élvezettel, illetve, hogy miféle Seneca Crane-re is számíthatunk a március 22-én megjelenő moziban.

- Az egész az volt számomra - válaszolta Bentley az MTV Newsnak azzal kapcsolatban, hogy a filmnek mely részeit volt a legizgalmasabb leforgatni számára. - Izgalmas volt jelen lenni a forgatáson, és végignézni, hogyan zajlik. Ez mindenki számára titok volt, úgyhogy az, hogy ott lehettem, láthattam, milyen lesz a megjelenés és az érzésvilág, izgalmas volt számomra részt venni a forgatáson minden egyes napon.

"Az Amerikai szépség" sztárja beismerte, hogy Suzanne Collins nem igazán dolgozta ki Seneca Crane szerepét, úgyhogy nem is tudta pontosan, hogyan fogják őt megjeleníteni a filmben. 
- Aki a könyvet a könyvet olvassa, annak nincs olyan sokszor megemlítve a könyvben, leginkább azért, mert Katniss nézőpontjából olvassuk az egészet, így fogalmam sem volt, milyen szögből fogjuk megvilágítani, és fogalmam sem volt, hogy ábrázoljuk, egészen addig, amíg el nem kezdődött a forgatás. - mondta Bentley. - [Gary] Ross, rendezőnek azonban elég konkrét elképzelési voltak, ami nagyon megkönnyítette, hogy beleéljem magam.

Bentley nem igazán akarta elárulni részletekbe menően, hogyan történik ez az ábrázolás, de egy kevés noszogatás után elárult egy-két apróságot:
- Az elképzelés alapján egy kicsit vagányabb fickó, mint gondolnánk. Egy belevaló producer - mondta Bentley - Én meg egy kicsit gyakorlatiasabb vagyok, egy kicsit szívből csinálom a producerkedést, úgyhogy felhasználtam a saját elképzeléseimet a show-business világával kapcsolatban, és ezt éleztem ki, hogy egy konkrét képet kapjunk Seneca Crane-ről. 

- Fontos szerepe lesz. A show-ban minden rajta múlik. - tette hozzá Crane-ről, aki egy mindent-a-Viadal-kedvéért típusú showman. - Elmentem, ameddig csak lehetett [anélkül, hogy átestem volna a ló túlsó oldalára], de amit a show-ért tesz, az komoly dolog, megjelenése nagyon feltűnő, de azért megpróbál olyan simulékony lenni, mint egy doromboló kiscica.

Foto: MTV News

Az utolsó részletben Suzanne Collins trilógiája egészének hatásával kapcsolatos gondolatait ismerhetjük meg Wes Bentley-nek, és hogy mit gondolt, amikor először olvasta a könyveket, tudván, hogy majd ő keltheti életre Crane figuráját a szélesvásznon.

- Szerintem ezek fantasztikus regények. Suzanne Collins nagyszerű író, helyenként nagyon költői, és ezt nagyon szeretem benne. - mondta Bentley az MTV News-nak. - Az volt az első benyomásom, hogy politikai szempontból milyen kifinomult, de olyan szinten, amilyet az ember felnőtt regényekben sem lát. Azt is nagyon izgalmasnak találtam, hogy Katniss karaktere milyen érdekes, mennyire inspiráló és milyen okos. Élvezettel láttam ezeket a könyvekben.

Seneca Crane karakterével kapcsolatban nem akart túl sokat elárulni, azt azonban elárulta, hogy Gary Rossnak köszönhetően egész komoly szerepe lett. 
- Gary egy nagyszerű karaktert hozott létre a forgatókönyvben, ami[t] nagyon szórakoztató volt [eljátszani]. - mondta Bentley.

"Az Amerikai szépség" színésze azt is elmondta, hogy megpróbálta távol tartani magát az interneten terjedő pletykáktól és a filmmel kapcsolatos vitáktól, felesége azonban megakadályozta ezen erőfeszítéseit. 
- Én egyfajta izgalomban voltam a könyv miatt - mondta. - A feleségem azonban állandóan azzal traktált, hogy mit gondolnak az emberek azzal kapcsolatban, hogy engem választottak a szerepre, ami jónak tűnt, én azonban nem akartam túl sokat hallani erről, inkább a munkára akartam koncentrálni. 

Bentley elmondta, hogy ha másik szerepet választhatna a filmből, Katnisst játszaná el, mert ő egy nagyon erős karakter. Nagyon ügyesen elkerülte azt is, hogy állást foglaljon a "Peeta vagy Gale" kérdésben, hangsúlyozva, a történet az életben maradásról szól, nem pedig a szerelemről. 
- Nem hinném, hogy ez olyan fontos szerepet játszana - Katniss egy nagyon erős, független karakter, akinek valami sokkal nagyobb dologban kell részt vállalnia. Ez a túlélésről szól.

2 megjegyzés:

  1. Az egyik kedvenc filmem (a sok közül) a fent említett Amerikai szépség. Ott az egyik kedvenc szereplőm volt Bentley, nagyon jól játszott. Örültem amikor megláttam a nevét a stáblistán. És szerintem ez a karakter is illik hozzá.
    Azért megnézném hogy játszaná el Katniss szerepét XD. A szakáll meg nagyon állat :D

    VálaszTörlés
  2. Én nem láttam az Amerikai szépséget, viszont itt szimpatizál Bentley és mivel a 2. könyvben igen erősen utalnak vissza Seneca Crane-re, valóban indokolt is, hogy nagyobb jelentőségű legyen a szerepe. Részemről kíváncsian várom :)

    VálaszTörlés