2012. február 25., szombat

Részletek az US Weekly Éhezők Viadala különkiadásából

Az egyik kinti rajongói oldal egyik szerkesztője kezébe vehette és elolvashatta az US Weekly március 2-án megjelenő különszámát, és ebből árult el izgalmas részleteket. Íme tehát címszavakban, miről lesz szó az újságban:
  • Új idézetek Donald Sutherlandtől, aki Snow elnökről és annak fehér rózsáiról ("Míg az emberek éheznek, az ő egyetlen szenvedélye a rózsák") és Katniss-ről ("Katniss olyan, mint Jeanne D'Arc. Tiszta, mégis többet ért abból, mi zajlik körülötte, mint bárki más.") beszél.
  • Különleges Kapitóliumi ételekről - Mivel Woody Harrelson vegán életmódot él, az ételspecialista vegetáriánus kolbászt és krémeket készített számára, hogy tudjon mit enni a nagyszabású étkezési jelenetek során.
  • A kiválasztottak interjúiról - Az Éhezők Viadala előtti interjúk a Kiválasztottakkal rögtönzésen alapultak. [Az őket alakító színészek] azt mondták, "A cél az érzelmek felkeltése volt - ezért improvizáltunk"
  • A Kapitóliumi csillogás érdekében történő átalakításokról - A zöld bőrszín és a és a plasztikai sebészet által elért macskaszem nem nézett ki jól, ezért Suzanne Collins beleegyezésével inkább a japán kabuki színház elemeiből merítettek.
  • Jennifer Lawrence és Josh Hutcherson kapcsolatáról - Jennifer és Josh között vonzalom inkább egyfajta testvéri szeretetre emlékeztetett, úgyhogy Garynek úgy kellett rájuk szólnia, hogy "Srácok vonzódjatok már egymáshoz!" [ennyit az eddig harsogott naaagy-nagy kémiáról]
  • Jennifer Joshról - Josh volt Jennifer támasza; az ebédszünet pedig olyan volt a lánynak, mint valami terápia. Jennifer azt mondja, Josh kiváló hallgatóság.
  • A valódi és nem valódi fegyverekről - A kiképzőközpontban igazi fegyverek voltak (lándzsák, kardok, stb.), amikor azonban a Kiválasztottaknak egymással kellett harcolniuk ezekkel, akkor a műanyag másolatukat használták. 
  • Jennifer íja és nyila - Jennifernek több, mint 100 nyila volt tegezében a forgatás során, de ez a végére el is fogyott. A stáb tagjainak úgy kellett aztán visszamenniük az erdőbe, hogy összeszedjék azokat újra. 
  • Díszletek - Csupán a Bőségszaru megépítése 10 hétig tartott. Phil Messina látványtervező elmondta, hogy nagyon büszke az Arénára: "Mű ágakat használtunk, sőt mű fákat is", hogy az erdő még sűrűbbnek látsszon. 
  • A forgatáson való viccelődésekről - Amikor nem forogtak a kamerák, a szereplőgárda folyamatosan hülyéskedett. Spontán rappelések és táncolások általánosak voltak. Dayo Okeniyi azt mondja, Neyo Tonight című száma a himnuszukká vált. Jackie Emerson pedig arról beszélt, hogy "Valaki IPodja mindig nálunk volt, úgyhogy olyan játékokat játszottunk, mint a Frisbee és a Contentration. Sohasem unatkoztunk. 
  • Nem tehettek el emlékeket a stábtagok - A szereplőknek nem engedték meg, hogy akár egyetlen kelléket is hazavigyenek a forgatásról. Dayo így nyilatkozott: "Sasszemmel figyeltek minden egyes kelléket, nehogy lenyúljunk valamit."
És, ami a jövőt tekintve az egyik legizgibb:
  • Finnick szerepéről - Gary Ross elárulta, hogy ő és Suzanne Collins már gondolkodnak azon, kiket válasszanak a Futótűz szereplői közé. Gary azt is megsúgta: "Én már eldöntöttem, kit szeretnék!", Finnick Odair szerepére.

8 megjegyzés:

  1. Amire nagyon kíváncsi vagyok az a Bőségszaru. Érdekes, hogy még nem kaptunk képet róla, de talán jobb is ;)

    A Futótűz kapcsán pedig nagyon kíváncsi vagyok, hogy végül ki lesz a befutó Finnick szerepére. Megnéztem egy pár fanvideót, hogy lássam kit szeretnének a fanok. Hát.... volt egy pár meredek név, az biztos. Többek között felmerült: Alex Pettyfer, Zac Efron, Ryan Reynolds, Jackson Ratbone :D, Chris Hemsworth :D, Matt Lanter (Hmm... :))
    Nem hinném, hogy a fanok beleszólása számítana bármit is...

    VálaszTörlés
  2. Chris Hemsworth??? :) Az de durva lenne Liam mellett :) De nem rossz. Mondjuk nekem ő nem Finnick. Jacksont meg felejtsd el, a készítőknél szóba nem kerülhet Alkonyatos összefonódás. Pár hete volt erről szó, akkor Kellan neve merült fel. Ami engem illet, én tökúgy is képzeltem. Úgy kell nekem ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Jacksont én is kizártam az összefonodós miatt. Valóban, Kellan szerintem is illet volna a szerepre, kisujjból kirázta volna :)
      Alex P. meg elég beképzelt lett, nekem ez jött le az interjúkból.(A Csontvárosban nem vállalta el Jace szerepét, pedig sok rajongó + az írónő is őt szerette volna. Végül, Jamie C. Bower lett Jace, na itt speciel nem foglalkoznak az Alkonyat összefonódással)
      Zac Efron, Ryan Reynold no comment...
      Christ én is támogatnám, de szerintem Liam miatt kiesik.
      Matt Lantert elnézegetném én, mint Finnic Odair. De nem tudom, hogy el tudná e játszani pl. a megtört Finnicket.
      Gary már eldöntötte, hogy kit szeretne. A HG cast alapján szerintem olyan színészt választ akinek már van filmes múltja, tehát tapasztaltabb színész, és aki nem feltétlen hasonlít külsőre Finnickre, de mégis ki lehet majd pofozni.
      Mindenesetre nagyon várom, mert imádom Finnicket :)

      Törlés
  3. Nem sokat tudok a színészekről: Liam miért zárja ki Chris Hemsworth-t?
    Kellan jó lett volna Finnick szerepére :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én csak azért gondoltam, mert tesók. De nem tudom, hogy a készítők ilyen téren hogy gondolgodnak. Felőlem jöhet Chris, ha már Kellan kiesett :/

      Törlés
    2. Ok, szóval ők testvérek :D Eddig nem érdekeltek annyira, hogy utána nézzek az életrajzuknak :D

      Törlés
  4. Én most láttam egy fan videót a Futótűzről - szerintem nagyon jó lett:).
    http://www.youtube.com/watch?v=TQYtXnoKiW4&feature=player_embedded

    Garrett Hedlund? Szerintem jó lenne Finnick szerepére:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nekem el van rakva a "Catching Fire anyagok" közé :)
      Visszatérek rá pár hét múlva, de most inkább Éhezők Viadala őrület van. De azért köszi :)

      Törlés