2012. február 18., szombat

Stanley Tucci és Donald Sutherland a TotalFilmben

Folytatódik a Totalfilm sorozat, amelyből tegnap a szkennek jutottak el hozzánk, korábban pedig Jennifer Lawrence interjúrészletet is olvashattunk. Mára ugyanebből a cikkből egy-egy rövid részletet olvashatunk Donald Sutherland-del és Stanley Tuccival, akik karaktereikkel kapcsolatban válaszolnak pár kérdésre:

Totalfilm: Honnan hallott először az Éhezők Viadaláról?
Donald Sutherland: Valójában nekem nem ajánlottak fel szerepet. Megkaptam a forgatókönyvet, és írtam egy részletes feljegyzést a képviselőmnek, mert úgy gondoltam, ez egy jó forgatókönyv, amelyből az elkövetkező évek egyik legnagyobb hatású filmje készülhet el. 
TF: Akkor tehát Gary Rossnak nem kellett könyörögnie, hogy elfogadja a szerepet?
DS: Részt akartam venni benne, de Snow-nak nincs túl sok szerepe az első könyvben, úgyhogy Gary írt még két jelenetet a Rózsák Kertjében. Ez pedig egyértelművé tette, hogy Snow képes meglátni és felismerni Katniss zsenialitását. Nehézségei közepette a lány ugyanis rájön, hogy az ő legfőbb ellensége önmaga. És abban a pillanatban, amikor meglátom őt, tudom, ki ő, és hogy tönkre fog tenni engem.
TF: Valaki hatással volt az alakítására?
DS: Snow keresztneve Coriolanus. Utánanéztem, Suzanne Collins vajon miért így nevezte el őt, de az egyetlen ember, aki eszembe jutott ezzel kapcsolatban, az John Schlesinger [egy korábbi rendező] volt, mert ő szerette a rózsákat. A rózsák jelentik Snow egyetlen szenvedélyét . Miközben az emberek éheznek...

 

Totalfilm: Mennyire ismerte a könyveket, mielőtt Gary Ross felvette Önnel a kapcsolatot?
Stanley Tucci: Egyáltalán nem ismertem őket. Aztán megemlítettem a menyasszonyomnak, aki irodalmi ügynök, hogy "Gary Ross azt szeretné, ha szerepelnék Az Éhezők Viadalában". Mire azt mondta, "Vállald el! Ó, Istenem, azok a könyvek zseniálisak!" Úgyhogy elolvastam a könyvet, elolvastam a forgatókönyvet, és mindkettőt megszerettem.
TF: Caesar jelmeze és sminkje sokat változtatott azon, amilyennek elképzelte a szerepet?
ST: Határozottan igen. Parókát vettem fel, és megkértem a stábot, hogy csináljanak nekem vakító fehér fogakat. És úgy kellett kinéznie, mint aki nagyon plasztikai műtéten átesett már, úgyhogy tapaszokkal megváltoztattuk az arcom, és Caesar bőre nagyon napbarnított is és szemhéjpúdert is használ - ez tényleg rettenetes. Amikor az ember mindezen átmegy, őszintén szólva, nem tudom, van-e olyan, akinek ennek hatására nem változna meg a viselkedése.
TF: A Josh Hutchersonnal való interjújelenet során tényleg improvizáltak?
ST: Sokat improvizáltunk. Gary ideadta nekem az új anyagokat, amikor bementem, és azt használtuk sablonként. Azon belül, úgy irányítottam a beszélgetés fonalát, ahogy akartam. Hihetetlenül felszabadító érzés volt, nagyon-nagyon szórakoztató.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése