2012. február 26., vasárnap

Elizabeth Banks az MTV-nél

Elizabeth Banksről rég volt hírünk (talán mert egy időben túlreprezentáltnak éreztem az oldalon), úgyhogy épp ideje, hogy róla is olvassunk kicsit. Az MTV-nek köszönhetően meg is tehetjük, ugyanis nemrég kamera elé ültették Bankst, és az Éhezők Viadaláról kérdezték:

Először arra voltak kíváncsiak, hogy az Effie-t alakító színésznő mely jeleneteket várja legjobban a március 22-én mozikba kerülő filmből.
- Nem sokat láttam az Arénában játszódó részekből, úgyhogy nagyon izgatottan várom, hogy láthassam a Viadalt magát. Nagyon mély [rész] érzelmileg. Mind nagyon kötődünk a karakterekhez, még Cato-hoz és Tresh-hez is, akik a könyv kemény fiúi. Nagyon érdekel minket mindenki megtett útja, úgyhogy nagyon kiváncsi vagyok, hogyan játszották ezt el. 

Banks elmondta, hogy a legnagyobb kihívás az Aratási ünnepség jelenetsorozatának felvétele volt.
- Az Aratás csodálatos. Látjuk, amint először színre lép és életre kel a hősnő, és ezt igazán emlékezetes volt leforgatni. Iszonyatos körülmények között dolgoztunk, körülbelül 40 fok volt az alatt a néhány nap alatt, amíg azt felvettük. A fiatal [statiszta] gyerekek hullottak, mint a legyek. - emlékezett vissza Banks. - Őrület volt, viszont ez volt az egyetlen alkalom, amikor a 12. körzetben forgattunk.


Banks hozzátette, hogy a legjobb módja annak, hogy elvonják a figyelmüket a szélsőséges hőmérsékleti viszonyokról az Aratás forgatása során az volt, hogy oldották a hangulatot a felvételek között.
- Azt hiszem, bármennyire nehéz helyzetben is vagyok, nekem az a legjobb, ha viccelődhetek. Nagyon komolyan vettük a munka részét, de megpróbáltuk magunkat nem olyan komolyan venni. Woody [Harrelson] nagyszerű partner a viccelődésben. - mondta humoros színész-társáról. - Nagyon durva vicceket tud mesélni, és fantasztikusan szórakoztató.

Az interjú további részében természetesen Effie külseje sem lehetett elmenni szó nélkül. Megtudhattuk, hogy az extravagáns külső létrehozása rengeteg időt vett idénybe. 
- Az elején hosszú folyamat volt, amíg egyáltalán kitaláltuk - mondja. - Néhány napig csak ültünk a lakókocsiban és próbálkoztunk. Amikor viszont kitaláltuk [Effie külsejét] már csak napi két órát vett igénybe.

Ami azt jelenti, hogy Elizabeth még egész könnyen meg is úszta, hiszen Wes Bentley-nek csak a szakállát vágták alkalmanként két órán át. 


És hogy mi volt Effie megjelenésének legnehezebb része?
- A legrosszabb a körmeim elkészítése volt. - mondta Elisabeth - Ilyen őrült hosszú, feldíszített műkörmeim voltak, szörnyű. És onnantól, hogy feltették, a szó szoros értelmében nem tudtam csinálni semmit. Se IPhone-t, se Blackberryt nem tudtam használni, de még a számítógépet se. 
Ha azt gondolnád, hogy ez még nem is olyan vészes, akkor ez azonnal megváltozik, ha megtudod a színésznő utolsó nehézségét is:
- Nem tudtam elmenni a mosdóba. Szó szerint nem tudtam kicipzárazni vagy begombolni a szoknyám. Nem tudtam törölni. Nem tudtam csinálni semmit.

Azt mondja azonban, hogy a közönség megtudja, milyen erőfeszítéseket igényel életre kelteni a trilógiát. 
- Csak azt szeretném, ha mindenki tudná, hogy meddig elmentünk, hogy elkészítsük az Éhezők Viadalát.

Hát, most már tudjuk. És soha nem fogjuk tudni elfelejteni.
Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése