2012. február 8., szerda

Idézetek a SciFi magazin címlapsztorijából

Néhány rajongói oldal volt olyan kedves, hogy abból a SciFi magazinból, amelynek tegnapelőtt már láthattátok a borítóját, részleteket közöltek. Egy újabb oldal pedig megtette, hogy mindezeket összegyűjtötte. Nekem már csak le kellett fordítanom :) Nézzük, mit is olvashatunk a cikkben:

Josh Hutcherson a kedvenc filmbéli jeleneteiről:
Imádtam a barlangjeleneteket. A barlangban forgatott jelenetek mind a kedvenceim voltak, és ezeket a részeket már láttam is. Azon a ponton valóban láthatjátok majd, hogy Katniss és Peeta kapcsolata hatalmas fordulatot vesz, és a karaktereik által leírt ív csúcspontja ott van. Én színészként nagyon élveztem ezeket eljátszani, mert jól éreztetnem kellett ezt az ívet, miközben tudtam, hogy a nézők örülni fognak neki, hogy láthatják a képernyőn ezeket a bensőséges, érzelmes, mély pillanatokat, amelyeket eljátszottunk. 

Gary Ross a többi Kiválasztott meghallgatási folyamatáról:
A Kiválasztottak épp olyan meghallgatási folyamaton mentek keresztül, mint mindenki más. Rengeteg tehetséges ember van a világon, akit érdemes meghallgatni. Amikor Dayo Okeniyi bejött Tresh meghallgatására, azt mondtam, "Úristen, ez a srác pontosan tudja, miről van szó." Néha, amikor egyesek bejönnek, olyan a hangulat, mint egy meghallgatáson. Néha pedig vannak olyan pillanatok, amikor bejön valaki, és az ember érzi, hogy ők igenis meg akarják kapni ezt a szerepet, és olyankor az ember érzi, hogy helyes döntést hozott.

Josh Az Éhezők Viadala reklámkampányáról:
Mindent összevetve, egyfajta bőségszaru az, ami a legjobban jellemzi a reklámkampányt. Olyan, mintha a közönség és a nézők, akik majd eljönnek megnézni a filmet, olyanok lennének, mint a Kapitólium és a Körzetek lakói, akiknek meg kell várniuk, amíg a film valóban megjelenik, hogy lássák, mi történik a Viadalon. A Viadalra vezető úttól, a karakterek felépítésén át egészen annak a világnak a bemutatásáig, ahol ez az egész zajlik, mindent meg fogunk mutatni, hogy az emberek felkészülhessenek a Viadalra, ami maga a film. Betekintést nyújtunk a Viadalba, hogy az emberek el akarjanak jönni, megnézni azt. 

Gary Ross Katniss nézőpontjáról:
Szerintem hiba lett volna felszabdalni az elbeszélést és kikerülni Katniss nézőpontjából. Nyilvánvalóan képesek vagyunk arra, hogy ide-oda váltsunk, és meg is tesszük ezt, leginkább a Központi Vezérlővel kapcsolatban. Azt hiszem, az a legnagyobb eltérés a könyvvel szemben, hogy Katniss nagyon sokszor elképzeli, hogy a Játékmesterek hogyan akarnak keresztbe tenni neki, és kíváncsi rá, hogyan manipulálják az Arénát. Megvan rá a lehetőségünk, hogy odakapcsoljunk, hogy megmutassuk, mit csinálnak, arra azonban nincs meg a lehetőségünk, hogy belelássunk Katniss fejébe, és képernyőre vigyük a gondolatait. Úgyhogy az volt a logikus, hogy a konkrét esetekben ehelyett megmutassuk azt, amit a Játékmesterek csinálnak. Nem forgathatjuk le, ami Katniss fejében jár, de azt megmutathatjuk, mi zajlik a háttérben a Központi Vezérlőben. Valószínűleg ez lesz a legnagyobb változás a könyvhöz képest.
Mockingjay

Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése