2012. február 11., szombat

Interjúrészletek az elmúlt napokból

Josh Hutcherson büszke Az Éhezők Viadala filmre:

Készen állsz arra a rajongói érdeklődésre, amelyet Az Éhezők Viadala indíthat el személyed iránt?
Elég kemény dolog, hogy arra kell felkészülnöm, amin Vanessa [Hudgens - színésztársnője a Journey 2-ben] és az Alkonyat sorozat tagjai mind keresztül mentek. Nyilván, ha az emberért rajonganak, akkor a rajongóknak tetszeni fog a film, én pedig épp ezért szeretek filmeket készíteni, hogy az embereknek tetsszen. Ennélfogva, ha az emberek így tesznek [rajonganak], az azt jelenti, hogy szeretik a filmeket, ami jó dolog.

Érezted már úgy, hogy életed egy helyben toporog, mint [Journey-beli] karakteredé Sean-é, és hogy ki szeretnél törni ebből, és részt venni egy kalandban?
Szerintem mindenki életében van olyan pillanat, amikor így érez. Még a mi munkánk esetén is előfordulhat, de én még nem éreztem olyan sokszor. Vagy csak egy kicsit. Például Az Éhezők Viadala film esetében, egy kicsit most ideges vagyok. Leforgattuk a filmet, és most nem tudok már mit csinálni. Csak várom, hogy végre láthassuk, és nagyon büszke vagyok rá.

Dayo Okeniyi kiváltságosnak érzi magát Éhezők Viadala-beli szerepe miatt:

A TheHotHits riportere Los Angelesben, a Fogadom című film premierjének vörösszőnyegén botlott bele Dayoba, úgyhogy gyorsan meg is kérdezte tőle, hogy érzi magát így, hogy szerepet kapott Az Éhezők Viadalában:
- Félelmetesen jó és csodálatos érzés. Kiváltságosnak érzem magam, hogy a részese lehetek ennek. Ugyanolyan rajongója vagyok a filmnek, a könyveknek, mint akárki más. Alig várom, hogy megjelenjen!
- Álmatlan éjszakáim vannak amiatt, hogy jól szerepeljen. remélem, valami olyat hoztunk létre, ami tetszeni fog a rajongóknak, és ugyanazt fogják érezni [a film megtekintése során], amit a könyvek olvasása alatt is éreztek. Annyira szeretik ezt a könyvet, és nem szeretném, ha olyan stábnak lennék a része, aki elszúrta az egészet.

Lenny Kravitz-nek Cinna gondoskodása és odafigyelése nyerte el tetszését:

A Reuters írásában elmondja, hogy Az Éhezők Viadalában Kravitz a tehetséges és kreatív Cinnát játssza, aki a Jennifer Lawrence alakításában látható tinédzser harcoslány, Katniss nagy képzelőerővel megáldott stílustanácsadója és bizalmasa. Azt mondja, a karakter művészi képességei és gondoskodó természete tetszett meg neki. Az pedig, hogy Jennifer Lawrence-szel addigra már baráti viszonyba kerültek, segített neki abban, hogy jobban beleélje magát a szerepébe:
- A lányomon (Zoë Kravitz) keresztül ismertem meg Jennifert. Együtt forgattak az X-Men: Elsők-ben Londonban, és gyakran eljöttek Páriszban lévő házunkba hétvégenként. - Kravitz elmondása szerint Jenniferrel való barátsága "kényelmesebbé és szórakoztatóbbá" tette a közös munkát. A színész azt is hozzátette, hogy véleménye szerint "Jennifer csodálatos színész"

Woody Harrelson a Kapitóliumról

Woody Harrelsonnal több interjú is előkerült a napokban, de azok többsége videóinterjú, úgyhogy inkább egy írott változatból választottam egy részletet. Ebből kiderül, hogy Woody Harrelson nem dohányzik, és vegán életmódot folytat, ehhez képest a Rampartban alakított kemény zsaru karaktere erős dohányos, Haymitch pedig az Éhezők Viadalában alkoholista. Ezzel kapcsolatban is megkérdezték:
- Az, hogy alkoholista, azért elég erős túlzás. Azért persze nem veti meg az italt.
- Mégis mindkettőjüknek vannak káros szenvedélyei. Milyen érzés volt belépni Az Éhezők Viadala disztópikus világába?
- Nagyon klassz volt. Gary Ross, az a fickó egy iszonyatos tehetség, azt hiszem, ő volt az, aki megteremtette azt a világot, ahol a karakterem, Haymitch is megjelent: a Kapitóliumról van szó. A Viadal helyszínén én nem voltam kinn. De az a világ a legmélyebb képzeletet is felülmúlja. Egyszerűen döbbenetes. Minden más volt, mint az általunk ismert világban, úgyhogy egy teljesen fantáziavilágról van szó. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése