2014. június 1., vasárnap

A nyolc legrosszabb ötlet egy Éhezők Viadala vidámpark megvalósításához

A Hypable a Lionsgate pénteki bejelentésére reagált, miszerint jövő nyáron egy interaktív Éhezők Viadala vándorkiállítás indul útjára, ám a stúdió Éhezők Viadala parkokban is gondolkodik. Mivel a sorozat témája nem éppen vidám kikapcsolódásra sarkall, kicsit morbidnak tartják, hogy szórakoztató központokat akarnak létrehozni a témában. Épp ezért a Hypable is bekeményített, és megfogalmazta, milyen durvaságokat képzelnének el egy Éhezők Viadala Parkba. Vigyázat, tényleg cinikus elképzelések következnek, ha ilyenre nem vagy vevő, ne olvasd tovább a bejegyzést, vagy ha mégis, ne vedd véresen komolyan és ne akadj ki ! :) Én szóltam.

1. számú rossz ötlet: A Bőségszaru kincsei

A Park egyik alkalmazottja visszaszámol háromtól, aztán a 24 résztvevő futni kezd a Bőségszaru felé. Ennek közepén kitömött állatokat, Éhezők Viadala baseball-sapkákat és az Éhezők Viadala DVD példányait találjuk (Mi van? Még csak nem Blu-Rayt?) A Bőségszaruban csak 12 ajándék van, szóval a versenyzőknek meg kell küzdeniük egymással, hogy megszerezzék ezen izgalmas ajándékokat.



2. számú rossz ötlet: Peeta Sütödéje - A Subway támogatásával

Sétálj be egy pékségbe és izzítsd be a sütőt! A bejáratnál egy Peeta hasonmás üdvözöl egymillió dolláros mosolyával, és segít, hogy elkészítsd tökéletesen puha és meleg kenyeredet. 20 dollárért haza is viheted a kenyeret, hogy családod körében élvezhesd. Ha mégsem viszed haza, ezzel etetik a 12. körzet lakóit alakító színészeket, akik a parkban bolyonganak.




3. számú rossz ötlet: Ruta nehéz napja

Ezen hátborzongató mutatvány során Marvellé válhatsz, és lehetőséged nyílik rá, hogy egy lándzsát eressz Rutába. Mielőtt élesben próbálkoznál, három gyakorló dobásra nyílik lehetőséged, hogy tökéletesítsd tudásodat. Ha nem sikerül megölnöd Rutát, akkor elmenekül és végül megnyeri az Éhezők Viadalát, miután felbontja szövetségét Katnisszel. [Mondjuk ez semmilyen módon nem érzem vállalhatónak sem pedig viccesnek, na.]






4. számú rossz ötlet: Kiválasztott lecsapó játék


Figyeld, mikor ugrik elő valamelyik lyukból véletlenszerűen valamelyik Kiválasztott arcképe, és csapd le őket, amilyen gyorsan csak lehet, mielőtt eltűnne. De óvatosan csapkodj, mert időnként Peeta is felbukkan. Ha pedig őt lecsapod, automatikusan kiesel.




5. számú rossz ötlet: 75. Éhezők Viadala Szafari Kirándulás

Vezesd saját kapitóliumi kémjárművedet, hogy bejárd a gyilkos kutyáktól és mutáns majmoktól hemzsegő őserdőt. Minden egyes sarkon meglepetés mutáns teremtmény és/vagy halott Kiválasztott vár. Ne menj túl közel a mérgező ködhöz, mert akkor el kell hagynod járművedet, hogy friss varázserejű vizet találj. Ja, ami azt illeti ebből a vízből 5 dollárért szerezhetsz egy 2,5 decis flakonnyit a park üzleteiben.



6. számú rossz ötlet: Katniss áfonya party-ja


Az egyik étkezdében áfonyát fogyaszthatsz. Semmi mást, csak áfonyát. Azonban figyelj oda, mert minden 1000 szem áfonya között 1 szem éjfürt is található, amely azonnal halált okoz. A tudomásulvételi nyilatkozat, amelyet a bejáratnál aláíratnak veled, lehetővé teszi, hogy ennek semmiféle jogi következménye ne legyen.



7. számú rossz ötlet: Cinna Kiválasztott-butikja

Valósítsd meg álmaidat és kedvenc körzeted ruháiba öltözve tökéletesen jelenj meg a Kapitóliumban. Egyik ruhadarab sem kerül azonban 100 dollárnál kevesebbe (az ég szerelmére, hiszen egy vidámparkban vagyunk!), és még vissza sem cserélheted, ha nem jó rád. Megvetted, hát tartsd is meg. Katniss esküvői ruhájára vágysz? 10.000 dollár lesz, kérem!




8. számú rossz ötlet: Rázós Futam Snow elnökkel

Kezdd utadat a disztópikus pusztaságban, majd a végén ússz a dicsőségben a Kapitóliumban. Snow elnök végig veled lesz, miközben a Kapitólium gyűlöletétől eljutsz odáig, hogy a legtermészetesebb dolognak tartod majd a körzetek semmibe vételét. A végén a Rózsakertben készül rólad fotó. Az ajándékboltban, amelyen keresztül elhagyod a vidámparkot, egy Suzanne Collins írónő által tervezett üvegből készült rózsát vásárolhatsz.



Forrás: Hypable

8 megjegyzés:

  1. te jó ég :OOOOOO Ezek egytől-egyig borzalmasak. Megküzdeni egy dvd dobozért ? pff XD Inkább a kiállítás :D

    VálaszTörlés
  2. Őszintén: a négyessel én simán játszanék. :D A kettes meg annyira nem valóságtól elrugaszkodott, tekintve, mekkora divat Észak-Európában az interaktív skanzen, mint olyan, simán csinálhatnának egy interaktív Tizenkettedik Körzetet. A többi viszont tényleg megfelelően agyhalott.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy tényleg ki lehetne találni értelmeseket.
      Pl. íjjal kéne lőni céltáblára, és csak megfelelő pontszám elérése esetén lehetne megszerezni bizonyos Éhezők Viadala ajándékokat.
      Én egy olyan memóriajátékot is el tudnék képzelni, ahol az egyes viadalokon résztvevőket körzet szerint kell összepárosítani.
      Vagy egy ilyen szellemkastély szerűséget, ahol megyünk mondjuk egy nyitott kocsiban és ez-az (kárörvendő Snow elnök, mutáns kutyák, lándzsás Marvel) az ember közelébe ugrik, de azt hiszem egy darázsfészek hangja, akár csak hangszóróból - elég hátborzongató lehet... Lehetnek azért jó ötletek, na.

      Törlés
    2. Igen, ez a szellemkastélyos dolog nekem is eszembe jutott. :) Bár az is elég beteges lenne, de az még elviselhető mértékben.

      Törlés
  3. Megfelelően cinikus. Én bírom az ilyen dolgokat, függetlenül attól, hogy nyilván a nagyrészük baromság, de nem mind.
    Amúgy érzem én a mikéntet mögötte. Tényleg fura, hogy szórakoztatóparkot akarnak nyitni ilyen témában. Nekem már kicsit a Subwayes együttműködés is súrolta a határaimat, hisz mégis éhező gyerekek, felnőttek szenvedéseiről számol be a könyv. Ezek a dolgok az én ízlésemnek már ízléstelenül pénzhajhászak. Nem hiszem, hogy Suzanne Collins ezt akarta volna a könyveivel....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Suzanne Collins a film producereként kapcsolatban áll a stúdióval, szerintem erős ráhatása lehetne a dologra, szóval ha nem mondott nemet, akkor erről ennyit.

      Törlés
  4. Én ezen csak röhögtem! :D
    Mondjuk lehetne gondolkodni ilyenben, de azért szolid keretek között... pl.: mondjuk az Unversal parkban egy Aréna (mondjuk a CF-ből), amit körbejárhatsz, ijesztegenek közbe, DE BAJOD NEM ESIK! :D Vagy felépíthetnének egy kisebb Capitolimot, ahol a helynek megfelelően öltözött alakok rohangálnak és semmi nincs ott csak boltok és kajáldák.
    És mondjuk egy CF hullámvasút, aminek a kocsija egy Poszáta. :D
    Azért ez nem egy Disney vagy Harry Potter! XD Nehéz lenne bármi olyat kitalálni, ami nem az emberéletét veszélyeztetné és nem épp kigyúnyolása a sorozatnak és a mondanivalójának.

    VálaszTörlés
  5. A 6. a legosszabb...

    VálaszTörlés