2014. június 25., szerda

Az EW cikke a Kiválasztott promójáról

Mint azt előző bejegyzésemben is jeleztem, úgy döntöttem, hogy lemondok kicsit a film előzeteséről, és kapitóliumi promóanyagként tekintek a kijött propaganda videóra. Ha így nézzük, jó kis anyag, ha előzetesre számítottunk - tartom, hogy számomra csalódást okozott. 

De lépjünk tovább, és nézzük, néhány fontosabb média hogyan vélekedik a videóanyagról. Először az EW cikkét hozom, de természetesen több cikk is előkerült, igyekszek bekészíteni Nektek holnapra is, hogy legalább Ti szórakozhassatok, amíg én melózom :)

Forrás: Lionsgate via Entertainment Weekly

"A sötét napok óta nagyszerű nemzetünk békében élt. Rendszerünk kitűnő, amely táplál és védelmez." - mondja Panem szívélyes vezetője, miközben az EGYSÉG és a JÓLÉT szavak jelennek meg a hófehér háttéren. "Körzeteitek a test. A Kapitólium a dobogó szív. Kemény munkátok ad neki enni, cserébe mi is etetünk és védelmezünk Benneteket.

Az elnök legújabb propaganda videója azonban ezután fordulatot vesz. "Ha azonban ellenállsz a rendszernek, akkor magad éhezteted." - mondja Snow baljós hangon. "Ha harcolsz ellene, Te magad fogsz elvérezni." A kamera ekkor távolodni kezd, így lassan rájövünk, Snow elnök nincs egyedül. Valaki még áll a csillogó fehér trón mellett, akiről lassan kiderül, hogy nem más, mint az Éhezők Viadala elrabolt győztese, Peeta Mellark, aki beletörődéssel vegyes nyugalommal tekint a távolba.

Hátborzongató. Az idén ősszel megjelenő Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész első hivatalos teasere annak ellenére frappánsan ragadja meg Suzanne Collins utolsó könyvének hangulatát (amely sokkal ridegebb, sötétebb és méginkább Kapitólium-központú), hogy egyetlen képkockát sem láthatunk benne a hamarosan bemutatásra kerülő filmből. Az új filmre való várakozás tehát még hónapokig elnyúlhat, de kinek van oka panaszra, ha addig a Lionsgate arra használja fel az időt, hogy folyamatosan ehhez hasonló zseniális promóciós anyagokat ad ki, mint ez a videó és a múlt héten megjelent körzeteket bemutató poszterek?
Forrás: EW

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése