2012. június 22., péntek

Visszaszámlálás - 17 hónap a Futótűz bemutatójáig

Ismét eltelt egy hónap, úgyhogy immáron már "csak" 17 hónap választ el minket a Futótűz bemutatójáig. És bár tudom, ez rengeteg idő, de azért lassacskán zajlanak az előkészületek a háttérben, hogy a forgatás őszi kezdetére minden rendben várja a munka megkezdését. És bár sok helyen amúgy júliust jelölik meg a forgatás kezdeteként, igazából szerintem akkor az első tréningek, próbák kezdődhetnek meg maximum, esetleg a komolyabb háttérmunkák, felkészülés a színészek számára is. Most gyorsan megpróbálom összefoglalni, mi minden történt az elmúlt egy hónap alatt a Futótűz előkészületei kapcsán. Az egyes bekezdésekben található linkekre kattintva visszakereshetitek, ha valamiről lemaradtatok :)
  • A legizgatottabban a szereplőválogatások eredményeit várjuk, ebben sajnos nem sokat léptünk előre az elmúlt hónapban, bár tagadhatatlan, hogy Pünkösd óta már elég konkrétan zajlanak a szereplőválogatások. Finnick szerepére Armie Hammer és Garrett Hedlund a két legesélyesebb, de a stúdió szeretne minden lehetőséget megvizsgálni, köztük sok ismeretlen, fiatal színészt is meghallgatni, így a héten Hunter Parrish neve is felmerült, noha a fiatal színész maga sem bízik igazán abban, hogy komoly esélye lehet a szerepre.
  • Bár innen-onnan Johanna-jelöltekről is hallani, ezek többsége azonban egyelőre önjelölt, félhivatalos nevet csak egyet hallottunk, mégpedig Catalina Sandino Moreno-ét, de róla is csak annyit, hogy behívták a válogatásra. Mindenesetre ez azt jelenti, Johanna szerepére is zajlanak már a válogatások.
  • Mint tudjuk, az idősebb karakerekre már nincs 'verseny', az ismertebb színészeket felkéri a stúdió. Eddig Mags szerepére Cicely Tyson nevét lehetett hallani, Plutarch Havensbee, az új Főjátékmester szerepét pedig - szintén állítólag - Philip Seymour Hoffmannak már fel is ajánlották. Nyilván még válasz illetve megállapodás nem született, ellenkező esetben a Lionsgate már közleményben közzétette volna. 
  • Amit szintén tudni, hogy Jennifer, Josh és Elizabeth Banks is találkozott már a Futótűz rendezőjével, Francis Lawrence-szel. Bár Jenniferről csak képeket láttunk (és láthattok ismét a nevére kattintva), Josh és Elizabeth arról számolt be, hogy a történet alakulásáról beszélgettek a leendő rendezővel, és karaktereik sorsa/útja is felmerült.
  • Talán véglegesedik a film forgatásának helyszíne is: a legutolsó hírek szerint az Arénában játszódó részeket az egyik Hawaii szigeten, Kauai szigetén veszik fel, de a stáb visszalátogat Észak-Karolinába is, ahol a 12. körzetben játszódó jelenetek forgatják. Még korábban Georgia is felmerült, mint forgatási helyszín, és nem tartom kizártnak, hogy esetleg a stúdiófelvételeket csinálják ott, illetve  azokat a jeleneteket, amelyek a Kapitóliumban játszódnak. 
Nos, ez volt az elmúlt hónap. Amíg pedig a hírekre és hivatalos anyagokra várakozunk, maradnak rajongói anyagok, amelyek közül ezúttal egy rajongói előzetest hozok. Természetesen hatalmas köszönet vikának a tippért, hiszen ő ajánlotta a videót a chat-ben, de nekem épp kapóra jött egy ilyen anyag, úgyhogy hálás köszönetem érte!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése