2012. június 25., hétfő

Amandla Stenberg és Jackie Emerson a chicagoi Éhezők Viadala Rajongói Találkozón



  1. Amandla elmondta, hogy a legizgalmasabb a Bőségszaru-jelenet felvétele volt, mivel az olyan nagyhatású és első együtt töltött hetük során forgatták.
  2. Jackie elmondta, hogy ha neki kellene részt vennie az Éhezők Viadalán, akkor a Rókaképű lány stratégiáját alkalmazná.
  3. Amandlát kétszer hívták be Ruta-meghallgatásra. Amikor Gary Ross visszahívta, második alkalommal teljes jelmezben jelent meg, sárcsíkot hagyva maga mögött.
  4. Jackie elmondta, hogy amikor találkozott Gary Ross-szal, akkor kitalálta a Rókaképű lány háttértörténetét, és hat fiút látott Tresh szerepének meghallgatására várakozni.
  5. Jackie elmondta, hogy amikor megkapta a Rókaképű lány szerepét, sikítozva ugrándozott örömében, ám addig nem érezte hivatalosnak, amíg a filmstúdió ki nem hirdette.
  6. Amandlának nem kellett olyan sokat edzenie, mint a fiúknak, de a fiúk néha őt használták súlyként az edzések során.
  7. Jackie-nek rengeteget kellett edzenie, köztük olyan szabad mozgásművészetet is gyakorolnia kellett, amelyet Isabelle Fuhrmannál már olvashattunk (parkour).
  8. Amikor a Rókaképű lány összeütközik Katniss-szel, annak a jelenetnek a felvételéhez Jackie helyett dublőrt alkalmaztak [de minek??].
  9. Jackie azt szerette legjobban a Rókaképű lány alakításában, hogy új dolgokat tanulhatott, új barátokra tett szert. Mindenki nagyon barátságos és segítőkész volt.
  10. Amandla elmesélte, hogy nagyon nehéz volt felvenni a Ruta halálának jelenetét, mert rovarok hada mászkált rajta közben.
  11. Amandla számára az Éhezők Viadala forgatásának legemlékezetesebb pillanata, amikor megismerte Jennifert, és amikor azt a jelenetet forgatták, amikor együtt aludtak a fán. Ekkor történt [amit korábban már olvashattunk tőle], hogy elkezdett csúszni lefelé a fáról, és nem találta a 'segg lyukát' a fán. :)
  12. Jackie elmondta, hogy Jennifer nagyon gondoskodó alkat, sok tanácsot adott neki, igazán segítőkész volt, és sokat nevettek is együtt.
  13. Jackie elmondta, hogy korábban őt magát is Rókaképű lánynak nevezték, amit nem árult el a többieknek, de ők ezt valószínűleg sejtették.
  14. Amandla azt mesélte, hogy amikor Jennifer körbeszórta virágokkal, akkor nagyon nehéz volt kontrollálni a vonásait, mert Jennifer viccből álszellentés hangokat adott ki.
  15. Jackie elmesélte, hogy amikor eljátszotta a Rókaképű lány halálát, akkor Jen egy bottal bökdöste. 
  16. Jackie elmondta, hogy dalszerzéssel foglalkozik, és elkészült videoklipjeit feltölti a Youtube-ra [itt is láthattatok már közülük néhányat]
  17. Amandla New Yorkba utazik a nyáron, ahol egy független film forgatásán dolgozik majd.
  18. Amandla már a meghallgatása előtt ötször(!) olvasta el az Éhezők Viadalát.
  19. Jackie szívesen dolgozna Meryl (Streep??)-pel, de szereti Stanley Tuccit is, és baromi jó volt közös jelenetet forgatni vele. Stanley szuper jó fej.
  20. Jackie azt mondta, hogy egy igazi Éhezők Viadalán Amandla nyerne, hiszen ki is az, aki képes lenne megölni őt.
  21. Jackie és Amandla együtt "Jamandlának" nevezik magukat, és azt mondják, nekik sose tudták viszaadni az átveréseket/megvicceléseket.
  22. A két lány legviccesebb átverése szerintük az volt, amikor fogták Alexander [Ludwig - Cato] és Jack [Quaid - Marvel] ruháit és eldugták azokat a mikrohullámú sütőbe és a hűtőszekrénybe.
  23. Amandla azt meséli, hogy amikor Jennifer énekelt neki, akkor kinevette saját magát.
  24. Amandla kedvenc kötete a három közül az első kötet, mert szerette a benne rejlő kalandokat, kedvenc jelenete pedig a barlang-jelenet volt.
  25. Jackie azt mondja, ő sokkal nyíltabb és barátkozóbb, mint a Rókaképű lány, de egyébként vannak hasonló vonásaik.
  26. Amandla (is) azt mondja, hogy hasonlít Rutára. Ő is kicsi és szeret fára mászni, és úgy véli, ő is jóban lenne Katniss-szel.
  27. Amandla és Jackie arról mesélnek, hogy az Arénában hordott ruházatuk nagyon meleg volt, amiatt pedig különösen, hogy kb 35 fokos hőségben kellett forgatniuk benne. Amandlának tetszett az ő és Dayo felvonulás során hordott jelmeze.
  28. Amandla azt mondja, hogy a Kiképzőközpontban, ő ténylegesen ott lógott a mennyezeten.
  29. Amandla és Jackie nagyon odáig voltak, amikor először megjelentek a forgatáson és meglátták a Kiképzőközpontot.
  30. Jackie azt meséli, hogy amikor először látta a filmet, olyan érzése volt, mintha egy dokumentum filmet látott volna a forgatásról.
  31. Jackie és Amandla legjobb élménye a forgatásról a családias hangulat volt. Úgy is hívták egymás között, hogy Éhezők Viadala Tábor.
  32. Jackie és Amandla kedvelik Suzanne Collinst. Jacki kapott egy dedikált példányt az Éhezők Viadalából azzal a megszólítással, hogy "Az én Rókaképűmnek".
Forrás: HGgirlonfire

1 megjegyzés: