2012. június 23., szombat

Elizabeth Banks a Futótűzről

Amikor Elizabeth Banks jó barátja Gary Ross lemondott a sorozat folytatásának, a Futótűznek a rendezési jogáról, sokan kíváncsiak voltak, Elizabeth Banks is követi-e őt a kijárat felé. 
- Semmiképpen - mondta Banks nemrégiben Los Angelesben, egy interjú során, amikor legújabb filmjét, a  június 29-én bemutatásra kerülő People Like Us-t reklámozta. 
És ha már itt tartunk, akkor figyelem! A People Like Us a magyar mozikban is látható 2012. augusztus 9-től Hétköznapi emberek címmel, ám sajnos ettől részletesebb infót (se egy szinopszist, se egy magyar feliratos előzetest, se egy posztert) egyelőre nem találtam! Ha lesz részletesebb infóm, jelzem!! Info: IMDB, de a film már a Cinestar idei listáján is fenn van, igaz ott még eredeti nyelven.

Na, de vissza a cikkhez:
Mégis, a színésznő szorosan kötődik a [z eddigi] rendezőhöz, hiszen annak egyik korábbi filmjében, a Vágtában is szerepelt már. 
Sőt, Effie szerepéért személyesen lobbizott a rendezőnél. Elizabeth ugyanis megszállott rajongója Suzanne Collins trilógiájának, és mindenképpen el szerette volna játszani ennek a nagy kaliberű filmnek, az Éhezők Viadalának egyik karakterét, Effie Trinketet. És sikerült is meggyőznie Gary Ross-t, hogy ő lesz a legmegfelelőbb a szerepre. 
Az első kötet alapján készült film, amelyben Jennifer Lawrence látható a főszereplő, Katniss Everdeen szerepében, rengeteg pozitív kritikát kapott, és világszerte mindösszesen 660,8 millió dollárt keresett. 


Az Éhezők Viadala bemutatását megelőző promócionális interjúk során Ross rendre úgy nyilatkozott, hogy szándékában áll visszatérni, és megírni [a forgatókönyvet] és megrendezni a Futótűz c. folytatást (amelynek hivatalos címét pár hete: Az éhezők viadala: Futótűz-re módosították), aminek forgatása ősszel kezdődik, a kész film pedig 2013. novemberében kerül a mozikba. 
Az események gyorsan követték egymást, majd nem sokkal optimista kijelentései után kiderült, Ross új filmes kalandokat keres [inkább].

A helyét végül Francis Lawrence vette át, aki korábban zenei klipek rendezésével foglalkozott, és akinek első nagyjátékfilmes debütálása 2007-ben a Legenda vagyok című film rendezésével történt. A Futótűz forgatókönyvét pedig Simon Beaufoy (127 óra; Gettómilliomos) és Michael Arndt (Toy Story 3; A család kicsi kincse) írták/írják. 

Ezzel kapcsolatban mindeközben Banks úgy vélekedik: - Ilyen a showbusiness világa.
- Nagyon örülök Garynek, mert olyan döntést hozott, amely számára a legjobb volt. - mondta Elizabeth. - Élheti továbbra is kellemes életét, folytathatja remek karrierjét, hiszen az Éhezők Viadala nagyszerű film, Gary pedig bebizonyította, hogy csodálatos író.

A színésznő mégis előre tekint:
- Jó lesz, hogy valaki friss szemmel néz rá a Futótűz-re. - mondja Banks.
Jelen pillanatban azonban Banks semmi biztosat nem tud azzal kapcsolatban, Effie szerepe mennyire lesz jelentős a második filmben. 
- Effie-nek nagyobb szerepe van a második könyvben, de az ember sose tudhatja, ebből mennyi kerül majd a képernyőre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése