2012. június 25., hétfő

Eric Henning és Dayo Okeniyi a chicagoi Éhezők Viadala rajongói találkozón


Íme - előbb - az Eric Henning [egyik játékmester statiszta volt az vezérlő teremben] kérdezz-felelekből készített összefoglaló:
  1. Eric kedvenc jelenete, amikor Katniss önként jelentkezik a húga helyett.
  2. Eric egy másik játékmestert alakító, Sharon nevű lánnyal került közelebbi kapcsolatba a forgatás során.
  3. Eric szerint a vezérlő teremben készült jelenetek nagyon izgalmasak voltak, nekik pedig el kellett képzelniük, mi minden fog majd ott történni [hiszen az ott történtek egy része számítógép-animációként kerül a filmre]
  4. Eric kedvenc Éhezők Viadala karaktere Katniss.
  5. Eric izgatottan várja a Futótűz-t, ám nem biztos abban, hogy a következő filmben is szerepet kap majd.
  6. Eric szerepel a Pitch Perfect-ben is, amelynek producere az Effie-t alakító Elizabeth Banks.
  7. Az Éhezők Viadalán a stáb Eric szerint is olyan volt, mint egy hatalmas család, és nagyon klassz volt ennek a részesének lenni.
  8. Eric azt mondja, az Éhezők Viadalában látott CGI fantasztikus volt, minden képzeletet felülmúlt.
  9. Eric elárulja, hogy 2 stáb forgatott a film készítése során, és az ő jeleneteik, a többi játékmesterrel, nagyon elkülönültek a többi jelenet forgatásától.
  10. Eric örömmel megismerkedett volna Jennifer Lawrence-szel [de erre nem volt lehetősége].
  11. Eric elárulta, hogy Wes Bentley nagyon nyílt és barátságos volt, és igazán klassz fickó, aki mindenkit egyformán kezelt.
Az ugrás után a Dayo interjú összefoglalója is következik. Az egyiket kiemeltem, az bíztatóan hangzik ;)
  1. Dayo szerint az volt a film legviccesebb része, ahogyan eltorzult az arcuk a Bőségszaruban lévő cuccokért futáskor.
  2. Dayo elmesélte, hogy Gary többször visszaszámolt [a Bőségszaru jelenetnél], ám Jackie állandóan elrajtolt volna már 2-nél. :)
  3. Dayo Google-n keresett utána az Éhezők Viadalának, így már azelőtt rájött, milyen hatalmas történetről van szó, mielőtt elment volna a meghallgatásra.
  4. Dayo számára 3 hónappal a forgatás előtt ijesztő volt belegondolni, hogy majd találkoznia kell a többi színésszel, ám rájött, hogy nagyon szerény emberekről van szó.
  5. Dayonak az Éhezők Viadala teljesen megváltoztatta az életét, és fantasztikus érzés tudni, hogy mindenki, akit szeret, elment megnézni a filmet.
  6. Dayo [az interjú során] csinált egy 3 ujjas üdvözlést/tiszteletadást.
  7. Dayo 3 hónapon keresztül a hét minden napján 3 órán át kondizott, és napi másfél órányi kaszkadőr edzése is volt.
  8. Amikor Dayo a kondizós időszakban bevezetett étrendje után először valami mást ehetett, akkor Alexander Ludwiggal és Jack Quaid-del elmentek hamburgerezni.
  9. Dayo elárulta, hogy a neve azt jelenti, hogy "gazdagságunk örömmé vált".
  10. Dayo kedvenc jelenete a filmből az, amikor Effie közli [a vonaton], "Ez az asztal mahagóni".
  11. Dayo, ha nem színészkedne, akkor rendezni vagy írni szeretne, vagy bármi mást szívesen csinál a kulisszák mögött.
  12. Dayo is meél a meghallgatásáról, amiről kiderül, hogy elég pörgősen zajott: amikor belépett a terembe, közölték vele, hogy Nina Jacobson és a Lionsgate munkatársai már látták a bemutatkozó anyagát.
  13. Aztán Gary is megnézte ezt az anyagot, és úgy volt, hogy Dayot egyik péntekre berendelték Garyhez, ám a találkozót eltolták hétfőig. Ez volt Dayo leghosszabb hétvégéje.
  14. Dayonak az ügynöke először azt mondta, hogy Gary törölte a meghallgatását, mert nem tetszett neki Dayo meghallgatási anyaga. Dayo kissé ledermedt a hír hallatán.
  15. Dayo rendezett egy videoklipet egy barátjának, és azt mondja, sokféle technikát igyekezett ebben felhasználni, amit Garytől lesett el.
  16. Dayo már látta a DVD extráit, és azt mondja, imádni fogjuk!!!
  17. Dayo Amandlát Rhubarb [~magyarul rebarbara, de gondolom, a Rue szótövéből ered] -nak becézte, és ő is megerősítette, hogy Jackivel együtt nagy tréfamesterek voltak.
  18. Dayonak is az első kötet a kedvence a trilógiából, neki azért ez tetszik a legjobban, mert nagyszerűnek érzi, ahogyan az írónő belehelyzi az olvasót ebbe a világba.
  19. Dayo is azt állítja, hogy nagyon klassz stáb gyűlt össze a filmre. Senki nem játszotta a dívát, mindenki nagyszerű volt!
  20. Dayo őszintén megkedvelte Tresh karakterét, mert szerint egy összetett figuráról van szó, akinek sok belső értéke van. Tresh ráadásul érzékeny is.
  21. Amikor a film forgatása véget ért, a szereplőgárda valóban megkönnyezte. Dayo úgy érzi, többé nem lesz lehetősége arra, hogy valami olyan különlegesben részt vegyen, mint ez volt.
  22. Dayo nem érti, miért épp Isabelle-nek kellett alakítania egy ilyen pszichopata karaktert, amikor Isabelle a világ legaranyosabb embere. 
  23. Dayo azzal poénkodik, hogy beverte Isabelle fejét a forgatáson, majd ezek után fogták magukat és elmentek sushi-zni. :)
  24. Dayo is elkészítette a maga háttértörténetét Treshről, arról, hogyan nőtt fel, és arról, hogy vajon hányszor szerepelhetett a neve az urnában az Aratásnapi sorsoláskor.
Forrás: Eric - Dayo (HGgirlonfire)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése