2015. november 1., vasárnap

Nagy-naagy-naaagy hónap következik

Ahogyan Effie mondaná...
Bár tudom, hogy mindenkinek feltűnt, hogy a szombati nappal hivatalosan is beindult a promó utolsó szakasza, amikor már egymást érik a sajtótájékoztatók, premierek, TV Spotok és nyereményjátékok. Ebben a bejegyzésben gyorsan összefoglalom, mi minden szokott érkezni az utolsó hónapban, mire számíthattok.
  • Premierek. Ezt már EBBEN a bejegyzésben összefoglaltam, nagyjából erre lehet számítani. Most úgy gondolom, a berlini-t nem, a londonit viszont követem a blogon. A londoni Live Streamje már megvan, meg annak az időpontja is jobban illeszkedik a heti programomba, és amúgyis hagyománya van az oldalon, szóval legyen így. Amúgy a stáb megérkezett Berlinbe. KATT IDE Elizabeth Banks Instagramos képéért, nagyon komoly :)
  • Sajtóanyagok. Szerintem nem lehet panasz arra, hogy szinte minden cikket olvashattok a témában magyarul, ami megjelenik. Most rá vagyok kattanva a Produkciós Jegyzetre, remélem végig tudok vele haladni. Iszonyat nehéz ezen a ponton jó döntéseket hozni, mert a rengeteg anyagot rengeteg idő is átlátni, de tényleg szeretnék törekedni rá, hogy ne az állandó ismételgetéseket hozzam, hogy én se és Ti se unjátok. Tudjatok róla, hogy ha van videós és írott anyag is, akkor számomra az írott élvez elsőbbséget. Viszont tényleg sűrű heteim lesznek, ha ebben a kategóriában nem tudok eleget fordítani, akkor sem lesz lelkiismeret furdalásom, mert már szerintem eddig is sokat olvastunk cikkeket, interjúkat.
  • TV Spotok, jelenetek, stillek. Ezek a legváratlanabbul bukkannak elő, de ezeket gyorsan meg lehet osztani, szóval, amint gépközelbe kerülök, ezek azonnal érkeznek. A Jelenetfotók aloldalt igyekszem frissíteni, szerintem az most kb aktuális, a TV Spotoknak és a jeleneteknek (szerintem jövő hét vége fel) csinálok gyűjtőposztot, majd kikerül az oldalsávba. Van két jelentünk már most függőben (Finnick-Annie esküvő részlete és egy Igaz vagy Nem Igaz jelenet), de ezek még nem jelentek meg jó minőségben, szóval türelem. 
  • Nyereményjátékok. Ilyenből nagyon sok volt a korábbi időszakokban, viszont nem biztos, hogy mindet megtalálom. Ha láttok ilyet, küldjétek el kérlek a hungergames111@freemail.hu címre, és akkor megosztom szívesen a többiekkel is. Tudom, hogy az elmúlt alkalmakkor többen nyertek úgy, hogy az oldalon látták meg a lehetőséget, és ezt mindig öröm látni!
  • Bármi apróság, ami érkezik és izgalmas. Pl. a Kiválasztott mindenütt rovat, már készül a következő bejegyzés, és lesz még szerintem. NEM lesz viszont egy darabig Innen-onnan rovat, arra már se erőm, se kedvem. Majd visszatér a film után.
  • Közös filmnézések, premierek, élő blog. :) A ma esti alkalmon kívül még együtt filmezünk jövő vasárnap este és csütörtökön élő blog, chat és mindenféle izgalom a londoni premier idején, ahol együtt kereshetjük a mi saját Peetánkat a tömegben ;)
    Teljesen váratlanul érkezhet bármikor a tegnapihoz hasonló élő bejegyzés, ha adódik valami alkalom és épp ráérek, simán előfordulhat.
  • Visszaszámlálás a film előtt. A szokásos (kedvenc Alkonyat-blogomról átvett ötlet alapján) idézetes stillekkel várjuk az utolsó héten a film érkeztét.
  • Kritikák, rajongói beszámolók a filmről. Próbálok ilyenből nem sokat hozni, de engem érdekel a dolog, és rajtam kívül is vagytok biztosan hasonló helyzetben. Természetesen jelzem, ha spoileres anyagról van szó, mindenki eldöntheti, mit néz meg/olvas el, ebből nincs harag.
  • Vélemény rovat a filmről. November 20. után. A már megszokott módon biztosítok lehetőséget, hogy kiírjátok magatokból, hogy tetszett a film, mi volt benne jó/rossz.  Ezt azért sokan szoktátok olvasni.
  • Fanfic sorozat kezdődik!! A film után november 22-től vasárnaponként, heti rendszerességgel olvashattok egy rajongói írást, amely az utolsó kötet utolsó fejezete és epilógusa közötti részt meséli el. 23 fejezet talán, szóval ezzel tavasszal tudunk a sorozat hangulatában maradni (az első 7 fejezet le is van fordítva, a film után pedig lesz lehetőségem a többivel is foglalkozni, hogy a megígért ütemben hozhassam és olvashassátok). Amúgy az írás jó, hangulat- és karakterhű, bár sok a lelkizés benne, nem akciódús, szóval nem biztos, hogy a fiúk kedvence lesz, de majd mindenki maga eldönti.
  • Legyetek türelmesek és ne kritizáljatok. Mivel rengeteg energiát fogok az oldalra fordítani a következőkben (is) és sok minden meg fog jelenni, előfordulhatnak hibák vagy bármi, ami valakinek nem tetszik. Olyan sokan olvastok már, hogy nem tudok minden igényt kielégíteni és mivel eléggé zavarnak az ilyenkor megszaporodó kritikus hangvételű, leggyakrabban nyilvánvalóan teljesen névtelen kommentek. Ezeket törlöm, nem magyarázkodok, nem vagyok hajlandó rosszul érezni magam miatta és nem szeretném, ha másnak erről kellene olvasnia. Lesz más bőven, gondoskodom róla! :)
Kellemes novembert mindenkinek! :)

3 megjegyzés:

  1. Köszönjük Ancsi! :-)

    VálaszTörlés
  2. Ancsi, ne foglalkozz senkivel, remekül vezeted az oldalt. :) Csak így tovább!
    Alig várom már a filmet, és most hogy ilyen közel van az utolsó film premierje, én is gyakrabban felnézek ide az oldalra. (Főleg, hogy nálunk jelenleg semmi nincs.)

    Várom a sok izgi infót és remélem nagyot fog ütni a film. :)

    VálaszTörlés
  3. Itt a célegyenes ! :) Elizabeth instagram-os fotója nagyon hangulatfokozó, beindult a dolog !! :)

    VálaszTörlés