2014. március 5., szerda

Első rajongói vélemény a Futótűz DVD-ről

A TheHob szerkesztőinek lehetőségük nyílt rá, hogy a Lionsgate-nek köszönhetően idő előtt bepillantsanak a Futótűz DVD-jébe. Irigylem őket, mert nem elég, hogy nem kell görcsölniük azon, hogy a szinkronjuk vajon ugyanolyan tónustalan, élettelen lesz-e, mint a miénk volt az első film alkalmával [és miután levelünk/összefogásunk ellenére maradtak a szinkronhangok, kicsit szkeptikus vagyok], de még ilyesmire is lehetőségük nyílik. :)

Azt írják, az egész DVD lenyűgöző. Mindent a Kapitólium szemszögéből tálalnak, olyasmi a hangulata, mint a TheCapitol.pn oldalnak. Például, mielőtt lemenne a Beavatott előzetese, kiírják, hogy "Kötelezően megtekintendő". A Lionsgate tehát minden részletre odafigyelt és úgy építette fel a DVD-t, mintha egy Kapitóliumból származó üzenet volna. A DVD introját közben meg is találtam a YT-on, íme, ilyen hangulatra számíthatnak a kintiek. Remélem, ezt mi is megkapjuk!


A törölt jelenetekben egy pillanatra megleshetjük a zug életét, láthatjuk Katnisst, amint visszatérve a győzelmi körútról, üdvözli anyukáját és Primet a vasútállomáson, megnézhetünk egy hosszabb jelenetet, amelyben Snow elnök elmeséli a fecsegők történetét Plutarchnak, majd az új Főjátékmester kicseréli a Nagy Mészárlás borítékait, illetve Finnick megmutatja Katnissnek, hogyan kell hurkot kötni. Ez utóbbi jelenetet persze már láthattuk ITT

A Futótűz forgatásáról szóló dokumentumfilmmel szintén nagyon elégedettek a TheHob szerkesztői. Részleteket nem akartak elárulni, hogy senkitől ne vegyék el a felfedezés örömét, de azt írják, a rajongóknak nagy élményt jelent, hogy beleláthatnak a film készítésének rejtelmeibe.

A DVD-n/Blu-Rayen a film Francis Lawrence és Nina Jacobson audiokommentárjával is megtekinthető, ám a kintiek ezt még nem látták. 
Náluk immáron már nem egész két nap a DVD-ig, hiszen az 7-én éjféltől kapható, ennek alkalmával pedig több helyszínen DVD megjelenési partykat tartanak, amik már holnap este megrendezésre kerülnek, és éjfél beálltával a DVD-k ezeken a helyszíneken meg is vásárolhatóak.
[Ami engem illet, igyekszek el(ő)készíteni azokat az anyagokat, amiket csak tudok holnapra illetve holnaputánra, mert egyik délután sem tudok gépközelben lenni, de amint idejutok, azonnal hozom a gyorsan kirakhatós anyagokat. Az időközben előkerült esetleges interjúk fordítását pedig igyekszem a hétvégén elkészíteni. Elnézést tehát előre is, ha valami nem azonnal jön, de túl nagy csúszással nem fog, ígérem :)]

7 megjegyzés:

  1. Már csak pár napot kell kibírni...:-D:-D:-D:-D hah:-)

    VálaszTörlés
  2. Mit lehet csinálni a TheCapitol.pn oldalon? :o

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most éppen valszeg semmit, de promóidőszakban fel szokták pörgetni.
      Itt a hangulatára utaltak csak a cikk szerzői.

      Törlés
  3. Azért néhány karakter kivételével nem voltak rosszak a szinkronhangok. Snow, Haymitch, Ceasar mind megkapta a szokásos szonkronhangját. Szerintem Földes Eszter sem volt rossz Katnissként, inkább a kisebb karakterek (pl. Atala) voltak idegesítőek, abban tényleg nem volt semmi érzelem. Én nem szeretem, ha egy sorozat közepén lecserélik a szinkronokat, számomra éppen ezért volt furcsa novemberben a film rádiós reklámja.

    Mondjuk a tíz pontos hiba elég feltűnő volt az előző részben, meg valami olyasmit is olvastam, hogy nem volt teljes a magyar felirat?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk ahhoz képest a DVD megjelenés után elég sok csalódott véleményt olvastam a DVD vélemény rovatában :(
      Mondjuk számomra nem releváns, én megnézem felirattal, eredeti nyelven, de felháborító, hogy a 21. században ez probléma, hogy sz*r a szinkron rendszeresen, nem csak itt. És az pláne, hogy kérésre sem hajlandóak tenni ellene.

      Törlés
  4. Ezt a DVD vélemény rovatot tudnád linkelni? Kíváncsi lennék rá!

    VálaszTörlés