2014. március 14., péntek

Éhezők Viadala rajongói kirándulások Atlantában

Az Asheville környékén játszódó első film ihlette Éhezők Viadala kirándulásokról többször olvashattatok már rajongói beszámolót (legutóbb ITT), de úgy tűnik a dolog nem ér véget és Atlantában tovább dübörög. A következő cikk alapján legalábbis minden bizonnyal.

A filmturizmus jelensége robbanásnak indult. A The Hunger Games Unofficial Fan Tour-t azután indították útjára, miután októberben megjelent a mozikban a Futótűz. A kiránduláson emberek tömegei vesznek részt, akik közel 100 dollárt fizetnek fejenként, hogy megnézhessék, hol forgatták a filmet.

- A jelenséget fandamonium-nak hívják. A rajongók szerte az országból és világból, látni akarják, hol forgatták a filmet, a szereplők lábnyomába kívánnak lépni. - mondta a kirándulás szervezője, Tammy Hopkins.
Hopkins Észak-Karolinából ingázik hetente egyszer Atlantába, hogy az itteni bemutatót vezesse. A Hunger Games Tour-t még az első film megjelenése után szülőállamában szervezte. A siker hatására kiterjesztette vállalkozását Atlantába is.

- Aki eljön, megtanulhat néhány módszert az életben maradásra. Megtudja, hol mit forgattak, és megkóstolhat néhány Éhezők Viadala-beli ennivalót is. - mondta.
Az Atlantai Történelmi Centrum is bekerült a filmturizmus iparába. A Futótűzben ugyanis itt forgatták Snow elnök rezidenciájának képeit.

- Ezek után a legnagyobb filmes titkok számunkra már nem is olyan nagy titkok. Az épületben minden annyira úgy néz ki, mint a filmben! - mondja Jessica VanLanduyt, idegenvezető.
A Swan House-ba egy filmvetítőt is telepítettek, amelyen a Futótűz filmváltozatát vetítik.
- Amikor az ember ellátogat a Swan House-ba, olyan, mintha ott állna a filmben. - mondta VanLanduyt.

Clayton megyében egy filmmúzeumot és egy látogatóközpontot is létrehoztak. A Clayton Megyei Nemzeti Park területén vették fel a Nagy Mészárlás bizonyos jeleneteit a Futótűz filmváltozatához.
- Tyler Perry korábban sokat dolgozott itt, sokat reklámozta is a térséget, de eddig ez a legnagyobb szabású film, amit itt forgattak. - magyarázta Grant Wainscott, a Clayton Megyei Gazdasági Fejlődésért felelős Hivatal igazgatója.

Atlanta belvárosában a Goat Farm elnevezésű környéken forgatták a filmben látható 12. körzetben játszódó jeleneteket. A környéket egy fiktív szénbányász falucskává alakították. Olyan sok szenet szállítottak a forgatásra, hogy még ha most, hónapokkal a forgatás után körülnéz az ember, láthatja a földön széndarabokat.

A kirándulás olyan rajongókat vonz, mint Alex Love. Alex kamaszlány, aki éppolyan fonatban viseli a haját, mint az Éhezők Viadala filmekben Jennifer Lawrence Katnissként.
A lány azért vett részt a kiránduláson, hogy megtudhassa, szülővárosának mely helyszínein zajlitt kedvenc filmje forgatása.
- Klassz volt látni ezeket a helyszíneket a filmben, mert elmondhattam magamról, hogy én már jártam ott. - mondta a lány.

Neki - és hasonló érdeklődésű társainak - a továbbiakban is lesz lehetősége hasonló kirándulásokon részt venni a Georgia Film Turizmus szervezésében. Mivel még két újabb Éhezők Viadala film forgatása van folyamatban, több hasonló kirándulás is kidolgozás alatt áll.
- Míg az összes film meg nem jelenik, folyamatosan indítjuk ezeket az utakat. - mondta Hopkins.
Forrás: 11Alive.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése