2014. március 10., hétfő

Francis Lawrence Philip Seymour Hoffman haláláról

Philip Seymour Hoffman váratlan és tragikus halála után most először szólalt meg valaki a stábból a hivatalos részvétnyilvánításon túl. A film rendezője nagy tisztelettel szólt a színészóriásról, akiről az USA Today-nek beszélt.

Photo: Victoria Will VICTORIA WILL/INVISION/AP

Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott Atlantában dolgozó stábtagjai mélyen megdöbbentek, amikor értesültek szereplőtársuk, Philip Seymour Hoffman váratlan haláláról, mondja Francis Lawrence.
- Nyilvánvalóan mindannyiunk számára nagyon nehéz volt. - mondja Lawrence az USA Today-nek. - A barátom volt. Csodálatos színész volt, emblematikus figura. Olyasvalaki, akire igazán felnéztem. 

A 46 éves Hoffmant február 2-án találták holtan New Yorki lakásában. A New York-i orvosszakértő megállapítása szerint többféle drogot - heroint, kokain, amfetamint és nyugtatót - találtak a szervezetében. 

Az atlantai forgatáson a film készítői némi időt is biztosítottak, hogy a döbbent és gyászoló szereplőtársak és stábtagok fel tudják dolgozni a halálhírt.
- Leálltunk egy napra, hogy időt adjunk az embereknek, hogy megbirkózzanak a hirtelen jött sokkhatással. És hogy kicsit megpróbáljuk kitalálni hogyan is tovább -meséli Lawrence.

Miután visszatértek a munkához, a teljes szereplőgárda és az összes stábtag összegyűlt, hogy leróják tiszteletüket Hoffman előtt. 
- Mi, a stábtagok és a szereplők minden bizonnyal nagyon tiszteltük. - mondja Lawrence. - Mindannyian összegyűltünk és rááldoztunk egy hosszú pillanatot. Még mindig minden nap gondolunk rá. Nehéz elképzelni, hogy nincs itt köztünk.
- Ez az egész olyan hirtelen jött, olyan váratlanul - teszi hozzá a rendező.

Hoffman Plutarch Havensbee főjátékmester szerepét alakította az Éhezők Viadala: Futótűzben. Az Oscar-díjas színész már leforgatta szerepének Atlantában forgatott részét az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. és 2. részében. Már csak egy európai forgatás lett volna vissza számára.

Hoffman halála várhatóan nem befolyásolja a Kiválasztott 1. részének 2014. november 21-i és a 2. rész 2015. november 20-i bemutatóját. 
Lawrence elmondta, hogy a színész "nagyjából" leforgatta jeleneteit a Kiválasztott filmekben.
- Nagyon, nagyon kicsi maradt csak vissza. - mondja Lawrence. - Bár Hoffmannak még több napnyi forgatása volt hátra, ezek legtöbbjén olyan jelenetek felvétele zajlott volna, ahol csak mások mellett jelent volna meg. Párbeszédeinek nagy részét felvettük.

Ennek ellenére egy kulcsszereplő kiesése vezet még némi nehézséghez.
- Bizonyos dolgokat még ki kell találnunk. - mondja Lawrence.
Forrás: USA Today

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése