2014. március 22., szombat

Josh Hutcherson DOLLY címlap és interjú

Komolyan mondom, teljesen ki voltam ÉHEZve egy hasonló cikkre, még akkor is, ha a DOLLY magazin nem az én stílusvilágom lenne igazából. Ezzel együtt az Éhezők Viadala a téma, a magazin a Futótűz DVD verziójának megjelenése kapcsán tette fel kérdéseit a népszerű fiatal színésznek, aki a hírnévről, a harcjelenetekről és a szerelemről beszélt a Dolly riporterével.


A Futótűz a lázadásról szól. Gyerekként Te is lázadtál?
Egy bizonyos ponton minden gyerek átesik ezen a szakaszon. Én is, olyan 14-15 éves korom körül, akkortájt volt először barátnőm, és azt hittem, mindent tudok a világról, szóval elég nehezen kezelhető voltam. Azt kell, hogy mondjam, hogy az embernek végig kell csinálnia mindent, még a rossz dolgokat is, de fontos, hogy ezekből tanuljon. Szerintem néhányan kinövik a lázadó korszakukat, míg mások nem. Én szerencsés vagyok, mert tanultam belőle és már túl vagyok rajta.

Peetával sok közös tulajdonságotok van?
Peeta olyasvalaki, aki hisz abban, hogy az ember minden körülmények között önmaga kell, hogy maradjon, hű maradjon önmagához és én is határozottan ilyen vagyok. Tudja, hogy azáltal, hogy tud kommunikálni az emberekkel, messzire juthat az életben, és segíthet abban, hogy az ember elérjen jó dolgokat, ezt pedig anyukámtól tanultam.

Peeta még mindig odáig van Katnissért?
Kezdetben nagyon hűvös Katniss-szel, mert nagyon bonyolult a kapcsolatuk. Elég fura dolog olyasvalakibe szerelmesnek lenni, aki ezt nem viszonozza.


Csináltál valami klassz kaszkadőrmutatványt [a Futótűzben]?
Peetában lángol a tűz, és ebben a filmben néhányszor megmutathattam testi erőmet. Ezúttal kicsit több olyan akciójelenet van, amelybe ő is belefolyik.

Sok fizikai előkészületet csináltok?
Rengeteget edzettük, például konditerembe jártunk, hogy formában maradjunk, de igazából ezúttal sokkal több fegyveres edzésen is részt vettem, mert egy hatalmas kés van a kezemben az Arénában, és teszek is néhány mozdulatot ezzel a karddal, és meg kellett tanulnom, hogyan is használjam rendesen.


Milyen volt ismét eljátszani Peetát?
Szeretem Peeta karakterét. Soha nincs olyan, hogy úgy érezném, "Ez most nincs rendben, nem tűnik valódinak." Szerintem Suzanne [Collins] nagyszerű munkát végzett azzal, hogy olyan karaktert alkotott meg, aki nagyon életszerű, nekem pedig színészként nagyon jó őt eljátszanom.

Rendszeresen megszólítanak a Peeta-rajongók?
Őszintén szólva az emberek nagyon jól állnak a dologhoz, ritkán van olyan, hogy nagy ügy lenne belőle. Úgy értem, ha az ember lemegy mondjuk a Venice Beach-re, és ott hemzsegnek a turisták, az nem túl szerencsés, pedig én csak a megszokott kávézómba ülök be, és ilyenkor az emberek tényleg nagyon rendesek. Ez pedig nagyon-nagyon jó.

Nagyon odáig vagyunk J-Law-ért! Tényleg nagyon ösztönző vele a közös munka?
Ő olyasvalaki, akibe az ember belefeledkezik a képernyőn és a személyisége is nagyon... ő olyan őszinte. Talán azért, mert ő is Kentuckyból származik. Egyszerűen jól érzi magát, önmagát adja, nem igazán törődik azzal, mit gondolnak róla az emberek, úgy van vele, hogy neki "Tök mindegy!" és ez számomra új egy Oscar-díjas színésznőtől, hogy nem veszi magát túl komolyan.

Milyen volt ezen a filmen egy csapatnyi ennyire tehetséges színész társaságában dolgozni?
A szereplőgárda hihetetlen, olyan legendákkal dolgozhatok együtt, mint Jennifer, aztán Donald Sutherland, Stanley Tucci, Woody Harrelson. És nehéz ám belekezdeni egy jelenetbe egy ilyen csodálatos színész mellett, mert az embernek az jár a fejében, "Vajon én nagyon szörnyű színész vagyok? Vagy elég jó színész vagyok? Fogalmam sincs." Szóval nehéz, de fantasztikus is volt, mert az ember csak nézi őket és tanul tőlük, például, hogy a képességeik hogyan változtatják meg az alap dolgokat, és ez igazán csodálatos élmény.

Katniss olyan lány, akibe a való életben is beleszeretnél?
Hűűű. Ő nehéz eset. Kőkemény csaj. Szeretem én az erős lányokat, de ő már egy kicsit túl szenvedélyes lenne hozzám, nekem olyasvalakire van szükségem, aki egy kicsit nyugodtabb, olyasvalakire, aki egy kicsit hagyja, hogy sodorja az ár. Olyasvalakire vágyom, aki egy kicsit lazább, mint Katniss.
Forrás: Dolly magazin

1 megjegyzés: