2013. március 30., szombat

Nelson Ascencio az Éhezők Viadaláról

Előkerült egy videó a YT-ról, amelyen nemrégiben Nelson Ascencio beszél az Éhezők Viadalában játszott szerepéről és arról, hogyan szerezte meg a szerepet. Igyekszem minél többet lefordítani belőle:


Beszélgessünk az Éhezők Viadaláról. Mesélj kicsit a szerepedről!
Flavius szerepét játszom, és én vagyok a főhősnő, Katniss Everdeen - akit Jennifer Lawrence alakít - egyik stylistja. 
Hogyan kaptad meg a szerepet?
Nos, elmentem egy meghallgatásra. Ez tavaly történt, aztán megkaptam a szerepet és most itt vagyok. Nemrégiben fejeztem be a második film, a Futótűz forgatását. 
Olvastad a könyveket?
Igen, olvastam a könyveket, többször is.
És már a meghallgatásod előtt elolvastad a könyveket?
Nem. Nem annyira felnőtteknek szól, hanem fiataloknak, és elsiklottam felette. Pedig aztán nagyon élveztem.  Nagyon-nagyon gyorsan haladtam vele.
Szóval akkor a meghallgatásod után olvastad a könyveket. Akkor honnan tudtad, hogyan kell eljátszani?
Hatalmas titok lengte körül a film készítését, de számunkra rengeteg információ volt elérhető. Igazából teljesen más filmcím volt megadva, amikor bementem a meghallgatásra. Kaptam egy rövid leírást a karakterről, aztán elég sok mindent felvettünk. Ezt az anyagot elküldték a rendezőnek, aztán megtudtam, hogy megkaptam a szerepet. Nagyon gyorsan zajlott minden. Nem telt el sok idő addig, amíg rájöttem, milyen kaliberű ez a film, kik szerepelnek benne, meg ilyenek. 
És most, hogy tudod, milyen hatalmas érdeklődés övezte filmben szerepelsz, mit jelent ez számodra?
Ki tudom fizetni az albérletemet. :) Neeem, ez egy nagyszerű dolog, kinyitott néhány ajtót számomra. Sok emberrel megismerkedek ennek kapcsán, fiatalokkal, de gyakorlatilag 9 éves kortól 80 éves korig sokan olvasták a könyveket és hatalmas rajongói a filmeknek, szóval ők ismerik a karakteremet. Úgyhogy jó dolog egy ilyen trilógia részesének lenni. 
Mesélnél nekünk egy kicsit a második filmről?
Nem sok mindent lehet. Alá kellett írnom egy titoktartási nyilatkozatot, de ... Ha láttad az első filmet, akkor tudod, hogy az Aréna egy teljesen más környezetben lesz. Az olvasók tudják, hogy ezúttal egy szigeten fog elhelyezkedni. De ez minden, amit mondhatok. De ez egy nagyon szórakoztató rész lesz. Rengeteg sztár, rengeteg kiváló színész csatlakozott, akik nagy kaliberű színészek, és ez csodálatos. 
És mi a kedvenced az egész Éhezők Viadalából?
Ez majdnem olyan, mintha az ember Soha-országban lenne. Az ember soha nem tudja, mit fog forgatni, nem tudja, mi van a forgatókönyvben, milyen irányba fogják elvinni a karakteredet, de ez egy nagyszerű utazás. Őrület.
Van más munkád is folyamatban?
Nem, mostanában csak meghallgatásokra járok. 
Forrás: YT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése