2013. március 25., hétfő

Éhezők Viadala Kihívás: "A pairing you don't get"

Biztosan Ti is találkoztatok már a Facebookon a "Kihívás-sorozatok" egy-egy darabjaival, például a 30 napos dal-kihívással vagy 100 napos film-kihívással, stb. Ennek a mintájára készült a 30 (illetve 31) napos  Éhezők Viadala kihívás.

Egyébiránt az oldalsávba kikerült a rovat, aki utólag szeretne írni, egy kattintásra megkapja így az összes lefutott kérdést!
Örülök, hogy a rovat ilyen nagy népszerűségnek és érdeklődésnek örvend :)


Jól érzékeltétek, hogy húztam ezt a kérdést, mert ez az, amivel konkrétan nem tudok mit kezdeni. Kezdjük ott, hogy szégyen vagy nem, de konkrétan lefordítani sem. A "get" szónak nagyon sok jelentése van, és amikor utána kerestem, azt láttam, hogy más külföldi társaink is sokszor segítséghez folyamodtak a kintiektől. Jól belegondolva persze valami olyasmit jelenthet, hogy egy páros, akiket nem tudsz együtt elképzelni. Legalábbis az egyik kinti weboldalon adott válaszokból erre következtetnék. 

És ha már így konkrét a dolog, nyilván tippjeim is lennének (főleg, hogy "csaltam", és mint mondtam, láttam "minta"válaszokat), viszont így, hogy ennyire ódzkodok a kérdéstől, inkább mégis kihagynám :)
Azért a Ti válaszaitokat nagyon várom, és ha úgy érzitek, hogy nem ezt jelenti a kérdés, akkor jelezzétek a Ti verziótokat.

24 megjegyzés:

  1. Ilyen idióta egy kérdést :S
    Én se tudok másra tippelni a jelentését illetően. A válaszom legyen Johanna-Peeta, eléggé elcseszett egy páros lennének(bocs a szóhasználatért, meg, mert ők semmilyen szinten nem "pár"...még csak szólni se nagyon szólank egymáshoz)
    Meg esetleg Coin-Snow

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne már az utóbbi tök romantikus lenne... kéz a kézben, kacarászva szaladgálnának a virágos mezőn, miközben mindketten azon filóznának, hogyan ölhetnék megy gyorsan a másikat, hogy az övék legyen az egész hatalom. :D Szinte látom magam előtt.

      Törlés
    2. Idilli :D A happy end előtt viszont Katniss bekattan és szétzúzza ezt a harmóniát :)

      Törlés
    3. A harmóniát és az idillt cseréljük meg

      Törlés
  2. Nem tudom, a könyvben tényleg létező párost kell mondani? :D Olyat nem tudok, így se sok párosításunk volt, azokban legalább akadt értelem.

    Ha kicsit elrugaszkodom a realitás talajától, akkor nekem mondjuk nem szimpatikus a Katniss/Finnick párosítás, mert bár kétségtelenül hasonlítanak egymásra (talán ilyen logika mentén össze is illenének), de mindkettejük jellemének ellentmondana, ha összejönnének, és egyébként is, nekem sokkal élvezetesebb volt nézni ezt a kissé testvérkapcsolatra hajazó barátságot, ami végül is kialakult köztük.

    VálaszTörlés
  3. Tényleg elég idióta ez a kérdés. Elképzeltem magamban a lehetőségeket és számomra az egyik legirreálisabb az Gale és Delly párosa (ha már akárkiket összerakhatok :D). Dellyről nem sokat tudunk, de annyit igen, hogy már túl vidám és naiv a személyisége (nekem ez a véleményem róla). Valahogyan nem tudom őket elképzelni, mert annyira különbözőek, a 12. körzeten kívül nem sok közös van bennük. Nem tudom összeilleszteni Gale lázadó természetét Delly ártatlanságával.

    VálaszTörlés
  4. Ez tényleg fura egy kérdés. Catot és Katniss-t mondanám (mert nemrég láttam egy ilyen videót...ki az akinek ez eszébe jutott???) A Johanna-Peeta páros, szerintem nagyon vicces lenne együtt :DD Elképzeltem, ahogy Peeta kenyeret süt, Johanna meg baltával vágja fel, és rakja a gyerekeik elé :'D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy ahogy Peeta otthon sütöget, Johanna meg benyit a házba, leizzadva, baltával a kezében: Meghoztam a tűzifát.
      Egyébként a kérdésre nekem sincs túlzottan válaszom...

      Törlés
    2. Ez így tényleg vicces, ahogy elképzelem toby verzióját:D

      Törlés
  5. A kérdés azt jelenti, hogy "egy olyan párosítás, amit nem értesz". Külföldön elterjedtebbek a fanfictionök, a fanficekben pedig előfordulnak elég extravagáns párosítások, a feladat szerintem erre utal. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a másik verzió, ahogy fordítottam volna, az nálam is az "akiket nem értesz", főleg, hogy a kinti válaszokban feltűnően sokan emlegetik Peeta szüleit, illetve egy fanficre utalva volt egy Katniss-Snow-féle bizarr páros. Mindazonáltal a "nem értesz"/"nem tudsz elképzelni" között én nem érzek olyan fene-széles határt, főleg, hogy gyakorlatilag itt leginkább nemlétező párosok kerülnek elő.

      Törlés
    2. Peeta szüleit én sem értem. XD Mármint annyira nem illenek össze... bár nagyon nem ismerjük meg őket, de nekem az a benyomásom, hogy Peeta az apjától örökölte a természetét, anyu meg nem igazán zárta magát a szívembe.

      Törlés
  6. ÁÁÁÁÁ, nem. Szerintem valamiért inkább 'egy páros, akiket nem kapsz meg együtt', mármint, akik nem jönnek össze, akkor sem, ha azt szeretnéd/várod

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, ez már magyarosabb, meg értelmesebb.
      De akkor a kintiek miért válaszolják erre Peeta szüleit? :O Most már csak ez nem illik a képbe.

      Törlés
    2. Szerintem azért, mert a kérdés nem arra vonatkozik, hogy találj ki két karaktert a könyvből, akik nem illenének össze, hanem meglévő párokat kell mondani, akiknek a kapcsolata számodra értelmezhetetlen. A fanfictionök így jönnek a képbe, mert bár a rajongók találták ki, de a párosítások ezáltal "léteznek". Peeta szüleit azért emlegetik, mert Peeta anyja házisárkány, az apja meg rendes ember, és érthetetlen, miért vannak együtt :D
      (Bocs amúgy, nem kötekedni akartam, csak gondoltam, ha már elgondolkodtam rajta, megosztom, hogy én mire jutottam :) De lehet, hogy hülyeséget gondolok, úgy látom, mindenki máshogy értelmezi a kérdést :) )
      C.

      Törlés
    3. Mondjuk számomra az nem indok, hogy a Fanfiction-ök párjai léteznek.
      Viszont azt látom, ahányan vagyunk annyiképp értelmezzük ezt a kérdést :D

      Törlés
    4. Ahogy elnéztem a google-ben, a többség nem is fanfices párokat említett :)
      Sebaj, legalább így érdekessé vált ez a nem túl jó kérdés :D (Lehet, hogy ez volt az eredeti cél?!)

      C.

      Törlés
    5. Igen, szerintem is lehet így értelmezni. :) Nekem erre a változatra az ultimate válaszom a Haymitch-Katniss anyja lenne. :D Haymitch mellé kéne egy nő, akire nem tekint a lányaként, anyu meg kiélhetné rajta a gyógyítási vágyait. Ja, meg Johannát is összehoztam volna valakivel... bár nem igazán tudok elképzelni olyan férfi karaktert a történetben, aki tartósan el tudta volna viselni...

      Törlés
  7. Hát ez meg milyen kérdés?! :D
    Na jó,ha ebben az értelmezésben fogjuk fel,akkor Johanna és Finnick

    VálaszTörlés
  8. Johanna és Gale :D Megnézném őket együtt...szerintem érdekes páros lennének.

    VálaszTörlés
  9. Finnick és Katniss nekem ők olyanok mintha testvérek lennének akik kiállnak egymás mellett.
    Ja meg Peeta és Annie...

    VálaszTörlés
  10. Haymitch és Effie :D

    VálaszTörlés
  11. Snow és Coin. Nem tudnának megegyezni ki legyen a fődiktátor.

    VálaszTörlés