2015. november 10., kedd

Sam Claflin apa lesz! :)

Mint azt tudjátok, az oldalon nagyon igyekszek elhatárolódni a sorozat főszereplőinek magánéletétől, de most itt egy nagyon kedves dologról van szó, amiről az illetékes Sam Claflin is szívesen beszélt. Természetesen az alábbi interjúban Éhezők Viadala vonatkozások is vannak, szóval akiket apa-téma hidegen hagy, még találhatnak maguknak izgalmasságot az egyébként nem túl hosszú cikkben.

Tegnap este nagyon aranyos dolog történt tegnap csütörtök este. Sam Claflin és az ő szuperédes felesége, Laura Haddock hatalmas meglepetéssel érkezett A Kiválasztott 2. részének londoni premierjére: A páros első kisbabáját várja. Sam Claflinnel Londonban beszélgettünk Az Éhezők Viadala végéről, arról, hogy merre vezet az útja a sorozat befejeztével és hogy mit érez az apasággal kapcsolatban.


Először is hatalmas gratuláció! Elég különös módon jelentettétek be tegnap este a dolgokat...
Nagyon izgalmas és csodálatos dolog volt, hogy Laurával ezt egy ilyen hatalmas körben tehettük meg. Nagyon-nagyon szerencsés vagyok, csak ennyit mondhatok.

Egy korszak végéhez érkeztünk. Mi fog legjobban hiányozni Finnick alakításából?
Őszintén szólva nagyon örülök, hogy olyasvalakit játszhattam, aki ilyen sokrétű és összetett személyiség. Úgy éreztem, alapvetően mindhárom filmben olyan volt, mintha más-más karaktert alakítanék és ez egy színész számára valóra vált álom.


Mit éreztél, amikor az utolsó jelenetedet forgattátok? 
Nagyon feszített néhány hét vezetett ahhoz a jelenethez, úgyhogy úgy éreztem, mintha igazi finálé lenne ez számomra. Annyira szerettem volna minden kaszkadőrmutatványomat saját magam megcsinálni, de az az igazság, hogy Jackson Spidell - a dublőröm - annyival magasabb szinten használta ebben az utolsó filmben a fegyveremet, ami egy hatalmas bot volt. Jó, igazából egy szigony volt, de gyűlöltem a tudatot, hogy én egy egész filmen keresztül a kezemben egy bottal rohangálok, miközben mindenkinek gépfegyvere van.

SPOILER - a könyvre vonatkozólag.

Mit mondanál Finnick rajongóinak, ami segít nekik feldolgozni a veszteség gyászát és továbblépni életükben?
[Azt b+, hogy hahóóó, ez csak egy karakter!!]
Nagyszerű dolog, hogy lesz egy gyermeke, így Finnick szelleme örökké élni fog, és hogy olyasvalamiért hal meg, amiben hisz. Azért áldozta fel magát, hogy a világnak jó legyen, szóval egy része mindig ott él majd mindenkiben.

Mit gondolsz arról, hogy egy napon a kicsi fiad vagy lányod majd láthat Téged Az Éhezők Viadalában? 
Szerintem ez nagyon izgalmas és pontosan ez az, ami olyan lenyűgöző a filmforgatásban, hogy bizonyos értelemben az ember halhatatlanná válik, amikor megörökít egy pillanatot. Másrészt pedig úgy érzem, emelt fővel távozhatok, büszke vagyok arra, amit tettem. Hihetetlen színészekkel és olyan emberekkel volt lehetőségem együtt dolgozni, akikre gyerekkorom óta felnéztem, szóval az, hogy mindezt később is megnézheti bárki, egészen különleges.

Számíthatunk-e arra, hogy egyre több Finnick nevű gyermek születik?
Nem hinném, hogy a Finnick név működne sajnos. Sőt, szerintem egyik Éhezők Viadala név sem illene egyetlen gyerekre sem, de úgy vélem, egyre nagyobb a népszerűségük. Egy házikedvencnek talán? Finnick, a bolyhos kiskutya vagy valami ilyesmi? Egész jó kis kutyanév lenne.
Forrás: Like ASOS

5 megjegyzés:

  1. A szögletes zárójeles megjegyzésen jót nevettem. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De úúúúgy kiakadtam a kérdésen :))) Tényleg úgy teszi fel, mintha egy élő emberről lenne szó. Akkor jogos lenne, és nyilván abban a környezetben engem is megdöbbentett a tény és nem szeretem, hogy Collins így írta meg a történetet, de azért az életemben tovább tudok lépni.

      Amúgy az lett volna a másik korrekt válasz rá (kicsit higgadtabb és empatikusabb, hogy olvassanak sok Finnick-es fanfic-et :)

      Törlés
    2. Én el tudom képzelni, hogy valakiben ez nagy lelki törést okozott. :D
      Viccet félretéve tényleg elég hülyén van megfogalmazva a kérdés. Inkább azt kérdezném, hogy szerinte mi volt Finnick halálának az értelme/jelentősége a történetben.

      Törlés
  2. Ez az interjú nagyon tetszett. Nekem volt osztálytársam egyik hörcsögét Finnicknek hívták (a másikat pedig Peetának), szóval van példa Finnick névre. :)

    VálaszTörlés