2015. november 7., szombat

Részletek A Kiválasztott 2. rész produkciós jegyzetéből - Prim

A történet szempontjából nagy jelentőségű Prim karakterének is külön bejegyzést szeretnék szentelni (mert páratlan számú anyagom van és ő érdemli meg :) Itt olvashatjátok a produkciós jegyzet rá vonatkozó részeit, a Willow Shields-szel itt készült interjút, kiteszem megint a Prim-es előzetest és egy rajongói videót is láthattok majd. A fordítás ezúttal is hű segítségem, Bori munkája! Köszönet érte!

Primrose Everdeen - Willow Shields

Az Éhezők Viadala elején Katniss mély szeretete, és húga, Primrose védelmezése iránt érzett elkötelezettsége miatt válik a történet központi figurájává. Eredetileg Primnek kellett volna részt vennie a 74. Éhezők Viadalában, amíg nem Katniss jelentkezett helyette, hogy átvegye a helyét. Azóta a fiatal Prim egy erős, jószívű fiatal hölggyé cseperedett. Katniss és ő sokban különböznek, de, mint az testvéreknél lenni szokott, olyan mély kapcsolat van kettejük között, hogyha egyikük bajban van, azt tudja a másik. Ahogy kezdetét veszi A Kiválasztott – 2. része, Prim egy teljes készenlétben álló, harctéri gyógyítóvá válik, de Katniss tudja, hogy a húgára leselkedő veszély csak nő, és megtenne bármit, amit csak lehet, hogy biztonságban tudhassa őt, még akkor is, ha talán ez egy lehetetlen küldetés.


Willow Shields 12 évesen kezdte alakítani Primet, és szó szerint együtt nőtt fel a karakterrel. Azt mondja, hogy bár Prim egy eléggé bizonytalan élethelyzetben van, [Willow] úgy érzi, hogy legalább azzá vált Prim amivé szeretett volna.
A második részre Prim már teljesen felnőtt – jegyzi meg Shields. – Azért tanul, hogy orvossá válhasson, teljesíti a sors által kiszabott küldetését. Gyógyítóként végre ő is részt vehet a háborúban. Ez az ő szerepe a harcban, ebben jó, és mindenki tudja, milyen bátor személyiséggé vált. Látja a háború következményeit, azt, hogy milyen értékekért zajlik, és hisz a nővérében, mint vezetőben.

Valamint élvezi, hogy lassan, de biztosan mást is kiérdemelt Katniss szeretetén kívül, azt, hogy [Katniss] csodálja őt.
Az első Éhezők Viadalában Katniss megvédi húgát az őket körül vevő durva világtól – de mostanra a kapcsolat megváltozott – mutat rá Shields. – Katniss még mindig védelmezi Primet, azonban most már tiszteli képességeit, tudatosságát és bölcsességét. A Kiválasztott – 2. részében már sokkal egyenlőbbek.

 Katnisst mindig is inspirálni fogja Primrose – mondja Shields.  – Egymáson kívül nem nagyon volt más, akire számíthattak volna. Nem csoda hát, hogy ennyire közel álltak egymáshoz – jegyzi meg. – Katniss olyan dolgokat lát meg Primben, aminek köszönhetően ő is előrébb tud jutni. Primben olyan belső erő lakozik, ami meggyógyít és ápol másokat – és ezek miatt a tulajdonságai miatt Katniss arra törekszik, hogy egy olyan jövőt teremtsen, ami élhető és gyógyító mások számára is.

A jövő tárt karokkal várja Shieldset, de ő hálás ennek a rendkívüli élménynek, hogy ő kelthette életre Primet. – Az életem negyedét azzal töltöttem, hogy ezeken a filmeken dolgoztam – mondja merengve. – Ez egy nagyon személyes tapasztalat, ami sokkal mélyebbre hatol annál, mint egy egyszerű munka. Hihetetlen érzés részese lenni Suzanne Collins alkotásának – és egy szerető és inspiráló rajongótábornak. Valamint részese lehettem egy olyan stábnak, amelyben fellelhető Prim összes jó tulajdonsága: szeretet, kedvesség, törődés és támogatás. Nagyon jó volt részese lenni ennek a hihetetlen családnak, és soha, egy pillanatot sem fogok ebből elfelejteni.
Forrás: Lionsgate UK Publicity

És hogy teljes legyen a kép, hoztam egy rajongó jelenetet SPOILER Prim haláláról, amit már napok óta készülök kitenni, de mivel rengeteg más anyag van, nemigen állja meg a helyét egyedül. Ide viszont kétségtelenül illik. Előzetesekből kvágott jelenetek vannak egymás után rakva, szóval semmi extra, de szép és életszerű kivitelezés:

3 megjegyzés:

  1. Drukkolok neki, hogy sikeres legyen a jövőben is, nehéz ilyen fiatalon jó filmszerepeket találni.

    VálaszTörlés
  2. Örülök,hogy olvashattam róla. :) Nagyon szeretem mind a karaktert mind színészi játékát illetően. Köszönöm a fordítást és ez a hangolódó videó...

    I am done being a piece of his game - most néztem meg egy tv spot-ot,ez a mondat hangzik el benne. Mit ne mondjak eléggé megrémiszett Jen ahogy mondja:D

    VálaszTörlés
  3. Én nagyon úgy éreztem, hogy kell egy ilyen saját bejegyzés Primnek. Fontos karaktere a sorozatnak... Kinőtte magát.

    VálaszTörlés