2015. november 24., kedd

Kiválasztott 2. rész filmkritika olvasótársatoktól

Már többször megfogalmaztam, hogy nem szeretem a nagy franchise-okról írt filmes kritikákat és ez még az Alkonyat-filmekig nyúlik vissza. A rajongókkal szemben méltatlannak érzem, amikor lehúzzák a filmeket vagy úgy nyilatkoznak róla, hogy nem ismerik a háttértörténetet illetve a filmek alapjául szolgáló könyvsorozatot. 

Más a helyzet, amikor valaki rajongóként fogalmaz meg kritikát. Én azt gondolom, hogy nem feltétlenül kell annak pozitívnak lennie, hisz véleményeinkben mi magunk is leírtuk, ami nem működött, de a tiszteletet elvárom attól, aki többek között az én pénzemen nézi meg a filmet, munkaköri kötelességként.

Olvasótársatok, Andr3w.P.T. még múlt hét elejére kapott meghívást a sajtóvetítésre, véleményét pedig a PC Guruban fogalmazta meg. Ezt ajánlom most szeretettel mindenki figyelmébe. 

4 megjegyzés:

  1. Én szeretem olvasgatni a kritikákat, még akkor is, ha nem annyira pozitívak, feltéve, hogy jól és érdekesen vannak megírva. A magyarok közül mindenkinek bátran ajánlom az Origo kritikáját (Huszár András) és a Szirmai Gergő-féle Youtube kritikát (HollywoodNewsAgency).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, én meg a kettő közül egyiket se.

      Törlés
    2. Az Origo-kritika szerintem is jó volt. Mi a baj vele?

      Törlés
    3. A mostani Origó kritikát nem olvastam. Egy ismerősöm mondta, hogy az sz*r volt, persze, lehet keverte. Nálam ők már az Alkonyatnál elrúgták a pettyest, szóval nem vagyok hajlandó olvasni őket.

      Törlés