2015. november 21., szombat

Jön-jön-jön!

Ebben a bejegyzésben arról írok, mire számíthattok a közeljövőben az oldalon. Mert bár a sorozat véget ért, a bennünk, rajongókban tomboló érdeklődést - szerintem legalábbis - nem lehet egy csappal elzárni. Persze, aki úgy érzi, a film megjelenésével számára véget ért a sorozat, azt is megértem, és bízom benne, az oldal számukra is megfelelő mennyiségű információval és érdekességgel szolgált.
Aki viszont még marad, a következőkre számíthat:

  1. Chat! Nem állandó jelleggel, de felvetődött, hogy esetleg van rá igény. Most azt mondom, kiteszem holnap, vagyis vasárnap délután 15 órakor és kinn lesz mondjuk 22 óráig. Aki szeretne beszélgetni, akár a filmről, akár más, a sorozattal kapcsolatos dologról, most megteheti. Lehet szervezni közös mozizást, vagy mint írtam, beszélgethettek, kicsit könnyebben-gyorsabban, mint kommentekben. Kicsit bosszant, hogy nem jutott előbb eszembe, hogy azért időnként lehet, lett volna rá igény és lehetett volna chatelős délutánokat tartani, de ez van.
  2. Már többször írtam, de holnap tényleg érkezik annak a fanficnek az első fejezete, amit innentől kezdve 23 héten át olvashattok az oldalon vasárnaponként.
    A történet A Kiválasztott epilógusának előtörténete. Hogyan szedi össze magát Katniss és Peeta darabjaikból és hogyan kezdik újra az életet. Az Éhezők Viadala sorozat 4. kötetének rajongói változata. Titkos kenyérpirítás, sok-sok történés, részeg Haymitch és egyebek. Katniss és Peeta történetének lezárása 23 fejezetben.
  3. Rengeteg feldolgozatlan anyagom maradt meg félretéve, amelyek nagy részét, ami talán még nem veszti teljesen aktualitását, ki szeretném tenni. Azt érdekel, annak a folytatásban még elspoilerezek még néhány cikkcímet, amire számítani lehet a következő hetekben.
  • Videóinterjú: a trió a törölt jelenetekről, spin-offról és a csatornában zajló jelenetsor felvételéről.
  • Jen-Josh-Liam Kiválasztott 2. rész interjú - tudom, sok ilyet olvastunk, de egyrészt ebből sosem elég, másrészt valamiért félretettem. 
  • Interjúkat szeretnék még hozni Donald Sutherlanddel, Patina Millerrel, Willow Shields-szel és Francis Lawrence-szel is.
  • Videóinterjú: Jen és Josh rajongói kérdésekre válaszolnak.
  • Éhezők Viadala ABC Sam Claflinnel :)
  • Interjúk/cikkek mellékszereplőkkel: Stef Dawson, Patina Miller, Elden Henson, Wes Catham, Evan Ross, Michelle Forbes - időnként nagyon pici anyagaim vannak csak, de olyan méltatlan elsiklani felettük.
  • Sam Calflin és Francis Lawrence Finnick halálának forgatásáról
  • Képek és szkennek Tim Palen fotóskönyvéből
  • Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson és Liam Hemsworth interjú és fotósorozat
  • Natalie Dormer interjú
  • Tim Palen interjú
  • A produkciós jegyzet díszletekre, sminkre és akcióra vonatkozó részei
  • 21 szó, ami mást jelent az Éhezők Viadala rajongóknak, mint másoknak
  • Nina Jacobson-Francis Lawrence komolyabb cikk
  • Társkeresős karakterprofilok a sorozatból :)
  • Kurt és Bart a film jelmezeiről
  • Korábbi Éhezők Viadala győztes poszterek
  • A dubai-i Éhezők Viadala park terveiről
  • Éhezők Viadala szereplők a sorozat előtt
  • Az 50 legjobb (angol nyelvű) Éhezők Viadala fanfic
Januárban bezár Az Éhezők Viadala Vándorkiállítás New Yorkban és februártól San Francisco-ban látható. Gyanítom, hallunk majd a váltásról, a San Francisco-i megnyitóról. 
Tavasszal érkezik A Kiválasztott 2. rész DVD-je, onnan még biztosan jönnek érdekességek a várakozás időszakában.
És vannak elképzeléseim, olyan közös, interaktív bejegyzésekkel kapcsolatban, amik kicsit nosztalgikusak. Ezek tényleg segítenék egy kicsit a búcsú folyamatát és jól is esik még talán majd beszélni a sorozatról. Egyelőre ezzel kapcsolatban nem mennék részletekbe, szerintem majd tél végén, kora tavasszal...

8 megjegyzés:

  1. Jól hangzik, biztosan itt leszek a végéig.

    VálaszTörlés
  2. Engem is érdekel! Alig várom a fanficet :) Sok sikert a fordításhoz ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az első 7 fejezet kész, azért merem elindítani. Azért remélem, lassacskán a fogyogató anyagok mellett erre is jut majd időm, mert iszonyat hosszúak lesznek ám a fejezetek :)

      Törlés
  3. Alig várom, hogy hozd a cikkeket és az interjúkat, de ez sok anyagnak tűnik, számíthatunk arra, hogy még hónapokig követhetjük az oldaladat? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tavaszig jó eséllyel. Aztán nem tudom, hogyan tovább.

      Törlés
  4. Hát, elérkeztünk ide is. Vége van és számomra kesernyés érzés, főleg, hogy sajnos csak pár hónapja ismerkedtem meg a történettel, majd a blogoddal. Őszinte elismerésem, négy éve csinálod kitartóan az egészet, nem kis munkával. Szóval, köszönöm én is. Rossz érzés így belegondolni, hogy ennek is vége lesz egyszer. De hát mindennek van kezdete és vége, az út közben pedig igazán jó dolgok történnek. Biztosan itt leszek a végéig, nagyon megszerettem ezt az egész világot és a blogot is. A cikkekre és a ficre nagyon kíváncsi vagyok. Mondjuk, szerintem nem fogom csak úgy letudni, hogy vége. Szerintem vannak páran, akik így éreznek. Akik olvasták a trilógiát, valahol, bennük mindig benne lesz egy darabka és ezt meg kell őrizni és feleleveníteni. :)

    VálaszTörlés
  5. Már várom ezt a fanficet. :) Talán sikerül ezzel kicsit enyhíteni a fájdalmam a sorozat lezárása iránt. :) Természetesen a cikkeket is nagyon várom már! :D És a holnapi chatnél is biztos itt leszek! ;)

    VálaszTörlés
  6. hú én biztos maradok !! nagyon szeretem ezt a blogot !! <3 és imádom a fanfictionokat :)

    VálaszTörlés