2015. november 5., csütörtök

Élő bejegyzés A Kiválasztott 2. rész londoni premierjéről

Elviekben hamarosan kezdődik A Kiválasztott 2. rész londoni premierje, ahol egy olvasótársunk (Peeta) is jelen van. Vele nem lépünk kapcsolatba - azt írtam neki, élvezze ki az élményt, és majd később mesél róla - de az ígéretek szerint lesz Live Stream, reméljük, ez tényleg így is lesz.

A várható vendégek névsora:
Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Sam Claflin, Natalie Dormer, Woody Harrelson (bár ő tegnapra is jelezve volt és ott se láttuk), Elizabeth Banks, Julianne Moore, Stanley Tucci, Donald Sutherland, Gwendoline Christie, Francis Lawrence, Nina Jacobson, Jon Kilik.

Lefelé fog frissülni a bejegyzés és az élő események az ugrás után találhatóa.

Addig egy kép a helyszínről:





18:37 - Beindult az élő közvetítés, amelynek az elején megnézhettük a Katniss-Johanna beszélgetést tartalmazó jelenetet az esküvőről.
18:40 - Dubsmash klipekkel szórakoztatják a nagyérdeműt. Nyilván csak engem nem szórakoztat. Még jó, hogy én blogolok, nem kell néznem :P
18:41 - A szereplők már úton vannak a mozi felé.
18:41 - Natalie Dormer üdvözölte a nézőket és ő is megnyugtatott mindenkit, hogy úton van :)
18:44 - A Real Or Not Real jelenetet is megmutatják.
18:46 - A trió is megnyugtat minket, hogy hamarosan jönnek és megköszönik a részvételt a premieren.
18:50 - Lement a Star Squad-os jelenet is
18:52 - Megszólaltatnak egy rajongót, aki Magyarországról ment. Lány, szóval nem Peeta. Ráadásul nem látok srácot a környékét.
18:57 - Már megint ezeket a szutykos dubsmash-eket nézzük. Egyszer is gáz volt, nem hogy többször. Remélem, lassan jön valaki nem kell ilyen időhúzó idétlenségeket nézni.
19:02 - Francis Lawrence érkezik!!! Képeket nem teszek ki, majd jönnek egy galériában holnap!
A Fandom Királya. Imádom!! Úgy örülök, hogy átvette a rendezést Gary Rosstól. Jó szakember, alázatos, szerény. Jó filmeket csinált!!
19:05 - Donald Sutherland. Róla mindig az fog eszembe jutni, hogy ő maga jelentkezett a szerepért és három oldalas levelet írt Snow elnökről.
19:06 - Francis interjú: keserédes befejezésről beszél, nem túl hosszan.
19:08 - Donald Sutherland aláír, beáll fényképhez! Annyira jó fej. :)
19:14 - Stanley Tucci! - Imádtam a tegnapi nyilatkozatát, miszerint reméli, nem Caesar Flickerman a televíziózás jövője, mert nincs helyén az erkölcsi értékítélete!!
19:15 - Woody Harrelson. Emlékeim szerint először európai premieren.
19:15 - Julianne Moore is megérkezett. Nem szeretem, amikor egymás hegyén-hátán jönnek. Hosszasan látjuk dedikálni Snow elnök alakítóját, aki mosolyogva teljesíti a rajongók kéréseit!
19:20 - Donald Sutherland még mindig dedikál.
19:21 - Natalie Dormer is megérkezett.
19:22 - Elizabeth Banks is visszatért a már többször látott helyszínre. Welcome, welcome, hangzik a háttérben!
19:23 - Donald Sutherland azt mondja, 1967-ben volt itt először premieren. Szereti, hogy politikai hangvételű, fiataloknak szóló a film. Jennifer Lawrence zseni, egész egyszerűen. Kivételesen zseniális színésznő és Snow elnök felismeri karakterében, hogy Katniss nagyon jó politikus. Nagyon szeretett együtt dolgozni Jennel. Nagyon örül, hogy láthatja ezt a rengeteg fiatal embert, akik ezekkel a komoly témákkal foglalkoznak, amelyekkel a film is.
19:27 - Elizabeth Banks dedikál lelkesen és ő is mosolygósan :)
19:28 - Jon Kilik (producer) nagyon büszke az elmúlt 5 évre és azokra a rajongókra, akik napokig kempingeznek kinn, hogy ott lehessenek. Egy családról próbáltunk filmet készíteni, ahol az egyik lány megvédi a másikat. Sokat forgattak Párizsban és Berlinben is. Legjobban a legérzelmesebb jelenetekt várja, szerinte ez a legnagyobb film. Személy szerint azt viszi magával, hogy jó dolog emberekről filmet készíteni és megbízni a vele dolgozó emberekben.
19:32 - Gwencdoline Christie is megérkezett, aki ebben a filmben csatlakozik először a stábhoz.
19:34 - Natalie Dormer szelfizget a rajongókkal.
19:36 - Francis Lawrence szerint a rajongók hihetetlenek, hogy ebben az időben 5 napig kitartottak a premier miatt. Azt mondja, a Futótáz előtt érezte, hogy vannak félelmek irányában, de utána már csak a szeretet érezte. Suzanne Collins csodálatos történetet teremtett egy nagyon látványos világgal, jó karakterekkel, ezért lehetnek olyan népszerűek a filmek. Ráadásul a szereplők tehetségesek, jó kapcsolatok alakultak ki közöttük. A csatorna jelenetsort három héten át forgatták, nagyon összetett, nehéz volt. Mennyire változott meg az élete a franchise során: nehéz erre válaszolni, mert a mozizás mindig az élete része volt, de tény, hogy a sorozat kapcsán sokan megismerték.
19:40 - Megérkezett Josh Hutcherson.
19:40 - Liam Hemsworth is megjelent. Jönnek a főszereplők.
Mondjuk értékelendő volna, ha a srácokat mutatnák, nem Gwendoline Christie-t, de ez jutott...
19:42 - Sam Claflin is már a fedélzeten, bőszen osztogatja az aláírásokat.
19:42 - Nina Jacobson (producer) is elismeri a rajongókat és örül, hogy évek óta mindig itt lehetnek. A két Kiválasztott filmnek más a célja, ezért szedték szét: az elsőben Peeta kiszabadítása Katniss célja, a másodikban Snow elnök meggyilkolása. Az egész franchise-ból Ninának a kedvenc jelenete ennek a filmnek a vége felé van Katniss és Peeta között, ami nagyon megérintette. De azt a jelenetet is szerei, amikor a Futótűz interjújában Katniss kitárja a szárnyait, Caesar mondja, hogy olyan mint egy... és Katniss fejezi be, hogy Fecsegőposzáta.
19:44 - Jennifer Lawrence is megérkezett. Nina már nem is érdekes :P
19:45 - Vissza Ninához, aki nagyon büszke, mert nagyon bátrak a színészei és jó filmeket készítettek. Azért gyorsan le lett keverve. Ha itt a trió, ők az izgik, ez van.
19:46 - Jennifer Lawrence megdönti tegnapi aláírás sebességét, úgy vélem.
19:47 - Stanley Tucci szomorú, hogy vége, de nagyszerű volt a film. Szívesen venne ő is egy Caesar spin-offot, de a történetnek fantasztikus karakterei vannak rajta kívül is. A műsorvezető azt mondja, mennyire fantasztikusak a Tucci hangjára készített Dubsmash-ek. Én még mindig nem értek vele egyet. Grrr. A film Stanley szerint arra is rámutat, milyen hatalma van a médiának.
19:50 - Jualianne Moore Coin karakteréről beszél, hogy miként változik meg karaktere a végére. Ő is azért szeretett a részese lenni a sorozatnak, mert szerette a rendezőt és színésztársakat. Kedvenc jelenete a film végén található, amikor az összes Kiválasztotthoz(?) beszél. Kedvenc karaktere magán kívül nyilván Katniss, mert csodálatos lány. Igazi vezető, de magára hallgat és tényleg szerethető. Igazi női ikon.
19:53 - Elizabeth Banks jól érzi magát, szerinte is csodálatosak a rajongók! Effie élvezné ezt a bulit, az biztos. Effie Katniss egyik legnagyobb támogatója. Beszél a sok sminkről, frizuráról, majd ő sem ússza meg Dubsmash nélkül. Én meg már megint utálom. Most utoljára ünnepelnek, ezért Effie köszönetet mond Suzanne-nak, amiért megalkotta ezt a fantasztikus karaktert, a rajongóknak pedig, hogy szerették.
20:00 - Josh mozgássérült rajongóknak dedikál és szelfizik velük. Nagyon rendi.
20:01 - Gwendoline Christie-nek ez itt az első premierje. Igazi álma vált valóra. Csak 3-4 fejjel magasabb, mint a riporternő. Nagyon szerette a sorozatot, szerette Katniss bátorságát, Peeta úriember voltál, a jelmezeket, minden. Először nagyon izgult, ott ült a lakókocsijában és azon agyalt, mit fog elszúrni, de aztán amikor szerepelt a filmben, mindenki nagyon barátságos volt, nagyon jól érezte magát a forgatáson. Francist is nagyon kedveli, nagyon jó volt vele dolgozni.
20:03 - Woody Harrelson!!! :) Jó látni a rajongókat. Csodálatos érzés. Nagyon szeretett a csapattal dolgozni, mert nagyon humorosak voltak, sokat nevettek együtt. A sorozat rajongói a legcsodálatosabbak. Hát nem tudtunk meg tőle túl sok konkrétumot.
20:06 - Jennifer Lawrence is őrületnek érzi az egészen. Nagyon szereti Katnisst, nagyon inspiráló karakter számára. Ebben a filmben Katniss végre elvállalja a tőle elvárt szerepet és megpróbálja megmenteni az országot. Donald Sutherlannel nagyon nagy hatású volt jelenetek leforgatni. Josh és Liam is csodálatosak ebben a filmben is, de Josh dolga nehezebb volt. Nagyon jó volt a legjobb barátaival együtt dolgozni ezen a sorozaton. A gyerekeit az unokaöccsei alakítják. A legnehezebb a csatorna-jelenet forgatása volt. Az egész sorozatból nem tudja megmondani a kedvenc jelenetét, de megjegyzi, hogy az önként jelentkezőset kellene választania. A világ legjobb rajongói a sorozat rajongói - ő is megerősíti.
20:10 - Natalie Dormernek visszanőtt a haja, de valóban ő az, mondja. :) Cressida nagyon erős, felelősségteljes, nagyon szerette alakítani. Nagyon fontos témákat érint az első rész a média manipuláló erejéről, a második film pedig a szabadságharcról. Francis mondta, hogy milyen instrukciókat adjon Dormer Jennifer Lawrence-nek Cressidaként. Mit visz magával: amikor olyan szereplőkkel játszik együtt, mint Donald Sutherland, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman és Jennifer Lawrence, akkor rengeteget lehet tanulni tőlük.
20:13 - Nem hagynak pihenni, az biztos. De jön Liam, szóval nem panaszkodok :D
Már hozzászokott ehhez, de azért most is izgalmas. Úgy gondolja, ez a legjobb film, nagyon büszke rá. De általában is büszle arra, hogy egy ilyen fontos üzenetekkel, komoly témákkal foglalkozó sorozat tagja lehet. Legjobban a berlini forgatást szerette, az utolsó hónapot, amit a barátaival forgathatott. A film legnyomasztóbb jelenete szerinte is a csatorna jelenet volt, azalatt nagyon kimerültek fizikailag. Melyik jelenet felvétele volt a kedvence: ismét Berlint említi, nagyon élvezték azt az időszakot. Jó búcsú volt. Búcsút mondtak ugyan egymásnak, de még mindig sokat lógnak együtt.
20:21 - Josh Hutcherson is megérkezett. Őrület, mert a sorozat a végéhez érkezik, de őt megérinti, hogy ilyen sokan vannak. Amikor először olvasta a könyveket, nagyon odáig volt a történettől és a karakterektől, most pedig, hogy leforgatták, nagyon nagy elégedettséget érez és ő is büszke az egészre. A kínzások hatásaira úgy készült fel, hogy Francis-szel megbeszélték, mi történhetett Peetával. A legnagyobb kihívást jelentő jelenet nem feltétlenül a csatorna jelenet volt, hanem a fekete masszás rész, mert ott megbilincselt kézzel kellett futnia, az pedig nem volt egyszerű. Mit visz magával: a kialakult barátságokat, nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy ilyen nagyszerű kapcsolatai alakultak ki, nem csak a főszereplőtársakkal, hanem többekkel. Nagyon fárasztóak ezek az események, mert alig 6 órákat alszanak, de a rajongók szeretet hatalmas energiákat sugároz számára.
20:26 - Sam Claflin ismét jól van, de nagyon fázik. Köszöni, hogy a rajongók ebben a hideg, télies időben is napokat töltöttek kinn. Finnick újra együtt van Annie-vel, ez Finnick újjászületése a Futótűz óta. Kifejezetten hiányzott neki a harc, mert azt ő szereti. Nem jó táncos, ezért az esküvő forgatása nehéz volt számára, és ő is csatorna-jelenetet említi meg (erről holnap olvashattok hosszabban). A csatornában van egy számára nagyon nehéz, érzelmes és fontos jelenet, aki olvasta a könyvet, az tudja, miről van szó, de ez a forgatáson is nagyon érzelmes volt. Jennifer Lawrence igazi példakép, ezért tökéletes alakítója Katnissnek. Ő maga is a 4. körzetben élne, ha választhatna. De a Kapitólium is jó lenne az őrült frizurák és a jó kaják miatt. Legjobban a csapat fog neki hiányozni a forgatásról. Soha nem volt ilyen jó buli, egy forgatáson sem. Nem volt vita, csodálatos volt, szerencsés, hogy része lehetett ennek a csapatnak. Búcsúzóul megköszön mindent a rajongóknak, és biztosítja őket, hogy ők a legjobbak. Köszöni Londonnak, hogy itt lehetett, mert neki ez az otthona!
20:38 - Sam Claflin dedikálgat még a szokásos premier-zenékre.
20:38 - Összeáll még a csapat egy közös képre.
20:41 - Közös kép
20:42 - Visszaszámlálás után tüzijáték. Búcsúhangulat van nagyon. :( Ja, persze az egyik előzetes zenéje megy alatta... Sam Claflin közös szelfit, Francis Lawrence meg fényképet csinál. Én meg mindjárt sírok. :(
20:44 - Összefoglaló az este legjobb pillanatairól.
20:57 - A stream is véget ért.

Az utolsó (tervezett) élőblogot olvashattátok az oldalon.
Remélem, aki nem tudott itt lenni, ma este, az legalább hasznát veszi.

10 megjegyzés:

  1. Hàt ez nagyon izgi!Borzasztòan kìvàncsi vagyok Peeta mit mesèl majd!

    VálaszTörlés
  2. Julianna nem arra értette amikor a győztesekkel beszél az "asztalnál" ? vagy a végén,hmm:) Egyébként nagyon szuper vagy, j olvasni a frisseket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jogos, csak ott nagyon nem állt rá az agyam. Köszi :)

      Törlés
    2. Ezt a jelenetet én is nagyon várom. :)

      Törlés
  3. Köszi Ancsi, sajnos nem tudtam élőben nézni, de jó olvasni is.

    VálaszTörlés
  4. Hàt tegnap egyszerűen nem bìrtam vègignèzni,mert folyton lefagyott az eszközöm!!!!!!Annyira mèrges voltam,hogy ahhhhh......de nagyon jò most elolvasni,meg a neten màr vannak kèpek ès megnèztem őket.Nagyon tetszik Willow ruhàja!
    Ès persze Jennifer is fantasztikusan nèzett ki mint mindìg. :)

    VálaszTörlés
  5. Valamiért nem tudok mailt küldeni neked egyik címen se, szóval végül egy kicsit rossz helyre kerültem, mert ritkán jöttek el odáig és nem is hallottam az interjúkat, de sikerült aláírást szereznem Natalie-tól, Joshtól és Liamtől :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy Isten vagy :D És mázlista, ha olyan messze elmentek, vagy kitartó, nem is tudom.
      Mindenesetre járj nyitott szemmel (úgy teszel, tudom), mert a párizsi premier van legközelebb, az hétfőn, de addig még lehet ott töltenek Londonban valamennyi időt.

      Törlés
  6. Köszönjük szépen :)
    Meg emelem a nem létező kalapomat előtted Ancsi :)
    Én sem hiszem el,hogy vége van :(
    Egyik szemem sír a másik,pedig nevet :)
    Szerintem jó film lesz én nagyon kíváncsian várom,de ezzel szerintem nem vagyok egyedül :)
    Köszönjük az élő blogot legalább ha már nem jutottunk el,azért így egy kicsit ott lehettünk :)

    VálaszTörlés
  7. Köszi a blogot, nagyon jo volt olvasni. Megnézni sajnos nem tudtam most, pedig szerettem volna nagyon:/ A vége fele en is szomorú lettem:)
    De: Chins up, smiles on! Nemsokára látjuk a filmet :)

    VálaszTörlés