2015. november 11., szerda

"Az Éhezők Viadala reményt ad a fiataloknak, hogy tisztességes jövőjük lehessen"

A címben szereplő mondatot Donald Sutherland nyilatkozta, akivel - és szereplőtársaival - még Berlinben beszélgetett a Yahoo. Sutherland-et arányaiban ritkábban halljuk nyilatkozni, ezért megragadom a remek lehetőséget. :) Az ugrás után Julianne Moore, Liam Hemsworth és Jennifer Lawrence élményeiről is olvashatunk.



Amikor a kasszasiker fantasy-sorozat, Az Éhezők Viadala utolsó részének világpremierje szerdán zajlott Berlinben, Donald Sutherland, a Hollywood-i sztár azt nyilatkozta, azt reméli, hogy "a forradalom története reményt ad a fiataloknak egy tisztességes jövőre". 
- Ez még csak a kezdet - mondta Sutherland, aki a zsarnoki természetű Snow elnök szerepét alakítja, aki a poszt-apokaliptikus államot irányítja Suzanne Collins nagy népszerűségnek örvendő regényein alapuló filmekben.
- Az a szándékunk, Suzanne Collins-nak, nekem és mindenkinek, aki részt vesz ebben a produkcióban, hogy ez egy katalizátor legyen a fiatalok számára mindenütt a világon. Hogy meglátják majd a végzetüket és hogy legyen lehetőségük egy tisztességes jövőre.






Az Éhezők Viadala sorozat a nagyszerű íjász lány Katniss Everdeen történetét meséli el, akinek meg kell küzdenie azért, hogy életben maradjon egy jövőbeli ország valóságshow jellegű életre-halálra zajló vetélkedőjén.
A saga utolsó részében - amelynek világpremierje múlt szerdán került megrendezésre Berlinben - Katniss a diktatórikus kormányzat elleni lázadás élére áll.
A német fővárosban több száz [emlékeim szerint 6000 az a több száz] rajongó várta izgatottan az eseményt, ami különös felhajtással járt, hiszen ritka alkalom, hogy itt tartsanak világpremiert. A film világszerte november 18-20. között kerül a mozikba. 
A rendezvény Facebook oldalának tanúsága szerint többen kedvenc Éhezők Viadala karaktereik jelmezét öltötték magukra. 





A filmek hatására - amelyek első darabja 2012-ben jelent meg - a főszereplő Jennifer Lawrence a világ legjobban kereső színésznője lett és a sorozat is több, mint 1 milliárd dollár [=2,2 milliárd] bevételre tettek szert. 
A 25 éves Lawrence a Forbes 2015-ös Legjobban kereső színésznői listájának élére került 52 millió dolláros bevételével. 
Amikor szerdán beszéltünk vele, elmondta, hogy hogy az általa alakított főhősnő mély hatással volt rá.
- Katniss kedves, mégis olykor könyörtelen és szabad-akaratú. Erős, de könyörületes. Bárcsak legalább egy százaléka meglenne bennem az ő higgadtságának és bátorságának. Minden módon inspirál engem.








Julianne Moore, aki Alma Coin elnök asszony szerepét alakítja, elmondta, hogy a Berlinbe való visszatérés családi emlékeket ébresztett benne. A forgatás egyik helyszíne a náci korszak Templehof repülőtere volt, amely később a hidegháborúban a katonai szállítmányok elosztópontjává vált. 
- Amikor a forgatásra gurultam, folyamatosan készítettem a képeket és küldtem haza édesapámnak, aki többször átutazott a Templehof repülőtéren, amikor Frankfurtban állomásozott. - mesélte Moore. - Szóval érdekes volt olyan helyen forgatni, aminek ilyen történelmi hangulata van. 
- Szerettem Berlint. Amikor Frankfurtban főiskolára jártam, az még egy másik Németország volt, még a Fal lebontása előtt. Szóval az, hogy láthattam a várost, ahol ekkora kulturális értékek vannak és látni, hogy virágzik, nagy öröm volt számomra.






Liam Hemsworth, aki Gale Hawthorne, Katniss legjobb barátjának és vadásztársának szerepét alakítja, elmondta, hogy néhány akciójelenet kifejezetten hajmeresztő volt ebben a filmben.
- Folyamatosan jött velünk a kamera - mondta - egy erős és ijesztő operatőr folyamatosan közel hozta hozzánk a kamerát, miközben futottunk. És rémálmaim vannak, hogy valaki elesik közülünk, mert olyan, mintha a vonat dübörögne az ember felé. És az ha ember egy ilyen előtt elesik, az biztosan meghal. Szóval kifejezetten veszélyes forgatás volt. - mesélte Hemsworth nevetve. - Nem hiszem, hogy bárki belegondolt volna, mennyire veszélyes volt.
Forrás: Yahoo News

6 megjegyzés:

  1. Úgy látom, ez nem igazán a megszokott "semmitmondó" Yahoo cikk volt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez interjúválogatás volt, és nem csak azért, hogy valamit írjanak a semmiről :D
      De épp holnapra is egy Yahoo interjút fordítok, azt a trióval és az is nagyon klassz :)

      Törlés
    2. De amúgy szerettem én azokat a Yahoo cikkeket, csak olyan csalódás volt, amikor nekiálltam lefordítani és a végére rá kellett jönnöm, hogy se vége, se hossza. És a bevezető szöveget mindig a végén írtam már oda, amikor tudtam, mire kell számítani :)

      Törlés
    3. Csak emlékszem, sok olyan Yahoo cikk volt annak idején, mondjuk hol vágják szét a filmeket, vagy mit hagynak majd ki, stb. De attól még én is szeretem őket 😀

      Törlés
  2. Nagyon tetszett,köszi,hogy hoztad Ancsi!(nagyon nagyra tartom,hogy időt energiàt nem sajnàlva hozod ezt a bődületes mennyisègű informàciò àradatot,mijözben neked is van munkàd,magànèleted stb...ès mindezt ingyen teszed)
    Donald nyilatkozata különösen kedves a szàmomra. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon kedves vagy. Örülök, hogy van, aki sejti, mi melót végzek én ezzel, de azért látom az olvasottságon, hogy van érdeklődés. Ezért érdemes, de bevallom, most tényleg annyira feszített, hogy már várom a végét. Mert meló után, bármennyire is imádom, hogy első utam ide vezet, azért néha már jó lenne bekuckózni magam egy könyvvel is :)))

      Törlés