2016. január 25., hétfő

Frissítve! USA DVD megjelenési dátumok és vadiúj DVD előzetes

A hétvégi mozgolódás után várható volt, hogy a héten megérkeznek az utolsó film DVD verzióinak részletei. A legfrissebb információk szerint az USÁ-ban március 8-tól lesz elérhető a letölthető verzió, a DVD/BD pedig március 22-től (valószínűleg emiatt aztán a mi DVD-nk is a szokásos március véginél később érkezik, de hátha vannak még csodák).

Van egy klassz, ámbár számomra nem túl ideillő zenével aláfestett vadiúj előzetesünk, azt itt nézhetitek meg, mielőtt letiltanák (aztán beágyazom majd az eredeti verziót vagy teszek ki linket).
A (szigorúan szerintem!) nem túl ideillő zene egyébként Dani Elliot Black Heart című száma, amely egyelőre nincs fenn Youtube-on, de Soundcloud-on ITT már meghallgatható!



A videóból egyelőre annyi derül ki, hogy a film mellett megnézhető extra anyagok összesen 5 (!!) órát tesznek ki, amelyek során láthatunk bejátszásokat a szereplőkről, a vizuális effektekről és a búcsúzásról is.

Bővítettem még a bejegyzést az Entertainment Weekly teljes cikkével is, illetve igyekeztem összeszedni  és rendszerezni minden, az elmúlt órákban előkerült DVD-vel kapcsolatos információt.



Katniss Everdeen harca talán véget ért, de ez nem jelenti azt, hogy ne nézhetnéd meg újra. (És újra és újra.)

Az Entertainment Weekly ezúton jelenti be, hogy Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 2. részének digitális HD verziója március 8-ától letölthető, amelyet március 22-én a film DVD és Blu-Ray verziójának megjelenése követ.
A DVD számos extrával érkezik, többek között egy Francis Lawrence-szel és Nina Jacobsonnal készült audiokommentárra, de Cinna vázlatfüzetét is megnézhetjük még közelebbről.

Úgy tűnik, mégis ez lesz a hivatalos USA Blu-Ray borító, nem az oldalsávban látható...

Ha azonban az első három filmet még nem szerezted be korábban, választhatod Az Éhezők Viadala négy filmes gyűjteményét, amelynek megjelenési dátuma a fentiekkel egyezik.

A négy részes gyűjtemény mind a négy filmet - Az Éhezők Viadalát, Az Éhezők Viadala: Futótüzet, Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 1. részét és Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 2. részét is - tartalmazza, ami azt jelenti, hogy végignézheted, amint Katnissből, a vadászatot kedvelő, udvarló nélküli lányból egy kicsit idősebb lány lesz, aki gyűlölettel tekint a háborúra, miközben ketten is versengenek a szívéért.

A négy filmes Blu-Ray borítója. A dobozban a felirat ellenére állítólag "csak" négy lemez lesz, nem 6.

A négy filmes gyűjtemény 18 13, korábban soha nem látott törölt jelenettel érkezik, amelyek az első két filmből valók lesznek, mellette számos egyéb extrával, ami viszont elviekben csak az USÁ-ban lesz elérhető. De ami a legfontosabb, Rutát is viszont láthatjuk majd.
Forrás: EW

Egy olasz oldal szerint DVD verzión a következők lesznek:

  • A Kiválasztott 2. rész extrái között NEM LESZNEK törölt jelenetek :(
  • Audiokommentár Francis Lawrence-szel és Nina Jacobsonnal (ok, ez fent is volt már)
  • Az Éhezők Viadala: Fotóalbum Az Útról
  • Cinna Vázlatfüzete: A Fecsegőposzáta Egyenruha Titkai
  • A Képernyőn Panem: ???
A Blu-Ray változaton ezen felül még négy órányi anyag várható (ezt nekünk általában egy extra DVD-re szokták tenni), amelyek középpontjában egy nagyszabású, nyolc részből álló, a film készítéséről szóló dokumentumfilm áll, amelyben izgalmas részleteket tudhatunk meg a forgatókönyv részleteiről, az előkészületekről, a vázlatokról, jelmezekről, sminkről, kaszkadőr munkákról és a speciális effektekről. Az egyes részek címei valahogy így hangzanak majd:
  1. Séta a Tűzön Át
  2. Igaz vagy Nem Igaz?
  3. Magas Rangú Célok
  4. Tetőtől Talpig
  5. Az Aknamezőn Át
  6. Járulékos Veszteségek
  7. Egy Más Világ
  8. Szorul a Hurok
Forrás: Distretto12.it

10 megjegyzés:

  1. instagramon azt írták, hogy állítolag bizonyos részek csak az USAban lesznek elerhetoek :O ez igaz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amíg magyar specifikációt nem láttunk, kár is ilyeneken aggodalmaskodni.
      Meg ezek az "instagramon azt írják" kezdetű kósza pletykák nem is tudom, mennyire hitelesek :)

      Amúgy a legtöbb üzletnek a saját extráit mi magyarok legtöbbször nyilván nem kapjuk meg. De tavaly például a Target exkluzív anyagai is rajta voltak az extra DVD-nken.

      Szóval csak türelem, és nem felhúzni magatokat minden hivatalos megerősítés nélküli(!) mendemondán. Én igyekszek hivatalos forrásokból dolgozni, kiírom mindig, hogy a megosztott infó kire, mire vonatkozik.

      Törlés
    2. koszonom a valaszt :) csak így tovabb :)

      Törlés
  2. Úristen 18 korábban soha nem látott jelenet érkezik??? Ez igen. Ez nagyon felprögetett. Végre,gondolnak azokra,akiket érdekel is:D De mi az,hogy nem lesznek törörlt jelenetek??:)

    Egyébként akkor megkapjuk végre az első film nem látott részeit..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne kavard a kettőt :) A Pt. 2-esen nem lesz törölt jelenet (ha valamiért nem tetted, olvasd el még az eggyel lentebbi Francis Lawrence interjút, abban benne van, hogy azért, mert gyakorlatilag mindössze egyetlen jelenetet töröltek).
      A Gyűjtődobozosban lesz a 18 pluszjelenet. Őszintén szólva én azt meg fogom várni, mire felkerül YT-ra, amiatt nem adok majd ki tízezreket. De igen, valszeg megkapjuk az első film törölt jeleneteit ott.

      Törlés
    2. Olvastam Ancsi,nemnem persze, nem kavarom,de köszi:)) Csak engem az az egy is érdekelne. Renélem fent lesz majd mihamarabb:) Most sem hiszem el,hogy ennyit kapunk:)) Vannak tippeid,hogy mik lesznek?

      Anno volt egy cikked,erről emlékszem:)
      nekem pl beugrik a Futótűzből amikor a morfinfüggő lány kifesti Peeta karját.

      vagy az első részből amikor peeta ás Katniss az ablakban beszélgetnek ( benne volt az előzetesben:):)))

      Törlés
    3. Hogy mi mit kapunk majd, az más kérdés.

      Az a régi cikk, amire gondolsz, a Futótűz forgatókönyvének azon részeit tartalmazta, amit nem láthattunk a filmben. Az érdeklődők ITT újra olvashatják. :)

      Törlés
  3. Na, pont most jött ki, hogy az a 18 jelenet máris csak 13 és csak az USÁ-ban. Nem baj, majd felrakják nekünk YT-ra előbb vagy utóbb.

    VálaszTörlés
  4. Ó de lecsökken a szam. Az nem baj. Fent lesz igy vagy ugy. 😊

    VálaszTörlés
  5. Kacsingatok egy DVD-re, de nem azért, mert rajta van a 4 film, hanem mert a plusz dolgokért(színfalak mögött, törölt jelentek stb.)
    Bár lenne egy olyan kiadvány amely az összes, a 4 film során kikerült extrákat tartalmazná. Mert igazából még csak azokat nem láttam és érdekelnének.

    Az előzetes zenéje eléggé zavar, mert egyáltalán nem ilyen a hangulata a filmnek, és ez bosszantó. Fogalmam sincs hogyan gondolták, hogy ez a szám jó lesz. Viszont nagyon jó volt olyan részeket látni a filmből amelyek a korábbi előzetesekben nem voltak. Esküszöm már alig bírom kivárni, hogy újra megnézhessem a filmet. Valószínűleg az előző 3 részhez hasonlóan ezt is majd rongyosra nézem.

    VálaszTörlés