2016. január 6., szerda

11 Katniss-Peeta idézet, amely azt bizonyítja, hogy ezt a két embert egymásnak teremtették

Az a szerencséje ezen cikk szerzőjének, hogy önmérsékletet tanúsítottam és nem dobom ki az egész anyagot csupán azért, mert a bevezetője nem elsősorban Peeta-párti, hanem Gale-ellenes. Azt meg én nem jól tolerálom. Úgyhogy csak a cikk bevezetőjét nem fordítom le, de kibogarászgatom az idézeteket a magyar könyvekből és teszek mellé képeket. Bár nem hiszem, hogy közületek sokaknak bizonyítani kellene eme kapcsolat létjogosultságát, főleg a vasárnaponkénti fanfic sorozat után, viszont azt sejtem, ebből a témából soha nem elég. :)

1. "A fejemben mind a mai napig összekapcsolódik az a fiú, Peeta Mellark, a kenyér, ami reményt adott, és a pitypang, ami arra emlékeztetett, hogy nincs megpecsételve a sorsom."


Peeta élete nagy részében Katniss életét próbálta megmenteni. Kedvességével jutalmazta, amikor a lánynak erre nagy szüksége volt rá, ezért aztán Katniss sosem fogja elfelejteni, amit Peeta a családjáért tett.


2. "Ez az első csók, amely megdobogtatja a szívemet. Forró és különös. Ez az első csók, ami után várom a következőt."


Katniss lassan kezd el fizikai vonzódást érezni Peeta irányába, mint fordítva, aminek fő oka, hogy a romantika és szerelem nemigen fért 12. körzetbeli életébe. De amint érezni kezd, vibrál a levegő közöttük. Peeta iránti érzései pedig még inkább fokozzák a fiú vágyait.

3. "Nem akarom elfelejteni!"


Annak ellenére, milyen rémálomszerű élmények érték őket a Viadalon, Peeta nem akarja elveszíteni a Katnisszel időközben kettejük között kialakult kapcsolatot.

4. "Az én rémálmaim mindig arról szólnak, hogy elveszítelek téged. Amikor felriadok, és látom, hogy nem tűntél el, megnyugszom."


Peeta mindig, minden körülmények között Katniss biztonságát helyezi előtérbe. Ez az igazi szerelem.

5. "Ha te meghalsz, és én életben maradok, nem tudok tovább élni a Tizenkettedik Körzetben. Mert te vagy az életem értelme, Katniss, csak miattad élek. Soha többé nem lennék boldog"


Ez kicsit még akkor is önzőnek hangozhat, ha valaki sokat törődik a másikkal. Peeta nem látja értelmét életének Katniss nélkül, ami azt jelenti, hogy mindkettejük fontos feladata életben tartani a másikat.

6. "– Igazából senkinek sem hiányoznék.
     – De igen. Nekem."


Peeta folyamatosan kételkedik, mert azt hiszi, hogy ő jobban szereti Katnisst, mint a lány őt. És bár talán Katniss a Futótűzben még nem áll készen arra, hogy kimondja azokat a bizonyos szavakat, azt azonban elárulja, hogy Peeta fontos neki.

7. "Vagy megmentik Peetát az első adandó alkalommal vagy kereshet magának egy másik Fecsegőposzátát!"


Katnis nem hajlandó propagandafilmeket forgatni Coin csapatában, amíg nem tudja biztonságban lelki társát.

8. "Képtelen vagyok betelni a testileg és szellemileg tökéletesen ép Peeta látványával. Úgy árad szét bennem, mint a morfling, amit az elmúlt hetekben a kórházban kaptam fájdalomcsillapító gyanánt."


Azt, hogy Peetát életben látja, miután attól tartott, a fiú meghalt, igazi drog Katniss számára.

9. "Festő vagy. És pék. Szeretsz nyitott ablaknál aludni. Cukor nélkül iszod a teát. És mindig dupla csomót kötsz a cipőfűződre."


Katniss emlékezteti Peetát, ki is ő, amikor a fiú az eltérítése után lábadozik. Ez a legempatikusabb dolog, amit tehet. Peeta ekkor jön rá, hogy Katniss sokkal jobban odafigyelt rá korábban, mint gondolta.

10. "Maradj velem!"


Peeta úgy véli, időzített bombaként ketyeg a 451-es Osztagban, és nem érdemli meg a többiek belé vetett bizalmát. Katniss győzi meg arról, hogy ez ostobaság.

11. "Szeretsz engem. Igaz vagy nem igaz?"


Igaz.

Forrás: Bustle

2 megjegyzés: