2016. január 11., hétfő

Első részletek A Kiválasztott 2. rész DVD-jével kapcsolatban

Akárcsak az első januári hópelyhek, elkezdtek szállingózni A Kiválasztott 2. rész DVD-jével kapcsolatos első információk is. [De rámtört a költőiség :)] Ezek természetesen nem hazaiak, sőt még nem is teljesen hivatalosak, leginkább a külföldi terjesztőknél megjelent leírások alapján történő spekulációk, következtetések. De azért izgalmasak :)


  • Az egyik ilyen infó, hogy az USÁ-ban és Kanadában a film megjelenik egy teljesen vadonatúj Ultra HD Blu-Ray formátumban, amelyen a film az úgynevezett 4K-s felbontásban is látható lesz. Ez a jelenleg elérhető legjobb felbontás, ami az elterjedtebb 1920×1080-as Full HD felbontásnál 4-szer jobb felbontást biztosít. Amúgy A Kiválasztott 1. részének két Snow elnökös Teasere ebben a felbontásban jelent meg a YT-on (Together As One - Unity) Ezt a változatot jelenleg az Amazon kanadai weblapjának egyik oldaláról lehet előrendelni, és itt megjelenési dátum egyelőre még nincs. Ezen formátum lejátszásához azonban 4K-s TV-re és speciális 4K Blu-Ray lejátszóra is szükség van, ami nem tudom mennyire elterjedt, én azért egyelőre nem számítanék arra hogy ez a formátum nálunk is tarolni fog, de a hozzáértőbbek, majd megkommentelik, ha nincs igazam :)
  • Egy másik hír már korábban megjelent, és igazából nem is hír, azért sem tettem ki miatta bejegyzést: de egy weboldal tanúbizonysága szerint a DVD-n hallható lesz Nina Jacobson és Francis Lawrence filmmel kapcsolatos audiokommentárja. Ez eddig is így volt, erre értem, hogy ez nem igazán hír, de azért örülünk neki. Én még úgysem hallhattam meg egyiket sem, de most, hogy lassan nem lesz miről írnom/fordítanom, lehet időm is lesz rá :P ;)
  • UPDATE: Kiderült az is, hogy a film készítéséről szóló dokumentumfilm címe Többé Nem Vagyunk Gyalogok: Az Éhezők Viadala - A Kiválasztott, 2. rész készítéséről. Emlékeztetőül a korábbi részek készítéséről szóló dokumentumfilmek címei a következőek voltak: Az Éhezők Viadaláé Az Egész Világ Erre Figyel, a Futótűzé Túlélni a Viadalt, a Kiválasztott 1. részéé pedig A Fecsegőposzáta él.
  • A képi élményértékek kedvelői pedig kattintsanak a folytatásra, ahol az exkluzív 4 lemezes, fémdobozos gyűjtőverzió borítóját nézhetik meg a lemezekkel együtt, amelyhez tartozik egy hologramos (?) jellegű IMAX poszteres mágneskártya is. Elég klassz kis cucc ez így, ráadásul ez a brit Amazon oldalán jelent meg, onnan még lehet is rendelni ide is, de azért aki így tesz, mindenképp csekkolja előtte a szállítási költséget. Megjelenési dátum ehhez sincs.


És a hiper-szuper hologramos IMAX kártya:


Forrás: QuarterQuellOrg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése