2016. január 2., szombat

5 Éhezők Viadalával kapcsolatos dolog, amit még várhatunk 2016-ban

Felélénkültek kinti oldalszerkesztő társaim itt az ünnepek végére, alig győzöm feldolgozni a frisseiket. Mindenesetre megnyugtató, hogy nem csak mi vagyunk itt a világ egy apró szegletében, akik szeretnénk még kicsit maradni a sorozat világában, a kintiek is igyekeznek kiélvezni minden hátralévő pillanatot. A QuarterQuellOrg szerkesztői is összegyűjtötték, hogy mire számíthatunk még idén, és bár teljesen új nem lesz, mert egy hasonló jellegű bejegyzést tegnap már olvashattatok tőlem, azért ez kicsit másabb jellegű és egy-egy témát tekintve bővebb is.

1. ÉHEZŐK VIADALA KIÁLLÍTÁS SAN FRANCISCO-BAN


Miután fél éven keresztül látható volt New Yorkban Az Éhezők Viadala Vándorkiállítás január 3-án ott bezárja kapuit, majd február 13-ától látható újra, ezúttal a San Francisco-i Szépművészeti Palotában. Helyi rajongótársaink már megválthatják jegyeiket elővételben, május 30-i záró dátummal. Ezek után számíthatunk arra, hogy az év második felében 5 vagy 6 hónapon át egy újabb helyszínen lesz majd látható a Kiállítás, már csak az a kérdés, hogy ez egy újabb amerikai nagyváros lesz-e vagy esetleg a kiállítás átjön az Atlanti-óceán túloldalára. A 3. helyszín bejelentése is hónapokon belül várható.

2. A KIVÁLASZTOTT, 2. RÉSZ - DVD, BLU-RAY MEGJELENÉS


Már több tízszer láthattuk moziban, hamarosan itt az ideje, hogy otthon is bármikor megnézhessük a sorozat utolsó filmjét. A Kiválasztott 2. részének letölthető digitális változata megjelenését az USÁ-ban - a tavalyi gyakorlatnak megfelelően - február közepére, a DVD, Blu-Ray változatokat pedig március elejére várják. Ahogy én tegnap is írtam, nálunk remélhetően - szintén a korábbi évek tapasztalata alapján - március végén mi magunk is kezünkbe vehetjük saját példányainkat. Bizonyos helyeken állítólag a film 3D-s verziója is látható lesz majd Blu-Ray-en. Amint a hazai specifikációkról előkerül valami, azonnal hozom. Ahogyan minden más infót is.

3. AZ ÉHEZŐK VIADALA SZÍNPADI VÁLTOZATA JÚNIUSBAN LONDONBAN


Az Éhezők Viadala Robin De Levita által készített színpadi változata a Wembley stadion egy újonnan épülő szárnyában lesz látható Londonban júniustól. Gyakorlatilag eddig ez minden, amit tudunk a dologról, kivéve persze, hogy egy modern forgó nézőtér veszi majd körül a színpadot. Minden bizonnyal azonban hamarosan kiderül majd, kik alakíthatják a sorozat ikonikus szereplőit, és hogy Robert De Levita a teljes sorozatot színpadra állítja-e vagy csak a trilógia első kötetét láthatják az érdeklődő nézők.
[Ezt is írtam már korábban, hogy engem ez a téma nagyon érdekel, biztosan írok majd róla, amint kiderül több, és mivel van brit forrásom, minden bizonnyal ki fog.]

4. ÉHEZŐK VIADALA NAGYSZABÁSÚ BLU-RAY/DVD GYŰJTŐDOBOZ

A kép csak rajongói - Forrás: Covershut.com

Mert mindannyian tudjuk, hogy tavasszal ezzel még nem fognak előhozakodni... Ahogyan az a nagyszabású sorozatoknál lenni szokott, a stúdió minden bizonnyal előáll majd egy végső gyűjtődobozzal egy későbbi időpontban - úgy gondoljuk, legkorábban novemberben, amelyben mind a négy film megtalálható lesz majd, remélhetőleg valami vadiúj tartalommal (bakiparádé esetleg??) és néhány remek gyűjthető relikviával. 
Francis Lawrence ugyan legutóbbi interjúiban azt nyilatkozta, hogy egyelőre még nem kérték fel, hogy bármivel is előálljon a végső DVD kiadásához, de meglebegtette egy 4 órás, egyben bemutatott Kiválasztott film bemutatásának lehetőségét.
És függetlenül attól, hogy tetszik-e ez nekünk vagy, azért csak meg kell említeni...
[Na, ez valahogy kimaradt eddig, de igen, nem lennék meglepve én se valami minimális újdonságot tartalmazó dologról egy-egy újabb bőr lehúzásaként. Ennek ellenére ezt is követem majd és tájékoztatok róla, ha kiderül valami.]

5. MEGNYÍLIK AZ ELSŐ ÉHEZŐK VIADALA KALANDPARK DUBAI-BAN


Készen állsz egy szórakoztató utazásra Panembe? Igen, a Lionsgate első kalandparkjai idén októberben nyílik a Dubai Mozis Szabadidőparkban. Erről egyelőre szintén nem tudunk sokkal többet, 1 hónap alatt viszont sok minden változhat.
[Nekem erről van félretéve valami anyagom, más kérdés, abban vajon van-e több konkrétum.]

Forrás: QaurterQuellOrg

3 megjegyzés:

  1. Nagyon örülnék,ha ez a kiállítás az országunkhoz közel kerülne, nem hiszem, hogy hozzánk eljön de azért reménykedem, hogy Bécsben lesz! :) annak is örülnék, ha színpadi változatban és megnézhetnénk az Éhezők Viadalát! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is pont azon filóztam, meddig mennék el érte és én is Bécsig jutottam. Viszont szinte 1000%, hogy ha át is jön a kiállítás, nem Bécsbe jön. Erre a célra Berlin, Párizs és London is sokkal-sokkal esélyesebb. Illetve még Los Angeles, ugye az USÁ-ban. Nekem ez a négy tippem lenne most, amelyek közül egyik sem lepne meg nagyon.

      Törlés
    2. Hát igen, viszont Berlinig meg Párizsig nem fogok tudni elmenni. :/

      Törlés