2016. január 14., csütörtök

4. Oscar jelölését kapta Jennifer Lawrence a Joy-ban való alakításáért!

Golden Globe győzelme után nem volt kétséges, hogy Jennifer Lawrence nagy esélyekkel indulhat a legjobb színésznő Oscar-díjáért az idén is, és erről meg is bizonyosodhattunk, hogy valóban így van, amikor ma bejelentették az Oscar-jelöléseket.

Jennifer Lawrence a Legjobb Színésznő Kategóriában kapta meg a jelölést, ezzel negyedik alkalommal került a jelöltek közé. Korábban 2010-ben jelölték a Hallgatás Törvénye, majd 2012-ben a Napos Oldalban való szerepléséért, ezt díjra is váltotta, majd 2013-ban újra a jelöltek között volt, akkor a Legjobb Női Mellékszereplő kategóriában jelölték az Amerikai Botrányban való alakításáért.


A Legjobb Színésznő Kategória további jelöltjei:
  • Cate Blanchett a Carol című filmben való alakításáért (a romantikus dráma nálunk 2016. február 11-től látható a mozikban)
  • Brie Larsson A szoba című filmben való szerepléséért (a film nálunk január 28-tól látható)
  • Charlotte Rampling a 45 év című filmben való szerepléséért (ez a film elviekben tavaly ment a mozikban)
  • Saoirse Ronan a Brooklyn című filmben való alakításáért (ezt a filmet 2016. február 4-től láthatják az érdeklődők)
Jennifer Lawrence az alábbi közleményt adta ki röviddel a jelölés bejelentése után:

"Nagyon hálás vagyok és nagyon megérint ez a jelölés. Hihetetlen megtiszteltetésnek érzem, hogy ezen csodálatos színésznők között ismernek el ebben a kategóriában. A Joy egy igazán inspiráló történet egy hétköznapi nőről, aki különleges dolgokat tesz. Ami engem illet, számomra a David O. Russellel való munka nem szűkölködött különlegességekben, ezért vele és hihetetlen szereplőtársaimmal osztozom ebben a jelölésben. Nem is lehetnék büszkébb, amiért szerepelhettem ebben a filmben és köszönettel tartozom a producereknek és a Fox-nak kitartó támogatásukért."

Az idei, 88. Oscar gála 2016. február 28-án kerül megrendezésre.

1 megjegyzés:

  1. Büszkék lehetünk Jenniferre! :) Nagyon tehetséges színésznő, és ilyen fiatalon a 4. jelölése! :D nagyon szurkolok érte. ;)

    VálaszTörlés