2016. január 27., szerda

Törölt jelenet még Az Éhezők Viadalából

A héten híre kelt, hogy a 4 filmes DVD és Blu-Ray gyűjtődobozok extra lemezein láthatunk (vagyis ez sajnos úgy tűnik, hogy a gyűjtődobozokhoz extrák csak az USÁ-ban lesznek elérhetőek) 12 törölt jelenetet még Az Éhezők Viadalából, amelyeket korábban nem nézhettünk meg, mert Gary Ross rendező nem akarta feltenni az első DVD extrái közé azokat. 

Így nyilatkozott közvetlenül az első film megjelenése idején.
"Konkrétan a törölt jelenetekkel kapcsolatban szeretném megkérdezni. Sok anyag veszett el?
Nem sok olyan jelenet volt, amelyet leforgattunk, és ki kellett vágni. Volt pár dolog a könyvben, amit szerettem volna belerakni a filmbe, de nem tudtam, mint például az Avoxos háttértörténetet, meg ilyenek. De nem sok kivágott jelenet volt, de nem igazán hiszek ebben a "Rendezői Vágás" dologban, mert ez [végül] egy rendezői vágás, hiszen ez a dolgom [hogy eldöntsem, mi kerül bele, és mit vágunk ki] Nincs másik olyan verziója a filmnek, amit meg akartam csinálni, hanem ez a verzió az, amit tényleg el akartam készíteni. Nyilván lesz sokféle kiegészítő anyag a DVD-n, de nem hiszem, hogy fel fogom tenni a törtölt jeleneteket."

Bár én anno nem futottam bele, de valószínű, a Futótűz forgatókönyvéhez hasonlóan (amelynek be nem mutatott jeleneteit EBBEN a bejegyzésben gyűjtöttem össze), Az Éhezők Viadala forgatókönyve is megjelent, mert a kintiek már fel is elevenítettek egy lehetséges jelenetet a 12 közül.



BELSŐ FELVÉTEL. TETŐTÉRI LAKRÉSZ. ÉJSZAKA

Katniss az ebédlővel szomszédos nappali helyiségben ül. A helyiségben süppedős fotelek és alacsony kőasztal található. Krómozott almafák láthatóak díszítésként. Katniss megfordul, hogy lássa a kanapénál álldogáló Peetát.

Katniss: Helló!
Peeta: Miért segítettél [a Kiképzőközpontban]?

Csönd.

Peeta: Nem kellett volna. Miért tetted?
Katniss: Bajban voltál.
Peeta: És, nem ez a cél?
Katniss: Te is segítettél nekem egyszer. Most már egálban vagyunk.

A mondat a levegőben lóg egy pillanatig. Katniss feláll, megfordul és elindul kifelé az ajtón, amikor Peeta utána szól.

Peeta: Nem gondoltam volna, hogy emlékszel rá.

Katniss visszafordul.

Katniss: De emlékszem.

UGYANEKKOR A FOLYOSÓN...

Haymitch a a falnak támaszkodva áll és (ki)hallgatja a két Kiválasztottat.
Forrás: Freedvictors Tumblr

3 megjegyzés:

  1. Csak nekem nem ugrik be, hogy melyik résznél volt ez(rég olvastam a könyvet)? Mármint miben segített Katniss?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor a kiképzésen kiröhögik Catoék és Katniss odamegy hozzá és azt mondja, dobja el azt a 25 kilós labdát. A filmben volt ilyen jelenet, szerintem arra utalnak itt fenn.

      Törlés
    2. Én is erre a jelenetre gondoltam :)

      Törlés