2015. december 12., szombat

Szolg. közl.

Már csak a felmerülő kérdések elkerülése érdekében... Legalábbis nekem jobb szokott lenni, ha tudom, mire számíthatok egy oldalon, ahova napi szinten/gyakran járok.

Az van, hogy lecsengett az utolsó film körüli felhajtás. :( Nem jelennek már meg napi szintű újdonságok, frissek, hírek, cikkek. Persze van még nekem eltéve bőven, szerintem még februárra is jut belőlük. Több nagy interjú Jennel, Josh-sal, Liam-mel (ezek már nem szigorúan a Kiválasztott 2. részről szólnak), a film készítőivel a filmről - még mindig, vannak félretéve érdekességek és persze - bármennyire nem látszik ez napi szinten, de - fordítom a fanficet, mert nincs annál rosszabb, mint hogy valahol megszakadjon egy történet, netalán elhúzódjon. (Jártam már így, nekem rosszul esett.) Persze próbálom megtalálni az egyensúlyt, de még mindig rengeteget töltök a gép előtt az oldallal foglalkozva. A fentebb említett cikkek jönnek majd folyamatosan, de lehet az elmúlt két és fél hónapban megszokottnál kicsit kényelmesebb ütemben érkeznek (nem az én kényelmem miatt, hanem mert iszonyú hosszú némelyik, de úgy látom, érdemes lefordítani, megosztani ezeket és a fic fejezetei is brutálisak, nagyságrendileg 4-6 óra egy-egy rész fordítása, ha nem több).
Na, amire viszont úgy érzem, nem lehet számítani - egyelőre legalábbis nagyon nem érzek magamban arra eltökéltséget, hogy ezzel töltsem az időmet - az az Innen-onnan rovat, a szereplők egyéb projektjei. Nem mondom, hogy soha, de most (még) biztos nem. 
Szóval igen: tudok róla, hogy jelennek meg Jen új filmjének a Joynak anyagai, hogy Jen-t ismét Golden Globe díjra jelölték, hogy megjelent a következő X-Men film előzetese is, de ezekre a közeljövőben ne számítsatok az oldalon. Én próbálnék amennyire lehet, Az Éhezők Viadalánál maradni, bár a főszereplők interjúit teljes terjedelmében (más projektekkel együtt) fordítom.

És hogy ne csak OFFoljak, mindjárt jön egy kép Annie-ről és Odair Juniorról, és a nap során egy cikkből még arra a kérdésre is választ kaphattok, miért kellett vajon a sorozat végén Primnek meghalnia...

8 megjegyzés:

  1. Hajrá, Ancsi, rám továbbra is számíthatsz, mint lelkes olvasó. :)

    VálaszTörlés
  2. Hát kár, hogy a színészekről nem olvashatunk majd itt, de természetesen megértem és hálás vagyok amiért továbbra is időt szakítasz az oldalra. Én még midig napi szinten felnézek az oldalra és hihetetlen, hogy még a film után is van mit megosztanod az oldalon (rengeteg olyan oldallal találkoztam ahol még a promo időszakban sem volt kitéve semmi) Bármit szívesen elolvasok ami a filmmel/könyvel/szereplőkkel/színészekkel kapcsolatos.
    Amúgy te honnan szerzed az információkat? Itt arra gondolok, hogy pl én nem is tudtam, hogy Jenről ennyi minden megjelenik, pedig nagyon is érdekel. És mivel az oldalon erről nem lesz semmi ezért szeretném akkor magam utánaézni, de nem tudom, hogy hol.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én kinti (brit, amerikai, de vagy egy argentin vagy brazil? - nem is tudom - forrásom is) Éhezők Viadala rajongói oldalakról tájékozódom.
      Azért nekik könnyebb, mert egy cikket kitenni, csak egy copy-paste, hiszen az anyagok kb. 90-95%-a angolul van. Nekem viszont mindezt fordítanom kell.
      És bármennyire is szeretem az oldalt, még mindig szinte minden szabadidőmet itt töltöm előtte és most már nyomaszt. :)

      A hozzászólásod alapján, gondolkodom azon, hogy itt a decemberi időszakban készítsek egy forráslistát, ahonnan az egyes színészekkel kapcsolatban tájékozódhattok. De mondjuk a színészek filmjei kapcsán ajánlókat biztos teszek ki a mozis megjelenés kapcsán és ha egyszer az anyagaim és a 23 részes fic végére érek (most én a 10. részt fordítom, szóval bőven van még...) akkor valószínű vissza is tér a rovat, de addig tényleg nem bírok többet. :)

      Törlés
    2. Huu az a forráslista nagyon jó lenne(persze ha majd lesz időd).
      Köszönöm, hogy válaszoltál és sok sikert a folytatáshoz :)

      Törlés
  3. Ancsi, köszönöm azt a sok infót amiket feltöltesz! Én csak pár hete olvasom az oldalt és nagyon jó! :D Le a kalappal, hogy ilyen sok dolgot fel tudsz rakni és szerintem normális, hogy elfáradsz tőle! :) Én még azzal is megelégednék és örülnék, ha csak heti egyszer töltenél fel dolgokat! Ahhoz képest te minden nap friss dolgokat raksz fel és még cikkeket, szöveget is fordítasz! Én nem nagyon szoktam hozzászólni a dolgokhoz, de szerinte mások nevében is mondhatom, hogy amíg te dolgozol az oldalon lesznek akik olvasni fogják!!! Sok sikert és kérlek amíg lehet ne add fel! :) -Lea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néztem, hogy 2011-ben alapítottad az oldalt! Még mindíg annyira jó, hogy ilyen kitartó vagy! :D -Lea

      Törlés
    2. Igyekszem, valóban. De csak addig viszem majd az oldalt, amíg fel tudom tölteni értelmes tartalommal. Ez pedig elég instabil. A fic kitart tavaszig, amíg megjelenik a DVD is. Aztán meglátjuk, hogyan tovább.

      Törlés