2015. december 1., kedd

Francis Lawrence Jennifer sírós jelenetéről és a Philip Seymour Hoffman előtti tisztelgésről

Ezúttal a Hitfix cikkét olvashatjátok.


Jennifer Lawrence nem egyszerűen nemzedékének egyik legtehetségesebb színésznője, de ezeréves messiás is, így nem meglepő, hogy mindössze egyetlen felvétel elég volt ahhoz, hogy a színésznő felvegye Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 2. rész végén található egyik legérzelmesebb jelenetet.

- Sokat beszélgettünk, felkészültünk rá, mégsem tudtuk biztosan, hogyan alakul majd. - mondta a film rendezője, Francis Lawrence nemrégiben a film berlini sajtónapján. - Megpróbáltunk nem erőltetni semmit. És belevetette magát. Megpróbáltunk mindent előre beállítani, a kamerák elhelyezését, ő pedig nekiment a jelenetnek és mindössze erre volt szükségünk. És nem kellett még egyszer keresztülmennie ezen az egészen.

A Kiválasztott befejező része meglepően megható film, sőt a film végén található másik nagyon fontos jelenetben Woody Harrelson a lázadók vezetőjének, Plutarch-nak a levelét olvassa fel, akit eredetileg a forgatás ideje alatt elhunyt Philip Seymour Hoffman alakított. Talán a tudat, hogy a karaktert alakító színész már nincs az élők között, ez a jelenet akaratlanul is egyfajta tisztelgést fejez ki a színész előtt, akinek még két jelenetének felvétele hátra volt, amikor tavaly februárjában váratlanul elhunyt. A jelenetet ezért eredetileg egy kicsit közvetlenebb tiszteletadással vették fel.


- Igazából a levelet még kiegészítette egy párbeszéd - mondta Lawrence, aki visszautasította, hogy Hoffmant digitálisan keltse életre a hátralévő jelenetek számára. - Azt akartuk, hogy egyfajta tisztelgés érzését keltse a jelenet. Ezért kiegészítettük egy beszélgetéssel, amely Plutarch iránti tiszteletet sugárzott volna, de végül amikor meghallgattuk, éreztük, hogy inkább Phil-nek szól az. Aztán végül ki is vettük, mert kicsit megváltoztatta a jelenet jelentését. De igen, az érzés ott van. És szerintem ez részben azért is van így, mert Jen és Woody is tudták, hogy ez Phil előtti tisztelgés, és ez némileg sugárzik a jelenetből.

A következő videóban ezeken kívül Francis Lawrence beszél még arról, hogy bár Suzanne Collins ifjúsági regényt írt, nem titkolta el a fiatalok elől a háború nehézségeit, következményeit, hanem elég konkrétan megfogalmazott minden háborúval kapcsolatos problémát.
A rendező kedvenc jelenete az általa rendezett három film közül a Kiválasztott 2. rész végén látható szavazós jelenet, ennek oka, hogy ez egy nagyon fontos jelenet a sorozat szempontjából, nagyon fontos az ott összegyűlt karakterek történetet szempontjából is. Így aztán leforgatni is nagyon hálás feladat volt, mert tudta, hogy működni fog a vásznon.


Forrás: Hitfix

1 megjegyzés:

  1. Ö,köszi,hogy figyelmeztettél.Jó cikk volt,szeretem amikor a rendező meg is mondja,hogy ez és ez miért nem került bele. reménykedem,hogy viszontláthatjuk márciusban a dvd-n :))

    VálaszTörlés