2015. december 6., vasárnap

Elden Henson interjú részletek

Ahhoz képest, hogy a Sztár Oszatgról semmit nem tudunk, Elden Henson iránt váratlanul nagy a kereslet. Ezt az interjút két különbözőből szedtem össze, és bár ezek hosszabbak lennének, azért azt, hogy Henson hogyan közelítette meg Pollux háttértörténetét és hogy milyen volt olyan karaktert alakítani, amelynek nincs szövege, már többször olvashattunk.

Milyen volt megtanulni a jelnyelvet? Feltételezem, valódi jelnyelvet használtatok.
Az a helyzet, hogy nem volt túl sok időnk, legalábbis onnantól kezdve, amint megtudtam, hogy megkaptam a munkát, addig, amíg el is kezdtünk dolgozni. Szerencsére az egyik személyi asszisztens tanult jelnyelvet, szóval ő nagy segítség volt abból a szempontból, hogy amit csinálunk, az hiteles is legyen.


Mi az, amire mindig is emlékezni fogsz ezen filmek forgatásáról? Gondolok itt valami nagyon különleges, vicces jelenetre.
Hogy milyen segítőkész volt körülöttem mindenki, amikor megtudták, hogy feleségemmel babát várunk. Bár távol voltam feleségemtől, mégis tudtam osztozni az élményben.



Rengeteg karakter/színész van ebben a filmben és sejtem, hogy nehéz lehet mindenkinek biztosítani egy különleges, saját pillanatot, Pollux azonban az események középpontjában áll és véleményem szerint ennek a filmnek a legizgalmasabb jelenetsora a csatornában játszódó jelenetsor. Milyen volt leforgatni azt a jelenetsort? Remélem, olyan, ahogy gondolom: élvezetes, nem?
(nevet) Az, bár az elég nagy kihívás volt, különösen Liamnek, mert ő elég magas. Ezekben a csatornákban nem lehetett rendesen felegyenesedni, és mindenütt állt a víz, szóval csak arra emlékszem, hogy hetekig vizesek voltunk. Én nagyon izgatott voltam ezen jelenetsor miatt, mert amikor forgatunk, Francis néha olyan zenéket hallgat, amikben nincs szöveg. Szóval forgattuk azt a jelenetet, amikor rohanunk végig a csatornában, és Francis egyszer odahívott maga mellé, hogy megmutasson egy felvételt és közben ment ez a zene, nekem meg az járt az eszemben, hogy "Istenem, ez a jelenetsor fantasztikus lesz!" Aztán pedig, amikor láttam a végeredményt, az teljesen lenyűgözött. Még úgy is, hogy én is szerepeltem benne. A mutánsok nagyszerűek lettek, mert a forgatás napján egy seregnyi, zöld pöttyökkel felszerelt kaszkadőr segítette a munkánkat. Ez amúgy vicces volt, de úgy kellett tennünk, mint aki halálra van rémülve, de alapvetően jó buli volt.


Voltak hanghatások is a forgatás alatt vagy csak a kezeslábasokban ugráló emberkék rohangáltak körülöttetek?
Az a vicces, hogy ezekben a csatornákban a hangok eleve felerősödtek, mert ezeknek olyan a felépítésük. A víz eleve biztosít egy alapzajt, amikor benne mászkálunk, szóval eléggé bele tudtuk élni magunkat a helyzetbe. Én pedig a való életben is elég klausztrofóbiás vagyok, szóval alig vártam, hogy kikerüljünk a csatornákból. Az nem csupán színészkedés volt.

Nem tudom, olvastad-e a könyveket, de ez volt az egyik olyan jelenetsora a sorozatnak, amit már jó előre nagyon vártam. Ez egy nagyon fontos jelenet a karaktered számára, de nem lehet könnyű mindent beletenni a filmbe, amikor ilyen sok jó karakter szerepel benne.
Ezért ismét Francisnek tartozom elismeréssel. Ő nagyon odafigyel a részletekre, és emlékszem, amikor egyik alkalommal félrehúzott West [Catham - Castor] és engem, és arról kezdtünk beszélni, hogy hogyan lehetne elérni, hogy ezek a jelenetek elérjenek az emberekhez, hisz itt Castor meghal és ez Pollux számára borzalmas dolog. Francis nagyon sok minden árnyalására képes, hogy a végeredmény a lehető legjobb legyen.
Forrás: AMFM, Bloody Disgusting

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése