2015. december 5., szombat

Légy Interaktív! :) - Hogyan bukkantál rá a sorozatra és miért kedvelted meg?

A címben is szereplő stratégiával szeretném kicsit bevonni az oldal szerkesztésébe mindazokat, akik itt maradnak az utolsó film után és szívesen részt vesznek ilyesmiben. Mielőtt bárki megijedne, semmi különöset nem kell tennetek, csak megosztani saját élményeiteket, gondolataitokat bizonyos kérdések kapcsán. Lesz olyan, amikor kommentben válaszolhattok, mint most is, de olyan is, amikor egy általam feltett kérdésre e-mailben lehet válaszolni és az érkezett válaszok alapján állítok össze bejegyzést vagy bejegyzéseket, függően a küldött válaszok számától. De erről egyelőre nem árulnék el további részleteket. :)

Mielőtt még rátérnék a mai igazi témánkra, arra is megkérlek Titeket, ha lenne olyan közösen megvitatható kérdés, vagy bármi olyasmi a sorozattal kapcsolatban, amiről meghallgatnátok rajongótársaitok véleményét vagy amiről szívesen beszélgetnétek, akkor most itt kommentben, de lehet e-mailben is a szokásos hungergames111@freemail.hu címre írhattok Ti is interaktív kérdés javaslatokat. Nekem egyelőre négy ilyen kérdésem van, így havonta osztanám meg ezeket, tavasz beköszöntéig, de ha vannak még érdekes, izgalmas kérdésötleteitek, sűríthetjük is. :)

De akkor válaszolok én is a saját kérdésemre, amit feltettetek páran mostanában, - amúgy korábban szerintem írtam róla - de hátha van még, aki nem unja olvasta.

Én az Éhezők Viadala előtt hardcore Alkonyat rajongó voltam. (Nem tesz megjegyzést, én akkor is szerettem!) A sorozat vége felé annak egyik mellékszereplője egyik Halloweenkor Katniss Everdeen-nek öltözött. Látván a képet, utánanéztem a történetnek és miközben megdöbbentett, el is gondolkodtatott annak alapötlete, miszerint egy olyan valóságshow-ról olvashatunk benne, amelynek nem hogy egyetlen győztese, hanem egyetlen túlélője van. Kíváncsi lettem a világra, ahol "hagyják" hogy gyerekek gyilkolják egymást egy TV műsor kedvéért. Elsőre mélyen megrendített, elgondolkodtatott, magába szippantott az egész. Együtt éreztem Katniss-szel, aki bár tudtam vele együtt, hogy a végsőkig küzdeni fog, nem sok esélye volt, valljuk be.
Imádtam az első kötetet. Gale-be már a második oldalon "szerelmes" voltam, de szerettem Cinna bajtársias segítségét, amely barátsággá érett, megkedveltem Haymitch-et, amikor végre elkezdett normálisan megküzdeni értük, segíteni Katnissnek és Peetának. Elbűvölt a látszatszerelem, amely megmentette Katniss és Peeta életét. Megmaradt a lelkemben, az ártatlan mégis élelmes Ruta, aki a fákon szökdelve marad életben egészen sokáig és Thresh, aki megkegyelmez Katnissnek egy ilyen feszített helyzetben is. Nem tudtam letenni a könyvet, mert akárhányszor elhatároztam, hogy "csak a fejezet végégig" olvasom, épp ott történt valami, ami miatt folytatnom kellett, csak pár oldallal, hogy kiderüljön az izgalmas folytatás, de akkor már csak elolvastam "a következő fejezet végéig", ahol... Gondolom, nem csak én jártam így.

Tudtam, hogy van folytatása a történetnek, de konkrétan nem érdekelt. Kizártnak tartottam, hogy akár csak fel is vegye a versenyt az első könyvvel, nem hogy túlszárnyalja. Közel háromnegyed évig bírtam tartani ezt az álláspontomat, mert közben csak-csak elkezdtem érdeklődni a készülő film és annak főszereplői után, majd egyszer csak "valahogy" megrendelődött a Futótűz is. :) Ami - ha lehet - még jobban elbűvölt, mint az Éhezők Viadala, mert a fejezetek végén a korábbiaknál is váratlanabb és sokkal nagyobb fordulatok vártak.

Szóval valahogy így kezdődött és örülök, hogy kezembe akadtak ezek a könyvek. Nem bánom, hogy az elmúlt négy évben az életemnek részét képezte a sorozat, én szívesen léptem át a saját világomból kikapcsolódásként ebbe. :)

Meséljetek Ti is, írjátok ki magatokból, hogy bukkantatok rá a sorozatra, mi vonzott benne Titeket, miért maradtatok/álltatok ki mellette. Szabad a vásár.
Ui.: A kérdésötleteket nem fogom kitenni, ha jönnek, de elteszem magamnak, nyugi és az izgalmasabbak elő fognak kerülni, ha lesznek.

25 megjegyzés:

  1. Én máig nagy rádióhallgató vagyok, és talán két éve ment a Petőfiben egy ilyen rövid beszélgetés a Futótűzról, meg az egész alapkoncepciójáról plussz ugye megemlítették, hogy könyvadaptáció, és annyit felkeltette az érdeklődésemet, hogy azonnal rohantam a könyvtárba, és mivel mind a három kötet benn volt, nem volt szívem csak az egyiket elvinni, hisz olyan szép szám a három :D másnap reggelre már el is olvastam az elsőt, és ezzel a tempóval elég hamar "kivégeztem" a könyveket. Igen, én is azonnal "szerelmes" lettem Gale-be, és az egész trilógiába. Az Éhezők Viadala volt az első könyvsorozatom ebben a kategóriában, és nem talált legyőzőre, így méltóan trónol már egy jó ideje könyvespolcom kiemelt VIP helyén.

    VálaszTörlés
  2. Nos. Én a semmiből bukkantam az Éhezők Viadalár. Filmet kerestem egyik este és megtaláltam Az Éhezők Viadalát. Fogalmam sem volt róla, hogy milyen vagy, hogy miről szól. Egyszerűen csak elkezdtem nézni és már az eleje megfogott. Miután megismertem a főbb karaktereket azonnal imádni kezdtem őket (és azóta is). Katniss túlélési ösztöne, gyakorlatiassága, komolysága és bátorsága magával ragadott. Maga a világ amiben játszódik nagyszerűen tükrözik valóságunkat. A film után csak erről beszéltem itthon (az itthoniak megőrültek már tőlem).
    Mikor megtudtam, hogy könyvadaptációról van szó (szinte) azonnal megrendeltem. Félve rendeltem mert előtte egy könyvet sem olvastam ki. Akkor még nem szerettem olvasni. Semmit. Az Éhezők Viadala szerettette meg velem az olvasását.
    A könyv remekül építi fel az egész történetet és fantasztikusan ábrázolja a karaktereket. Nagyon érdekes volt akkor számomra, hogy Katniss szemszögéből íródott mert ilyen könyvvel még akkor nem találkoztam. Katniss még szerethetőbb lett számomra (Hova máánn szerethetőőbb??) :)
    Amikor megtudtam, hogy könyvadaptáció a film akkor azon járt az agyam, hogy hogyan írnak le ilyet könyvbe? Csak egy válasz van: HIHETETLENÜL!!!
    Később jött a többi könyv és a szívem szakadt meg, hogy végére értem az azóta is kedvenc trilógiámnak.
    Kb. a Futótűz megjelenése előtti nyáron találtam rá erre az oldalra és azóta mindig napi programom ide felnézni. Köszönöm az összes munkád Ancsi. Fantasztikus vagy :)
    Uhh. Kicsit -végehangulatú- lett az írásom. :(

    VálaszTörlés
  3. Nos én valójában egy másik filmet akartam megnézni a Youtube-on, de láttamhogy fel van rakva az alábbi címmel '' Éhezők viadala tök jó film tiniknek'' gondoltam megnézem. Sajna a film elején elaludtam, igy nem nagyon értettem a lényegét. Aztán megnéztem a Futótüzet, ami nekem is sokkal jobban tetszett. Így alig vártam, hogy kijöjjön a következő resz. Addig meg elolvastam a könyveket.

    VálaszTörlés
  4. Már vártam, hogy elmesélhessük a mi élményünket is! :)
    Szóval az enyém az első film megjelenésénél kezdődött. A nővérem nagyon izgatott volt a film miatt, de nekem fogalmam se volt, hogy mi is az az Éhezők Viadala. Megmutatta az előzetest és egyből beleszerettem. Így hát meg is néztük a filmet, ami lenyűgözött és alig vártam, hogy újra láthassam. Ez után kicsit utána kerestem a történetnek és arra bukkantam, hogy ez a film egy könyv alapján készült, aminek van további két része. Szülinapomra meg is kaptam a Futótűzet és a Kiválasztottat. Úgy gondoltam, hogy előbb elolvasom a folytatásokat, aztán az elsőt. Azt tudni kell rólam, hogy én egy könyvet kb 1 hét alatt fejezek be. A Futótűz annyira elvarázsolt, hogy 2 nap alatt elolvastam és egyből nekiálltam a harmadik résznek. Ez után már alig vártam, hogy láthassam a Futótűz filmes változatát, valamint elolvashassam az első részt. Ez a világ nagyon sokat jelent nekem. Tehetséges színészeket, remek könyveket, zenéket és a legfontosabb, remek barátok szereztem, akik nem néznek hülyének, ha ez a könyv/film nagyon megérint, mert tudják, hogy én mit érzek. Ez volt az első könyv trilógiám, amit elolvastam, és sokat köszönhetek az Éhezők Viadalának. :)

    VálaszTörlés
  5. Egyik barátnőm ajánlotta a könyvet. Nagyon nem volt kedvem elolvasni. De egyszer ment a Rtl-én az első rész és mindenki ez mondogatta a suliban. Ezért úgy döntöttem, hogy megnézem. Utána rögtön elkeztem a könyvet! Elképesztően magával ragadott a történet. Nem hittem el, hogy valaki hogy tud kitalálni ilyesmit. És én se hittem, hogy mi jöhet még a folytatásban. Amikor a Futótűzben kijelentették, hogy megegyszer rész kell vennie Katnissnek a viadalon nagyon kiakadtam. És ennek a résznek a végén
    nagyon meglepődtem, hogy a 13. ép és sérthetetlen. A kedvenc szereplőim Effie és Haymich. Annyira jó, hogy Francis kedvezett nekünk avval a bizonyos pillanattal!!!!!!! :)
    Bori

    VálaszTörlés
  6. Én nagyon ellene voltam a filmeknek hallani nem akartam róluk. Aztán amikor a Futótűz volt először a Tv-ben apukám rávett hogy nézzem meg. Onnantól nem volt megállás. Gyorsan megnéztem az első rész aztán a Kiválasztottat is. Rá egy héttel már mind a három könyvet kiolvastam. Instagram oldalon THG-s képeket szerkesztek és untalan megnézem újra és újra a filmeket. A Hunger games óta imádom a sci-fiket. Aztán már csak azon kaptam magam hogy full könnyes szemekkel ülök a moziban.

    VálaszTörlés
  7. Egy fórumon egy lány írta h olvassa és hogy jó. Én épphogy megszerettem az olvasást és befejeztem egy könyv sorozatot szóval nyitott voltam. Én imádom a törit szóval az alapsztori is tetszett. Katnisst meg egyből megszerettem. Végre egy olyan hősnő aki nem tökéletes, lehet utálni de ugyanakkor tisztelni, meg magamra is ismertem részben benne. Tetszett h ő nem akar világmegvalto harcba bonyolodni, hanem az események miatt lesz ő az, aki. A valóság show os párhuzam miatt nem nézek a könyvek elolvasása óta tv t, mert egyszerre ijesztő is hogy ez itt,a demokrácia korában ez megy. Rengeteget gondolkoztam a történet kapcsán és a trilógianak hála már jobban megértem azt ami most megy.

    VálaszTörlés
  8. Korábban nem nagyon néztem filmeket, maximum a Star Wars meg a Harry Potter új részeit fél évvel a megjelenés után. 2013-ban kezdtem komolyabban filmekkel foglalkozni, az Éhezők Viadaláról egyáltalán nem hallottam addig. Talán egy plakátot láttam az első film megjelenése előtt, de semmi több. Szokásommá vált, hogy az ismerőseimtől filmötleteket kérek, és azt hiszem pont a bátyám ajánlotta ezt (neki amúgy csak az első rész tetszett, a második már nem).
    Az első pillanattól kezdve beszippantott ez a világ és Katniss karaktere (kösz, Jennifer :) ), nagyon tetszett a film. Utána rekordidő alatt elolvastam a könyveket, a Futótüzet pedig már moziban izgultam végig.

    VálaszTörlés
  9. Sosem olvastam ezeket az "éppen most népszerű, megcsinálják a filmet, aztán elfelejtik" könyveket. (Megjegyezem, azóta sem. Nekem az Útvesző, Beavatott, Csontváros, Szürke 50 áranyalata mind kimaradt. Az Alkonyatból meg csak a filmet láttam véletlenül és az bőven elég volt. Nem teszek rá inkább megjegyzést, jobb a békesség...) Az akkori gimis osztálytársnőim viszont imádták az Éhezők viadalát és addig nyaggattak, amíg elkértem egyiküktől és elolvastam. Nagyon tetszett, viszont nem vonzott a második kötet, el is felejtettem. Aztán egy évvel később egyetemre kerültem és a csoporttársnőimmel beszélgettünk a kedvenc könyveinkről, az egyik barátnőm az Éhezők viadalát mondta. Eszembe jutott, hogy jé, tényleg az mennyire tetszett nekem akkor és felcsigázott a folytatása. Úgyhogy elolvastam a Futőtüzet és a Kiválasztottat is. Megfogott az egész világa, nagyon tetsztett a könyv hangulata és magába szippantott a forradalom is. Megnéztem az addig kijött két filmet, a Futőtűz rögtön a szivem csücske lett. Azóta is az a kedvenc részem, mind könyvben, mind filmen.
    Nálam így indult a szerelem, és az - oldalnak hála - azóta is tart.

    VálaszTörlés
  10. Én sajnos elég későn találtam rá az Éhezők Viadalára. Az úgy volt , hogy régebben egyáltalán nem néztem filmeket online csak ami épp a tévében volt. Egy ilyen random tévézésnél egyszer egy filmet néztem. Még soha nem láttam és az eleje elég érdekes volt. Kiráz a hideg , hogy te is szereted az Alkonyatot mert én is. Szóval a film amit megnéztem az az Alkonyat volt. Nagyon tetszett így rákerestem a neten és megnéztem a többi részét is. Onnantól kezdve megszállottja lettem a filmeknek és rengeteg filmeket néztem meg online. Az elején nem volt olyan nap , hogy minimum egy filmet nem néztem volna meg. Miközben egyfolytában néztem a filmeket sajnos kezdtek fogyni az újak én pedig a régieket nem szerettem a minőség és a régies történetek miatt. Így találtam rá az Éhezők Viadalára korábban láttam róla képeket de akkor mint írtam nem érdekeltek a filmek. Gondoltam egy próbát megér így megnéztem az első részét (ez pontosabban idén április végén volt). Hát egyszerűen elállt a szavam. Egyáltalán nem erre számítottam. Engem Katniss fogott meg. Egyszerűen megvolt minden ami egy hőshöz kell.(számomra nem azok a hősök akiknek szuper képességük van és egy mese világban élnek) Katniss valós volt akár a való életben is élhetett volna. Így aztán amint véget ért az első rész indítottam is a következő részét. Hát az még jobban elkápráztatott. Annyira tetszett , hogy nem bírtam megállni és az egész éjszakát végigfilmeztem. Megnéztem a harmadik részét is miközben mindenki már aludt. Tehát a három részét egyhuzamban néztem meg. Ezért már eléggé fáradt voltam és a szemem is enyhén fájt így eldöntöttem , hogy egy alvás után azzal kezdem , hogy megnézem a következő részét. Hát aludni nem bírtam mert csak a folytatáson járt az agyam. Hogy mi történt a 12.körzettel , mi az a 13.körzet és , hogy Katniss mit fog ezután csinálni. Így amint felkeltem rákerestem az utolsó részére. Megjegyzem áprilisban. Hát úgy éreztem magam mit akit szíven döftek és ez még enyhe kifejezés. Kiderült , hogy még nincs folytatása és , hogy a filmet novemberben fogják bemutatni. Képes lettem volna magam hibernáltattni fél évre , hogy ne kelljen végig szenvedni a várakozást. De sajnos ilyen lehetőségem nem volt :D Az első két hónap maga volt a pokol. Közben vagy tucatszor néztem meg a többi részeit.
    Van nekem egy bogaras tulajdonságom miszerint nem szeretek előre tudni semmit sem a filmből amit majd meg akarok nézni. Így mikor elolvastam az első két könyvet a harmadikat a film megnézése utánra szántam.(nekem már az , hogy nem egy hanem két könyvet elolvastam már az hatalmas dolog). Természetesen a könyv is nagyon tetszett és onnantól kezdtem több könyveket is olvasni. Ahogy telt az idő rájöttem arra hogyha más filmeket és könyveket olvasok akkor enyhítik a fájdalmamat. Így rengeteg könyvet olvastam el és még több filmet néztem mag csak , hogy elfelejtsem a filmet arra a fél évre.
    Amikor eljött a várva várt utolsó hónap iszonyúan izgatott voltam. Elintéztem mindent , hogy már az első vetítés napján megtudjam nézni.Úgy mentem be a moziba , hogy se a könyvet nem olvastam de még az előzetest sem néztem meg sőt egyetlen egy promo képet sem. A film fantasztikus volt és megérte várni. De sajnáltam azt , hogy nem korábban figyeltem fel erre a filmre mert akkor az összes részét moziban tudtam volna végignézni. Szörnyű érzés , hogy nincs több folytatása a filmnek és , hogy ennyi volt , vége. Hatalmas rajongója vagyok a filmnek és Katnisst a példaképemnek tartom (szerintem nem kell megindokolnom , hogy miért) Valamint Jennifer Lawrence lett a kedvenc színészem (ami szintén nagy szó nálam mert korábban egy hírességért sem rajongtam , sőt még a nevüket sem jegyeztem meg)
    Örök rajongója vagyok a filmnek és mindig is a kedvenc filmem lesz. Semmi sem volt vagy lesz ilyen nagy hatással rám mint ez a történet.Valamint így , hogy tudom a végét mindenképp el fogom olvasni az utolsó könyvet a téli szünetben és napi szinten szoktam felnézni az oldalra is.

    VálaszTörlés
  11. Én a szülinapomon ismerkedtem meg a sorozattal. Okt. 25-én kezdődött az RTL-en, hogy minden vasárnap 3 hétig Éhezők viadala fog menni. A szüleim már mondták, hogy meg akarják nézni, és több osztálytársam is és úgy gondoltam miért is ne! Háát... Az első rész vége után nem bírtam ki, hogy másnap ne nézzem meg a következő két részét. Csak utána tudam meg, hogy nincs vége, és alig vártam, hogy kijöjjön az utolsó. Karácsonyra a trilógiát is szeretném, mert hát miért ne? :)
    Egyik vasárnap néztem meg a mozikban a Kiválasztott 2. részét 5 osztálytársammal. Az volt a legeslegeslegszomorúbb rész, amikor feltűnt a stáblista :'(
    Hát nekem így volt részem megismerkedni a sorozattal. Felejthetetlen élmény volt :)

    VálaszTörlés
  12. Nagyon tetszenek az ötleteid, régóta vártam már egy efféle bejegyzést! :)

    Mindig is jobban kedveltem a több részes filmeket, amelyekhez az ember szíve úgy igazán hozzá tud nőni. Az általános iskolát kezdtem, amikor a Harry Potter első része debütált, és ami elkísért a gimnázium végéig. Nagyon szerettem, imádtam elmerülni a világában. De így voltam a Gyűrűk Urával és a Karib Tenger Kalózaival is. Szomorú voltam mikor egyik-másik véget ért. Aztán jó pár évig csend volt nálam kedvenc filmek terén, valahogy semminél sem tudtam megragadni. Na de aztán... :) Eljött az, ami olyan hatással lett rám, amit magam sem gondoltam volna. Kamasz koromat magam mögött hagyva szinte visszacsöppentem a tini megszállottságba, és újra belezuhantam valamibe, de ezúttal jóval erősebben, mint korábban bármibe.

    2013-ban, egy unalmas nyári estén a TV-t kapcsolgattam, és ez volt az a pillanat, amikor először belefutottam az Éhezők Viadalába. Emlékszem, sikerült még az elején elkapnom. Az Aratás előtti jelenet ment, Katniss-el és Gale-el az erdőben. Ott ragadtam. Tetszett. Másnap letöltöttem, újranéztem. Még jobban tetszett. Aztán megnéztem anyával, és őt is nagyon megfogta. Ekkor tudtam meg, hogy húgom már látta egy barátnőjénél, de neki morbid volt. Végül az én lelkesedésem őt is tűzbe hozta. :) Apa maradt a kakukktojás, 4-ünk közül csak ő nem vált rajongóvá. :P Természetesen elkezdtek érdekelni a mögöttes dolgok is. Így megtudtam, hogy lesz folytatás, és hogy vannak könyvek is. De egyelőre annyira lekötött az első film, hogy csak azt néztem újra és újra és újra, majd újra. Minden megtekintés után a szereplők egyre jobban a szívemhez nőttek, aztán elkezdett érdekelni, hogy mégis kik ők a való életben? Jennifer és Josh minden addigi filmjét megnéztem, utánajártam a múltjuknak, megszerettem őket, na. :) Így ment ez decemberig, amikor is észbe kaptam, hogy hoppá: az Éhezők Viadala második része már a mozikban! Két nappal Karácsony előtt láttam a Futótüzet. Életem legjobb filmes és mozis élménye volt! Nem ismertem a sztorit, viszont addigra imádtam a karaktereket, így majd megszakadt a szívem, mert biztos voltam benne, hogy még egyszer nem sikerül kijátszaniuk a rendszert, hogy 2 győztes legyen. Tudtam, hogy Katniss csak nem hal meg, lévén a főszereplő, szóval vérzett a szívem Peeta-ért. Persze jól meglepődtem a végkifejleten. :) Máig emlékszem mekkora extázisban hagytam el a mozitermet. :D Egyik barátom azt mondta, hogy lőttek a Karácsonyának, mert másra sem fog tudni gondolni, mint erre. :D Én sem jártam másképp, és itt kezdődött el igazán az én kalandom. :) Este, miután hazaértem, tudtam, hogy ebből nem lesz alvás. Nekiláttam böngészni a neten, kritikákat olvastam, kis ízelítőt kerestem a folytatásról. Azon az estén jártam itt Nálad először, Ancsi. :) Anya persze vette a lapot, így 2 napra rá a Karácsonyfa alatt lapult az első, és (lévén, hogy jól ismer), a második kötet is. :) Annak ellenére, hogy láttam az addigi filmeket, szétizgultam magam a könyveken. Nem tudtam letenni őket. Egyiket faltam be a másik után, majd adtam át őket anyának. :) Volt benne valami varázslatosan szép, a Karácsonyfa fényében, alatta pizsiben fetrengve olvasni, közben az Abraham's Daughter-t hallgatni. :D :) Szilveszterre már a 3. kötet boldog tulajdonosa voltam, és Veletek együtt vártam az utolsó 2 filmet. :)

    Értékelem a sors humorát, hogy miközben ezt írtam, bekapcsoltam a TV-m, és lám-lám mi ment éppen?! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hehe, a COOL-on.
      Nekem ma más programom volt, meg nem is szoktam TVzni, de jövő héten Futótűz :) És szombaton végre, akár végig is nézhetném :)))

      Törlés
  13. Én ha jól emlékszem a baratnoimtol hallottam elosszor róla. Nemtudtam mire számitsak, úgyhogy elosszor pdf-ben olvastam el az elso reszt, és nagyon tetszett, nem bírtam abbahagyni az olvasást, aztán rogton megrendeltem mind a három konyvet. Akkor jott ki Majd amikor gimibe kerultem megfertoztem vele a baratnomet is :D azóta o is ehezok viadala lázban ég :D

    VálaszTörlés
  14. Én valahol az első és a második film között ismerkedtem meg a sorozattal. Az első részt nem láttam csak nem sokkal a második rész premiere előtt, és természetesen odáig voltam érte. Akkor még nem olvastam a könyveket. Megnéztem a második részt a moziban, és szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy mikor vége lett a filmnek csak pislogtam, hogy máris??? Aztán azonnal elkezdtem a könyveket olvasni, mikor hazaértem. Szó szerint, mivel akkor éjjel talán 3 órát aludtam, annyira nem tudtam letenni. Tudni akartam mi lesz Peeta-val a Kapitóliumban, hogy Katniss végül kit választ, mi lesz a forradalommal....stb. És akkor találtam rá erre az oldalra is, és azóta azt hiszem mondhatom, hogy minden nap itt vagyok legalább egyszer!

    Ancsi köszönjük a munkádat! Összehoztál minket! <3


    Avaangel

    VálaszTörlés
  15. Nagyon jó a fejléc! :)
    Bori

    VálaszTörlés
  16. Sokfelől hallottam a sorozatról, és bennem is volt már, hogy valamikor elolvasom, de semmi egyéb. Tavaly októberben az osztálykirándulásom utolsó estéjén adták a tévében a Futótűzt, az osztálytársaim nagyon meg akarták nézni, engem is érdekelt, és így utólag tudom, hogy hülyeség volt az előzmények ismerte nélkül, de megnéztük. Igaz, hogy a sztorit sok helyen nem értettem, de rögtön beszippanott. Éjszaka alig aludtam, végig a filmen gondolkodtam. Amint hazaértem az volt az első, hogy kivettem a könyvtárból az első részt, majd a másodikat és harmadikat. Rengeteg könyvet olvastam életemben, és nagyon tudtam is lelkesedni egy néhányért (leginkább a Harry Potter), de ennyire még soha. Nem volt még könyv, ami ennyire mélyen érintett volna. Nagyon sokat sírtam, izgultam és gondolkodtam rajta, és teszem ma is, ha újraolvasom, vagy nézem, vagy csak eszembe jut hirtelen valami. (A környezetem szerint egész egyszerűen beteg vagyok, de én ezt dicséretnek veszem :D)

    VálaszTörlés
  17. Az a vicces, hogy én nem emlékszem teljesen, hogy mikor találtam rá a könyvekre. Az biztos, hogy valamelyik könyves fórumon olvastam, hogy az élet nem élet Katniss, Gale, Peeta, Prim stb. nélkül, ez pedig elég kíváncsivá tett:) Szerintem egy jo könyvet keresgéltem akkor. Aztán elolvastam az első részt, szerintem láttam előtte a filmet félig-meddig, vagy legalábbis elolvastam a fórumon, hogy mi fog történni benne. Az biztos, hogy a könyveket kiolvastam még a Futótűz előtt. Teljesen odáig voltam értük, aztán megnéztem az első részt. A 2-at már moziban néztem, ami megjobban bejött. Azóta pedig teljesen fanatikus lettem, örülök, hogy találtam ilyen filmeket, könyveket, amibe igy elé tudok mélyülni és ennyire kikapcsolnak :)

    VálaszTörlés
  18. Az én találkozásom az Éhezők viadalával 2012 nyarán volt. Olaszországban nyaraltam a családommal a rokonainknál és tőlük kaptam meg olaszul. Kicsit elnézték a dolgokat ugyanis a 2. és 3. részt vették csak meg. Elég érdekes volt így olvasni hiszen semmit nem tudtam az előzményekről és még idegen nyelven is volt...Aztán szeptember környékén egyszer csak felfedeztem az újságban, hogy az első részt játszani fogják a TV-ben. Természetesen megnéztem és azonnal megszerettem. Így nem volt nehéz, hogy mit kérjek karácsonyra, az egész trilógiát szerettem volna magyarul. Megkaptam és emlékszem én is alig bírtam letenni... A filmeket az első kivételével én is moziban néztem utána. Szerintem lenyűgöző az összes, teljesen vissza tudták adni a könyv hangulatát. Kedvencem Peeta lett, de azért nem üzenek hadat a Gale rajongóknak sem. ;) Aztán most már inkább Cato rajongó lettem (fura mi?), de nála inkább a színész az aki megfogott. Azóta pedig rendesen begyűjtöttem néhány Éhezők viadalás cuccot. Főleg ruhadarabokat. Biztos, hogy jó ideig nem fogok még "kigyógyulni" ebből és nem is nagyon szeretnék... :D (a környezetem engem sem tart épeszűnek teljesen,a szüleim meg főleg nem miután belendülök :D)

    VálaszTörlés
  19. Az én első élményem az Éhezők Viadalával elég döcögősen sikeredett. Akkoriban még nem voltam nagy olvasó, de anyukámmal voltunk boltban és mivel ő eléggé fájlalta azt, hogy nem szerettem nagyon olvasni ezért mondta, hogy ugyan válasszak már egy könyvet, mindegy, hogy milyet. Jó sokáig szöszmötöltem a könyvesboltban. Először borítóról ítéltem aztán olvastam a tartalmat. Na de nem ez a lényeg. Mire az "akicó" részlegre jutottam ott díszelgett az Éhezők viadala. Az osztályban pársn beszéltek róla, az egyik barátom pont akkor olvasta a Futótüzet és idegesített, hogy nem értem miről beszél. Ezért úgy voltam vele: egye fene! Elkedtem aznap olvasni haladtam elég sokat, de ez azzal az estével meg is rekedt. Jött a nyri szünet és egy betűt sem haladtam. Elvetemült módon kikölcsönöztem könyvtárból a Futótüzet (pedig az első részből is rengeteg volt hátra) és azzal a lendülettel úgy vittem vissza a könyvtárba, hogy még csak ki sem nyitottam a könyvet (jó, tudom utólag én is felpofoztam volna magamat:D). Aztán elkezdődött az újabb tanév (ez volt tavaly ősszel.) Akkor szeptemberben volt az Éhezők-maraton az rtl-en. Megnéztem az első filmet. Kellemes filmélmény volt de semmi különös. Aztán következő héten jött a Futótűz! Azután teljes extázisban voltam. Egyből elővettem a kicsit poros Éhezők viadalámat és kiolvastam egy nap alatt. Másnap a suliban egy csomót beszéltünk róla, el is kértem a Futótüzet, melyet második nekifutásra sikerült rekordidő alatt elolvasnom utána jött a Kiválasztott regény is. Egyre jobban kezdett érdekelni a dolog, így egyszer beírtam google-be a sorozat címét. Olvasgattam egy csomó cikket, képeket és videókat néztem. És rátaláltam a blogra. Azóta naponta követem, csomó mindent tudtam meg itt és együtt vártam veletek a két Kiválasztott filmre. A színészek közül Sam Claflint emelem ki a sorozattal együtt őt is nagyon megszerettem, de az egész szereplőgárdát is. Legutóbbi téli szünetben sikeresen megfertőztem a családot is. Anyukám is látta már vagy százszor a filmeket, erős team Gale tag és még van közös fecsegős pólónk is:) Nevelő apum inkább a tudományos történelmi oldala miatt kedvelte meg, de érdekes okfejtéseket tud mondani a filmről. Utána jöttek a tanáraim az egyik zenetanárom rekordidő alatt falta fel a trilógiát most már ő is fan, majd jött az irodalom tanárunk, akinek idén nyári szünetben adtam oda a könyveket, és nyilván ő elég kritikus szemmel olvasta, de összességében tetszett neki és még mindig beszélget velünk a sztoriról szünetekben. Most már ott vagyok, hogy egyszerűen nem tudom elengedni a sorozatot és, hogy rohadtul haragszom régebbi önmagamra, aki 1 utált olvasni (most már csak úgy falom a könyveket); 2 először hidegen állt a sorozathoz. Azóta szerencsére benőtt a fejem lágya;)

    VálaszTörlés
  20. Be kell valljam, én elég későn csatlakoztam a fandomhoz. Mindig is magával ragadtak a sorozatok, én is a Harry Potter-en nőttem fel. Szóval, a sorozat létezéséről mindig tudtam. A nővérem rajongó volt, olvasta a könyveket, izgatottan várta a filmeket, amikor kb. annyi idős volt, mint most én. Emlékszem, amikor kijött az első trailer, én is láttam, de egy 9-10 éves önmagamat nem fogta meg. Aztán tavaly nyáron, amikor a baratnőméknél nyaraltam, egyik éjszaka csak úgy random YouTube-oztunk. Én, szokás szerint trailer-eket néztem, és oldalt kiadta javaslatnak az Éhezők Viadala előzetest. Gondoltam is, hogy "Jézusom, ez az, amiért a tesóm oda volt". Szóval megnéztem. Rögtön visszajöttek az emlékek, amikor az Aratás-os jelenetet néztem. Szóval, amikor hazaértem vidékről, rögtön mondtam a tesómnak, hogy meg szeretném nézni a filmeket. Aztán meg is néztük. De a szüleimnek nem mondtam el, tudtam, hogy nem örülnének. Az Éhezők Viadala és a Futótűz megnézése után jöhettek a könyvek. Mindig is nagy olvasó voltam, még máig is bánom, hogy először nem a könyveket olvastam. Szóval, otthon, titokban olvastam a könyveket, és nagyjából akkor találtam rá az oldalra. Akkortájt kezdődött a a Kiválasztott 1.rész promója. Akkor már nagy rajongó voltam. Aztán egyszer vetítették a TV-ben és a szüleim persze nézték. Én meg vertem a falba a fejemet. Következő nap, ebédnél pedig éppen a Futótüzet beszélték ki, én meg összenéztem a tesómmal. Na, és ebből rájöttek a szüleim. De ennek köszönhetem, hogy a Kiválasztott 1. részét moziban nézhettem meg. Bár, anyum még mindig nem örül neki, nem értem miért. Abszolút átlátom a sorozat üzenetét. De akármikor megnézek otthon egy YA-filmet, anyum mindig azt mondja, hogy ez is jobb, mint az Éhezők Viadala :D

    VálaszTörlés
  21. Én sajnos elég későn, még az év elején néztem meg az első részt. Sokszor hallottam már előtte a filmről, de ennek ellenére sem adtam esélyt a történetnek. Sajnos.
    Aztán végül a barátom győzött meg, hogy nézzem meg mert biztos tetszeni fog, és milyen igaza volt..:D
    Már az első rész magával ragadott, rögtön utána megnéztem a második részt, majd a kiválasztott következett, és persze rá következő napokban a könyveket is elolvastam, alig bírtam letenni. Főleg az utolsó részt, mert a végéről nem tudtam semmit, és nem kicsit izgultam Peetaért, aki a kedvencem lett.
    Nagyon sajnálom, hogy olyan makacs voltam és nem néztem meg előbb, de azért kárpótol kicsit, hogy az utolsó részt, sikerült moziba megnéznem, kétszer is, és hogy a promo körutat is nyomon tudtam követni.
    Ancsi köszönöm Neked a sok munkát, hogy ilyen színvonalas oldalt teremtettél meg ennek az egyedülálló, páratlan történetnek..:)

    Morgana

    VálaszTörlés
  22. Én tavaly nyáron találkoztam először a filmekkel/könyvekkel, amikor is a bátyám és az ő barátnője mondták, hogy nézzük meg. A barátnője már nagy rajongója volt és azt akarták, hogy én is lássam. Nem is az első résszel akarták kezdeni, hanem a futótűzzel, őszinte leszek azt se tudtam mi az. Mikor megtudták, hogy még az elsőt se láttam azonnal megnézették velem... Azonnal szerelmes lettem a filmekbe, és rá nem sokkal elolvastam a könyveket is. Fantasztikusak a könyvek/filmek egyaránt a mai napig a kedvencem, hát én így találkoztam a filmekkel/sorozatokkal
    Ui: Köszönöm szépen a az oldaladat Ancsi, ha te nem lennél biztos sokkal kevesebbet tudtam volna az egészről, ezért nagy hálával tartozom neked.
    Szinti

    VálaszTörlés
  23. Hardcore Alkonyat rajongó voltam, illetve vagyok most is, nem tagadom :D Az egész könyves-filmes őrület ezzel kezdődött nálam. Aztán elkezdtem másfelé is orientálódni, korábban nem rajongtam annyira a sci-fi filmek és könyvek iránt, illetve elég válogatós voltam ilyen téren, jó még most is :) Szóval több könyves blogon találkoztam vele. Elraktároztam magamban az infót. Aztán, Ancsi másik blogjáról (Mr. Lutz yeah :D ) átkeveredtem ide, és már egyre jobban érdekelt. Aztán meg az egyik barátnőm beszélt róla, hogy az ő barátnője imádja. Szóval bejött az én hármas szabályom (ja, igen: amiről már három különböző forrásból hallok, az eléggé érdekel egy idő után)és az első rész bemutatója előtt elolvastam az első könyvet, ami elvarázsolt. Leginkább Katniss karaktere. Nem találkoztam azóta sem ilyen erős és egyedi karakterrel. No meg persze a világ, amit felépített Collins, az sem gyenge, a történetvezetésről már nem is beszélve. Utána jött a Futótűz, ami egy picit nagyobbat ütött nálam, de imádtam mindkét könyvet. Hmm..és itt szerelmesedtem bele Finnick karakterébe, dobtam is két srácot :D Na szóval, valahogy így lettem hardcore THG fan :)

    VálaszTörlés
  24. Én is Alkonyat rajongó voltam, de ez a trilógia annál sokkal jobban megfogott.
    2013 őszén hulla fáradtan egy X-faktor adás után találkoztam vele először az RTL Klubon. Mondanom se kell, hogy ennek ellenére végignéztem és végig izgultam.
    A Futótüzet sajnos csak pár hónappal később sikerült megnéznem egy kis költözködés után a vadonatúj óriás képernyős HD Smart tv-men, de így még nagyobb élmény maradt. A második rész tetszett a legjobban mind közül. A történet, a képi megjelenítés, a zene mind elvarázsolt. Még sokszor újranéztem, aztán nyáron a kevés szabadidőm ellenére többször is neki futottam az első rész kiolvasásának, de valahogy sosem sikerült befejeznem.
    A Kiválasztott 1.-et persze már a premier éjszakáján néztem meg a moziban.
    Idén nyáron kezdtem neki újra a könyvolvasásnak. Horvátországi nyaralásomon végre sikerült is kivégeznem az első kötetet, alig várva, hogy hazajöhessek és folytathassam a többivel. A Futótűznél szinte minden estére hagytam egy-egy új fejezetet. De A Kiválasztottnál ezt már nem tudtam eljátszani. 3 éjszaka alatt kiolvastam, volt, hogy 2 óra alvást hagytam magamnak mindössze. Kicsit bánom azt, hogy a többi könyvnél nem előbb olvastam, mielőtt megnéztem volna, de szerintem a látványvilág és a zseniális színészi alakítások is nagyban hozzájárultak ehhez az élményhez, amit ez a 2év adott. Azt viszont nem sajnálom, hogy nem egyszerre futottam neki mindennek, mert így legalább hosszabb ideig tartott a film iránti rajongásom és többször sikerült a regénynek lángra lobbantania a bennem élő tüzet! :)

    VálaszTörlés